panos2171 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Όντως οι Hyabak είναι πανάκριβες. γύρω στα 15€ αν θυμάμαι καλά τα 5ml. Στη βδομάδα ήθελα 2 μπουκαλάκια. Επειδή όμως με τσούζαν τα μάτια από ένα σημείο και μετά ο γιατρός μου έδωσε τις SYSTAN Ultra, στα 12€ περίπου τα 10ml όπου φυσικά κρατάν πολύ περίσσοτερο. Ακόμα αυτές βάζω. Την πρώτη βδομάδα πάντως είναι λίγο απαλεψιά η κατάσταση. Βάζεις σχεδόν κάθε μια ώρα κι αυτό γιατί το μάτι ξερένεται οπότε τις χρειάζεσαι. Τον 1ο-2ο μήνα βάζεις ανά 4 ώρες. Τον 3ο μήνα 2-3 φορές τη μέρα και από τον 4ο μέχρι 5ο-6ο 1-2 φορές.
pantelis21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 @panos2171 να υποθέσω ότι έκανες prk; Γιατί με Lasik να βάζεις 2ο μήνα ανά 4 ώρες δε νομίζω...
panos2171 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Όχι Lasik. Στο 2ο μήνα έτσι ήταν. Τις χρειάζεσαι τις σταγόνες, ξερένονται πολύ γρήγορα τα μάτια και επιπλέον δεν πρέπει να ταλαιπορούνται, οι σταγόνες βοηθάνε πάρα πολύ. ΕDIΤ : Ναι λάθος μου, στον 1ο μήνα αυτό.
pantelis21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Βασικά έχει σημασία νομίζω και το τι lasik έκανες. Με το femtosecond ή με μικροκερατόμο; Και φυσικά πόσο μεγάλη μυωπία είχες. Αλλά εντάξει τι να κάνουμε. Σταγόνες - σταγόνες. Θα βάζω όσο χρειάζεται...
panos2171 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξέρω πιο ακριβώς lasik. 6.50 μυωπία είχα και 3+ αστιγματισμό. Ο αστιγματισμός στο αριστερό έμεινε στο 0.75 (το ξέραμε βέβαια ότι θα μείνει).
mentoras99 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Ειναι τοσο καλα που την εκανα και δεν φορω γυαλια, που τρεμω στην ιδεα οτι καποτε θα ερθει πρεσβυωπια και θα πρεπει να ξαναφορεσω γυαλια! Δυστυχως ειναι αυτο που ειπωθηκε. Το θεμα για πρεσβυωπια, απο οσα εχω ψαξει, δεν ειναι οτι δεν μπορει να γινει σαν επεμβαση, ειναι οτι δεν σταθεροποιειται. Οποτε δεν ειναι δυνατον καθε 3-4 χρονακια να βαραει καποιος και απο μια επεμβαση στα ματια. Δεν ξερω αν ποτε θα καταφερουν οι επιστημονες να ξεπερασουν αυτο το προβλημα.... Οταν θα μου ερθει πρεσβυωπια, μαλλον θα παω σε πολυεστιακους φακους επαφης, δεν θα αντεξω παλι τα γυαλια! 1
pantelis21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Στις 9/2/2013 στις 5:22 ΜΜ, panos2171 είπε Δεν ξέρω πιο ακριβώς lasik. 6.50 μυωπία είχα και 3+ αστιγματισμό. Ο αστιγματισμός στο αριστερό έμεινε στο 0.75 (το ξέραμε βέβαια ότι θα μείνει). Με το femtosecond δε σου βάζει εκείνο το μεταλλικό στο μάτι που περνάει μια λεπίδα και σου κόβει το μάτι... 6.5 είναι πολύ λογικό είναι να σε ταλαιπώρησε παραπάνω. Γιατί όσο πιο πολλούς βαθμούς τόσο πιο πολύ δουλεύει το λέιζερ πάνω στο μάτι. Μπρρρ σου έμεινε αστιγματισμός... Το χειρότερο είναι για μένα ο αστιγματισμός. Εγώ του είπα ότι ειδικά αστιγματισμό δε θέλω να αφήσει καθόλου. Και καλά αφού σου άφησε αστιγματισμό δε σου έκανε διορθωτική;;;;;;;;;;;; Στις 9/2/2013 στις 5:26 ΜΜ, mentoras99 είπε Ειναι τοσο καλα που την εκανα και δεν φορω γυαλια, που τρεμω στην ιδεα οτι καποτε θα ερθει πρεσβυωπια και θα πρεπει να ξαναφορεσω γυαλια! Δυστυχως ειναι αυτο που ειπωθηκε. Το θεμα για πρεσβυωπια, απο οσα εχω ψαξει, δεν ειναι οτι δεν μπορει να γινει σαν επεμβαση, ειναι οτι δεν σταθεροποιειται. Οποτε δεν ειναι δυνατον καθε 3-4 χρονακια να βαραει καποιος και απο μια επεμβαση στα ματια. Δεν ξερω αν ποτε θα καταφερουν οι επιστημονες να ξεπερασουν αυτο το προβλημα.... Οταν θα μου ερθει πρεσβυωπια, μαλλον θα παω σε πολυεστιακους φακους επαφης, δεν θα αντεξω παλι τα γυαλια! Ενδοφακοί. Ακριβοί γενικά αλλά αλλάζουν. Σου κόβει λίγο το μάτι στον τοποθετεί σε 4 χρόνια αν αλλάξει η πρεσβυωπία σου στον αλλάζει. Τώρα θεωρείται πολύ επεμβατική μέθοδος για να την κάνουν για μικρούς βαθμούς αφού έχουν το λέιζερ. Στο μέλλον που πιθανόν να τα κάνουν όλα με ρομποτικά εργαλεία και δε ξέρω γω τι όλα θα είναι ρουτίνα. Οπότε τι αγχώνεσαι; σε 20 χρόνια που θα χρειαστείς ξέρεις πόσο θα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα; Όπως πριν 20 χρόνια κάποιος με 7 μυωπία φορούσε τεράστια γυαλιά, μετά μικρά και συμμαζεμένα, μετά φακούς και τώρα τίποτα...
panos2171 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Στις 9/2/2013 στις 5:32 ΜΜ, pantelis21 είπε Με το femtosecond δε σου βάζει εκείνο το μεταλλικό στο μάτι που περνάει μια λεπίδα και σου κόβει το μάτι... 6.5 είναι πολύ λογικό είναι να σε ταλαιπώρησε παραπάνω. Γιατί όσο πιο πολλούς βαθμούς τόσο πιο πολύ δουλεύει το λέιζερ πάνω στο μάτι. Μπρρρ σου έμεινε αστιγματισμός... Το χειρότερο είναι για μένα ο αστιγματισμός. Εγώ του είπα ότι ειδικά αστιγματισμό δε θέλω να αφήσει καθόλου. Και καλά αφού σου άφησε αστιγματισμό δε σου έκανε διορθωτική;;;;;;;;;;;; Nαι το μηχάνημα μου έκοψε τον κερατοειδή. Το 0.75 δεν είναι τίποτα. Γυαλιά δεν φοράω και βλέπω μια χαρά. Τώρα ας πούμε είμαι σε απόσταση σχεδόν ένα μέτρο από της 21αρα οθόνη και βλέπω μια χαρά, χωρίς φυσικά ζοομ. Διορθωτική στον αστιγματισμό τι εννοείς εκ νέου επέμβαση?? Γιατί ταυτόχρονα δε νομίζω να γίνεται.
pantelis21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Όταν κάτι δε πάει καλά και μείνουν βαθμοί τότε σε κάποιες μέρες πχ σε 15 μέρες σου κάνει μια μινι επέμβαση για να στο διορθώσει... Αλλά αυτό συνήθως όταν σου αφήσει πάνω από 1. Ναι 0.75 ειναι λίγο. Σκέψου ότι εμένα πριν 1-1.μιση χρόνο άλλαξαν οι βαθμοί μου 0.25-0.5 και δεν το πέρασα καν στα γυαλιά και είμαι μια χαρά. Αλλά όσο πιο πολλούς βαθμούς τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να σου μείνει κάτι...
panos2171 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μάλλον δεν το πρόσεξες, έγραψα ότι έμεινε αστιγματισμός μιας και ήταν αρκετά υψηλός για να φύγει τελείως με την επέμβαση για μυωπία. Δε νομίζω να μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα 2 επεμβάσεις για διαφορετικό λόγο.
pantelis21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δε ξέρω. Εγώ έχω στο ένα μάτι υπερμετρωπία με μυωπικό αστιγματισμό (-+) και στο άλλο μυωπία με μυωπικό αστιγματισμό. Και μου λέει πως θα μου τα μηδενίσει όλα και αν μείνει κάτι θα μου κάνει διορθωτική. Αν μείνει κάτι σοβαρό φυσικά όχι αν μείνει 0.5... Φίλος του πατέρα μου και με παρακολουθεί από το 1998-1999 δε νομίζω να μου κάνει καμιά λαδιά. Φτάνει που μου κοψε τον κώλο ζητώντας 2000€ ενώ είχα πάρει τιμές από άλλους μέχρι και 1200€...
fabiars Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 καλησπερα παιδια, ωραια ολα αυτα που διαβασα αλλα ψαχνομαι και εγω να κανω layser, εχω 2,5 και 2 και δεν μπορω καθολου γυαλια-φακους γιατι αθλουμαι συχνα και γενικα δεν αντεχονται...Ειμαι 20 χρονων και εχω εδω κ ενα χρονο σταθερη μυωπια, δεν ανεβηκε απο περσι καθολου συμφωνα με τον οφθαλμιατρο στο ΙΚΑ Σε τι κοστος κυμαινονται οι επεμβασεις και αν εχεις κανεις να μου προτεινει καποιον στην αθηναΥ.Γ. Πηρα τηλεφωνο σε μια κλινικη και μου ειπαν να κλεισω ραντεβου και μου ζητησαν 80Ε..., ειναι λογικο να τους πληρωσω για το πρωτο ραντεβου που εγω ακομα ψαχνομαι, δηλαδη αν παω σε 5 γιατρους θα πληρωσω 300Ε ετσι τσαμπα...Εγω πιστευω οτι πρεπει να σε κοιταζει και να σου πει εχει τοσο η επεμβαση κλπ κλπ, θες να κανουμε προεγχειρητικο ελεγχο και να συνεχισουμε ή οχι..εσεις τι δωσατε?
panos2171 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 2000€ έδωσα εγώ. Όταν πας για ραντεβού εννοείται ότι θα σε εξατάσουν. Δε θα κλείσεις ολόκληρο ραντεβού για να συζητήσετε μόνο. Για 2.5 βαθμούς όμως νομίζω ότι δεν αξίζει να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία. Ακόμα και χωρίς γυαλιά βλέπεις καλά, δεν εξαρτάσαι από αυτά οπότε ποιο το νόημα;
Sova Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Έχει κάνει κάποιος intralasik/femto-lasik; Έχω -2 στο κάθε μάτι κι επειδή με ενοχλούν οι φακοί έκλεισα ραντεβού να κάνω την επέμβαση, αλλά όλοι με αποθαρρύνουν μιας και η μυωπία μπορεί να επανέλθει. Ο ιατρός μου έδωσε 10 χρόνια εγγύηση, είναι πολύ γνωστή η κλινική και άλλα τέτοια, αλλά ακούγοντας διάφορους, άρχισα να προβληματίζομαι. Όσοι κάνατε, αντιμετωπίσατε ποτε προβλήματα;
Sova Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Επέστρεψα να καταθέσω την πολύτιμη εμπειρία μου. Intralase lasik: ανώδυνο και αποτελεσματικό. Τελικά είχα -1,5 στο αριστερό μάτι και -2.50 στο δεξί. Αστιγματισμό 0.75. Τα μηδενίσαμε όλα. Τώρα βάζω Tobradex τέσσερις φορές την ημέρα και Hyabak κάθε μια ώρα. Το Hyabak θα χρειαστεί να το συνεχίσω και για τους επόμενους έξι μήνες. Απαγορεύεται να ακουμπάμε τα μάτια μας το πρώτο 48ωρο, το βράδυ κοιμάμαι με ειδικά γυαλιά για να μην τα τρίψω κατα λάθος και μπάνιο μόνο από το λαιμό και κάτω. Έξω φοράω ειδικά μαύρα γυαλιά, αλλά σε λίγες μέρες θα βάζω τα δικά μου. Για όσους ανησυχούν και θέλουν γνώμη 2ου και 3ου ιατρού, αξίζει να σημειώσω ότι πριν την επέμβαση με εξέτασαν ξεχωριστά τρεις οφθαλμίατροι (ωστόσο όλοι της ίδιας κλινικής). Φαντάζομαι αυτό θα συμβαίνει σε όλα τα κέντρα. Το κόστος ανήλθε στα 3750 ευρώ και αν χρειαστεί κάτι εντός δεκαετίας, θα το επαναλάβω δωρεάν. Στην δουλειά μπορείτε να επιστρέψετε την επομένη κιόλας, αλλά προτείνω να μη χάσετε την ευκαιρία για sick leave. Μου εξήγησαν επίσης ότι το γυμναστήριο και ο χορός απαγορεύονται για κανα μήνα για να μην στάζει ο ιδρώτας στα μάτια. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη και το συνιστώ σε όλους. Είναι σίγουρα από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα