Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Τζον Μποντ: Γράφεις πρώτα «μην πάρεις μεξικάνικη» και λίγο πιο κάτω ότι δεν έχεις πρόβλημα με τις μεξικάνες και ότι η classic vibe είναι πιθανώς καλύτερη. Ερώτηση: έχεις κάποια από αυτές τις δυο κιθάρες;

Δεν έχω τέλε.Εγώ ασχολούμαι με αληθινές κιθάρες..Gibson.. :-D

Τα λεγόμενα μου τα αντλώ απο πράγματα που έχω διαβάσει απο φόρουμ και μόνο.

Αλλά ακόμη και λίγο καλύτερη να είναι η μεξικάνικη η διαφορά στην τιμή είναι τόσο μεγάλη που η επιλογή είναι μονόδρομος.Ειδικά απο τη στιγμή που πρόκειται για την πρώτη του κιθάρα και σίγουρα στο μέλλον θα αναθεωρήσει πολλά πράγματα,όπως τι μαγνήτες του αρέσουν,τι μπράτσο,ακόμη και ο τύπος κιθάρας(στράτ,τέλε,λες πόλ κτλ).

Με 170 που θα του μένουν απο τα 500 θα πάρει και ένα αξιοπρεπή ενισχυτή.

Επεξ/σία από johnbond
Δημοσ.

@johnbond

Είδα διάφορα http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/squier/classic_vibe_60s_stratocaster/index.html

Αν και πολλοί είναι "ρατσιστές" με την συγκεκριμένη μάρκα, πρέπει να είναι καλή. Είδα διάφορα post σου, αλλά για επλήθευση: πιστέυεις ότι η μεξικάνικη fender είναι καλύτερη ή όχι (άσχετα από τα λεφτά).

Δημοσ.

Κατ'αρχάς για κάποιο λόγο θυμόμουν οτι θέλεις τέλε γι'αυτό και στο παραπάνω post έγραψα για τέλε.

Απο κει και πέρα,όπως είπα δεν εγώ δεν έχω fender τέτοιας κατηγορίας οπότε δεν ξέρω ακριβώς ποιά θα είναι καλύτερη.

Απλά ξέρω οτι οι classic vibe που βγαίνουν είναι πολύ καλές.

Απο κει και πέρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στα μαγαζιά και να δοκιμάσεις όσες περισσότερες κιθάρες μπορείς.

Επίσης γιατί δεν γράφεσε στο νοιζ να ρωτήσεις ,όπου θα πάρεις πιο εξειδικευμένες απαντήσεις;

Διάβασε και εδώ όσο μπορείς..

http://www.noiz.gr/index.php?topic=176182.0

Δημοσ.

Άποψη για κιθάρα από forum...

Μάριε, πήγαινε από κάποιο μαγαζί και παίξε με διάφορες κιθάρες. Οι Φέντερ είναι εξαιρετικές κιθάρες, όπως και οι Γκίμπσον, όπως και σχεδόν όλες οι κιθάρες που κυκλοφορούν. Το θέμα είναι να πάρεις μια κιθάρα που θα είναι ευέλικτη (και εδώ έρχεται η classic player που σου πρότεινα) και με καλούτσικο hardware. Όσον αφορά στους μαγνήτες, η CV έχει σαφώς χειρότερους μαγνήτες από την CP. H... μεξικάνα φοράει την Vintage σειρά Αμερικάνικων, ενώ η CV έχει τους Custom Vintage (που δεν είναι κακοί γενικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τους Αμερικάνικους). Πιο συγκεκριμένα, σε ενισχυτή VHT Special 6, οι δυο κιθάρες είχαν σχεδόν εφάμιλλα καθαρά, αλλά η χαώδης διαφορά γινόταν εμφανής όταν άνοιγε το gain. Εκεί, η CP έδινε έναν πολύ όμορφο creamy ήχο, αρκετά όμοιο με τον ήχο του Eric Clapton (πχ εδώ), όταν μια custom strat που είχαμε στο στούντιο με τους Custom Vintage είχε εμφανές τζιτζίκισμα. Επίσης, η CP έχει Vintage locking κλειδιά, η CV απλά Vintage. Και τα δυο είναι οκ, τα locking θα σε βολέψουν στο ότι δεν θα ξεκουρδίζουν τόσο έντονα με καινούργιες χορδές.

Τέλος, καλό θα είναι να λάβεις υπ' όψιν και την μεταπωλητική αξία του οργάνου που παίρνεις σε κάθε περίπτωση.

Αυτά από μένα, και κλείνω εδώ την όποια αντιπαράθεση.

• Like 1
Δημοσ.

κανείς δεν θα έλεγχε αν το κάνει σωστά.

Ξέρεις, έχω τρελό σκάλωμα με τους κιθαρίστες. Γνωρίζω πολλούς αυτοδίδακτους που σκοτώνουν, αλλά και πολλούς πτυχιούχους-δάσκαλους που παινεύονται για τα χαρτιά τους. Όταν σολάρουν σου πέφτει το πηγούνι κι όταν παίζουν ρυθμικά δεν έχεις που να κρυφτείς απ' την ντροπή. Είναι πρώτοι στη θεωρία, σου εξηγούν τα πάντα για κιθάρα και μουσική, αλλά όταν παίζουν ανακαλύπτεις πως είναι κακή κόπια του αγαπημένου τους καλλιτέχνη.

Και επειδή είμαι λίγο progg στα γούστα μου, για τα περι σωστής τεχνικής και το τί είναι σωστό, θεωρώ πως την εξέλιξη της μουσικής και των οργάνων (και όχι μόνο), την χρωστάμε σ' αυτούς που παραβίασαν κανόνες, σωστές τεχνικές, σωστούς τρόπους παιξίματος κτλ.

Θα επιμείνω οτι δεν υπάρχει κάτι που θα του πει ένας δάσκαλος, το οποίο δεν θα μπορέσει να βρεί στο internet. Όσον αφορά τα bend-vibrato που ανέφερες, υπάρχουν αμέτρητες πηγές στο διαδύκτιο. Το κακό είναι οτι κάποιες προέρχονται απ' τους προαναφερθέντες πτυχιούχους.Ο μαθητής που έφερες παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι κάποιος που δεν στροφάρει γρήγορα και να χρειαζόταν, όχι 20 λεπτά, αλλά 20 μέρες για να το εμπεδώσει. Αντιθέτως κάποιος που στροφάρει εύκολα θα μπορούσε να το 'βλεπε στο youtube και να το 'πιανε με τη μία.

Παρ όλα αυτά, βρήκα αυτό που έχω quotάρει στο κείμενό σου πολύ σωστό, σημαντικό και αποστομοτικό. Αν κάτι καταλάβει λάθος, θα το αναπαράγει και λάθος στην περίπτωση που δεν θα χει κάποιον να του το υποδείξει. Ακόμα κι αν θέλει να παραβεί κάποιους κανόνες θα πρέπει πρώτα να τους γνωρίζει, οπότε εν τέλει θα συμφωνήσω μαζί σου, έχεις δίκιο.

Βέβαια ήξερα κάποτε κάποιους που έλεγαν «θέλω να μάθω κιθάρα», μάθαιναν το smoke on the water ή το nothing else matters και μετά την παρατούσαν. Σε τέτοια περίπτωση δε νομίζω να θέλει δάσκαλο, αλλά αν το δει πιο ζεστά, τότε ναι, έχεις δίκιο.

Sorry για το σεντονάκι, να σαι καλά.

Δημοσ.

Δεν διαφωνούμε καθόλου σε αυτά. Υπάρχουν αυτοδίδακτοι που είχαν αμέτρητο ταλέντο, αστείρευτη όρεξη και δίψα για να μάθουν, αλλά και πάρα, μα πάρα, πολλή τύχη, και κατάφεραν όχι απλά να μάθουν, αλλά και να πρωτοστατήσουν. Το ερώτημα είναι, ο ΤΣ έχει τα δυο πρώτα, και θα είναι τόσο τυχερός ώστε να αποφύγει τις κακοτοπιές; Μιας και δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, είναι επικίνδυνο να τον προτρέψουμε να κάνει το ένα ή το άλλο.

Μάριε, βάλεις δεν βάλεις τα χρήματα στην εξίσωση, η Classic Player είναι καλύτερη κιθάρα.- Από εκεί και πέρα, αν σου φαίνεται ακριβή, υπάρχουν και φθηνότερα ποιοτικά όργανα, και ένα από αυτά είναι η Classic Vibe. Αλλά το ότι η σειρά Classic Player είναι το απόλυτο value for money αυτή τη στιγμή, για κάποιον που θέλει ένα όργανο με αυτά τα χαρακτηριστικά (και η συγκεκριμένες στρατ είναι από τις πιο all-round κιθάρες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, έχοντας εξαιρετική ισορροπία vintage και μοντέρνων στοιχείων). Κατά τ' άλλα, εμπιστέψου τα αυτιά σου, πήγαινε και άκου τες τις δυο (και όποια άλλη θες) κιθάρες, να βγάλεις και μόνος σου τα συμπεράσματά σου.

• Like 2
Δημοσ.

Όσον αφορά τους αυτοδίδακτους,επειδή είμαι ένας απο αυτούς έχω να πω οτι τελικά μαθαίνεις να παιζεις αλλά τρως πολύ περισσότερο χρόνο και έχεις όλο το άγχος να βρεις το σωστό τρόπο μόνος σου ψάχνοντας κυρίως στο ίντερνετ..

Και εγώ ξεκινώντας απέκτησα πολλά κουσούρια που ακόμη παλεύω να αποβάλλω.

Απο την άλλη αν επιλέξεις δάσκαλο θα πρέπει οπωσδήποτε να μπορείς να τον εμπιστευτείς και να είσαι σίγουρος οτι έχει τις σωστές γνώσεις.Γιατί θα είναι η κύρια πηγή γνώσης σου και αν σου λέει λάθος πράγματα δε θα μπορείς να κάνεις κάτι.

Αν καταφέρεις και βρεις τον κατάλληλο δάσκαλο τότε θα κερδίσεις πολύ χρόνο και θα μάθεις κάποια πράγματα σωστά εξ'αρχής.

Συν το οτι θα σε πιέζει να μελετήσεις.

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να ξοδέψεις πολύ χρόνο μόνος σου με το όργανο αλλιώς δεν πρόκειται να δεις προκοπή.

• Like 1
Δημοσ.

Το κακό με τους "θέλω να μάθω κιθάρα" τύπους είναι ότι επηρεάζονται απ΄τον ενθουσιασμό τους και δεν το πολυψάχνουν. Αν δουν κάνα "βιρτουόζο" να σολάρει στα 200 bpm ξέρω γω, παραμυθιάζονται, πάνε για μαθήματα και προσπαθούν να μιμηθούν. Δε δίνουν καμία βάση στα ρυθμικά με αποτέλεσμα, όταν θα μπουν σε μια μπάντα, να τους ξεβρακώνουν οι drummer...

Προς θεού δεν αναφέρομαι στον TS, αλλά απ' την εμπειρία μου, το 90% των quitarists, πρώτα κοιτάει "σταριλίκι-ποζεριλίκι" και μετά όλα τ άλλα...αν κοιτάει τίποτα άλλο...Και γι αυτό φταίνε οι δήθεν δάσκαλοι (πάλι δε μιλάω για όλους, μην παρεξηγηθώ)

Εγώ drummer είμαι κι έχω τσακωθεί με πολλούς "βιρτουόζους-πτυχιούχους-δάσκαλους", που βγάζουν δίσκους, έχουν κανάλι στο youtube και επιδεικνύουν τις ικανότητές τους, αλλά μόλις πάνε να παίξουν riff, είναι στο γάμο του καραγκιόζη...Και αυτοί οι τύποι έχουν καμιά 50αριά μαθητές...έγκλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Το γνωστό πρόβλημα στην Ελλάδα. Ειδικότερα, όταν συνδυάζεται με το να μην μπορεί ο κιθαρίστας να σταματήσει να παίζει ούτε για ένα τέταρτο ή να προσθαφερεί αξίες (κάτι που κάνουν και πολλοί ντράμμερ, ιδίως με την μπότα σε άσχετες άρσεις - ΕΛΕΟΣ) μου έρχεται να καταπιώ την κιθάρα μου. Κάτι που δεν μου έχει λείψει καθόλου από τον χώρο. Τί μου τα θύμησες βραδυάτικα...

Δημοσ.

Thanocaster, αν ανοίξει κάνα θέμα για drummer θα τα πούμε και γι' αυτούς...έχουν ν' ακούσουν κι αυτοί πολύ πράμα :)

Προς το παρών σταματάω εδώ γιατί είδα ότι ο TS είναι και 33 και δε θέλω να του γ@μήσω το θέμα άλλο. Νόμιζα ότι θα 'ταν πιτσιρικάς, γι αυτό άρχισα να κράζω, για να μην πέσει στις κλασσικές μαλακίες...Αφήνω να τον βοηθήσετε εσείς που το κατέχετε γιατί εγώ δεν σκαμπάζω απο κιθάρες.

Να του ευχηθώ μόνο να βρεί την κιθάρα που του ταιριάζει και να γουστάρει...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

για να μην ανοιγο θεμα

μου τη βαρεσε να παρω μια ηλεκτρακουστικη για να γρατσουναω στο σπιτ.δεν ξερω πολλα πραματα αλλα μαρεσουν οι μπαλλλαντες

http://www.thomann.de/de/takamine_eg540ssc.htm

φτουραει αυτη;

κυριως χωρις βυσμα θα παιζω

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

για να μην ανοιγο θεμα

μου τη βαρεσε να παρω μια ηλεκτρακουστικη για να γρατσουναω στο σπιτ.δεν ξερω πολλα πραματα αλλα μαρεσουν οι μπαλλλαντες

http://www.thomann.de/de/takamine_eg540ssc.htm

φτουραει αυτη;

κυριως χωρις βυσμα θα παιζω

Πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...