Spyros_Spy Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Θα προσπαθήσω για memtest. Η πρώτη μου προσπάθεια ηταν ανεπιτυχες να τρέξω το πρόγραμμα. Edit: Το Bios είναι αναβαθμισμένο στην έκδοση να τρέχει το συγκεκριμένο CPU. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2012 από Spyros_Spy
kostis032 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Εαν τα καταφερεις αστο να τρεξει 3-4 φορες ειμαι σιγουρος οτι ειναι η μνημες σου
άδικος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Memtest έτρεξες από δίσκο εκκίνησης & όχι μέσω windows & δε κατάφερε να τρέξει καθόλου;
Spyros_Spy Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Εαν τα καταφερεις αστο να τρεξει 3-4 φορες ειμαι σιγουρος οτι ειναι η μνημες σου Αυτήν την στιγμή τρέχω το Memtest86 και από ότι κατάλαβα κάνει scan και στις 2 RAM διότι το βλέπω ότι έφτασε στο 100% και άρχισε πάλι από την αρχή. Βρήκε ένα σφάλμα. Μια πρώτη ματιά βλέπω ότι τελικά δεν ήταν στους default χρονισμούς οι RAM αν αυτό το 11-11-11-29 έπρεπε να είναι 9-9-9-24. Πάντως είναι στο Ungaged. Edit: Το άφησα να τρέξει μέχρι που γέμισε 2 φορές στο 100% το pass (1 ώρα και 20 λεπτά). Η μόνη διαφορά ήταν ότι εκεί που λέει Error=1 έβγαλε 2. Το σταμάτησα, έβγαλα την μια RAM και το ξανατρέχω τώρα. Επειδή δεν γνωρίζω πολλά για αλλαγές στο BIOS, θα ήθελα να ρωτήσω. Αν γυρίσω τις RAM στους default χρονισμούς θα βγάλει κάποιο error ; Αν αυτό φταίει, πως το κάνω; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2012 από Spyros_Spy
Spyros_Spy Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Λοιπόν. Το test με την πρώτη RAM βγήκε θετικό, το έτρεξα 2 φορές. Έβγαλα την RAM από το slot 1 και έβαλα την δεύτερη ξανά στην θέση της, στο slot 2 για να κάνει το test και ο υπολογιστής δεν έδειχνε σήμα και έκανε συνέχεια restart. Την ξαναέβγαλα και την έβαλα στο slot 1 (το slot δίπλα στην cpu) και μου βγάζει 2 error στις 2 φορές που την έτρεξα αλλά εκεί που λέει Good / Bad αντί να μου βγάζει τους προηγούμενους αριθμούς μου βγάζει d0bdee71/d0fdee71 αντίστοιχα. Οπότε φταίει η δεύτερη RAM; Memtest έτρεξες από δίσκο εκκίνησης & όχι μέσω windows & δε κατάφερε να τρέξει καθόλου; Από DOS το τρέχω τώρα. Edit: Έτρεξα την δεύτερη RAM και από την πρώτη και από την δεύτερη slot και βγάζει errors με διαφορετικό Pattern/Address?(αν τα λέω καλα). Η πρώτη RAM δουλεψε και στο δεύτερο slot χωρίς προβλήματα. Οπότε φταίει η δεύτερη RAM; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2012 από Spyros_Spy
kostis032 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Ειδες που στο ειπα καλητερα να βαλεις χειροκινητους χρονισμους μονο μην πηραζεις τα ρευματα
Spyros_Spy Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Ειδες που στο ειπα καλητερα να βαλεις χειροκινητους χρονισμους μονο μην πηραζεις τα ρευματα Πήγα έκανα αντικατάσταση τις RAM, ένα μπράβο στον πωλητή του ΠΛΑΙΣΙΟ που με το που του έδειξα τις photos από το memtest μου έδωσε κατευθείαν καινούργιες! Από κει και πέρα φίλε Κωστή τις μνήμες από default τις είδα να είναι στο Auto με Ungaged και η Mobo μου δέχεται μνήμες εώς 1.5V και οι συγκεκριμένες είναι στα 1.65V. Είδα πως μπορώ να βάλω χειροκίνητα χρονισμούς από το BIOS αλλά χρειάζεται; Στο αυτόματο δεν κάνει δουλειά; 1
kostis032 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δοκιμασε πρωτα για λιγο καιρο στο αυτοματο αν δεν σου δημιουργη καποιο προβλημα αστες auto.
Spyros_Spy Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δοκιμασε πρωτα για λιγο καιρο στο αυτοματο αν δεν σου δημιουργη καποιο προβλημα αστες auto. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.. Από ότι φαίνεται θα πάω και για αντικατάσταση Router! Με το που έβαλα τις καινούργιες μνήμες στον υπολογιστή έπρεπε να ξεκινήσει καινούργιο πρόβλημα σε αυτό το στοιχειωμένο σπίτι!! Στο BIOS μου είχε 2 σετ ρυθμίσεων, ένα SPD και ένα Auto. Στο Auto οι RAM ήταν στα 11-11-11-29 και τρέχαν σαν 800Mhz. Στο SPD ήταν στους κανονικούς χρονισμούς(Μάλλον) οπότε βλέποντας την καρτέλα SPD μπήκα στη Manual ρύθμιση και τα έκανα copy- paste δίπλα.Καλά δεν έκανα; Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις ιδέες πάντως! Ελπίζω να λύθηκε αυτό το πρόβλημα επιτέλους!
Spyros_Spy Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Παιδιά ξαναέκανε restart με της καινούργιες μνήμες.. Ξαναγύρισα τις μνήμες στο αυτόματο και πείραξα μόνο τους 4 χρονισμούς από 11-11-11-29 σε 9-9-9-24. Και κάτι άλλο που έλεγε x8 για να δουλεύουν σε 1600(αν το έβαζα x6 θα πέφταν στο 1333). Θα κατεβάσω το OCCT ξανά να προσπαθήσω πάλι να το τρέξω για το τροφοδοτικό.. Ιδέες πάντως ρίξτε αβέρτα Edit: Το OCCT δεν τρέχει. Το βάζω μια ώρα στην καρτέλα τροφοδοτικού με full screen, all logical cores τικαρισμένα σε 1920χ1080 ανάλυση και όταν πάει να ξεκινήσει μετά το idle time πάνω στο ίδιο δευτερόλεπτο μου γράφει ότι 'user cancelled'.... Σαν διαχειριστής το έτρεξα. Όσο για τις μνήμες τις ξαναέβαλα στις default ρυθμίσεις(εκτός του πολλαπλασιαστή(να τρέχουν σε 1600)) τελείως και πάλι τα ίδια. Το μόνο που αγόρασα ήταν επεξεργαστής και κάρτα γραφικών. Μετά από αυτά τα 2 ξεκίνησαν όλα. Τι να πω.. Παίζει να φταίει η Mobo;.. Edit 2: Το Bios και το Chipset είναι στην τελευταία έκδοση.. Μα δεν μπορώ να καταλάβω την λογική.. Μπορώ να κάθομαι επι ώρες και να βλέπω Anime σε full screen(όχι HD, αλλά πάλι μέσω streaming) και μετά να παίζω επί ώρες παιχνίδια στο full και απλά να με κλωτσά έξω όταν την επόμενη μέρα θα βάλω ένα HD βίντεο στο youtube ή ένα παιχνίδι.. Ή πριν το φορμάτ δεν με άφηνε να πατήσω καν το Start στην Taskbar.. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2012 από Spyros_Spy
stm00192 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Ειπες ότι οι μνήμες σου ειναι για 1,65 volt και εσύ μαλλον τις έχεις σε μητρική (κακως που δεν μας έχεις αναφέρει πια) που υποστηρίζει μνήμες στα 1,5V .... Οριστε λοιπον το θεματάκι σου!!
Spyros_Spy Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Ειπες ότι οι μνήμες σου ειναι για 1,65 volt και εσύ μαλλον τις έχεις σε μητρική (κακως που δεν μας έχεις αναφέρει πια) που υποστηρίζει μνήμες στα 1,5V .... Οριστε λοιπον το θεματάκι σου!! Την Mobo την έχω αναφέρει. Λες δηλαδή μετά από 1μιση χρόνο ξαφνικά να μην της δέχεται; Φαίνεται ειρωνικά γραμμένο αλλά δεν το εννοώ έτσι,απλά απορώ. Παραπάνω, του έκανα μια ολική εγχείρηση, τον άνοιξα τελείως έβγαλα έξω την Mobo, βίδωσα καλύτερα τις χάλκινες βάσεις, τα έδεσα όλα ωραία και καλά και τέλος είδα στο BIOS ότι μπορώ να αυξήσω την τάση στις RAM, από 1.5V που δίνει στα 2,0V, δυστυχώς τα ανεβάζει ανά 0,5V) αν δεν κάνω λάθος με τις τιμές και είδα ότι φαίνεται ασφαλής η μια σκάλα τάσης παραπάνω διότι φαινόταν κόκκινο χρώμα σε τάσεις των 3 και 3,5V. Να το δοκιμάσω με 2V; Edit: Αν αυτό είναι το πρόβλημα πάντως θα σκοτώσω τον πωλητή στο ΠΛΑΙΣΙΟ που με βοήθησε να διαλέξω τα κομμάτια πριν 1 μιση χρόνο διότι θυμάμαι ξεκάθαρα ότι τον ρώτησα αν θα υπήρχε πρόβλημα στις RAM με Mobo και μου είπε πως δεν θα υπήρχε..
kostis032 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Στύλε μου λίγο σε παρακαλώ τον τύπο ακριβώς όπως το αναγραφεί επάνω το κουτί από τις μνήμες. και μην αγχώνεσαι θα βρούμε λύση
Spyros_Spy Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Στύλε μου λίγο σε παρακαλώ τον τύπο ακριβώς όπως το αναγραφεί επάνω το κουτί από τις μνήμες. και μην αγχώνεσαι θα βρούμε λύση http://www.corsair.com/us/cmx4gx3m2a1600c9.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα