Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς καλησπέρα σε όλους. Χτες μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα προγραμματάκι στη visual basic που να υπολογίζει λεξαρίθμους. Π.χ η λέξη "αετός" δίνει "1 5 300 70 200" >"576".

Οπότε ξεκίνησα με τα απλά:

Richtextbox1.text = Richtextbox1.text.replace("Α","1 ").replace("Β","2 ")...replace("Ω","800 ")

Και φυσικά με το πάτημα του κουμπιού η λέξη που έβαλα στο richtextbox γίνεται το σύνολο των αριθμών που αντιστοιχούν στο κάθε γράμμα χωρισμένοι με κενό. Οπότε έφτιαξα μια μεταβλητή και μια διαδικασία ώστε να χωρίζει τους αριθμούς όταν συναντάει κενό και να τους προσθέτει:

Dim keno as string() = Richtextbox1.text.split(" ")

dim sum as long

For Each ken as String In keno

sum +=CType(ken, Long)

Next

Label1.text = sum

Αλλά το θέμα είναι το παρακάτω. Όταν βάζω με το πληκτρολόγιο χ αριθμούς χωρισμένους με κενό και πατάω το κουμπί όλα καλά, και παίρνω το αποτέλεσμα που θέλω. Μόλις όμως βάζω μια λέξη και πατάω το κουμπί και εκτελείται ο κώδικας από την αρχή μέχρι το τέλος όπως θα έπρεπε κάνει την αντικατασταση της λέξεις με τους αριθμούς. Όταν πατάω όμως να μου δείξει το άθροισμά τους μέσα στο label1 παίρνω σφάλμα που λέει "conversion from string "otipatisa" to type "Long is not valid."

Το θέμα είναι πως το richtextbox1.text δεν είναι η λέξη πια αλλά οι αριθμοί.

Καμμία λύση μάγκες;

Δημοσ.

"conversion from string "otipatisa" to type "Long is not valid."

Δες σε ποιο σημειο χρησημοποιεις την μεταβλητη otipatisa ως right-hand value

right-hand value σημαινει τιμη αναθεσης, δεξια απο '=' δηλαδη πχ:

>String s = "kikirikou"

το right-hand value της αναθεσης ειναι το "kikirikou"

Δημοσ.

Δεν είναι μεταβλητή, είναι η χ,ψ λέξη που έβαλα στο richtextbox. Γι´αυτό δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και δεν το βρίσκω και λογικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...