Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Το υπάρχον ρούτερ είναι ένα Thomson που μου είχε δώσει η Forthnet.

Τον τελευταίο καιρό έχω προβλήματα συχνών αποσυνδέσεων (του wifi, όχι της ADSL γραμμής) και στα 2 λαπτοπ που υπάρχουν σπίτι, και αναγκάζομαι να κάνω restart το μοντεμ για να επανασυνδεθώ.

Έψαξα το διαδίκτυο, δεν βρήκα κάποια λύση οπότε λέω να προβώ σε αγορά νέου ρούτερ μήπως και αυτή είναι η αιτία του προβλήματος.

Θα ήθελα κάτι οικονομικό (50-60 ευρώ) και επειδή έχω άγνοια στην αγορά αυτή, χρειάζομαι τις προτάσεις σας.

Λοιπόν;;

Δημοσ.

Πριν προχωρήσεις σε αγορά νέου εξοπλισμού, δοκίμασε πρώτα αυτά που σου αναφέρει ο poulinos και επειδή αντιμετώπισα πρόσφατα παρόμοιο πρόβλημα και δεν έβρισκα τπτ στο Ίντερνετ επικοινώνησε με την εταιρεία του ρουτερ μέσω mail. Στη δική μου περίπτωση είχα ασύρματη αποσύνδεση μόλις έβαζα το tablet στο YouTube. Μου ζήτησαν να αλλάξω ρυθμίσεις στο MTU μέσω telnet και το πρόβλημα λύθηκε. Απλά για να μη δώσεις λεφτά τσάμπα, ερεύνησε και αυτή την περίπτωση.

Δημοσ.

αν το thomson του φιλου ειναι v8 το telnet ειναι κλειστο οποτε η θα πρεπει να αλλαξει firmware η να κανει μια αλλαγη στο user ini για να μπορεσει να μπει με telnet.θεωρω πιο ευκολη την αλλαγη firmware.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για το Thomson κανε τα παρακατω.α.περασε του αλλο firmware β.βαλτο σε αλλο καναλι.

firmware οπως και τον Wizard τα βρισκεις εδω.

http://leoforeia.gr/thomson/

α. Θα το δοκιμάσω...δεν πιστεύω να υπάρξουν τίποτα "παρενέργειες" ε;

β. Έχω δοκιμάσει αλλαγές στο κανάλι αλλά τζίφος.

Μου ζήτησαν να αλλάξω ρυθμίσεις στο MTU μέσω telnet και το πρόβλημα λύθηκε.

Αυτό δεν το κατάλαβα!

αν το thomson του φιλου ειναι v8 το telnet ειναι κλειστο οποτε η θα πρεπει να αλλαξει firmware η να κανει μια αλλαγη στο user ini για να μπορεσει να μπει με telnet.θεωρω πιο ευκολη την αλλαγη firmware.

Ναι, το v8 είναι.

Δημοσ.

οχι ανα πασα στιγμη μπορεις να ξαναπερασεις το firmware της forthnet αν και χλωμο να φταιει αυτο.

β.καναλι και κλειδωμα αλλαξε να δεις αν θα γινει κατι.η αλλαξε και drivers για την ασυρματη καρτα.

το Mtu ειναι λιγο μεγαλη ιστορια και πας σε πολυ advance πραγματα.

γ.ναι στο v8 αν αλλαξεις firmware τοτε θα ανοιξει το Telnet για αλλαγη mtu γιατι απο web interface δεν αλλαζει οσο ξερω.ουτε στο telnet ξερω που ειναι.

παντως παραξενο και στα 2 λαπτοπ.το να το βαλεις στο b mode αντι για g μπορει να το κανει πιο σταθερο αλλα μετα μπορει να μην εχεις full ταχυτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...