marios_geo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι να πάρω ενα macbook air, καθώς ψάχνω για ένα ultrabook με 8gb ram. Το 90% του χρόνου μου το περνάω με Matlab και Comsol. Δεν θα τρέχω ιδιαίτερα βαρύς κώδικες στο μηχάνημα, για αυτό έχω ένα άλλο τέρας Dell me 96gb ram. Αυτό που θέλω είναι να "σχεδιάσω" τον κώδικα πχ από το σπίτι μου (η στο αεροπλάνο), να κάνω 1-2 δοκιμές και να το τρέξω στο άλλο μηχάνημα. Αλλά έχω κακή εμπειρία από χρήση (ιδίως matlab) σε mac. 1) Έχει βελτιωθεί η απόδοση σε Mac; 2) Τί είναι αυτό το χαζό που δεν ελευθερώνει μνήμη, και πρέπει να χρησημοποιήσεις την εντολή Purge. Διάφοροι γνωστοί μου, πολλές φορές αναγκάζονται σε επανεκίνηση για να απελευθερωθεί η μνήμη. Δεν έχει κάποια πιο μόνιμη λύση; 4) Γενικά, τί εμπειρία χρήσης έχετε; Η έκδοση με τον i7, είναι αρκετή για αξιοπρεπές επιδόσεις; Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2012 από marios_geo
kfoynt Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Κάνω ακριβώς την ίδια χρήση. Έχω macbook air 2012 i7 8gb. 1) Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. 2) Ούτε και κάτι τέτοιο, βέβαια μπορεί να μην είμαι παρατηρητικός. 3) Πού είναι το 3? 4) Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο πρόβλημα που μπορώ να φανταστώ είναι ότι θερμαίνεται πάνω αριστέρα άμα τρέχω αλγορίθμους στο MATLAB για πολύ ώρα.
marios_geo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Έχεις δοκιμάσει το benchmark κάτω από Mac και windows; μπορείς να μοιραστείς τα αποτελέσματα. Ξέρω ότι γενικά έχει θέμα ήταν matlab, κυρίως όταν πάει να εμφανίσει γραφικά. Έλεγα μήπως στις καινούριες εκδόσεις βελτιώθηκε. Επίσης αν δεν σου είναι κόπος, ανοίξει matlab κάνε ένα μεγάλο πίνακα a=rand(1e5) και κλείσει την. Ελευθερώνει την μνήμη;
kfoynt Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Έχεις δοκιμάσει το benchmark κάτω από Mac και windows; μπορείς να μοιραστείς τα αποτελέσματα. Όχι, έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ win 6 χρόνια τώρα (αν κατάλαβα τι εννοεις δλδ). Ξέρω ότι γενικά έχει θέμα ήταν matlab, κυρίως όταν πάει να εμφανίσει γραφικά. Έλεγα μήπως στις καινούριες εκδόσεις βελτιώθηκε. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Νομίζω οι καινούριες εκδόσεις δεν χρησιμοποιούν Χ11. Επίσης αν δεν σου είναι κόπος, ανοίξει matlab κάνε ένα μεγάλο πίνακα a=rand(1e5) και κλείσει την. Ελευθερώνει την μνήμη; Για rand(1e5) πάει στο swap. Οπότε δοκίμασα 1e4, δεν υπολόγισα την ακριβή διαφορά, αλλά προσεγγιστiκά (με το μάτι δλδ) την ελευθέρωσε.
marios_geo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
tr3quart1sta Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 there is no such thing like 'enough ram'
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα