mistac75 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Έχω την παραπάνω τηλεόραση. Η ερώτησή μου είναι καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Αυτή την τηλεόραση την πήρα τον Απρίλιο του 2009 μαζί με το PS3. Μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα, εκτός από τον τελευταίο μήνα όπου εμφάνισε στο πάνω μέρος μία καφέ γραμμή σχετικά παχιά η οποία όμως δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου, μόνο σε γκρίζο φόντο (περίεργο ε). Από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι εκ κατασκευής δυστυχώς έχει πάρει υγρασία το πάνελ εσωτερικά και δεν μπορεί να γίνει κάτι. Οπότε όσο πάει, τι να κάνουμε. Αλλού όμως είναι η ερώτησή μου. Πρόσφατα κέρδισα σε έναν διαγωνισμό ένα πολύ καλό μόνιτορ LG το LG IPS237L. Είναι 23άρι μόνιτορ με φουλ HD ανάλυση. Πολύ καλό όντως, φυσικά LED. To θέμα μου είναι το εξής. Όσα παιχνίδια είναι multiplatform, αυτά που βγαίνουν για τις κονσόλες έχουν πολύ καλύτερα χρώματα (πιο ζωντανά) από αυτά που είναι για το PC. Π.χ. αυτές τις μέρες παίζω το Grand Theft Auto IV στο PC. Σε full HD ανάλυση τα χρώματα είναι αρκετά πιο ξεθωριασμένα (υπόψιν το μόνιτορ δεν έχει κανένα πρόβλημα), σε σχέση με το αντίστοιχο για το PS3. Το κατέβασα μέσω της υπηρεσία PS Plus τσάμπα για να το δω για μία ώρα. Ναι μεν δεν έχει την λεπτομέρεια που έχει το παιχνίδι για το PC, αλλά τα χρώματά του είναι πολύ πιο ζωντανά. Η ανάλυση που τρέχει στο PS3 natively είναι 1152x640 όπου μετά το PS3 το κάνει software upscale στα 720p. Αυτό το ξέρω από το Eurogamer.net όπου μέσω του Digital Foundry κάνει face off τα παιχνίδια μεταξύ των κονσολών αλλά και του PC. Χτες λοιπόν αποφάσισα να συνδέσω την τηλεόραση με την κάρτα γραφικών για να δω πως φαίνεται εκεί. Φυσικά η τηλεόραση πάει μέχρι τα 1366*768, ποιο πέρα χαλάει το κάδρο της εικόνας. Παρατήρησα λοιπόν ότι σε σχέση με το μόνιτορ σε αυτή την ανάλυση τα χρώματα είναι λίγο πιο ζωηρά και αν την κατεβάσω δε στην ίδια ανάλυση με αυτή της έκδοσης του παιχνιδιού στο PS3 τότε γίνονται ακόμα πιο ζωηρά χωρίς να φτάνει όμως στα επίπεδα της έκδοσης για το PS3. Έχω κάνει το ίδιο και με άλλα παιχνίδια και ειδικά στα ποδοσφαιράκια και το Φίφα και στο Προ ανεξαρτήτως ανάλυσης τα χρώματα στην τηλεόραση είναι πολύ πιο ζωντανά από αυτά του μόνιτορ. Η ερώτησή μου είναι γιατί γίνεται αυτό. Εφόσον το μόνιτορ υποστηρίζει full HD άρα και full 720p γιατί τα χρώματα είναι πιο ξεθωριασμένα από αυτά της τηλεόρασης; Εννοείται ότι μιλάμε για HDMI σύνδεση μιας και μόνο αυτή υποστηρίζει το μόνιτορ. Και επαναλάμβάνω δεν έχει κάτι το μόνιτορ. Τα χρώματά του είναι πάρα πολύ καλά και ζωντανά αφού είναι και LED. Απλά τα συγκρίνω σε σχέση με τα παιχνίδια που φαίνονται στην τηλεόραση. Παρακαλώ όποιος ξέρει ας μου απαντήσει γιατί πραγματικά για μένα είναι άξιο απορίας. Ευχαριστώ και συγνώμη για το τεράστιο post μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 διαφορετικές ρυθμίσεις, το ότι είναι πιο ζωντανά τα χρώματα δεν σημαίνει ότι είναι και σωστά...
mistac75 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 διαφορετικές ρυθμίσεις, το ότι είναι πιο ζωντανά τα χρώματα δεν σημαίνει ότι είναι και σωστά... Φίλε μου τις ρυθμίσεις δεν τις έχω αλλάξει ούτε στο μόνιτορ ούτε στην τηλεόραση. Μπορεί να έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις η μία από την άλλη αλλά πως γίνεται όταν το GTA IV στην τηλεόραση το έτρεξα στα 1920*1080 έστω και για πολύ λίγο, έστω και με αλλαγή στο κάδρο της εικόνας, (στην ουσία δεν φαινόταν σχεδόν τίποτα καλά), και τα χρώματα ήταν ίδια με αυτά στο μόνιτορ ενώ μόλις κατέβασα την ανάλυση αμέσως τα χρώματα ζωντάνεψαν; Πως γίνεται όλα τα multiplatform παιχνίδια στο PS3 στην τηλέόραση να έχουν ζωντανά χρώματα ενώ στο μόνιτορ σε αυξημένες αναλύσεις να πέφτει η ζωντάνια τους; Δεν λέω ότι τα χρώματα τα ζωντανά είναι και τα πιο σωστά απλά λέω γιατί να γίνεται αυτό. Και για μένα πιο πολύ μου άρεσε το GTA IV που κατέβασα στο PS3 με τα ζωντανά χρώματα και ας είχε λιγότερη λεπτομέρεια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 οι εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι διαφορετικές, να φανταστείς ότι ανάμεσα και σε 2 οθόνες του ίδιου μοντέλου με εργοστασιακές ρυθμίσεις μπορεί να μην βλέπεις το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα...
mistac75 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 οι εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι διαφορετικές, να φανταστείς ότι ανάμεσα και σε 2 οθόνες του ίδιου μοντέλου με εργοστασιακές ρυθμίσεις μπορεί να μην βλέπεις το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα... Φίλε μου δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω, δυστυχώς. Οπότε άστο. Ας απαντήσει κάποιος άλλος που ξέρει παρακαλώ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 καταλαβαίνω τι εννοείς, ότι στη non native ανάλυση τα χρώματα φαίνονται πιο έντονα, είτε αυτή είναι στην tv είτε στην οθόνη, απλά σου λέω πληροφοριακά ότι τα πιο έντονα δεν είναι σωστά/καλά μόνο και μόνο επειδή μας αρέσουν... τώρα γιατί συμβαίνει αυτό, πράγμα που θες να μάθεις, δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό, αν ξέρει κάποιος άλλος θα απαντήσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα