Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.Θέλω να βάλω ssd σε ένα macbook pro early 2011,αλλά δεν ξέρω ποιόν ssd να διαλέξω.Είμαι ανάμεσα στον samsung 830 και τον 840.

Μπορείτε να με ενημερώσετε για τις επιδώσεις τους;

Ποιόν μου προτείνεται από τους δύο;

post-181860-0-89043400-1353830682_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλημέρα

Αν εννοείς τον απλό 840 τότε δεν αξίζει , είναι ίδιος με τον 830

Αν εννοείς τον Pro 840 τότε ναι αξίζει από τον 830 ....

Αρκεί να μπουν σε sata3

Στα χρήματα αυτά θα σου πρότεινα τον Intel 330 180gb

Δημοσ.

830 και από εμένα, δοκιμασμένος τόσο καιρό από όλους εδώ μέσα και γενικά με μόνο θετικά σχόλια στο ίντερνετ

• Super Moderators
Δημοσ.

σαν τον 830 είναι πάνω κάτω, σε άλλα καλύτερος σε άλλα χειρότερος...

με TLC NAND όμως αντί για MLC, οι οποίες έχουν λιγότερες αντοχές...

Δημοσ.
Στα χρήματα αυτά θα σου πρότεινα τον Intel 330 180gb

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για κάποιου είδους συγκριτικό μεταξύ τους, κατόρθωσα να βρω σε ιστοσελίδα της "AnandTech" ένα πολύ ωραίο εργαλείο συγκρίσεων σε ζευγάρια, μέσα από ένα πραγματικά πολύ μεγάλο εύρος σχετικών προϊόντων.

Εκεί λοιπόν, επιλέγοντας να συγκρίνω τον Intel 330 των 180GB και τον Samsung 840 Pro αλλά των 256GB (αφού δυστυχώς, για τα συγκεκριμένα μοντέλα, δεν είχε διαθέσιμα παρόμοια μεταξύ τους μεγέθη), είδα ότι ο Samsung ρίχνει στ' αυτιά σχεδόν σε όλα στον Intel!

Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό οφειλόταν κυρίως στο ότι, για Samsung, μιλάγαμε για τον 256άρη και όχι για κάποιον 180άρη όπως ο Intel.

Πάντως, από Ελληνική αγορά, ο 180άρης Intel βρίσκεται, με την κατώτερη τιμή του, κοντά στα 25€ φθηνότερα από την αντίστοιχα κατώτερη τιμή του 128άρη Samsung!

Δημοσ.

Πάντως, από Ελληνική αγορά, ο 180άρης Intel βρίσκεται, με την κατώτερη τιμή του, κοντά στα 25€ φθηνότερα από την αντίστοιχα κατώτερη τιμή του 128άρη Samsung!

Ναι με χειροτερες επιδοσεις ομως.

Δημοσ.

Για οποιον ενδιαφερεται εγω ειχα samsung 830 και πηγα σε samsung 840 ...στην πραξη ο 840 ειναι ποιο γρηγορος .Εαν θελετε μπορω να παραθεσω και ενα as sdd benchmark απο τον 830 και ενα απο το 840 απλα ο 830 ηταν στα 64 και ο 840 στα 120gb.

• Super Moderators
Δημοσ.

απλα ο 830 ηταν στα 64 και ο 840 στα 120gb.

sorry man αλλά facepalm η σύγκριση, το θέμα είναι να είναι ίδια χωρητικότητα, αν είναι μικρότερη μειώνεται και η ταχύτητα...

Δημοσ.

To ξερω γιαυτο δεν σηκωσα κατι αν παρολαυτα καποιος θελει ...

Παντως αν και με μιση καρδια τον πηρα (λογω tlc nand flash) μολις τον εβαλα και περασα τα 8αρια ...με αποζημιωσε...τον γεμισα και 90% (ταινιες κυριως) και παλι πεταει ... τωρα επειδη η samsung ειναι samsung πιστευω οτι η αξιοπιστια του θα ειναι κορυφαια παρα τα οσα λεγονται για τα tlc τσιπακια κτλ κτλ .

Δημοσ.

To ξερω γιαυτο δεν σηκωσα κατι αν παρολαυτα καποιος θελει ...

Παντως αν και με μιση καρδια τον πηρα (λογω tlc nand flash) μολις τον εβαλα και περασα τα 8αρια ...με αποζημιωσε...τον γεμισα και 90% (ταινιες κυριως) και παλι πεταει ... τωρα επειδη η samsung ειναι samsung πιστευω οτι η αξιοπιστια του θα ειναι κορυφαια παρα τα οσα λεγονται για τα tlc τσιπακια κτλ κτλ .

Γιατί το έκανες αυτό?

Δημοσ.

Για να δω εαν πεφτει αισθητα σε επιδοσεις... φυσικα μετα τον αδειασα ... αλλα εδω μετα απο ποσα χρονια ο ocz sata 1 64gb που ειχα παρει και μπηκε σε μηχανημα που εχω torents ...εχει γραψει και σβησει ΑΠΕΙΡΑ tb ...και ακομα ειναι οκ οποτε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...