kage Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) δεν γνωριζει ΚΑΝΕΙΣ το αποτελεσμα της εγχειρησης! μην λεμε ξανα μαλακιες οτι ειναι ρουτινα κτλ.20ετων τεχνικη ειναι .Mην ακουτε τι λενε οι γιατροι, βαλτε τους να υπογραψουν με ρητρα για το αποτελεσμα.αν βρεθει εστω και ενας να τον αναφερετε edit:στο παραπανω ποστ μου που αναλυω τις τεχνικες η 1η προταση εχει λαθη απλα δεν με αφηνει το φορουμ να κανω εντιτ. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2012 από kage
panos2171 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Όλοι γνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα έχουν 95% επιτυχία αν δεν κάνω λάθος. Ο καλός προεγχειριτικός έλεγχος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.
Tomahawk Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Αύριο θα πάρω τηλέφωνα για να κανονίσω ραντεβού, έχει κανένας πρόταση για κάποια κλινική;
citiz Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Κανένας οφθαλμίατρος δεν 'εχει κάνει επέμβαση laser. Όλοι φοράνε γυαλιά. 'Οπως και να χει θα πρότεινα σε κάποιον να κάνει επέμβαση μόνο αν έχει μεγάλο πρόσβλημα (6+ βαθμούς).
Tomahawk Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Τώρα μιλάμε σοβαρά;;; Όπως υπάρχουν και οι άπειροι γιατροί που καπνίζουν, οι φυσικοί/αστρονόμοι/βιολόγοι που πιστεύουν στην ύπαρξη θεού έτσι υπάρχουν και οι γιατροί που δεν κάνουν laser... Μάλλον για το Οφθαλμιατρείο Αθηνών με κόβω γιατί διάβασα πολύ καλά λόγια (όχι απο διαφημίση ) και καλές τιμές.
citiz Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Πείτε μου έναν οφθαλμίατρο που είχε θέμα στα μάτια του και έκανε Laser. Κανείς δεν κάνει γιατί ξέρουν... Τεσπά καλή επιτυχία όποιο οφθαλμιατρείο και να διαλέξεις
Tomahawk Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Στις 27/1/2013 στις 9:21 ΜΜ, citiz είπε Πείτε μου έναν οφθαλμίατρο που είχε θέμα στα μάτια του και έκανε Laser. Κανείς δεν κάνει γιατί ξέρουν... Τεσπά καλή επιτυχία όποιο οφθαλμιατρείο και να διαλέξεις Συμπληρωμένες 9 μέρες απο την εγχείρηση... Μετά απο 20λεπτη επέμβαση, 4 ώρες απογευματινού ύπνου με ελάχιστο τσούξιμο μετεγχειρητικά και μόλις ξύπνησα και αυτός ο λίγος πόνος είχε σχεδόν εξαφανιστεί και ήδη έβλεπα πάρα πολύ καθαρά! Την επόμενη μέρα όλα UHD το λιγότερο, απλά με μια ευαισθησία στο φως. Citiz δε σε ξέρω δε με ξέρεις αλλα σε παρακαλώ μην "τρομοκρατείς" άδικα. Και οι γιατροί κάνουν και φυσικά κάνουν και στα παιδιά τους ή φίλων/συνεργατών. Οπότε μη λέμε ψευδή πράγματα. Απλά οι περισσότεροι οφθαλμίατροι έχουν πρεσβυωπία και όχι μυωπία, γι αυτό δε κάνουν κάτι και είναι συνέχεια με γυαλιά. Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω! Τέλεια αίσθηση χωρίς τη παραμικρή ενόχληση!
panos2171 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Στις 27/1/2013 στις 9:21 ΜΜ, citiz είπε Πείτε μου έναν οφθαλμίατρο που είχε θέμα στα μάτια του και έκανε Laser. Κανείς δεν κάνει γιατί ξέρουν... Τεσπά καλή επιτυχία όποιο οφθαλμιατρείο και να διαλέξεις Προφανώς δεν εμπιστεύονται κανέναν άλλον πλην του εαυτού τους σε κάτι τέτοιο. @Tomahawk Ποιά μέθοδο έκανες??
Tomahawk Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Lasik γιατί ήθελα γρήγορη αποθεραπεία!
pantelis21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Tomahawk μιας που έκανες πρόσφατα μπορείς να μου πεις εντυπώσεις; Θα κάνει την Παρασκευή (αν δε βγω ακατάλληλος στους προεγχειρητικούς που θα κάνω την Τετάρτη) με Lasik και Femtosecond νομίζω έτσι λέγεται που δε σε κόβει με μικροκερατόμο... Πως είναι; Τώρα βλέπεις 10/10; Εμένα με ενοχλέι άπειρα ο αστιγματισμός. ΓΙατί δε σε αφήνει να δεις καθαρά ούτε κοντά ούτε μακριά ούτε πουθενά... Όσο για τη μέθοδο που λέμε υπάρχει μόνο 20 χρόνια τι να κάνουμε. Δηλαδή αν ήσουν καρδιοπαθής (χτύπα ξύλο) και σου λέγαν ότι υπάρχει ένας νέος βηματοδότης ή μια νέα τεχνική που όμως υπάρχει μόνο 5 χρόνια τι θά έλεγες; Εντάξει μάτια έιναι και τα προσέχεις σα τα μάτια σου αλλά και 20 χρόνια δεν είναι λίγα. Ο οργανισμός μας διορθώνει τα πάντα (μέχρι και καρκίνο πολλές φορές πριν γίνει εμφανής) που σημαίνει πως αφού στα 20 χρόνια δεν παρουσιάστηκε κάποιο μακροπρόθεσμο πρόβλημα λογικά δε θα παρουσιαστεί και στο μέλλον. Τι δηλαδή στο φύλαγε ο οργανισμός σου να στο βγάλει μετά από 30 χρόνια;;; Εμένα ο παλίος μου οφθαλμίατρος είχε κάνει και αυτός και στα παιδιά του + συγγενείς. Ο τωρινός μου που θα μου κάνει έκανε στην κόρη του πριν ένα μήνα. Και ισχύει και το άλλο που είπε κάποιος. Πνευμονολόγοι καπνίζουν, παθολόγοι τσακίζονται στα fast-food και φυσικά οδοντίατροι με όλα τα δόντια ψεύτικα, θήκες κτλ... Εντάξει υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας αλλά εγώ βαρέθηκα τόσο πολύ τα γυαλιά μετά από 17 χρόνια (από 4 ων τα φοράω) που πραγματικά ξεχνάω και τον φόβο μου και τα πάντα Α, και πως το ξέχασα, ο πατέρας μου έκανε πριν 1999-2000 πριν 12-13 χρόνια δηλαδή. Και είχε πολλούς βαθμούς 7+ νομίζω. Τότε έπαιζε κυρίως prk και είχε πολύ ταλαιπωρία για μερικούς μήνες (όχι τώρα που σε 3 μέρες είσαι σουπερ). Δε το μετάνιωσε ποτέ. Και μετά από 13 χρόνια που πέρασαν φοράει ελάχιστα γυαλιά κυρίως κλασικά για πρεσβυωπία η οποία επίσης διορθώνεται με λέιζερ νομίζω... Πάντως δεν ξέρω τι παίζει με το lasik που κόβει τον κερατοειδή αν πχ μετά από 20 χρόνια θες να κάνεις για πρεσβυωπία αν θα μπορείς. Εγώ επειδή οι βαθμοί μου άλλαξαν 0.25 τον τελευταίο χρόνο τον ρώτησα τι θα γίνει αν ξανααλάξουν σε 1-2 χρόνια και μου λέει ότι μπορείς να κάνεις ξανά διορθωτική (με πολύ λιγότερα χρήματα). Άρα λογικά δεν παίζει να μη μπορείς πχ μετά από 15 χρόνια να κάνεις για την πρεσβυωπία σου... Απλά νομίζω η πρεσβυωπία μετά τα 50+ δεν είναι σταθερή. Ανεβαίνει οπότε δεν παίζει να κάνεις λέιζερ... Άλλο η μυωπία που σταματά στα 22
Tomahawk Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπόν, καταρχήν ωραίος που το πήρες απόφαση! Ναι τώρα βλέπω 10/10 απλά έχω μια "ευαισθησία" στα φώτα το βράδυ, όχι ακριβώς ευαισθησία, απλά βλέπω μια φωτεινή στεφάνη γύρω γύρω, σαν να τα βλέπω λίγο πιο έντονα το οποίο είναι και φυσιολογικό και θα φύγει μέσα σε ένα τριμηνο το πολύ. Δεν είναι ούτε ενοχλητικό ούτε τίποτα, μη σε αγχώνει! Φόραγα γυαλιά απο τα 11 μέχρι τώρα (23 μισο), με τον τελευταίο 1μιση να φοράω κυρίως φακούς. Πραγματικά είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου!! Η αίσθηση του να βλέπω τα πάντα crystal clear χωρίς το παραμικρό βοήθημα δεν υπάρχει. Όσο για την επέμβαση, διάρκεια 20 λεπτά, μπαίνω 6:05-10, βλέπω το ρολόι στο χειρουργείο στις 6:28! Πάω σπίτι (ένιωθα τα μάτια μου λίγο βαριά, έτσουζαν και σα να είχα αμμοχάλικο μέσα), κοιμάμαι 8παρά ξυπνάω 3+ ώρες μετά και ο πόνος είχε σχεδόν εξαφανιστεί και ήδη έβλεπα πολύ καλά! Την επόμενη μέρα όλα άψογα, πήγα για τις εξετάσεις, όλα τέλεια, τη μεθεπόμενη το ίδιο και τώρα θα πάω στις 18/2. Εγώ αγχωνόμουν για το αν θα αγχωθώ την ώρα της επέμβασης! Εφόσον όμως είχα συνειδητοποιήσει οτι ok αυτό είναι και ξεφορτώνομαι ένα τεράστιο βάρος όλα πήγαν τέλεια, είχα βέβαια εμπιστοσύνη και στο χειρούργο!
pantelis21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Ωραία, να σε ρωτήσω, όταν τελείωσε η εγχείρηση τις πρώτες μέρες έπαιρνες σταγόνες κάθε μια ώρα ή αυτό είναι μόνο στην prk; Την ημέρα έξω μόνο με γυαλιά ηλίου βγαίνεις ή δεν έχει σημασία; Μπορείς να πλύνεις το πρόσωπο σου κανονικά ή θέλει προσοχή μη πάει νερό και τέτοια; Και το κυριότερο: φεύγοντας σου έβαλε φακούς ή έφυγες κανονικά; Και το βράδυ έβαζες κανένα προστατευτικό ή ήσουν μές το άγοχς μη τριφτούν πχ στο μαξιλάρι; Γιατί έγω όταν κοιμάμαι αλλάζω 50 στάσεις...
Tomahawk Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Έβαζα 2 κολλύρια και το Hyabak Protector για ενυδάτωση του ματιού 4 φορές την ημέρα. Τα κολλύρια μετά απο 7-8 μέρες τα σταμάτησα και συνεχίζω για κανα μήνα το Hyabak για να μην έχω θέμα με ξηροφθαλμία κλπ! Αν και θα ρωτήσω στη κλινική μήπως να πάρω κάποιο άλλο εναλλακτικό γιατί αυτό είναι πανάκριβο σε σχέση ειδικά με κάτι άλλα ίδιων "χαρακτηριστικών" που βρήκα! Γυαλιά ηλίου τις πρώτες μέρες εννοείται και μου έδωσα και γυαλιά προστατευτικά (σαν γυαλιά κολυμβητή απλά με τρύπες για να αερίζεται και το μάτι) για τον ύπνο! Τις πρώτες μέρες δε κάνει να ρίχνεις νερό απο τη περιοχή των ζυγωματικών και πάνω και απο τα φρύδια και κάτω, τα μάτια μπορείς να τα καθαρίζεις απαλά με φυσιολογικό ορό σε μπατονέτες. Για τον ύπνο εγώ λόγω "φόβου" συνήθισα και κοιμόμουν ανάσκελα όλο το βράδυ χωρίς πρόβλημα! Απο σήμερα θα κοιμάμαι πιο ελεύθερα.
pantelis21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Καλά ναι οι σταγόνες αυτές είναι ακριβές αλλά και με 4 φορές την μέρα νομίζω σε βγάζει το μπουκάλι 12 μέρες... Εγώ βάζω systane γενικά έχω ξηροφθαλμία τέτοιες εποχές και μου λέει ΟΚ θα βάζω αυτές. 12 τις παίρνω αλλά βάζω μόνο το πρωί. Τώρα αν μετά μου πει να βάζω 4 φορές / μέρα ναι είναι κομματάκι τσιμπιμένο. Κάτσε όμως τις σταγόνες δε σου τις έδωσε αυτός;;;; Δηλαδή στο ποσό που τον πλήρωσες δε συμπεριλαμβανόταν οι σταγόνες; Και αλήθεια πόσο πλήρωσες; Τώρα μπορείς να ρίχνεις νερό κανονικά στα μάτια σου ή πρέπει να περάσει μήνας;;;
Tomahawk Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μου έδωσαν τα αρχικά, τα κολλύρια τελείωσαν και πάπαλα οκ, σταγόνες όμως εφόσον πρέπει να συνεχίσω την αγωγή θα τα αγοράζω εγώ όσα υπόλοιπα χρειαστούν! Ρίχνω κανονικά νερό πλέον, απλά πρέπει να περάσουν 3-4 μέρες. Η τιμή ήταν πολύ καλή συγκριτικά με το πόσο κόστιζε κανονικά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα