Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Δεν ξέρω αν είναι hardware ή software το θέμα μου.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έβαλα ένα βιντεάκι να δω στο youtube σε full screen. Ξαφνικά όλα μαύρισαν και μετά από 3-4 second έκανε επανεκκίνηση ο Η/Υ. Μετά από 2 μέρες δεν μπορώ να παίξω ούτε κάποιο παιχνίδι και πλέον κολλάει και σβήνει χωρίς προειδοποίηση αλλά αν είναι ανοιχτό σκάιπ μπορώ να επικοινωνίσω αυτά τα 3 δευτερόλεπτα μαύρης οθόνης.

Τι έκανα:

To reliability log δεν δίχνει τον λόγο του κλεισίματος του Η/Υ.

Καθαρό install τον drivers της κάρτας

Σβήσιμο των drivers για να κάνει αναβάθμιση από το windows update

Προγραμματάκι για θερμοκρασίες- δεν ήταν πάνω απο 30 η κάρτα, και κάτω απο 40 ο cpu.

Βρήκα ότι κάποιος AOD driver 4.2 δεν έτρεχε σωστά διότι υπήρχαν ο ΑΟD 4.0 και 4.1- έσβησα τους 2 τελευταίους από το device manager και από τα registries με το tune up registry editor και μου δίχνει ότι δουλεύει κανονικά τώρα.

Έτρεξα και το Ccleaner για τα registries δεν βρήκε κάτι.

Έβγαλα Ram και κάρτα γραφικών, φύσηξα λίγο τις υποδοχές τους.

Άλλαξα HDMI καλώδιο.

Πριν λίγες μέρες είχα κάνει και check disk χωρίς να υπάρχει κάποιο error.

PC specs:

Phenom x4 965 BE - Cpu

MSI R7770 Ghz edition - Graphics

2x2Gb corsair xms - Ram

880G-UD2H R1.4 - Mobo

550W 80+ Adata - PSU

Το κουτάκι έχει πάνω του 4 ανεμιστήρες, 2x14 και 2x8

Χωρίς φόρτο φαίνεται να δουλεύει κανονικά. Τώρα, μετά την αλλαγή του καλωδίου φαίνεται να δουλεύει. Δεκτές όλες οι βοήθειες σε περίπτωση που ξαναχαλάσει. Ευχαριστώ

Edit: Φαίνεται ότι κάθε φορά που πατάω κάτι από τον explorer, είτε το Start για να κάνω search κάποιο πρόγραμμα είτε από την taskbar κολλάει και σβήνει. Όλο το ψάξιμο μου εκεί με πηγαίνει, στο format.. Το λογισμικό ξέχασα να το αναφέρω. Windows 7 32 bit Bussiness ή Professional αυθεντικά.

Επεξ/σία από Spyros_Spy
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν μπορείς να τσεκάρεις το τροφοδοτικό σου, τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή(ξανά με άλλο πρόγραμμα) και κάνε και ένα memtest. Μετά πήγαινε στο λογισμικό μην κάνεις φορμάτ άδικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πισί αν το δουλέψω χωρίς να μπω στο start menu και χωρίς να πατήσω κάτι από την taskbar δουλεύει κανονικά. Χτες έπαιζα παιχνίδι για 2 ώρες συνεχόμενα χωρίς πρόβλημα. Το τροφοδοτικό δεν έχει κλείσει 3 μηνο λες δηλαδή να φταίει αυτό όμως; αν ηταν το τροφοδοτικό δεν θα έσβηνε ο υπολογιστής κατευθείαν; διότι ανέφερα ότι αν είχα κλήση σκαιπ και το πάθαινα αυτό θα μπορούσα και να ακουσω και να μιλήσω στο άλλο άτομο πριν την επανεκκίνηση. Το τέστ που μου αναφέρεις κοιτά και το τροφοδοτικό; ευχαριστώ!

Edit: δεν κατάφερα να τρέξω το memtest.. Το πισί το αφησα ανοικτό όλο το πρωί να κανει scan για virus και το πισί δεν έκλεισε.(6 ώρες) αλλα το προβλημα υπαρχει ακομα. Ο επεξεργαστής δεν ανεβάζει θερμοκρασίες. Θα κανω καθαρό φορμάτ και θα βάλω ένα ανταλλακτικό τροφοδοτικό που ειναι στα 600 watt 80+ αν συνεχιστεί. Τώρα αν δεν φταίει τίποτα από τα 2 θα σε ενημερώσω. Ευχαριστώ πολυ.

Επεξ/σία από Spyros_Spy
Δημοσ.

Στο είπα για το τροφοδοτικό γιατί είχα παρόμοιο πρόβλημα κάποτε, μετά από υπόταση, δούλευε αλλά σε άκυρες στιγμές έκλεινε κλπ κλπ ένα τροφοδοτικό μπορεί να δουλέψει και με χαλασμένους 2-3 πυκνωτές μέχρι να τα φτύσει τελείως(αλλά τότε μπορεί να πάρει και καμιά μητρική μαζί του). Προχώρα και ενημέρωσε μας. Όντως πολύ περίεργα τα συμπτώματα.

• Like 2
Δημοσ.

Στο είπα για το τροφοδοτικό γιατί είχα παρόμοιο πρόβλημα κάποτε, μετά από υπόταση, δούλευε αλλά σε άκυρες στιγμές έκλεινε κλπ κλπ ένα τροφοδοτικό μπορεί να δουλέψει και με χαλασμένους 2-3 πυκνωτές μέχρι να τα φτύσει τελείως(αλλά τότε μπορεί να πάρει και καμιά μητρική μαζί του). Προχώρα και ενημέρωσε μας. Όντως πολύ περίεργα τα συμπτώματα.

Το θέμα με το τροφοδοτικό το ξέρω καλά. Την πρώτη φορά που είχα παρόμοια προβλήματα το άλλαξα. Στο δεύτερο μου πισι έκανε τα ίδια προβλήματα και πήρα με σιγουριά τροφοδοτικό και τελικά ήταν χαλασμένη η οθόνη. Για δεύτερη φορά τώρα στον πρώτο υπολογιστή μου δεν νομίζω να είναι κάτι από τα 2 πάλι.

Έκανα καθαρό install τα windows 7 και μέχρι στιγμής δεν βλέπω κάτι 2 ώρες που κάνω εγκαταστάσεις προγραμμάτων. Θα ενημερώσω αν γίνει κάτι. Ευχαριστώ και πάλι.

κανε εγκατασταση τον chrome και δες αν το παθαινει και με εκεινον

Ο κύριος φυλλομετρητής μου είναι ο Chrome.

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα συνεχίζει.. Ξανά από την αρχή..Το event viewer βγάζει σαν error: kernel-power απρόσμενη διακοπή ρεύματος ή κράσαρε κάποιο πρόγραμμα. Λόγο του format πιστεύω ότι φταίει κάτι hardware πλέον. Μόνο το τροφοδοτικό μπορεί να φταίει σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσ.

Δεν τρέχεις και OCCT η Furmark για να δεις τι μπορεί να κάνει το τροφοδοτικό σου?

To OCCT δεν κατάφερα να το τρέξω. Πάταγα start και μου έβγαζε ότι το Crysis2.exe stopped working. Το Furmark το έτρεξα όμως κανονικά για 15 λεπτά χωρίς πρόβλημα. Έβαλα από το πάνελ τους 2x14 ανεμιστήρες και τους 2x12 να τρέχουν στο full και η κάρτα δούλευε στο 99% με το fan στο 49% στα 15 fps για τα πρώτα 85% του τεστ και μετά πήγε στους 60 βαθμούς και 14 fps. Είναι καλά;

Παραπάνω είχα ανοίξει το κουτί και πίεσα όλες τις συνδέσεις και βίδωσα καλύτερα την Mobo για τυχόν βραχυκυκλώσεις και κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. (1 ώρα).

Ευπρόσδεκτες και άλλες ιδέες .

Δημοσ.

Φίλε μου κάνε ένα test με το occt στην καρτέλα power supply για 1 ώρα...

Δεν νομίζω να χρειάζεται πια!! Ο υπολογιστής δουλεύει μια χαρά πλέον από τις 28 Νοέμβρη αφού τελικά το πρόβλημα πρέπει να ήταν βραχυκύκλωμα. Αφότου βίδωσα την Mobo καλύτερα, δεν έχει ξαναδημιουργήσει πρόβλημα. Απλά δεν ενημέρωσα γιατί μπορεί να ξαναδημιουργούσε. Ευχαριστώ όλους για τις ιδέες και την βοήθεια. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου εάν συνεχίσει το ίδιο πρόβλημα πήγαινε και βάλε χειροκίνητους χρονισμούς στις μνήμες για τις δικές σου μνήμες είναι 9-9-9-24 και το DCTs mode ungaged κανε ένα bios update εάν δεν διορθωθεί τρέχε memtest86 εάν δεν σου βγάλει κάποιο πρόβλημα κάλως εάν δεν σου βγάλει και συνεχίσει δοκίμασε να αλλάξεις μνήμες ..

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου εάν συνεχίσει το ίδιο πρόβλημα πήγαινε και βάλε χειροκίνητους χρονισμούς στις μνήμες για τις δικές σου μνήμες είναι 9-9-9-24 και το DCTs mode ungaged κανε ένα bios update εάν δεν διορθωθεί τρέχε memtest86 εάν δεν σου βγάλει κάποιο πρόβλημα κάλως εάν δεν σου βγάλει και συνεχίσει δοκίμασε να αλλάξεις μνήμες ..

Το πρόβλημα ευτυχώς διορθώθηκε. Μάλλον ήταν το βίδωμα στην Mobo. Πάντως οι μνήμες είναι όπως τις είπες από default. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα ξαναγύρισε... Δεν αλλάχτηκε τίποτα στο σύστημα από υλικό ή λογισμικό αλλά σήμερα μετά από 1 βδομάδα και κάτι ξαναπήγα να δω ένα βιντεάκι από το Youtube σε 720p και μου έκανε restart ο υπολογιστής. Ξαναπήγα να το δω και πάλι restart. Το ιστορικό δεν δείχνει τίποτα απολύτως. Το μόνο που έκανα ήταν να βγάλω το HDMI καλώδιο από την κάρτα και να το συνδέσω στο Xbox 360 και μετά άνοιξα τον υπολογιστή και συνέβη αυτό. :(

Ίσως το μόνο που έκανα ήταν πριν 3 μέρες έγραψα μια γραμμή κώδικα στο τερματικό για να δίνει παραπάνω RAM στις εφαρμογές. Από default το πήγα στο 3000 εφόσον είχα 4GB Ram.

bcdedit increaseuserva 3000

Αλλά δεν υπήρχε θέμα μέχρι σήμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...