Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή θα προβώ σε αγορά μάλλον, Cpu, να πάρω Κ ή οχι;

Τονίζω πως δε με ενδιαφέρει το O/C ιδιαιτέρως...Απ'οσο θυμάμαι οι Κ εχουν ξεκλείδωτο multiplier, που σημαίνει ευκολότερο o/c;

Με ενδιαφέρει και η μεταπωλητική αξία, ειναι κρίμα για 20-30ε+ να μην μπορώ να τον πουλήσω μετά απο ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Δημοσ.

Αν θες μεταπωλητική αξία πάρε Κ είναι και μικρή η διαφορά..και εγω το ίδιο σκεφτόμουν και πήρα τον 2500κ...και αν θές αργότερα κάνεις και o/c..

Δημοσ.

Όλα ειναι σχετικά. Κ μεταχειρισμένο προσωπικά δεν θα έπερνα. Που θα ξέρω τι καγκούρικη χρήση θα του έχει γίνει και αν έχει φάει degrade . Με έναν non K όμως θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο .

• Like 1
Δημοσ.

Απ'οσο θυμάμαι οι Κ εχουν ξεκλείδωτο multiplier, που σημαίνει ευκολότερο o/c;

αν θελεις να κανεις oc στο μελλον μονο με τους κ θα κανεις με τον απλο εχω την εντυπωσει το πολυ 0,3 ghz θα αναβει
Δημοσ.

Δηλαδή ο "απλός" δε θα κάνει O/C πέρα απ'το εργοστασιακό boost των 0.3Ghz;

Οχι πως το O/c ειναι ο αυτοσκοπός, αλλά μπορεί σε 2 χρόνια να χρειαστεί, διότι δε γινεται να κανει αναβάθμιση κανείς κάθε τρείς και λίγο.

@teokos, ντάξει είσαι λίγο υπερβολικός θαρρώ. Δηλαδή ο Q9550 μου με τη λογική σου, θα πείς "δε τον παιρνω οι 9550 κλοκαραν πολυ και ολοι τους εχουν ρημάξει".

Παρόλο που τον εχω στα 3.4 με τη καλύτερη αερόψυκτρα, ξεκούραστο. Τεσπα, άλλη κουβέντα αυτή!

Δημοσ.

Παίρνει ισως και άλλο ενα 5 - 7 % απο fsb. Δηλαδή τα ~3950 - 4050 μπορεί να τα πιάσει και με τον απλό non K.

Ασε που εχουν χαλάσει το oc margin στον καινούργιο K και μπορεί ούτος η άλλος να μην μπορεί να φτάσει και πολύ ψηλότερα.

Όσοι πρόλαβαν και πήραν 2500k - 2600k είναι τυχεροί καθώς απο ότι φαίνεται θα είναι τα τελευταία mainstream διαμαντάκια της intel.

Σε μένα εχει κάτσει ο i5 3470 3200 στα ~ 3610-3620 σε μητρική mATX χωρίς ρεύματα. Και εχω και πολύ ωραίες temps με stock ψύκτρα και κάνω και οικονομία στο ρεύμα.

Που overclocking τώρα που ανεβαίνουν οι τιμές της kilowatώρας. :P

Μας βλέπω με 3 πυρήνες κλειστούς και multiplier και ρεύμα στο χαμηλώτερο δυνατό.

Και θα φτιάχνουμε economy energy profiles στα Desktop.

Δημοσ.

Δεν εχει νοημα το O/C κατα τη γνωμη μου πλεον εκτος αν εισαι τρελος με benchmarks.

Οσο για bottleneck με Ι5 2500Κ η οχι δεν παιζει να δεις αρκει να τον συνδυασεις με μια καλη καρτα γραφικων. Αυτα οσον αφορα παιχνιδια.

Αν τρεχεις απαιτητικα προγραμματα που ειναι cpu hungry τοτε παρε οπωσδηποτε "Κ" και ανεβασε τον αμα δεις οτι με stock ταχυτητα δεν σε καλυπτει.

Δημοσ.

Mια ερώτηση ακομη...

Βλέπω εναν φθηνό επεξ, τον 3350P, οποίος ειναι ουσιαστικά ανάμεσα στον 3330 και 3470 απο συχνότητα, απλώς δεν έχει το κύκλωμα γραφικών ενσωματωμένο. Ολα αυτά προς 175ε (μια μεση τιμή).

Τα + 40κάτι ευρώ για έναν 3470Κ αξίζουν ή οχι; τονίζοντας πως το O/c με ενδιαφέρει κατά ένα 5%...

http://www.intel.com/content/www/us/en/processor-comparison/comparison-chart.html

Δημοσ.

Κοίταξε, δεν εχεις και άδικο. Αλλά αν τα κρατήσω κάνα χρόνο ακόμη, δε θα πιάνουν ούτε 100ε. Οπότε θεωρώ πως ειναι καλό το ταιμινγκ να "φύγουν" τώρα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...