Προς το περιεχόμενο

Gaming Keyboard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού σου απάντησε ο Lunatic

What is a mechanical keyboard?

mechanical_keyswitch.jpgMechanical keyswitches are more intricate and of higher quality than either of the types of membrane keyboards. Each key has its own independent keyswitch mechanism that will register when a key is pressed. For example on the mechanical keyswitch at right the keycap rests on top of the blue plunger mechanism which depresses into the unit. In most cases the key is actuated (that is the keystroke is generated and sent to the computer) halfway through the key travel distance. For example, the key may be capable of travelling 4 mm before hitting the bottom of the keywell, but the keystroke is generated after 2 mm. This means that as a touch typist, you need not press keys fully down, reducing the constant jarring action on your fingertips and unnecessary muscle action. In addition, keys often offer increasing resistance after the keystroke is generated, encouraging you to release and move on to the next keystroke. Finally, keys snap back to ready position quicker, allowing for faster typing speeds.

• Most expensive (each keyswitch is a part)
  • Subjectively harder touch due to tactile click which improves typing accuracy and speed (does not apply on light tactile keyswitches)
  • Full travel distance (4 mm)
  • Audible click while typing which improves typing accuracy and speed (does not apply on light tactile keyswitches)
  • Actual force used is no more than is needed as tactile and audio feedback provides additional indicators of when keystroke is generated
  • Very durable - 20 to 50 million keystrokes
  • All keys maintain equal force throughout life of keyswitch (until complete failure)
  • Keys snap back quickest, allowing maximum typing speed

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κακά τα ψέματα πάντως... αν δεν γράψεις πάνω σε ένα τέτοιο δε μπορείς να καταλάβεις και πολλά απλά διαβάζοντας...

Μόνο και μόνο να το πιάσεις να δεις πόσο βαρύ μπορεί να είναι κτλ... καταλαβαίνεις

Δημοσ.

Αφού σου απάντησε ο Lunatic

Το είδα αυτό αλλά εγώ αλλο ρώτησα...δεν θέλω να μάθω θεωρητικά... :)

Οι διαφορές που καταλαβαίνει ο χρήστης απο το κανονικό στο μηχανικό είναι οτι είναι πιο αθόρυβα τα πληκτρα??Τώρα οτι ανταποκρίνεται πιο γρήγορα δεν μπορώ να το φανταστώ...

Κακά τα ψέματα πάντως... αν δεν γράψεις πάνω σε ένα τέτοιο δε μπορείς να καταλάβεις και πολλά απλά διαβάζοντας...

Μόνο και μόνο να το πιάσεις να δεις πόσο βαρύ μπορεί να είναι κτλ... καταλαβαίνεις

Έχει καλύτερη απόκριση απο ότι τα ''κανονικά''?

Ποια διαφορά καταλαβες?? :)

Δημοσ.

What??

Ποια η διαφορά απο αυτό?

Και μην μου πείτε μηχανικό...θέλω διαφορές που θα καταλάβει ο χρήστης...

Ας πούμε θα καταλάβει γρηγορότερη απόκριση απο τα ''κανονικά''?

Δημοσ.

Η όλη αίσθηση είναι διαφορετική

Δεν μπορώ να την περιγράψω είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις σε κάποιον το πώς μυρίζει η κανέλα...

Ψάξε και βρες το ποιο φτηνό μηχανικό που μπορείς να αγοράσεις* θα είναι πολλές φορές καλύτερο απο το καλύτερο συμβατικό της αγοράς.

*Αφού διαβάσεις και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ τι είδους switches σου ταιριάζουν.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη που ταιρίαζουν καλύτερα σε κάθε χρήση

Ενδεικτικά Blue Switch = Typing...

Αν είσαι τύπος φρού φρού και αρώματα...λαμπάκια κουμπιά macro / winamp / calculator τότε τσάμπα ασχολούμαστε πάρε ότι νομίζεις.

Όποιος έχει επίσης όρεξη για ψάξιμο και διάβασμα...

http://geekhack.org

Δημοσ.

Όχι δεν πρόκειται να αγοράσω πληκτρολόγιο μιας και έχω το sidewinder x6...καθαρά πληροφοριακό είναι το θέμα...

Εγώ λίγο που είδα αυτό το video μου φαίνεται οτι κάνει πιο πολύ θόρυβο από το δικό μου πληκτρολόγιο...

Δεν ξέρω ίσως ο Lunatic έχει δίκιο...μόνο αν δω απο κοντά και το χρησιμοποιήσω θα δω (τη μεγάλη) διαφορά...

Δημοσ.

Αν δε θες θόρυβο πάρε ένα με μεμβράνες... ειδικά μόλις περάσει και λίγος καιρός δε θα ακούγονται ΚΑΘΟΛΟΥ από το στούμπωμα :)

Δημοσ.

Αν δε θες θόρυβο πάρε ένα με μεμβράνες... ειδικά μόλις περάσει και λίγος καιρός δε θα ακούγονται ΚΑΘΟΛΟΥ από το στούμπωμα :)

(Στο link που παρέθεσες πρωτα-πρωτα εκεί με τις διαφορες έλεγε οτι ειναι πιο αθόρυβα απο τα ''κανονικά'')

Δεν ξέρω τι είναι αυτό... :unsure:

Όταν λες για στούμπωμα εννοείς οτι κολλάνε τα πλήκτρα? :huh:

Το μόνο θετικό από οτι κατάλαβα που έχει το μηχανικό πληκτρολόγιο είναι οτι πατάς το πλήκτρο μέχρι τη μέση και πηγαίνει η εντολή στο pc (εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό διότι πολλές φορές απο βιασύνη πατάω καταλάθος ένα πλήκτρο (χωρίς να παει ολόκληρο μέσα) και δεν το παίρνει άρα δεν χρειάζεται να το ''σβήσω'')

Τα πληκτρολόγια που έχουν στα laptops μου αρέσουν που είναι ''αθόρυβα''....τώρα αν ξαναγυρίσουμε πίσω και έχουμε τα παλιά πληκτρολόγια που έκαναν τικ τικ όταν πατούσες ένα πλήκτρο με την μόνη διαφορά οτι ειναι πιο γρηγορα δεν με τρελαίνει κιόλας...

• Super Moderators
Δημοσ.

εκτός από την τιμή του τα μηχανικά έχουν άλλο ένα μεγάλο αρνητικό, δεν μπορείς/θες να γράψεις σε keyboard μεμβράνης...

Δημοσ.

εκτός από την τιμή του τα μηχανικά έχουν άλλο ένα μεγάλο αρνητικό, δεν μπορείς/θες να γράψεις σε keyboard μεμβράνης...

Ναι αυτό το είπε και ο Lunatic δεν το κατάλαβα??

Κολλάνε τα πλήκτρα? :huh:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...