Προς το περιεχόμενο

ZYXEL NSA-210 NAS 500GB στα 59.00 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βήμα 1

-Χρειαζόμαστε 1 USB stick το οποίο το φορμάρουμε με BootIce (διαλέξτε κάποιο φλασάκι που δδε χρησιμοποιείτε ώστε να μην σας λείψει αφού θα μείνει στο μηχάνημα όσο θέλετε να έχετε transmission)

http://www.pendriveapps.com/goto/Download_BOOTICE_exe/5670/1

-Πατάμε Parts Manage->Reformat USB disk

-Στο νέο παράθυρο δίνουμε USB-HDD mode (Single Partition) από κάτω Align to Cylinder και πατάμε Next

-Στο νέο παράθυρο File System επιλέγουμε fat 16

Βήμα 2

-Κατεβάζουμε το FFPStick-2012-05-28.zip από

http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/archive/

-Κάνουμε extract τα αρχεία του zip στο USB stick

θα χρειαστούμε και το putty οπότε το κατεβάζουμε από εδώ

http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe

Βήμα 3

-Τοποθετούμε το usb stick στο NAS και κάνουμε restart μέσα από το admin menu εκεί που λέει shutdown-->restart

-Περιμένουμε να κάνει restart (2-3 λεπτά)

Βήμα 4

-Ανοίγουμε το putty δίνουμε την IP του NAS (το βλέπουμε αν ανοίξουμε το NSU και πάμε στο discovery ή αν ανοίξουμε το μενού του ρούτερ μας ή με χίλιους άλλους δύο τρόπους) και στο Connection Type επιλέγουμε telnet, τέλος στο κάτω μέρος της εφαρμογής επιλέγουμε never.

-Μας ανοίγει η κονσόλα και εδώ κάνουμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις

-Δίνουμε ένα ένα χωρίς # εννοείτε (η αντιγραφή γίνεται με ctrl+C και η επικόλληση στο Putty με το δεξί κλικ του ποντικιού χωρίς μενού)

#ls

#wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/curl-7.21.4-arm-1.txz

#wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.50-arm-1.txz

#funpkg -i curl-7.21.4-arm-1.txz

#funpkg -i Transmission-2.50-arm-1.txz

#mkdir /mnt/HD_a2/downloads

#mkdir /mnt/HD_a2/admin/transmission

#mkdir /mnt/HD_a2/admin/transmission/incomplete

#chown -R nobody:501 /mnt/HD_a2/downloads

#chown -R nobody:501 /mnt/HD_a2/admin/transmission

#chown -R nobody:501 /mnt/HD_a2/admin/transmission/incomplete

#transmission-daemon -g /mnt/HD_a2/admin/transmission

#/ffp/start/transmission.sh status (Πρέπει να γράψει transmission daemon running)

Λοιπόν έχω σοβαρό θέμα και εχω φάει πολλές ώρες κόλλημα.... έχω κανει την όλη διαδικασία πολλές φορές αλλα μάλλον η πρώτη μετράει (και εκεί έχω κάνει κάποιο λάθος), γιατί δεν αλλάζει τίποτα όσες φορές να το κάνω.

Φτάνω λοιπόν σε αυτό το σημείο που έχω στην παράθεση και δεν μου γράφει transmission daemon running αλλα not running....

Προσπάθησα να τα σβήσω όλα απο τους φακέλους του ΝΑS αλλα δεν με αφήνει (μου ζητάει permission απο unix user nobody...

Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά, για βοηθηστε την κατάσταση

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολουθησα τα εξης βηματα

- Κατέβασα το http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/FFPStick-2012-10-20.zip

- Εκανα φορματ το USB και μετα extract εκει το FFPStick

- Στο USB μετα θα βρεις το after_booting.sh και θα το επεξεργαστεις για να αλλαξεις το FFPVERSION=auto σε FFPVERSION=0.5 (μην χρησιμοποιησεις το notepad των windows αλλα καντο με το notepad ++ -υπαρχει portable- γιατι υποστηριζει linux break)

- Θα πρεπει μετα το restart του NSΑ να εχεις 4 partitions στο USB (θα το διαπιστωσεις απο την αρχικη σελιδα του status του NSΑ που εμφανιζει τα partitions)

- Εγω κατεβασα απευθειας την τελευταια εκδοση του Transmission (2.73) και την εκανα εγκ/ση, δηλαδη οι μοναδικες αλλαγες στις εντολες σε σχεση με αυτες που αναφερθηκαν ειναι στο wget & funpkg

#ls

#funpkg -i curl-7.18.1.tgz
#funpkg -i Transmission-2.73-1.tgz

(μετα συνεχιζεις οπως τον οδηγο)

Κανε τα παραπανω και πες μου εαν εχεις καποιο προβλημα

Επεξ/σία από rohas
Δημοσ.

ναι,κανονικα ακολουθεις τον οδηγο που προηγηθηκε, απλα αλλαζεις το after_booting.sh, ελεγχεις οτι υπαρχουν 4 partitions στο USB και για μενα κατεβασε και κανε εγκ/ση κατευθειαν τελευταια εκδοση του Transmission

Δημοσ.

Εκανα το φορματ αλλαξα το after_booting.sh, (1 φορά στην αρχή δεν είδα παρακάτω) ειδα τα 4 παρτισιον αλλα όταν έδωσα τα 2 txz  μου λέει Failed to unpack package και File not found για το transmission 2.73

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ετρεξες πρωτα το 

wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.5/curl-7.18.1.tgz

και ειδες οτι το κατεβασε στο NSA ?? (δινοντας ls πρεπει να βλεπεις στα αρχεια το Transmission)

Υ.Γ.

στειλε προσωπικο μηνυμα να μην σπαμαρουμε το θεμα ;)

Επεξ/σία από rohas
Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση, για να μην ανοίγω νέο θέμα μιας και αυτό σχετίζεται.

Έχω 24/7 ανοιχτό τον υπολογιστή μου για διαμοιρασμό των ταινιών στα 2 Egreat Μ34 που έχω. Με κλειστό τον υπολογιστή αυτά τα NAS διαμοιράζουν τα αρχεία; Αν αγοράσω το 310, που είναι τώρα στα 42 ευρώ στο Amazon, χωρίς να του βάλω εσωτερικό δίσκο και του καρφώσω στη usb ένα hub για να συνδέσω όλους τους δίσκους, θα δουλέψει; Ή καλύτερη λύση για την περίπτωσή μου είναι ένα router με ενσωματωμένη τύπου NAS λειτουργία όπως αυτό;

Δημοσ.

Έχω 24/7 ανοιχτό τον υπολογιστή μου για διαμοιρασμό των ταινιών στα 2 Egreat Μ34 που έχω. Με κλειστό τον υπολογιστή αυτά τα NAS διαμοιράζουν τα αρχεία; Αν αγοράσω το 310, που είναι τώρα στα 42 ευρώ στο Amazon, χωρίς να του βάλω εσωτερικό δίσκο και του καρφώσω στη usb ένα hub για να συνδέσω όλους τους δίσκους, θα δουλέψει; Ή καλύτερη λύση για την περίπτωσή μου είναι ένα router με ενσωματωμένη τύπου NAS λειτουργία όπως αυτό;

Εννοείται ότι φαίνεται στο δίκτυο με κλειστό τον Η/Υ, εγώ έχω συνδεδεμένο ένα Dune Smart πάνω του (NSA 310) και πάντα παίζω τις ταινίες με κλειστό τον Η/Υ (λόγω θορύβου - είναι στον ίδιο χώρο).

Παίζω ταινίες από 2 εξωτερικούς USB δίσκους (1,5 και 2ΤΒ) και τον εσωτερικό του 500GB, δεν έχω δοκιμάσει HUB.

Ίσως κάνεις δουλειά και με το ρούτερ, αλλά σκέψου ότι μπορείς να χρησιμοποιείς το NSA και για ταινίες και για torrents (οπότε θα χρειαστείς και εσωτερικό δίσκο) και δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτός ο Η/Υ 24 ώρες την ημέρα.

Ας πούμε ότι κλείνεις τον Η/Υ για 16 ώρες την ημέρα (τον δουλεύεις 8ωρο), το NSA καίει ~15W δηλαδή περίπου 85W λιγότερα από τον Η/Υ (αν υποθέσουμε ότι αυτός καίει 100W).

365 ημέρες x 16 ώρες x 85W ~ 500 kWh, δηλαδή γλυτώνεις 500 x 0,15 € = 75 € ετησίως (και αυτό με την σημερινή τιμή του ρεύματος).

Και θα έχεις ήσυχη την οικολογική σου συνείδηση!

Δημοσ.

Στο manual λέει επί λέξει:

"Several NSA features require a valid internal volume."

Μπορείς να βάλεις και μικρό δίσκο (50~100 GB) για τα torrents, τα δικά του προγράμματα είναι μερικές δεκάδες ΜΒ μόνο.

Πρόσεχε μόνο ότι βάλεις θα το κάνει format σε ext3 και θα χάσεις ότι υπάρχει στο δίσκο.

Δημοσ.

Κι άλλα έξοδα;;; Απ' ότι έβλεπα κι εγώ στο site της εταιρίας, θέλει λέει sata ή sata ii δίσκο... :wacko: 

Έχω έναν παλιό IDE 120gb Maxtor, λες με καμιά πατέντα να τον αναγνωρίσει;

Δημοσ.

Κι άλλα έξοδα;;; Απ' ότι έβλεπα κι εγώ στο site της εταιρίας, θέλει λέει sata ή sata ii δίσκο... :wacko: 

Έχω έναν παλιό IDE 120gb Maxtor, λες με καμιά πατέντα να τον αναγνωρίσει;

Ε ναι με κουτί από USB ;-)
Δημοσ.

Να πω τις εμπειρίες μου από το 310. Κατεβάζω απροβλημάτιστα με τον ενσωματωμένο torrent client και με το pyload. Στριμάρω άψογα ταινίες 1080p ασύρματα στο media player μου. Αυτό που με ενοχλούσε ήταν η αργή μεταφορά από τον υπολογιστή προς το zyxel και αντίστροφα, περίπου 10 ΜΒ/sec. Είχα συνδεδεμένο το zyxel με το καλώδιο ethernet στο router.

Σήμερα παρέλαβα αυτό το switch:

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/switchesaccess-points/tp-link-tl-sg1005d-5-ports/prod1430138pp/#.UOBQBXeePdg

Σύνδεσα τον υπολογιστή και το zyxel στο switch και το switch στο router. Πλέον οι ταχύτητες μου κυμαίνονται στα 40+ για μεταφορά από το pc προς το zyxel και στα 34+ από το zyxel προς το pc.

Δημοσ.

Να πω και εγω τις εμπειρίες μου από το 210. Αρχικά ελειπαν απο μέσα drivers cd kai quickstart manual. Δεν έβλεπε τον δισκο του και αναγκαστηκα να τον βγαλω και να του κανω format σε NTFS. Τώτα φαινεται να δουλευει πανω σε zyxel ρουτερ .H μεταφορά από τον υπολογιστή προς το zyxel και αντίστροφα ειναι πολυ αργη, γυρω10 ΜΒ/sec .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...