Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@goku Φίλε ο σπιτονοικοκύρης μου ζητάει τον μήνα 100€ προκαταβολικά..οπότε έχει σε καμία περίπτωση δεν θέλω να περάσω τους 6 μήνες ξοδεύοντας 600€ σύνολο(αν δεν έχω κάψει επιπλέον)....είναι πολλά τα λεφτά....

@pournarasΣόμπα υγραερίου ε? Πρώτη φορά το ακούω, αλλά θα του ρίξω μιά ματία αν και ομολογώ οτι μου ακούγεται κάπως επικίνδυνο...Διαρροή->ΜΠΟΥΜ? :P

ναι, αλλά είπαμε ότι δεν θα το δουλεύεις και τους 6 μήνες εκτός αν εσύ το ανοίγεις και τον Μάιο. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πως ξέρει πόσα χαλάς κάθε μήνα; Σε περίπτωση που χαλάσεις λιγότερα από 100 ευρώ τότες την διαφορά την επιστρέφει;
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ναι, αλλά είπαμε ότι δεν θα το δουλεύεις και τους 6 μήνες εκτός αν εσύ το ανοίγεις και τον Μάιο. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πως ξέρει πόσα χαλάς κάθε μήνα; Σε περίπτωση που χαλάσεις λιγότερα από 100 ευρώ τότες την διαφορά την επιστρέφει;

Υποτίθεται πώς ναί..μου είπε οτι μετράει τις μονάδες στον μετρητή...αλλά εμένα δεν μου επέστρεψε ποτέ...ακόμα και πέρυσι που έκανα τρομέρή οικονομία μου έβγαλε ότι έκαψα 170€ παραπάνω...

Και γενικά για να σου πώ και την αλήθεια δεν γουστάρω να του ξαναδώσω λεφτά..ένας θεός ξέρεις αν και πόσα μου έχει φάει...

Δημοσ.

Υποτίθεται πώς ναί..μου είπε οτι μετράει τις μονάδες στον μετρητή...αλλά εμένα δεν μου επέστρεψε ποτέ...ακόμα και πέρυσι που έκανα τρομέρή οικονομία μου έβγαλε ότι έκαψα 170€ παραπάνω...

Και γενικά για να σου πώ και την αλήθεια δεν γουστάρω να του ξαναδώσω λεφτά..ένας θεός ξέρεις αν και πόσα μου έχει φάει...

170 ευρώ παραπάνω; τον μήνα; δηλαδή τα 100 που δείνεις συν τα 170, σύνολο 270 για έναν μήνα; Και λες ότι έκανες τρομερή οικονομία; Ακόμη και με τις αυξήσεις το πετρελαίου δεν νομίζω να πλήρωνες τόσα πολλά, σίγουρα σε "κλέβει". Μπορείς να του ζητήσεις από την επόμενη μέτρηση να είσαι και εσύ μαζί και να βλέπεις και εσύ πόσο έχει μετρήσει. Εγώ που δεν έκανα και ιδιαίτερη οικονομία, ακόμη και αν υπολογίσω τις αυξήσεις (γιατί εγώ τελείωσα και έφυγα από την Καστοριά πριν 4 χρόνια), άντε να έφτανα με το ζόρι τα 100 τον μήνα, δηλαδή αυτά που πληρώνεις εσύ στάνταρ εγώ τα έφτανα με το ζόρι. Φυσικά εγώ είχα τον έλεγχο του πετρελαίου. Στην θέση σου δεν θα νοίκιαζα καν το συγκεκριμένο σπίτι, αν ο ιδιοκτήτης δεν μου ξεκαθάριζε από την αρχή και μου το έλεγε εκ των υστέρων τότες θα ξενοίκιαζα το σπίτι άμεσα και θα έβρισκα κάπου αλλού. Σε 2 φίλους μου που είχαν διπλανά σπίτια (και τα δύο άνοικουν στον ίδιο ιδιοκτήτη) ήταν πολύ χειρότερα, μου τα λέγανε και ρίχνανε χριστοπαναγίες, με την πρώτη ευκαιρία βρήκαν άλλα σπίτια.
Δημοσ.

170 ευρώ παραπάνω; τον μήνα; δηλαδή τα 100 που δείνεις συν τα 170, σύνολο 270 για έναν μήνα; Και λες ότι έκανες τρομερή οικονομία; Ακόμη και με τις αυξήσεις το πετρελαίου δεν νομίζω να πλήρωνες τόσα πολλά, σίγουρα σε "κλέβει". Μπορείς να του ζητήσεις από την επόμενη μέτρηση να είσαι και εσύ μαζί και να βλέπεις και εσύ πόσο έχει μετρήσει. Εγώ που δεν έκανα και ιδιαίτερη οικονομία, ακόμη και αν υπολογίσω τις αυξήσεις (γιατί εγώ τελείωσα και έφυγα από την Καστοριά πριν 4 χρόνια), άντε να έφτανα με το ζόρι τα 100 τον μήνα, δηλαδή αυτά που πληρώνεις εσύ στάνταρ εγώ τα έφτανα με το ζόρι. Φυσικά εγώ είχα τον έλεγχο του πετρελαίου. Στην θέση σου δεν θα νοίκιαζα καν το συγκεκριμένο σπίτι, αν ο ιδιοκτήτης δεν μου ξεκαθάριζε από την αρχή και μου το έλεγε εκ των υστέρων τότες θα ξενοίκιαζα το σπίτι άμεσα και θα έβρισκα κάπου αλλού. Σε 2 φίλους μου που είχαν διπλανά σπίτια (και τα δύο άνοικουν στον ίδιο ιδιοκτήτη) ήταν πολύ χειρότερα, μου τα λέγανε και ρίχνανε χριστοπαναγίες, με την πρώτη ευκαιρία βρήκαν άλλα σπίτια.

170 επιπλεόν απο ολόκληρη την περσυνή χρονία...το θέμα είναι οτι 2 και 3 χρόνια πριν που δεν έκανα καθόλου οικονομία δεν μου έβγαιναν τόσα πολλα επιπλέον και το άφηνα και μέρες ολόκληρες ανοιχτό..

Δημοσ.

Οι σόμπες υγραερίου είναι παρεξηγημένες/άγνωστες/ντεμοντέ ή παίζει κάτι άλλο; 30 χρόνια την έχουμε σαν κύρια πηγή θέρμανσης, καλοριφέρ δεν ανάβουμε ποτέ, a/c έχουμε τα τελευταία 2-3 χρόνια που λειτουργούν επικουρικά. Ένας ενιαίος χώρος ~30τμ ζεσταίνεται ανετότατα (στην 1η απ τις 2 σκάλες, τουλάχιστον μ αυτή που χουμε, 30+ ετών). Αυτά σε διαμέρισμα(τα) στην Αθήνα.

Για το κόστος χρήσης, ιδέα δεν έχω. 19€/φιάλη, στα πολλά κρύα ν αλλάζουμε και 3 φορές το μήνα; Δεν είμαι σίγουρος. Υπάρχουν άτομα όλη τη μέρα στο σπίτι, οπότε λειτουργεί αρκετές ώρες τη μέρα.

Δημοσ.

Πείτε μία "αξιόπιστη" και καλή μάρκα για να ψάξω στο skroutz ρε αγορίνες...με ψήσατε να κοιτάξω και για αυτές τις σόμπες..

Δημοσ.

αρχικα ψαξε πως να κρατησεις τη θερμοτητα μεσα στο σπιτι

μετα θα προτεινα κατι που να ζεσταινει τοπικα εσενα και μονο και οχι το χωρο καθως ειναι πολυ πιο φτηνο.

μια μικρη αλογονου να σου ζεσταινει τα ποδια οσο καιγεσαι στο Pc ειναι οτι πρεπει :D

η αλλιως λιωσε το pc στο overclocking :D

• Like 1
Δημοσ.

Για το κόστος χρήσης, ιδέα δεν έχω. 19€/φιάλη, στα πολλά κρύα ν αλλάζουμε και 3 φορές το μήνα; Δεν είμαι σίγουρος. Υπάρχουν άτομα όλη τη μέρα στο σπίτι, οπότε λειτουργεί αρκετές ώρες τη μέρα.

Με πόσες ώρες καθημερινής λειτουργίας, είδες αυτή την κατανάλωση;;; Εγώ σε εποχή ψοφόκρυου - πριν βάλω φυσικό αέριο - με μια κλασσική σόμπα υγραερίου (αυτές που παίρνουν μέσα τη μεγάλη φιάλη), η οποία έσβηνε μόνο τη νύχτα που πέφταμε για ύπνο, κάθε 4 μέρες έπρεπε να τη γεμίζω! Πολύ αποδοτική μεν, αλλά σε καμία περίπτωση οικονομική. Εκτός κι αν είχε πρόβλημα η συγκεκριμένη, πράγμα που δεν το ξέρω...

Δημοσ.

Μπορεί να κάνει overclocking στον υπολογιστη, να μειώσει τις στροφές του ανεμιστηριού, να ανοίξει το πλαϊνό και να τον φυσάει ο ζεστός αέρας. :-D

Δημοσ.

Παίδες ο Quad ήδη τρέχει στα 4.0GHz στο νερό...μήπως να του βγάλω και τον ψύχτρα και να βάλω τον φούρνο στους 200°C με ανοιχτό πορτάκι να ζεστάνει το σπίτι? :P :D Η φτιάξω έναν κύκλο με πέτρες στο κέντρο του σπιτιού και να ανάψω μια φωτία στην και να αρχίσω να χορεύω γύρω γύρω σαν ζουλού?

Δημοσ.

Με πόσες ώρες καθημερινής λειτουργίας, είδες αυτή την κατανάλωση;;; Εγώ σε εποχή ψοφόκρυου - πριν βάλω φυσικό αέριο - με μια κλασσική σόμπα υγραερίου (αυτές που παίρνουν μέσα τη μεγάλη φιάλη), η οποία έσβηνε μόνο τη νύχτα που πέφταμε για ύπνο, κάθε 4 μέρες έπρεπε να τη γεμίζω! Πολύ αποδοτική μεν, αλλά σε καμία περίπτωση οικονομική. Εκτός κι αν είχε πρόβλημα η συγκεκριμένη, πράγμα που δεν το ξέρω...

Σίγουρα τη χρησιμοποιούν αρκετά λιγότερες ώρες τη μέρα, απ όσες λες εσύ. Αλλά ακόμα κι έτσι, με τα σημερινά δεδομένα, υπάρχει πιο οικονομικός τρόπος (εκτός από a/c) για να χεις τόση ζέστη για τόσες ώρες με λιγότερα χρήματα; Δε ξέρω, απορία είναι. Λέμε για ~16 ώρες τη μέρα, 28 μέρες το μήνα, ~135€, για χώρο >30τμ.

Δημοσ.

Μια μεση καταναλωση για αυτες τις σομπες, ειναι περιπου μια βδομαδα η φιαλη. Με αυτες (ειχαμε 2) μεγαλωσα, ηταν ικανοποιητικοτατες, και μιλαμε για μοντελα του '80, ουτε καταλυτες, ουτε τελεια καυση (εκαιγαν τα ματια μετα απο πολυωρη χρηση) κλπ.

TS:

Μια delonghi που πηρα το '94-95 για καποιο αλλο χωρο (ηταν απο τις πρωτες καλες με καταλυτη), την εχω ακομη στο χωριο πλεον και ειναι σκυλι. Πιστευω οτι ειναι απο τις κορυφαιες μαρκες στο χωρο, αν και πλεον υπαρχουν πολλα καλα μοντελα, το οτι τις εχουμε εμεις παραξηγημενες, δε σημαινει οτι η τεχνολογια τους δεν εξελισσεται :)

Δημοσ.

Μια μεση καταναλωση για αυτες τις σομπες, ειναι περιπου μια βδομαδα η φιαλη. Με αυτες (ειχαμε 2) μεγαλωσα, ηταν ικανοποιητικοτατες, και μιλαμε για μοντελα του '80, ουτε καταλυτες, ουτε τελεια καυση (εκαιγαν τα ματια μετα απο πολυωρη χρηση) κλπ.

Αυτής της «γενιάς» είναι και αυτή που λέω εγώ (μια παλιά, τουρκικής κατασκευής). Όντως πολύ αποδοτική αλλά, με δεδομένη την καθημερινή ολοήμερη - εκτός των ωρών του νυχτερινού ύπνου - χρήση της, ήθελα κάθε τέσσερις μέρες γέμισμα της φιάλης και ψιλοέτσουζε! Όπως είπα και πριν όμως, μπορεί η συγκεκριμένη να είχε και κάποιο πρόβλημα. Ευτυχώς τώρα έχω βρει την υγειά μου με το φυσικό αέριο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...