totalius Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Παιδιά γύρισα σήμερα μετά από τριήμερη απουσία κ το pc δεν ανοίγει.Γείτονας μου είπε οτι το Σάββατο είχαμε αυξομειώσεις της τάσης κ διακοπή ρεύματος.Αυτός τα έβγαλε όλα απ τις πρίζες.Εγώ είχα κλείσει το πολύμπριζο σε κουζίνα σαλόνι αλλά ειχα ξεχασει ανοιχτό το pc το οποίο είναι κ το μοναδικό σε πολύμπριζο ασφαλείας. Τώρα δεν κάνει τίποτα όταν πατάω να ανοίξει.Νέκρα.Εκτός από τροφοδοτικό παίζει να έχει πάθει ζημιά κ κατι άλλο;Με τη δεη τι να κάνω να το κυνηγήσω το θέμα;
stm00192 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Εκτός από τροφοδοτικό παίζει να έχει πάθει ζημιά κ κατι άλλο; Αν έχεις καλό τροφοδοτικό το πιο πιθανό ειναι να καηκε μονο αυτό... χωρις βεβαια να είναι σιγουρο ότι ολα τα υπολοιπα γλύτωσαν... Μονο με δοκιμή αλλου τροφοδοτικου μπορεις να το επιβεβαιώσεις! Με τη δεη τι να κάνω να το κυνηγήσω το θέμα; Just forget it!!
Roger Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Εισαι σιγουρος οτι το πολυπριζο ασφαλειας δουλευει?Μηπως εχει καψει την ασφαλεια?Πως την εχει την ασφαλεια,ειναι αυτοματη ή χρειαζεται αντικατασταση?Το δοκιμασες κανονικα σε πριζα τοιχου?
mikegad Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Καλά άμα βγάλεις άκρη με τη ΔΕΗ θα σε κάνουμε ήρωα εδώ μέσα
panosem Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Αυτο με τη ΔΕΗ εχει παραγινει. Στο χωριο μου, εχει καψει στο πατρικο 3 τηλεορασεις τις παλιες τις 14" εναν μικροκυματων και δεν ξερω και γω τι αλλο. Ετσι μου ρχετε να παρω οτι καμμενο απεμεινε και να παω να τα πεταξω στα μουτρα τους......... 1
totalius Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Mάλον είναι μόνο τροφοδοτικό.Το έχω αφήσει το pc στο γιατρό κ περιμένω να μου πει για τα υπόλοιπα,Τη δεή μου μέσα.Είχα 200ε στην άκρη για gpu κ τώρα πάμε κ για τροφοδοτικό καμιά 80αρα.
ninos30 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Νομίζω ότι βιάστηκες λίγο. Έπρεπε να το βγάλεις από την πρίζα, να αποσύνδεες το 20/24 pin από την ΜΒ και να πατούσες το κουμπί καμιά δεκαριά φορές να αποφορτίσει. Μετά από κάνα πεντάλεπτο να το συνέδεες ξανά και να δοκίμαζες. Τα Zalman (αν ισχύει η υπογραφή σου) δεν είναι τα καλύτερα τροφοδοτικά του κόσμου αλλά σίγουρα είναι πάνω από τον Μ.Ο. Δεν καίγονται έτσι εύκολα Και το λέω αυτό γιατί αν έχεις ένα σοβαρό πολύμπριζο ασφαλείας πχ APC και όχι αυτά που έχει στο καλάθι το ΜΜ ή ο Κώτσος μπαίνοντας/βγαίνοντας, δεν υπάρχει περίπτωση να έπαθες κάτι από υπέρταση (άρα δεν υπάρχει περίπτωση να κάηκε και κάτι άλλο στο PC σου). Κινδυνεύεις μόνο από υπόταση το οποίο πολλές φορές είναι και πιο επικίνδυνο (πχ για το ψυγείο της κουζίνας). Αλλά για να καεί από υπόταση ένα PSU κομματάκι χλωμό... Θα πάθαινες άλλες ζημιές στο σπίτι σου και μετά θα καίγονταν το PSU. Όλα τα παραπάνω φυσικά άκυρα αν το πολύμπριζο που είχες ήταν της πλάκας και ας αυτό-ονοματίζεται ασφαλείας (πχ θύμα ο πατέρας μου με ένα που πήρε από Κώτσο -χωρίς να με ρωτήσει- με +20 ευρώ ΚΙΝΕΖΙΑ!!!!) Βέβαια αν υπήρχε έντονο το φαινόμενο της ΜΙΚΡΗΣ στιγμιαίας πτώσης τάσης για αρκετό συνεχόμενο διάστημα (εκεί που αναβοσβήνουν τα φώτα χωρίς να πέφτει ο γενικός ή να σβήνουν εντελώς) τότε είναι πιθανό να κάηκε. Αλλά όχι κάτι άλλο παραπάνω. Τα επιπλέον καίγονται μόνο από υπέρταση και όταν έχουμε ένα κάτω του μετρίου PSU στο PC μας (και δεν υπάρχει πολύμπριζο σωστό οπως είπαμε). Ελπίζω ο "γιατρός" που το πήγες να είναι γνωστός (και γνώστης)...
totalius Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Βιάστηκα γιατί είχα ετοιμη για πούλημα τη gpu κ ήθελα να ξερω αν είναι οκ. Τελικα ο γιατρός έκανε τη διάγνωση οτι το zalman παρέδωσε πνευμα.Είναι γνωστός μου κ εμπιστος.Την εχω γλυτώσει πολλές φορες με τη πτώση της τασης εως τωρα.Το πολύμπριζο ήταν όντως κωτσο κινεζιά οπότε μαζί με τροφοδοτικό θα τσιμπήσω κ ενα καλύτερο.Η αγορά νεας gpu μεταφέρεται για κανα μήνα αργότερα γιατί προέχει το νεο τροφοδοτικό. Για το zalman μπορώ να πω οτι τρία χρονια τωρα δεν μου ειχε δημιουγήσει το παραμικρό προβλημα παρ όλο που εδω στο Ηράκλειο(Κρητη) η δεη "τεστάρει" τα τροφοδοτικά σχεδόν καθημερινά.
Muchacho Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Βιάστηκα γιατί είχα ετοιμη για πούλημα τη gpu κ ήθελα να ξερω αν είναι οκ. Τελικα ο γιατρός έκανε τη διάγνωση οτι το zalman παρέδωσε πνευμα.Είναι γνωστός μου κ εμπιστος.Την εχω γλυτώσει πολλές φορες με τη πτώση της τασης εως τωρα.Το πολύμπριζο ήταν όντως κωτσο κινεζιά οπότε μαζί με τροφοδοτικό θα τσιμπήσω κ ενα καλύτερο.Η αγορά νεας gpu μεταφέρεται για κανα μήνα αργότερα γιατί προέχει το νεο τροφοδοτικό. Για το zalman μπορώ να πω οτι τρία χρονια τωρα δεν μου ειχε δημιουγήσει το παραμικρό προβλημα παρ όλο που εδω στο Ηράκλειο(Κρητη) η δεη "τεστάρει" τα τροφοδοτικά σχεδόν καθημερινά. Εγω παντως τοσα χρονια προβλημα δεν εχω με την ΔΕΗ.. Τηλεοραση απευθειας στην πριζα,υπολογιστες με κινεζικα πολυπριζα κ.α.Λογικα ειμαι μεγαλος κωλος..(Ηρακλειο και εγω)
ninos30 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Έχει να κάνει και με την εσωτερική εγκατάσταση του σπιτιού σου και κυρίως τον πίνακα. Μην πάρεις τίποτα λιγότερο από αυτό: ΑPC P5B. To βρίσκεις και δεξιά-αριστερά σε προσφορές πχ το βρήκα στα 10.5 και πήρα 4 (είχα ήδη άλλα 2). Το τελευταίο δεν ήξερα τι να το κάνω και πήγε στα φίλτρα του ενυδρείου Δεν ξέρω αν έχεις σοβαρό πρόβλημα με τα ρεύματα αν πρέπει να καταλήξεις και σε σταθεροποιητή τάσης/φθηνό UPS. Πες και και σε ποιο τροφοδοτικό θα καταλήξεις 2
Zergoulini Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Για μενα μην πας για UPS. Ειναι ακριβα στην αγορα και οταν ερθει η ωρα να αλαξεις μπαταρια θα σου κοστισει οσο το αγορασες ισως και παραπανω. Ειχα παλια και εγω UPS. Το μονο καλο που σου κανουν ειναι οτι σου δινουν ρευμα μεχρι να κλεισεις το PC. Ειναι για εταιριες ποιο πολυ αυτα ωστε να μην χανουν τα δεδομενα. Σου προτεινω ανεπιφιλακτα αυτο! http://www.skroutz.g...e=apc ph6vt3-gr Οπως εισαι τσιμπα το! Το εχω σχεδον 5 χρονια. Τι αστραπες, τι αυξομειωσεις, τι διακοπες ρευματος. Δεν εχει παθει τιποτα ποτε το PC. Θυμαμαι μια φορα προσφατα, επιδει ειχα βαλει το καλοριφερ μπριζας και 2 υπολογιστες πανω σε αυτο το πολυμπριζο, σε καποια φαση τα εκλεισε ολα. Το πιανω και ηταν ζεματαγε. Παταγα να ανοιξει το PC αλλα τιποτα. Μετα διαπιστωσα οτι εχει ενα κουμπακια (η ασφαλεια που λενε τα παιδια ποιο πανω) και με το που το πατησα ολα οκ! Να βγαλεις ακρη με ΔΕΗ? LOL Εδω ξερω γνωστο που διελισε κυριολεκτικα το αμαξι του σε λακουβα σε δρομο κεντρικο τωρα στα Γιαννενα, και πειρε τα αρχ$$%% του... Ωχ? Sorry Nino τωρα προσεξα οτι λεμε για το ιδιο πραγμα
ninos30 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Ναι αυτό που έβαλες είναι το πιο μεγάλο μοντέλο με περισσότερες υποδοχές και κάποια επιπλέον καλούδια, πχ προστασία τηλεφωνικής γραμμής, ethernet κλπ To φθηνό UPS (ή σταθεροποιητή) δεν το είπα για να το λειτουργήσει ως UPS αλλά για να του κρατάει σταθερό το ρεύμα όπως κάνουν όλα τα UPS. Τα πολύμπριζα ασφαλείας προστατεύουν από υπερτάσεις αλλά έχει κάποια υπόταση, δεν θα κάνει τίποτα και θα του κλείσει το PC. Τεσπά όπως προείπα, τίποτα λιγότερο από το APC P5B. Αν θέλει και κάτι καλύτερο έχει και μεγαλύτερα μοντέλα σαν αυτό που έβαλες
benZiDirK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Ελατε Νοτιο Αφρικη και μετα πειτε μου για ρευματα.. Ολο το καλοκαιρι εχουμε thunderstorms και την επομενη μερα το τηλεφωνο χτυπαει απο τις 7 το πρωι... Τετοιες αστραπες δεν εχετε ξαναδει!
disqualified Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 To φθηνό UPS (ή σταθεροποιητή) δεν το είπα για να το λειτουργήσει ως UPS αλλά για να του κρατάει σταθερό το ρεύμα όπως κάνουν όλα τα UPS. Τα πολύμπριζα ασφαλείας προστατεύουν από υπερτάσεις αλλά έχει κάποια υπόταση, δεν θα κάνει τίποτα και θα του κλείσει το PC. Αρα καλυτερα ενας σταθεροποιητης τασης αν θελει με 50€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα