gtajunkie Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Καλημέρα. Συνάδελφος από τη δουλειά έχει πρόβλημα μ'αυτό http://www.sony.gr/support/el/product/VGN-FS215S/specifications το laptop το οποίο κυριολεκτικά σέρνεται, δεν έχει υποστεί ποτέ format από την ημερομηνία αγοράς του (2005), ούτε ανασυγκρότηση, ούτε τίποτα από πλευράς συντήρησης (driver updates, windows updates,...). Ανέλαβα να το κάνω format με Windows XP Pro SP3 και θέλω να ρωτήσω εάν η διαδικασία είναι ίδια όπως και στα desktop ή υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω γιατί δεν γνωρίζω και πολλά από laptop. Επίσης πηγαίνοντας εδώ http://www.sony.gr/support/el/product/VGN-FS215S/updates είδα ένα σωρό από εφαρμογές και βοηθητικά προγράμματα καθώς και ένα BIOS update. Χρειάζονται όλα αυτά ή μόνο το Vaio Update; Σημείωση: Δεν υπάρχουν καθόλου συνοδευτικά CD, ούτε Recovery Disc. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη παιδιά και ευχαριστώ εκ' των προτέρων,
disqualified Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 οταν λες recovery disc εννοεις το partition επαναφορας ή κατι αλλο; Αν εννοεις κατι αλλο δες απο το disc management αν υπαρχει recovery partition. Αν οχι η διαδικασια ειναι οπως στα desktop. Απλα ειναι πιθανο να χρειαστουν καποιοι drivers αλλα αυτο το γνωριζεις φανταζομαι. Αν συναντησεις προβλημα ρωτας παλι
gtajunkie Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Το partition επαναφοράς εννοώ. Να προτιμήσω κανονικό format ή να κοιτάξω εάν υπάρχει recovery partition; Ποιά μέθοδος είναι καλύτερη; Απλα ειναι πιθανο να χρειαστουν καποιοι drivers Drivers βρίσκω μέσω της εφαρμογής Vaio Update; Γιατί στη σελίδα για updates για WinXP υπάρχει πολύ πράγμα και δεν θέλω να γεμίσει ο υπολογιστής με δευτερεύοντα προγράμματα και άχρηστες εφαρμογές.
disqualified Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Το partition επαναφοράς εννοώ. Να προτιμήσω κανονικό format ή να κοιτάξω εάν υπάρχει recovery partition; Ποιά μέθοδος είναι καλύτερη; με μπερδευεις, αφου εννοεις το partition επαναφορας πως λες να ψαξεις αν υπαρχει ενω στο αρχικο Post λες δεν υπαρχει... Δεν ξερω τι ειναι το vaio update. Drivers θα βρεις ή στο site ή μπορεις με καποιο προγραμμα να τους παρεις απο το laptop πριν το format
geopolit Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Το partition επαναφοράς εννοώ. Να προτιμήσω κανονικό format ή να κοιτάξω εάν υπάρχει recovery partition; Ποιά μέθοδος είναι καλύτερη; Drivers βρίσκω μέσω της εφαρμογής Vaio Update; Γιατί στη σελίδα για updates για WinXP υπάρχει πολύ πράγμα και δεν θέλω να γεμίσει ο υπολογιστής με δευτερεύοντα προγράμματα και άχρηστες εφαρμογές. να προτιμήσεις το recovery partition δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεις drivers κλπ , αν δεν χρειάζεσαι τις εφαρμογές της sony μπορείς μετά να τις αφαιρέσεις 1
disqualified Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Εννοείται αν υπαρχει αυτο που λεει ο geopolit
Antwni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Εγώ πάλι θα σου έλεγα να το ''ξανα χτίσεις'' απο την αρχή... Κατεβάζεις μόνο τους απαραίτητους drivers!
gtajunkie Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 με μπερδευεις, αφου εννοεις το partition επαναφορας πως λες να ψαξεις αν υπαρχει ενω στο αρχικο Post λες δεν υπαρχει... Δεν το εξέφρασα εγώ σωστά. Απλά τη διαδικασία με το Recovery partition δεν τη γνωρίζω. αν δεν χρειάζεσαι τις εφαρμογές της sony μπορείς μετά να τις αφαιρέσεις Αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω με την έννοια ότι θέλω το σύστημα όσο πιο "καθαρό" γίνεται χωρίς υπολείματα στη registry ή στο δίσκο από "ορφανούς" φακέλους και άλλα από απεγκαταστάσεις. Επίσης με το recovery partition θα επανέλθει το σύστημα στη αρχική κατάσταση με τους drivers του 2005 έτσι δεν είναι; όχι με τους ανανεωμένους που κυκλοφόρησαν τότε. Αν κάνω λάθος με διορθώνετε.
disqualified Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Η συνηθης διαδικασια ειναι οτι πατας ενα πληκτρο πριν το boot και σε λιγο χρονο εχεις το laptop ετοιμο με φρεσκια εγκατασταση. Ότι προγραμμα δε θες το απεγκαθιστας μην το σκεφτεσαι παραπανω. Μπορεις να χρησιμοποιησεις το revo uninstaller για οσο πιο καλη απεγκατασταση προγραμματων που θα εχει απο τη μανα του. Ναι θα εχει τους drivers που ειχε. Τωρα αν θες να κανεις εγκατασταση απο καποιο αλλο cd ειναι αλλο θεμα. Εγω λεω τι θα προτιμουσα
gtajunkie Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Η συνηθης διαδικασια ειναι οτι πατας ενα πληκτρο πριν το boot και σε λιγο χρονο εχεις το laptop ετοιμο με φρεσκια εγκατασταση. Θα το δοκιμάσω έτσι γιατί αλλιώς θα έκανα πρώτα τη διαδικασία με το GParted και έπειτα με το CD των Windows. Μπορεις να χρησιμοποιησεις το revo uninstaller για οσο πιο καλη απεγκατασταση προγραμματων Εννοείται ότι το Revo Uninstaller θα είναι από τα πρώτα που θα εγκατασταθούν. Ναι θα εχει τους drivers που ειχε. Κοιτάζοντας καλύτερα τους drivers, είδα ότι είναι από το 2005-2007 οπότε πολύ πιθανόν να είμαι εντάξει με το recovery partition.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα