Προς το περιεχόμενο

Εμφύτευμα του αμφιβληστροειδούς μετατρέπει κείμενο σε μορφή braille για ασθενείς με προβλήματα όρασης

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι διάφορες προσθήκες του αμφιβληστροειδούς βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, δίνοντας σημαντικές λύσεις σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης χωρίς όμως να έχουν απόλυτο ποσοστό επιτυχίας σε διαφορετικά είδη κειμένου. Επιστήμονες χρησιμοποιώντας την προσθήκη Argus II στον αμφιβληστροειδή αντικατέστησαν στη θέση του κειμένου εικόνες braille.Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers δείχνει ότι οι ασθενείς είναι σε θέση να αναγνωρίζουν το 89% μεμονωμένων γραμμάτων braille και μεταξύ 60 με 80% των λέξεων από δύο μέχρι τέσσερα γράμματα. Το Argus II ουσιαστικά αποτελείται από μια φωτογραφική μηχανή η οποία είναι τοποθετημένη στο πρόσωπο του ασθενή και επικοινωνεί με ένα πίνακα ηλεκτροδίων στα νεύρα του αμφιβληστροειδούς. Οι εικόνες που συλλαμβάνονται από τη φωτογραφική μηχανή μέχρι σήμερα μετέδιδαν ηλεκτρόδια ώστε να γίνεται αντιληπτό κείμενο σε στη συνηθισμένη του μορφή, ενώ η νέα τεχνική το αντικαθιστά με γράμματα braille.

Αν και η οπτική ανάγνωση του braille διαρκεί περισσότερο από την ανάγνωση των γραμμάτων μέσω της αφής, οι ασθενείς της έρευνας κατάφεραν να διαβάσουν το braille γρηγορότερα από το συνηθισμένο κείμενο. Οι επιστήμονες αναμένουν να επιτευχθούν ρυθμοί της τάξεως των 120 γραμμάτων το λεπτό.

Link.png Site: theverge.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επιστήμη σε αυτον τον τομέα παει ολο και καλύτερα, πιστεύω οτι σε μερικά χρόνια (δεν νομίζω οτι θα προλάβουμε κατι) οτι θα υπάρξει καποια στιγμή λύση για ολική αποκατάσταση της όρασης ακόμα και σε εντελώς τυφλούς και μακαρι να γίνει :)

• Like 5

Μου θυμίζει επικίνδυνα κάτι:

http://www.youtube.com/watch?v=Gcsd6mJ3R08

Είναι και σε προσφορά στο steam, 3 euro!

http://store.steampo....com/app/28050/

Φυσικα υπαρχουν και αυτοι που υπερβαλλουν σε καποια πραγματα ομως αυτο το θεωρω τεχνοφοβια.. Σκεψου ποσες ζωες βελτιωθηκαν και σωθηκαν με την τεχνολογια.. Σκεψου τον Pistorious π.χ χωρις την τεχνολογια θα ηταν σε αναπηρικο καροτσι.. Και ομως τρεχει στους ολυμπιακους αγωνες..

• Like 2

Φυσικα υπαρχουν και αυτοι που υπερβαλλουν σε καποια πραγματα ομως αυτο το θεωρω τεχνοφοβια.. Σκεψου ποσες ζωες βελτιωθηκαν και σωθηκαν με την τεχνολογια.. Σκεψου τον Pistorious π.χ χωρις την τεχνολογια θα ηταν σε αναπηρικο καροτσι.. Και ομως τρεχει στους ολυμπιακους αγωνες..

Δεν είμαι αντίθετος στην τεχνολογία και την εφαρμογή για τη βοήθεια των συνανθρώπων.

Απλώς σαν υπόθεση μου το θύμισε το παιχνίδι, αν το θέμα ήταν για τούρτες, θα πόσταρα την τελευταία αποστολή του πράκτορα Θου-Βου.

ΥΓ: Ο Pistorious δεν μου λέει κάτι, για τον Stephen Hawking όμως αλλάζει το πράμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...