Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Chris το παράδειγμα που αναφέρεις το εχω αντιμετωπίσει σε οποιαδήποτε σχολή πληροφορικής , ΤΕΙ , ΑΕΙ πολυτεχνιο ιεκ κλπ.

Οσο το "η σοβαρή δουλειά γίνεται σε πολυτεχνία" δεν θέλω να την σχολιάσω. Όπως είπα υπάρχουν ατομα που τελείωσαν πολυτεχνίο και μπορεί να ξέρουν τις βασικές λειτουργίες ενος μεταφραστή αλλα δεν ξέρουν τιποτα αλλο. Απο το πιο απλό ( να κάνει ενα format στον δικο του υπολογιστή) μέχρι τους βασικούς κανόνες ή την "λογική" προγραμματισμού.

Δυστυχώς η παιδεία στην Ελλάδα είναι αθλια , είτε ειναι ΤΕΙ είτε ΑΕΙ είτε οτιδήποτε αλλο.

Σίγουρα με το να μάθεις μια γλώσσα ή 2 δεν μαθαίνεις την επιστήμη ουτε κατα διάνοια αλλα ουτε διαβάζοντας simplex και management ( sorry αν κανω λαθος αλλα εχουν περάσει χρόνια που τα εκανα) μαθαίνεις την επιστήμη.

Τέλος εχω φίλους που τελείωσαν πολυτεχνίο , εχω φίλους που τελειώσαν ΤΕΙ και εχω φίλους αυτοδίδακτους. Ο "καλύτερος" απο όλους είναι ο αυτοδίδακτος με τρομερή διαφορα , και ο "χειρότερος" αυτος απο το πολυτεχνίο με επίσης τρομερή διαφορά.

ίσως εχουμε διαφορετιες επιροές και παραδείγματα αλλα κατ'εμε δεν πρόκειται να μάθεις τιποτα παραπάνω στα πανεπιστήμια απο μια γενική ιδέα.

Η δική μου συμβουλή είναι να ψαχτείς και να δεις τι σ'αρέσει να κάνεις.. πολυ νομίζουν οτι ο προγραμματισμός είναι κατι "cool" και θα τους αρέσει σίγουρα αλλα μολις αρχισουν και κάθονται 10 ώρες την ημέρα στον υπολογιστή γράφοντας κώδικα , κανοντας debugging , testing , refactoring κλπ συνειδητοποιούν την λάθος επιλογή.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στο θέμα μας πάντως αμα έχεις την οικονομική δυνατότητα θα σου πρότεινα εξωτερικό κατευθείαν.. μόνο και μόνο για την μετέπειτα επαγγλεματική αποκατάσταση.

Δημοσ.

Σου αρέσουν τα μαθηματικά και η φυσική;

εάν ρωτάς εμένα φίλε μου ναι , καθώς είναι απο τα αγαπημένα μου μαθήματα !!

Στο θέμα μας πάντως αμα έχεις την οικονομική δυνατότητα θα σου πρότεινα εξωτερικό κατευθείαν.. μόνο και μόνο για την μετέπειτα επαγγλεματική αποκατάσταση.

όταν λες εξωτερικό εννοείς εκεί σπουδές ;; εάν εννοείς αυτό προς το παρόν το βρίσκω αρκετά δύσκολο.. οπότε ας μιλήσουμε για εδώ ελλάδα...
Δημοσ.

Προφανώς δεν εννοώ ότι όποιος πάει πολυτεχνείο είναι αυτομάτως καλύτερος από κάποιον αυτοδίδακτο ή κάποιον με πτυχίο πληροφορικής.Καθημερινά βλέπω φοιτητές πολυτεχνείου που δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται

Δημοσ.

Ναι για τις σπουδές μιλαώ.. Σίγουρα μπορείς να σπουδάσεις εδώ και να ψάξεις μετά για δουλεία εξωτερικό αλλα έχεις πιο πολλες ευκαιρίες να βρείς δουλειά έξω οταν σπουδάζεις ήδη εξωτερικό.

Ο μόνος λόγος που το αναφέρω είναι οτι δουλείες πληροφορικής στην ελλάδα είναι ανύπαρκτες.. και αυτές υπάρχουν κυρίως αθήνα (και ελάχιστες θεσσαλονίκη). Οπότε αμα δεν είσαι απο αθήνα δύσκολα βγαίνεις ( νοίκι , μεταφόρα κ.λ.π). Είναι πολύ μελλοντικό αυτο που σου λεω τώρα αλλα καλο είναι να το έχεις υποψιν σου.

[off topic]

@Chris6 Το κατάλαβα αλλα δυστυχώς υπάρχει μια γενική ιδεολογία στην ελλάδα οτι αυτομάτως οσο πιο ανώτατο είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα τόσο καλύτερος είναι αυτος που αποφοίτησε. Κατι που ειδικά στα "τεχνικά" επαγγελματα δεν ισχύει. Τα πάντα είναι καθαρά στο άνθρωπο , άμα έχεις ορεξη θα μάθεις.. αμα δεν έχεις ορεξη δεν θα μάθεις οπου και να σπουδάσεις

Δημοσ.

Ναι για τις σπουδές μιλαώ.. Σίγουρα μπορείς να σπουδάσεις εδώ και να ψάξεις μετά για δουλεία εξωτερικό αλλα έχεις πιο πολλες ευκαιρίες να βρείς δουλειά έξω οταν σπουδάζεις ήδη εξωτερικό.

Ο μόνος λόγος που το αναφέρω είναι οτι δουλείες πληροφορικής στην ελλάδα είναι ανύπαρκτες.. και αυτές υπάρχουν κυρίως αθήνα (και ελάχιστες θεσσαλονίκη). Οπότε αμα δεν είσαι απο αθήνα δύσκολα βγαίνεις ( νοίκι , μεταφόρα κ.λ.π). Είναι πολύ μελλοντικό αυτο που σου λεω τώρα αλλα καλο είναι να το έχεις υποψιν σου.

το είχα πει και στο πρώτο μου μήνυμα .. αυτό σκοπεύω να κάνω μόλις τελειώσω τις σπουδές εδώ...

Παιδιά με βοηθήσατε πολύ με τα μηνύματά σας, αλλά ταυτόχρονα με μπερδέψατε...Οπότε παιδιά για να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου κι εγώ γιατί δεν μπορώ να τα έχω μπερδεμένα... να μιλήσουμε με δεδομένο ότι θα ήθελα να περάσω σε ένα πανεπιστήμιο.. τι διαφορά έχουν τα πανεπιστήμια μεταξύ τους;; καθώς είναι τα : ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ κτλ. .... επίσης δεν έχω καταλάβει με τις ''δουλειές'' όπου μπορεί να ασχοληθεί κάποιος.. κι όταν λέω δουλειές όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω μπορώ να ασχοληθώ με το εμπορικές εφαρμογές, δικτυακές τεχνολογίες κτλ. μπορείτε να μου τα εξηγήσετε αυτά ;; να μου τα ξεκαθαρίσετε..

Δημοσ.

Sorry δεν το πρόσεξα. Πάντως σκέψου και τις σπουδές στο εξωτερικό.

Anyway..

Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση θα σου προτείνω και εγώ πρώτα να ασχοληθέις με τον προγραμματισμό απο μόνος σου για να δεις αν σ'αρεσει( γράψε λιγο κώδικα και γενικά δες τα step για την ολοκληρωση ενος προγράμματος.) .

• Like 1
Δημοσ.

Η δική μου συμβουλή είναι να ψαχτείς και να δεις τι σ'αρέσει να κάνεις.. πολυ νομίζουν οτι ο προγραμματισμός είναι κατι "cool" και θα τους αρέσει σίγουρα αλλα μολις αρχισουν και κάθονται 10 ώρες την ημέρα στον υπολογιστή γράφοντας κώδικα , κανοντας debugging , testing , refactoring κλπ συνειδητοποιούν την λάθος επιλογή.

Συμφωνω απολυτα! Σκεψου και οτι θα εχεις και πιεση χρονου και οτι σιγουρα καποια στιγμη θα συναντησεις κατι που δεν το ξερεις και μετα ξεκινα να ψαχνεις και στο μεταξυ ο χρονος κυλαει και ο εργοδοτης περιμενει αποτελεσματα. Δεν θελω να σε αγχωσω απλα τα αναφερω να τα εχεις υποψιν σου. Δεν σου περασε απο το μυαλο οτι τελειωνοντας το πολυτεχνειο θα μπορουσες να γινεις ενας καθηγητης πληροφορικης σε σχολειο; Δεν εχω ιδεα ποσο ευκολο ειναι να διοριστεις αλλα σιγουρα θα εισαι πολυ πιο χαλαρα απο το να δουλευεις 10 ωρες προγραμματιστης και αν εισαι τοσο τρελαμενος με τον προγραμματισμο μπορεις τα απογευματα στο σπιτι σου να ασχολεισαι χαλαρα χωρις να εχεις την πιεση και το αγχος του επαγγελματια προγραμματιστη.

Δημοσ.

Sorry δεν το πρόσεξα. Πάντως σκέψου και τις σπουδές στο εξωτερικό.

Anyway..

Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση θα σου προτείνω και εγώ πρώτα να ασχοληθέις με τον προγραμματισμό απο μόνος σου για να δεις αν σ'αρεσει( γράψε λιγο κώδικα και γενικά δες τα step για την ολοκληρωση ενος προγράμματος.) .

μου αρέσει απ'όλες τις απόψεις.. πέρυσι όλη την χρονιά ασχολούμασταν με τον προγραμματισμό στην Γ γυμνασίου.. μου αρέσει αρκετά.. και έχω σκοπό όπως μου προτείνανε να αγοράσω το βιβλίο '' η γλώσσα σε βάθος'' και για να προγραμματίσω να κατεβάσω το code blocks ... πιστεύεις είναι μία καλή αρχή όλο αυτό ;; με δεδομένό όχι ότι θελω να δω εάν μ'αρέσει αλλά να κάνω μία αρχή... Επίσης να σημειώσω ότι πιο πάνω μου είπαν ότι ίσως τα μπερδέψω και μάθω κάποια πράγματα λάθος με αποτέλεσμα να μην μπορώ μετά να τα αποβάλλω... έτσι εάν δεν έχω κάποιον να μου τα εξηγήσει καλά να περιμένω στο μέλον όταν αρχίσω του χρόνου στο σχολείο και στην συνέχεια στο πανεπιστήμιο... τι λες γι'αυτό ;;

Συμφωνω απολυτα! Σκεψου και οτι θα εχεις και πιεση χρονου και οτι σιγουρα καποια στιγμη θα συναντησεις κατι που δεν το ξερεις και μετα ξεκινα να ψαχνεις και στο μεταξυ ο χρονος κυλαει και ο εργοδοτης περιμενει αποτελεσματα. Δεν θελω να σε αγχωσω απλα τα αναφερω να τα εχεις υποψιν σου. Δεν σου περασε απο το μυαλο οτι τελειωνοντας το πολυτεχνειο θα μπορουσες να γινεις ενας καθηγητης πληροφορικης σε σχολειο; Δεν εχω ιδεα ποσο ευκολο ειναι να διοριστεις αλλα σιγουρα θα εισαι πολυ πιο χαλαρα απο το να δουλευεις 10 ωρες προγραμματιστης και αν εισαι τοσο τρελαμενος με τον προγραμματισμο μπορεις τα απογευματα στο σπιτι σου να ασχολεισαι χαλαρα χωρις να εχεις την πιεση και το αγχος του επαγγελματια προγραμματιστη.

ως προγραμματιστής οι προυποθέσεις είναι πολύ απαιτιτηκές το ξέρω, αλλά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα... έχω πρόθεση και διάθεση να δουλέψω.. όσο αφορά το σχολείο ως καθηγητής δεν θα το ήθελα.. καθώς αυτό εάν το έκανα θα ήταν για μια σίγουρη δουλειά.. αλλά δεν θα το ήθελα.. θα ήθελα στη δουλειά μου να δουλεύω με αυτά τον προγραμματισμό αποκλειστικά με αυτό που θα έχω διαλέξει και να συνανασγτρέφομαι με άλλα τέτοια άτομα και όχι με άλλους καθηγητές.... και ειδικά με τις σημερινές μειώσεις... οπότε ας το βγάλουμε από το μυαλό το καθηγητή !!
Δημοσ.

Δε το γνωρίζω το βιβλίο αυτό αλλα δεν είναι κακό να το διαβάσεις. Εγω θα σου πρότεινα για αρχή να δείς πιο κομματι σε ενδιαφέρει , low-level , high-level , graphics κλπ γιατι οι Low level γλωσσες εχουν αρκετα διαφορετικό τρόπο προγραμματισμού και υλοποίησης απο τις high-level και το αντίθετο φυσικά.

Υπάρχουν άτομα που τρέλαινονται με το Low-level γιατι είναι οτι πιο κοντινό στον επεξεργαστή , υπάρχουν και οι άλλοι που δεν μπορουν να φανταστούν κώδικα με άπειρα Jumps και χωρίς κλάσεις. Ψάξε να δεις τι κανει το καθένα και τι εφαρμογή έχει στον πραγματικό κόσμο.

Ξέρω οτι σε μπερδεύω αλλα καλό είνια να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα απο την αρχή...

Στις σχολές πάντως θα μάθεις και low-level και high-level μην ανησυχείς :P

Και να θυμάσαι οτι στο Internet μπορεις να βρεις τα ΠΑΝΤΑ και ΤΖΑΜΠΑ, ειδικα οσο αφορά υπολογιστές και προγραμματισμό.

Δημοσ.

...

[off topic]

@Chris6 Το κατάλαβα αλλα δυστυχώς υπάρχει μια γενική ιδεολογία στην ελλάδα οτι αυτομάτως οσο πιο ανώτατο είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα τόσο καλύτερος είναι αυτος που αποφοίτησε. Κατι που ειδικά στα "τεχνικά" επαγγελματα δεν ισχύει. Τα πάντα είναι καθαρά στο άνθρωπο , άμα έχεις ορεξη θα μάθεις.. αμα δεν έχεις ορεξη δεν θα μάθεις οπου και να σπουδάσεις

Δεν είναι δόκιμο να συγκρίνουμε ένα αμελή φοιτητή με έναν διψασμένο για μάθηση αυτοδίδακτο (ούτε και το ανάποδο) και κατόπιν να το γενικεύουμε ως επιχείρημα.

Ένας λοιπόν το ίδιο διψασμένος για μάθηση, κατά κανόνα θα μάθει πολύ περισσότερα πράγματα στο πανεπιστήμιο, από ότι στο IEK και από ότι αν ασχολιόταν αποκλειστικά μόνος του (αυτοδίδακτος).

Ούτε κι έτσι όμως θα βγει ανταγωνιστικός με έναν ήδη επαγγελματία. Θα έχει όμως τον ορίζοντα, τις γνώσεις και το ανοιγμένο μυαλό ώστε να υιοθετήσει πιο γρήγορα την όποια εξειδίκευση απαιτήσει ο εργοδότης του (ο οποίος σε αναπτυγμένες χώρες αναλαμβάνει έτσι κι αλλιώς να εκπαιδεύσει τους junior στις εξειδικεύσεις που απαιτεί η δουλειά).

@Topic Starter:

Οι κλάδοι της πληροφορικής (και κατ' επέκταση του προγραμματισμού) είναι σχεδόν ανεξάντλητοι. Προσωπικά αδυνατώ να τους απαριθμήσω!

Δες για παράδειγμα πόσα "areas" αναφέρει η Wikipedia γενικώς για Computer Science: http://en.wikipedia....mputer_science. Δες επίσης πόσες αναφέρει ειδικώς για Web Development: http://en.wikipedia....Web_development, πόσες για Application Software: http://en.wikipedia....cation_software, και πάει λέγοντας.

Σε γενικές γραμμές, το λεγόμενο Computer Science (Επιστήμη των Υπολογιστών) σου δίνει περισσότερο θεωρητικό υπόβαθρο (σε πιο high-level επίπεδο) ενώ το λεγόμενο Software Engineering (Μηχανικός Υπολογιστών) σου προσθέτει και πρακτικό υπόβαθρο (σε πιο low level επίπεδο)... προφανώς "κόβοντας" από το θεωρητικό.

Από εκεί και πέρα, αν π.χ. έχεις αποφασίσει πως θες να ασχοληθείς ας πούμε με web-development στη ζωή σου, ίσως είναι καλή ιδέα να πας απευθείας σε μια σχολή εξειδικευμένη για αυτό (ή για όποιο άλλο εξειδικευμένο κλάδο).

Αν και η συνήθης εκπαιδευτική διαδρομή είναι γενικότερη εκπαίδευση στο bachelor (πτυχίο), εξειδίκευση στο master (μεταπτυχιακό). Και προφανώς υπάρχει και το PhD που συνήθως δοκιμάζει & πιστοποιεί ή όχι τις ερευνητικές σου ικανότητες (αν σε ενδιαφέρει δηλαδή να γίνεις ερευνητής).

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ σε αυτό που λές για αυτό και αναφέρω οτι εξαρτάται απο τον άνθρωπο.

Αλλα θα προσθέσω επίσης οτι δεν είναι δόκιμο να παρουσιάζουμε το πανεπιστήμιο(μιλαω κυρίως για ελληνικά πανεπιστήμια) ως κατι το τόσο τρομερό που οταν αποφοιτήσεις θα είσαι ο guru μονο και μονο επειδη αποφοιτησες και ολοι οι αλλοι είναι κατώτεροι. Το πανεπιστήμιο και ολες οι σχολές σου δίνουν μια γενική ιδέα προγραμματισμού και σκέψης και τιποτα παραπάνω.

Ειδικά στο τομέα της πληροφορικής δεν ειναι τυχαίο που η πλειοψηφία των εταιρείων ζητάνε πιο πολύ γνώση συγκερκιμένη παρα πτυχία.

Για την εκπαιδευση που πολυ σωστά αναφέρεις δεν νομίζω οτι θα έχει διαφόρα ο "επαγγελματίας" απο τον "σπουδαγμένο" γιατι το training θα είναι συγκεκριμένο στο τομέα τις εταιρείας.

anyway ας αφήσουμε το topic στο θέμα του μην μπερδέψουμε το παλικάρι ακόμα πιο πολυ. :-D

@sianoth

όπως κατάλαβες έχεις πολυ διαβασμα :P

Δημοσ.
:) Έχω όντως πολύ διάβασμα αλλά είμαι προθετυμένος να το δώσω !! και είδη έχω αρχίσει το ψάξιμο για το low-level & high-level όπως είπατε.. θα αγοράσω και το βιβλίο που ανέφερα για να πάρω μία ιδέα... βρήκα και ένα παιδί απο το σχολείο που ασχολείτε.. θα τον ρωτήσω γιατί νομίζω μπορεί να με βοηθήσει.... επίσης θα κατεβάσω και πρόγραμμα για να προγραμματίσω... θέλω να πάρω μία ξεκάθαρη εικόνα.. και τώρα όσο φορά τους κλάδους του προγραμματισμού όπως είπατε είναι αμέτρητοι.. θα ασχοληθώ με αυτό και θα αποφασίσω με ποιον θέλω να ασχοληθώ.. παιδιά σας υπερ ευχαριστώ ολους !! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με βοηθήσατε.. σας εύχομαι τα καλύτερα.. εάν θέλετε να προσθέσετε κι άλλα πράγματα είναι ευπρόσδεκτα (αρκεί να μην ξεφήγεται :P ) και εάν έχω κάποια άλλη απορία πιστεύω να είστε ανοιχτή για οποιαδήποτε απορία... προς το παρόν σας αφήνω γιατί αύριο γράφω Γεωμετρία αλλά και το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι βαρύ!!! :-D
Δημοσ.

:) Έχω όντως πολύ διάβασμα αλλά είμαι προθετυμένος να το δώσω !! και είδη έχω αρχίσει το ψάξιμο για το low-level & high-level όπως είπατε.. θα αγοράσω και το βιβλίο που ανέφερα για να πάρω μία ιδέα... βρήκα και ένα παιδί απο το σχολείο που ασχολείτε.. θα τον ρωτήσω γιατί νομίζω μπορεί να με βοηθήσει.... επίσης θα κατεβάσω και πρόγραμμα για να προγραμματίσω... θέλω να πάρω μία ξεκάθαρη εικόνα.. και τώρα όσο φορά τους κλάδους του προγραμματισμού όπως είπατε είναι αμέτρητοι.. θα ασχοληθώ με αυτό και θα αποφασίσω με ποιον θέλω να ασχοληθώ.. παιδιά σας υπερ ευχαριστώ ολους !! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με βοηθήσατε.. σας εύχομαι τα καλύτερα.. εάν θέλετε να προσθέσετε κι άλλα πράγματα είναι ευπρόσδεκτα (αρκεί να μην ξεφήγεται :P ) και εάν έχω κάποια άλλη απορία πιστεύω να είστε ανοιχτή για οποιαδήποτε απορία... προς το παρόν σας αφήνω γιατί αύριο γράφω Γεωμετρία αλλά και το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι βαρύ!!! :-D

Καλή επιτυχία για αύριο.

Η γνώμη μου είναι να μη ξεκινήσεις με C μόνος σου. Άσε την να σου την μάθουν στη σχολή που θα πας. Αν θες να παίξεις λίγο μόνος σου, δοκίμασε με Python. Υπάρχουν κι ελληνικά tutorial, αλλά αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με προγραμματισμό, η 1η γλώσσα που πρέπει να μάθεις είναι τα... Αγγλικά. Οπότε θα σου πρότεινα ότι βιβλίο/tutorial ξεκινήσεις να είναι αγγλικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...