dimitris2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Η τεχνολογία των κλιματιστικών έχει δώσει σημαντικές λύσεις όσον αφορά την θέρμανση και την ψύξη χώρων, έχοντας σημειώσει ιδιαίτερη βελτίωση τα τελευταία χρόνια στις ενεργειακές τους απαιτήσεις. Πέρα από τις συνηθισμένες λειτουργίες που βλέπουμε να ενσωματώνουν τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς, η LG ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο το οποίο εκτός από τις βασικές λειτουργίες κλιματισμού απωθεί επίσης και τα κουνούπια.Αυτή η δυνατότητα μπορεί να φανεί χρήσιμη όχι μόνο στις δικές πας περιοχές όπου τα κουνούπια είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, αλλά και σε περιοχές όπως η Αφρική που αποτελούν σημαντικό παράγοντας εξάπλωσης θανατηφόρων ασθενειών. Το μοντέλο κλιματιστικού "Anti-Mosquito" πετυχαίνει κάτι τέτοιο παράγοντας υπερήχους στις συχνότητες που "απεχθάνονται" τα κουνούπια, κρατώντας τα έτσι μακριά. Σύμφωνα με την LG είναι 82% αποτελεσματικό σε γενικές γραμμές στην απώθηση των κουνουπιών, και 64% σε αυτά που μεταφέρουν επικίνδυνες ασθένειες όπως η ελονοσία. Έχοντας σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των περιοχών της Αφρικής, λειτουργεί με λιγότερα προβλήματα με ρεύμα που παρουσιάζει διακοπές, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διακοπής λειτουργίας ή κάποιας μορφής έκρηξης. Site: gizmodo.com
antonl Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 [...] Το μοντέλο κλιματιστικού "Anti-Mosquito" πετυχαίνει κάτι τέτοιο παράγοντας υπερήχους στις συχνότητες που "απεχθάνονται" τα κουνούπια, κρατώντας τα έτσι μακριά. Σύμφωνα με την LG είναι 82% αποτελεσματικό σε γενικές γραμμές στην απώθηση των κουνουπιών, και 64% σε αυτά που μεταφέρουν επικίνδυνες ασθένειες όπως η ελονοσία. Έχοντας σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των περιοχών της Αφρικής, λειτουργεί με λιγότερα προβλήματα με ρεύμα που παρουσιάζει διακοπές, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διακοπής λειτουργίας ή κάποιας μορφής έκρηξης. Site: http://gizmodo.com/5...39;'>gizmodo.com Δυο απορίες. Τα «άρρωστα» κουνούπια είναι πιο κουφά ή πιο ανθεκτικά; Έχουν σημειωθεί εκρήξεις από κλιματιστικά; 2
nikosgalis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Το επόμενο μοντέλο θα διώχνει και τα ποντίκια και θα το πουλάνε στο telemarketing με δώρο ένα πιεσόμετρο που μιλάει ελληνικά ! 14
niksakl Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δυο απορίες. Τα «άρρωστα» κουνούπια είναι πιο κουφά ή πιο ανθεκτικά; Έχουν σημειωθεί εκρήξεις από κλιματιστικά; Δεν μεταφέρουν όλα τα είδη κουνουπιού τους ίδιους παθογόνους μικροοργανισμούς. Και όταν λέω "είδη" δεν εννοώ κουφά και ακούοντα... Ως εκ τούτου το να έχουν διαφορετικά είδη του ζωικού βασιλείου διαφορετική συμπεριφορά σε συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων δεν είναι αυτονόητο και αυταπόδεικτο από την ίδια την εφαρμογή; Δηλαδή, αν όλοι οι ζώντες οργανισμοί απωθούνταν το ίδιο από τους ήχους αυτούς...μάλλον ο κάτοχος του εν λόγω κλιματιστικού θα ήταν ο πρώτος που θα έφευγε...πριν τα κουνούπια. 1
Skylined Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Από LG και άλλες εταιρίες σαν τη Samsung περιμένουμε να δούμε σύντομα και άλλα features στις οικιακές συσκευές εκτός από τους υπέρηχους που διώχνουν κουνούπια, δηλαδή την επικοινωνία με smartphone / tablet / pc.
keysmith Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Πάντως σε android που έχω δοκιμάσει τέτοιες εφαρμογές (υπέρηχων που διώχνουν και καλά κουνούπια), αυτά απλά με έτρωγαν μετά μουσικής (που μαλλον μονο εγώ απεχθανόμουν καθώς την άκουγα!!) Και εγώ σου λέω θα μας βρίσκουν πιο εύκολα με αυτά τα μαραφέτια να εκπέμπουν το "στίγμα μας".. 4
lousifer2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 άντε να βγει και μοντέλο που θα σου κάνει σοκολατένιο μαύρισμα
paris.gr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Εδω βγαζει κινητα που λογω της πολιτικης μη αναβαθμισης τους διωχνει τους καταναλωτες, στα κουνουπια θα κολλησει;
niksakl Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Πάντως σε android που έχω δοκιμάσει τέτοιες εφαρμογές (υπέρηχων που διώχνουν και καλά κουνούπια), αυτά απλά με έτρωγαν μετά μουσικής (που μαλλον μονο εγώ απεχθανόμουν καθώς την άκουγα!!) Και εγώ σου λέω θα μας βρίσκουν πιο εύκολα με αυτά τα μαραφέτια να εκπέμπουν το "στίγμα μας".. Υπάρχει δηλαδή κόσμος που πιστεύει πως τα ηχειάκια των smartphone μας μπορούν να παίζουν υπερήχους; Λογικό δεν είναι να μην κάνει τίποτα; 1
Haldol Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Υπάρχει δηλαδή κόσμος που πιστεύει πως τα ηχειάκια των smartphone μας μπορούν να παίζουν υπερήχους; Λογικό δεν είναι να μην κάνει τίποτα; Γιατί να μη μπορούν; Πολλά ηχεία μπορούν να παράγουν συχνότητες άνω των 20 kHz, ασχέτως αν το αυτί μας θα τις αντιληφθεί ή όχι.
keysmith Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Υπάρχει δηλαδή κόσμος που πιστεύει πως τα ηχειάκια των smartphone μας μπορούν να παίζουν υπερήχους; Λογικό δεν είναι να μην κάνει τίποτα; βεβαίως και μπορούν και το κάνουν, αλλα το θέμα δεν είναι αυτό, δες πιο είναι. Τα κουνούπια ΔΕΝ διώχνονται πιο πολύ από υπερήχους αλλά από υψισυχνους ήχους που και εμείς ακούμε (8000-12.000hz-15000hz). Τα προγράμματα που "αποθούν" κουνούπια δεν είναι υπερίχων (μονο) όπως πιστεύει ο κόσμος. Για την ακρίβεια αλλάζουν συχνότητα και αφήνουν εσένα να βρεις πια είναι η πιο αποτελεσματική. Κάποιες είναι υπέρηχοι, κάποιες απλά υψίσυχνοι και μάλιστα οι τελευταίοι θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί (με το μειων ότι τους ακούς και εσύ). Η θεωρία που στηρίζονται είναι ότι τα κουνούπια (τα θηλυκά αυτά που μας τρώνε), όταν πάνε να μας φανε (είναι ήδη νονιμοποιημένα) δεν θέλουν επαφή με άλλα αρσενικά κουνούπια (γιατί δεν ξέρω) και άρα αν εσύ παίξεις κάποιον ήχο που μοιάζει με το βουητό των φτερών του κουνουπιού, αυτά θα φοβηθούν ότι είναι αρσενικό κουνούπι και θα φύγουν. Τρίχες έχω να πώ εγώ, κανονικά σε τρώνε Το συμπέρασμα πάλι είναι ένα.. Τα "θηλυκά" μας τρώνε και μας πίνουν το αίμα . 4
aris1986 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Το χα σκεφτει χρονια πριν... Φτου που δεν το κανα πατεντα να πλουτιζα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα