maria_mm Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 γίνεται καποιός να μου εξηγήσει την αντιστοιχία τυπικών και πραγματικών παραμέτρων; ενα παραδειγμα που να φαινεται πως οριζονται και πως καλουνται συναρτησεις θα με βολευε..
imitheos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Σημείωση: Δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τους Ελληνικούς όρους και ενδέχεται να μην κατάλαβα σωστά τι ρωτάς οπότε έχε μια επιφύλαξη μέχρι να απαντήσει και κάποιος άλλος. > #include <stdio.h> int max(int a, int ; int main(void) { int k = 3, l = 6; printf("Megistos %d\n", max(k, l)); printf("Megistos %d\n", max(32, 5)); return 0; } int max(int a, int { if (a >= return a; else return b; } Δες τον παραπάνω χαζό κώδικα. Η συνάρτηση max ορίζεται να δέχεται 2 παραμέτρους τις a και b. Αυτές είναι οι τυπικές παράμετροι και μας δίνουν να καταλάβουμε ότι η συνάρτηση χρειάζεται 2 ακεραίους (και επιστρέφει επίσης ένα ακέραιο). Δεν έχουν όμως κάποια υπόσταση μέχρι να καλέσουμε την συνάρτηση. Οι πραγματικές παράμετροι είναι αυτές με τις οποίες καλούμε την συνάρτηση και στο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι οι k (με τιμή 3), l (με τιμή 6) καθώς και οι τιμές 32, 5.
defacer Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μπορείς να το σκεφτείς και κατ' αναλογία με τα μαθηματικά. Όταν έχεις μια f(x) = 2x+4 σ' αυτό το αφηρημένο επίπεδο, το x είναι η τυπική παράμετρος -- βασικά το χρησιμοποιούμε σαν ένα σύμβολο για να μπορούμε να αναφερόμαστε στη μεταβλητή της συνάρτησης. Όταν όμως θέλεις να υπολογίσεις π.χ. το f(3) τότε το 3 είναι η πραγματική παράμετρος -- μια χειροπιαστή ποσότητα που σου επιτρέπει να υπολογίσεις το αποτέλεσμα της συνάρτησης για τη συγκεκριμένη είσοδο.
maria_mm Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 ευχαριστω πολυ! =] Χρειαστηκε να κανω καμια 20αρια συναρτησεις στην εργασια μου..:ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα