Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά, λέγομαι Γιώργος είμαι μαθητής της 1ης τάξης λυκείου και θα ήθελα να σπουδάσω προγραμματιστής !! Είδα πολλά θέματα στο ίντερνετ όσο αφορά τον προγραμματισμό και ειδικά σε forums τα οποία μου έλυσαν κάποιες απορίες αλλά δεν σας κρύβω ότι δεν μου έλυσαν όλες της απορίες καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι από το 2010 και πριν που τότε δεν είχαμε μία τέτοια οικονομική κρίση οπότε τα πράγματα ήταν αλλιώς....

και με δεδομένο ότι στα μαθήματα(μαθηματικά, φυσική) είμαι αρκετά καλώς να ξεκινήσω να σας ρωτάω κι εγω... καταρχάς θα ήθθελα να μου πείτε για τις σχολές προγραμματισμού και συγκεκριμένα στην αθήνα... ξέρω ότι είναι τα : ΕΚΠΑ, ΟΠΑ Κ' ΠΑΠΕΙ από τα οποία θα μπορούσα να περάσω αλλά και πολλά άλλα.. αλλα όπως σας είπα αυτά που διάβαζα αναφέρονται στο 2010.. ίσως θα μπορούσατε να μου πείτε κατά την γνώμη σας ώς προγραμματηστες ή πρώην προγραμματηστές τι θα ήταν το καλύτερο... οπότε κάποιες πληροφορίες γι'αυτά τα πανεπιστήμια ... Επίσης, είδα ότι το να λές ότι θες να γίνεις προγραμματιστής είναι σαν να λες να οτι θες να γίνεις γιατρός.. ναι αλλά τι γιατρός ;; οπότε υπάρχουν πολλές δουλειές πραγραμματιστή.. μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι αυτές αλλά και πως βλέπετε πλέον την δουλειά ''προγραμματιστης'' θα με βοηθουσατε πάρα πολύ παιδιά.. δεν έχω μιλήσει με κανέναν προγραμματιστή ως τώρα και θα ήθελα πραγματικά κάποιες γνώμες !!

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για αρχη αγορασε κανενα βιβλιο προγραμματισμου, το καλυτερο ελληνικο ειναι το "Η γλωσσα c σε βαθος" εκδοσεις κλειδαριθμος!

Για να ξεκινησεις να προγραμματιζεις κατεβασε το code blocks. Για να περασεις δεν θελει και τον τρελο βαθμο, ενα φιλαρακι περασε με 17 στην πατρα στο ceid και οχι μονο προγραμματιστης αλλα και μηχανικος υπολογιστων οποτε μονο προγραμματιστης λογικα θα εχει χαμηλοτερες βασεις! Στο σχολειο βεβαια δεν συζηταμε οτι πρεπει να εχεις στα 4αμηνα σε μαθηματικα, φυσικη, γλωσσα, πληροφορικη, δοιηκηση επιχειρησεων, πανω απο 18 στα 2 πρωτα και στο 4ο, και τουλαχιστον πανω απο 16 στα αλλα, με καλη οργανωση και καλο αλλα οχι ολοημερο και ολονυχτιο διαβασμα θα πετυχεις τον στοχο σου. Επισης κρατα στο πισω μερος του μυαλου σου πως στην Ελλαδα αν μεινεις καηκες, γιατι προγραμματιστες εχουμε αλλα δικτυακους δεν εχουμε και ψαχνουμε ακομα οποτε, αν θες pc programming και πας εκει για τα φραγκα, θυσιαζεις παρεες και οικογενεια και πας εξωτερικο αλλιως σπουδαζεις και ψαχνεις ως τα βαθια γεραματα στην Ελλαδα δουλεια και αν βρεις με κανα 800αρικο και θα λες και ευχαριστω! Ελπιζω να μην ξεφυγα πολυ αλλα επρεπε να τα πω χημα για να σου δωσω να καταλαβεις! Ελπιζω να βοηθησα να και ενα δειγμα εντολων σε γλωσσα c

>
#include <stdio.h>
#include <stdint.h>
int main ()
{
printf("To C Or Not To C: Here Is The Question.\n");
return 0;
}

Δημοσ.

Φίλε ''καρχαρία'' με βοήθησες αρκετά!!! όσο αφορά το βιβλίο το ξέρω και σκόπευα να το ακτεβάσω!! Επίσης αυτό είχα σκοπό να κάνω εάν δεν βρω δουλειά το πρώτο χρόνο εδώ.. εξάλλου έχω κοντινούς συγγενείς σε εξωτερικό απο τους οποίος ο ένας έφυγε πριν 2 χρόνια και ο άλλος φεύγει την τετάρτη για γερμανία !! οπότε μετά από 4-5 χρόνια που θα έχω τελειώσει τις σπουδές θα έχω την δυνατότητα να βγω έξω δυστυχώς !!

Δημοσ.

Φίλε ''καρχαρία'' με βοήθησες αρκετά!!! όσο αφορά το βιβλίο το ξέρω και σκόπευα να το ακτεβάσω!! Επίσης αυτό είχα σκοπό να κάνω εάν δεν βρω δουλειά το πρώτο χρόνο εδώ.. εξάλλου έχω κοντινούς συγγενείς σε εξωτερικό απο τους οποίος ο ένας έφυγε πριν 2 χρόνια και ο άλλος φεύγει την τετάρτη για γερμανία !! οπότε μετά από 4-5 χρόνια που θα έχω τελειώσει τις σπουδές θα έχω την δυνατότητα να βγω έξω δυστυχώς !!

Ωραια, επισης αν εχεις καποια σεβαστη οικονομικη δυνατοτητα βρες καποιον που μπορει να σε διδαξει γιατι αν πας μονος σου μπορει να μαθεις λαθος και μετα να μην μπορεις να ξεσυνιθισεις το λαθος και να μην μπορεις επομενως να μαθεις σωστα, οποτε καλυτερα βρες δασκαλο η καποιον φιλο που να ξερει ΠΟΛΥ καλα ομως! μεχρι και η πιο απλη εντολη θελει μεγαλη εξηγηση οπως το stdio σημαινει standard input/output ξερω θα μου πεις τωρα με φωτισες αλλα πραγματικα τωρα αν ειναι να μαθεις λαθος την γλωσσα παρατα το και αστο για οταν ξεκινησετε στο σχολειο και οταν πας πανεπιστημιο. Trust me ξερω ατομο που ενα χρονο πριν παει για προγραμματιστης δεν ηξερε να κανει ουτε format στο pc του και μολις μπηκε πανεπιστημιο εγινε ξεφτερι

Δημοσ.

πολύ καλή συμβουλή αυτή !! δεν γνωρίζω καποιον που να ξέρει πολύ καλά αλλά και να μπορεί να μου πει κάποια πράγματα !! προς το παρόν θα το αφήσω για το μέλλον .. εάν όμως βρω κάποιον είτε είναι κάποιος φίλος ή γνωστός φίλου και μπορεί πραγματικά να μου πει 2 πράγματα θα τον εκμεταλλευτώ αλλιώς όπως είπες θα περιμένω μέχρι να το ξεκινήσω του χρόνου στην δευτέρα και μετά στο πανεπιστήμιο !! Να'σαι καλά φίλε μου με βοήθησες αρκετά μπορώ να πω !! Εάν έχεις κάτι άλλο να μου πεις που πρέπει να γνωρίζω είναι ευπρόσδεκτο !!

Δημοσ.

πολύ καλή συμβουλή αυτή !! δεν γνωρίζω καποιον που να ξέρει πολύ καλά αλλά και να μπορεί να μου πει κάποια πράγματα !! προς το παρόν θα το αφήσω για το μέλλον .. εάν όμως βρω κάποιον είτε είναι κάποιος φίλος ή γνωστός φίλου και μπορεί πραγματικά να μου πει 2 πράγματα θα τον εκμεταλλευτώ αλλιώς όπως είπες θα περιμένω μέχρι να το ξεκινήσω του χρόνου στην δευτέρα και μετά στο πανεπιστήμιο !! Να'σαι καλά φίλε μου με βοήθησες αρκετά μπορώ να πω !! Εάν έχεις κάτι άλλο να μου πεις που πρέπει να γνωρίζω είναι ευπρόσδεκτο !!

Προς το παρον τιποτα το ιδιαιτερο! Χαιρομαι που βοηθησα

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερουσα σηζητηση! Με βοηθησε αρκετα. Και εγω προς τα εκει οδευω. Παω 2α Λυκειου και εχω αρχησει να φορτσαρω στα μαθηματα που χρειαζονται γιατι ξερω πως ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος και δεν μας χαριζεται τιποτα. Δεν εχω να προσθεσω τιποτα, μιας και εγω συμβουλες ψαχνω, το μονο που εχω να πω ειναι οτι λιγο ζορι τωρα στο λυκειο ειναι απαραιτητο για να περασεις στις σχολες που θελεις. Ευχομαι Γιωργο να τα κατεφερεις και να περασεις εκει που θελεις και οτι αλλη συμβουλη προστεθει εδω περα, δεν θα ειναι τιποτα αλλο, παρα μονο ευπροσδεκτη!

Δημοσ.

''καρχαρία'' ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, με βοήθησαν και θα με βοηθήσουν πάρα πολυ !! Εάν χρειαστώ κάτι άλλο θα σου στείλω μήνυμα!! Κώστα σου εύχομαι το καλύτερο !!

Δημοσ.

εγω επειδη την επαθα,απλα να προειδοποιησω οτι στις σχολες πληροφορικης θα κανετε πιο πολλα μαθηματικα και απο το μαθηματικο.

κατα τα αλλα,τα σπανε!καλη επιτυχια και στους 2.

• Like 1
Δημοσ.

Παλικάρια...

Εάν θέλετε να γίνετε προγραμματιστές δεν είναι ανάγκη να πάτε σε πανεπιστήμιο. Τσάμπα χρόνια. ΙΕΚ. Πιο γρήγορα και πιο καλά. Πολύ πιο καλά.

Εάν θέλετε να σπουδάσετε πληροφορική ή επιστήμη των υπολογιστών, τότε ναι. Έχει αξία να χάσετε τον χρόνο σας σε ένα πανεπιστήμιο.

Οπότε, θα πρέπει να σταθμίσετε μέσα σας τι θέλετε. Να μάθετε να προγραμματίζετε; Ή να μάθετε την επιστήμη;

Από το πρώτο πας πιο δύσκολα στο 2ο, αλλά κερδίζεις πολύτιμο χρόνο στην αγορά εργασίας. Πραγματικά πολύτιμο, μιας και το αντικείμενο εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Από το 2ο πας πολύ εύκολα στο 1το αλλά έχεις χάσει χρόνο στην αγορά εργασίας. Πολύτιμο χρόνο.

Άρα, η ερώτηση που θα πρότεινα να κάνετε στον εαυτό σας είναι:

"Θέλω να μάθω για τους υπολογιστές ή θέλω να μάθω να προγραμματίζω;"

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να αποφασίσεις τι προγραμματιστής θα γίνεις. Θα ασχολείσαι με εμπορικές εφαρμογές; Διαδικτυακές Τεχνολογίες; Harware και Low Level programming; Π.χ αν σου αρέσουν οι εμπορικές εφαρμογές θα ήταν καλύτερη επιλογή το ΟΠΑ (γιατί θα κάνεις και οικονομικά/δοίκηση, οπότε θα έχεις καλύτερες βάσεις). Για κάτι πιο Low-Level μάλλον θα πρέπει να πας για μηχανικός. Αν θέλεις να ασχοληθείς πολύ με signal processing ή γραφικά θέλεις πολλά μαθηματικά, άρα πας για επιστήμη υπολογιστών.

Όσο για τη δουλεια...ε ας μη σε απογοητεύσω...δικαιούσαι να ζήσεις για 4-5 χρονάκια στη "γυαλινη σφαίρα" του φοιτητή :P, όπως όλοι κάναμε άλλωστε.

Δημοσ.

εγω επειδη την επαθα,απλα να προειδοποιησω οτι στις σχολες πληροφορικης θα κανετε πιο πολλα μαθηματικα και απο το μαθηματικο.

κατα τα αλλα,τα σπανε!καλη επιτυχια και στους 2.

Σε καμία περίπτωση. Κάνεις πολλά μαθηματικά, αλλά και το φυσικό ακόμα να φανταστείς έχει περισσότερα, φαντάσου το μαθηματικό δηλαδή... Εκτός αν το point σου ήταν να μην παρατήσει τα μαθηματικά γιατί θα του χρειαστούν.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά αν έχουν πολλά μαθηματικά οι σχολές πληροφορικής,τι να πουν και οι σχολές μηχανικων υπολογιστών :P

Από τη μια αν ενδιαφέρεσαι για προγραμματισμό, το να διδαχθείς μόνο "προγραμματισμό" σε κάποιο ΙΕΚ,όπως λέει ο φίλος πιο πάνω,το βρίσκω ανούσιο.Το να μάθεις 10 γλώσσες προγραμματισμου δεν οφωλεί σε τίποτα.Κάθε μέρα πετάγεται και μια νέα,που λεει ο λόγος, και σε βοηθάει να κάνεις τη δουλειά σου πιο εύκολα και διαφορετικά.

Παιδιά τελειώνουν τέτοιες σχολές και βλέπεις νήματα με τίτλο "τεχνικός υπολογιστων, ένα αποτυχημένο επάγγελμα".Μαθαίνουν πέντε πράγματα και νομίζουν ότι "ξέρουν" από υπολογιστες.Η σοβαρή δουλειά γίνεται σε πολυτεχνία.Τα πασαλήματα δεν οδηγούν πουθενά.Ο σωστός προγραμματισής για να γράψει αξιόλογο κώδικα,πρέπει να ξέρει ΚΑΙ από hardware ή τουλάχιστον τι γίνεται πίσω από τις εντολες μιας γλώσσας.

Πριν από λίγες μέρες,μιλούσα με έναν τελειόφοιτο πληροφορικής της Θεσαλλονικης(sic) και δεν ήξερε τις βασικές λειτουργίες ενός μεταφραστή( λεκτική/συντακτική ανάλυση όχι γεννήτορες κώδικα και βελτιστοποιήσεις ).Ήξερε να προγραμματίζει σε C,αλλά δεν ήξερε τον gcc.Εντάξει θα μου πείτε πέτυχες ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,αλλά από ένα μικρό δείγμα συνομιλιών αυτή την εντύπωση έχω

Επεξ/σία από ChRis6
Δημοσ.

Χε..

Φαντάζομαι ότι εάν πιάσεις όλους τους απόφοιτους πολυτεχνείου θα ξέρουν τι είναι ο gcc, τι είναι VFT/VMT, ποια η διαφορά call και message parsing κτλ κτλ κτλ... ενώ γράφουν σε C, C++ και Java. Φαντάζομαι ξέρουν τι είναι strong relation κτλ κτλ...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως τέτοιες δηλώσεις, όπως η "Στα πολυτεχνεία γίνεται η σοβαρή δουλειά", είναι ΚΑΡΓΑ κομπλεξικές και προσφέρουν σκοταδισμό, ανακρίβεια, αποπροσανατολισμό και πολλά άλλα...

Γιατί να ξέρει ένας Java programmer τι στην ευχή κάνει το H/W από κάτω; Σάμπως το "βλέπει"; Επειδή μερικοί έχουν πήξει στο H/W, σημαίνει πως αυτή είναι η "οδός" για να πιάσουν τον παπά από τα @@; Ή σάμπως ξέρουν οι απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών μοντελοποίηση, τεχνικές ανάλυσης, ανάπτυξης, εκμαίευσης απαιτήσεων, αξιολόγησης απαιτήσεων και ό,τι άλλο; Μπορεί να κάνουν ένα μάθημα... ΟΚ! Όπως και σε όλες τις σχολές πληροφορικής κάνουν ένα μάθημα σχετικό με compilers. Τι σημαίνει αυτό; Πως ξέρουν το αντικείμενο που διδαχθήκανε σε ένα μάθημα;

Εντάξ.. έχουμε 2012... περνάμε κρίση... ας μάθουμε να βλέπουμε την αλήθεια και ας κόψουν τα @@ τους όσοι νομίζουν πως κρεμιούνται κάποιοι άλλοι από αυτά.

• Like 2
Δημοσ.

Καλά αν έχουν πολλά μαθηματικά οι σχολές πληροφορικής,τι να πουν και οι σχολές μηχανικων υπολογιστών :P

Από τη μια αν ενδιαφέρεσαι για προγραμματισμό, το να διδαχθείς μόνο "προγραμματισμό" σε κάποιο ΙΕΚ,όπως λέει ο φίλος πιο πάνω,το βρίσκω ανούσιο.Το να μάθεις 10 γλώσσες προγραμματισμου δεν οφωλεί σε τίποτα.Κάθε μέρα πετάγεται και μια νέα,που λεει ο λόγος, και σε βοηθάει να κάνεις τη δουλειά σου πιο εύκολα και διαφορετικά.

Παιδιά τελειώνουν τέτοιες σχολές και βλέπεις νήματα με τίτλο "τεχνικός υπολογιστων, ένα αποτυχημένο επάγγελμα".Μαθαίνουν πέντε πράγματα και νομίζουν ότι "ξέρουν" από υπολογιστες.Η σοβαρή δουλειά γίνεται σε πολυτεχνία.Τα πασαλήματα δεν οδηγούν πουθενά.Ο σωστός προγραμματισής για να γράψει αξιόλογο κώδικα,πρέπει να ξέρει ΚΑΙ από hardware ή τουλάχιστον τι γίνεται πίσω από τις εντολες μιας γλώσσας.

Πριν από λίγες μέρες,μιλούσα με έναν τελειόφοιτο πληροφορικής της Θεσαλλονικης(sic) και δεν ήξερε τις βασικές λειτουργίες ενός μεταφραστή( λεκτική/συντακτική ανάλυση όχι γεννήτορες κώδικα και βελτιστοποιήσεις ).Ήξερε να προγραμματίζει σε C,αλλά δεν ήξερε τον gcc.Εντάξει θα μου πείτε πέτυχες ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,αλλά από ένα μικρό δείγμα συνομιλιών αυτή την εντύπωση έχω

επειδή ε΄χετε γράψει πολλά πράγματα απ'τα οποία μερικά διαφωνούν μεταξύ τους συμφωνώ με τον ChRiS6.. Αλλά ήθελα να σε ρωτήσω τι προτείνεις εσύ... Γιατί με έχετε μπερδέψει λίγο... σίγουρα θέλω να περάσω σε ένα πανεπιστήμιο μου το έχουν προτείνει κι άλλοι ... αλλά τι ακριβώς κάνεις εκεί ;; δεν έχω ξεκαθαρίσει τις ομάδες όπου μπορείς να ασχοληθείς γιατί δεν υπάρχει μία δουλειά απ'ότι κατάλαβα η οποία λέγεται προγραμματιστής αλλά με το τι ακριβώς θέλεις να ασχοληθείς.. αυτό δεν έχω ξεκαθαρίσει.. εαν μπορούσατε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...