ntountou Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 μόλις έστησα εκ νέου το laptop μου κάνοντας recovery, έχω αφαιρέσει ότι περιττό πρόγραμμα υπήρχε, από s/w έχω περάσει μόνο office, έχω τρέξει και όλα τα windows updates και γενικά το σύστημα είναι σε μια εξαιρετική "καθαρή" κατάσταση.. οπότε και η ερώτηση στον τίτλο; τι να κάνω ώστε να "σωσω" αυτη τη κατασταση και να μπορώ εύκολα (και με ασφάλεια για τα δεδομένα) να το επαναφέρω όποτε θέλω σε αυτό το σημείο; ποια είναι η καλύτερη λύση, recovery disks ή system image (ή και τα δύο...) ή κάτι άλλο ? ευχαριστώ.
MindControl Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Προτείνω καθολικό Image ! με software τύπου Ghost, Acronis ! MindControl.
nikomas50 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Εγώ πάντα κρατώ το αρχικό καθαρό Image αφού εγκαταστήσω όλα τα "εκ των ων ουκ άνευ" προγράμματα και τις τρέχουσες υποχρεωτικές ενημερώσεις με χρήση του Norton Ghost (σε υπολογιστές μη εξοικειωμένων φίλων μου, και στο δικό μου έστω κι αν χρησιμοποιώ μονίμως το deepfreeze και όχι antivirus) και στη συνέχεια ανά τρίμηνο περίπου ανανεώνω ένα δεύτερο image που περιέχει και ότι άλλο έχω εν τω μεταξύ εγκαταστήσει (παλαιότερα το έκανα ανά μήνα μετά την εγκατάσταση των μηνιαίων Microsoft updates). Τα αρχεία μου τα έχω πάντα σε δεύτερη κατάτμηση ή δεύτερο σκληρό δίσκο, το ίδιο και τα e-mail που παίρνω με POP3 μέσω Outlook Express με κατάλληλη ρύθμιση. Είναι μια διαδικασία η οποία για τα Windows XP διαρκεί 20 λεπτά με υψηλή συμπίεση και 35 λεπτά για τα Windows 7 όταν την κάνω σε περιβάλλον freeDOS από USB Stick και ακόμη λιγότερο όταν την κάνω σε περιβάλλον 32bit μέσω Windows. Τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχω κάνει format στα 3 Desktop το 1 Laptop και το 1 Netbook που βρίσκονται στο σπίτι μου. Επαναφορά χρειάστηκε μόνο μια φορά όταν χτύπησε ο σκληρός δίσκος στο Desktop της γυναίκας μου (σε 20 λεπτά είχα τελειώσει με την επαναφορά και άλλη μισή ώρα για τις ενημερώσεις και γλύτωσα το να κάνω τα πάντα από την αρχή). Εννοείται ότι το FreeFileSync χρησιμοποιείται ανελλιπώς και σε καθημερινή βάση για λήψη αντιγράφων σε εξωτερικό σκληρό. Τα προγράμματα που εγκαθιστώ τα δοκιμάζω πάντα σε παγωμένο περιβάλλον και αφού βεβαιωθώ απόλυτα ότι μου είναι απαραίτητα τα εγκαθιστώ ξεπαγώνοντας τον υπολογιστή. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγω την επιβάρυνση του μητρώου με κατάλοιπα που αφήνει η απεγκατάσταση κακοσχεδιασμένων προγραμμάτων. Προτείνω λοιπόν ασυζητητί System Image.
ntountou Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Πήρα τελικά System Image μέσα από τα Windows, δεν χρησιμοποίησα κάποιο άλλο s/w.. Νομίζω κι εγώ ότι είναι η πιο καλή λύση και πιο εύκολη ταυτόχρονα. Κράτησα και κάποιες σημειώσεις σε τι σημείο είχα φτάσει την εγκατάσταση όταν πήρα το image και τι πρεπει να εγκατασταθεί από εκει και πέρα, ώστε αν χρειαστεί να ξαναπεράσω το image, να ξέρω σε τι φάση θα είναι η νέα εγκατάσταση και τι θα πρεπει να γίνει απο εκεί και πέρα. Αυτό με το "παγωμενο περιβάλλον" που λέει ο nikosmas50 δεν το καταλαβα... τι εννοούμε;
lexmark Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Αυτό με το "παγωμενο περιβάλλον" που λέει ο nikosmas50 δεν το καταλαβα... τι εννοούμε; Πηγή: deepfreeze
nikomas50 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Ανεξάρτητα πάντως από τη χρήση ή μη του deepfreeze για πάγωμα του υπολογιστή αυτό που προτείνω παραπάνω είναι η λήψη ειδώλου του σκληρού που έχει το λειτουργικό με χρήση Norton Ghost ή Acronis για ευκολότερη επαναφορά αν παραστεί ανάγκη και όχι του System Image μέσα από τα Windows για τις δυνατότητες του οποίου δεν μπορώ να εκφράσω άποψη μιας και δεν το έχω ποτέ χρησιμοποιήσει.
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Για να προσθεσω λιγο στο feeback, το Windows Backup κανει κανονικα τη δουλεια του και προσωπικα αυτο χρησιμοποιω για εβδομαδιαιο backup του desktop (system images παντα και boot απο recovery media εαν χρειαστει restore). Disclaimer: Δεν το εχω δοκιμασει σε σεναριο του στυλ "εχω τον C:\ για windows, τον D:\ για εγκαταστασεις προγραμματων και τον E:\ για εγκαταστασεις παιχνιδιων" στο οποιο δεν ξερω ιδιοις ομμασι πως αποκρινεται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα