Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο VERBATIM στον οποίο έχω αρκετά αρχεία. Εδώ και λίγες μέρες κανείς υπολογιστής δεν μπορεί να τον ανοίξει είτε με WINDOWS είτε με LINUX. Τον εμφανίζει το MY COMPUTER ως ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ και δεν μπορώ να κάνω ούτε δεξί κλικ. Έχει κανείς κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει!!!

Δημοσ.

...το ότι αγόρασες "ετοιματζίδικο" εξωτερικό δίσκο, και δη Βερμπάτιμ (=κατά πάσα πιθανότητα, είναι "γυμνή" η κοιλιά του - βλέπεις την πλακέτα, ράιτ; Που σημαίνει δεν υπάρχει ξεχωριστός disk controller/ η "θήκη" είναι απλά ένα πλαστικό/ το USB καλώδιο συνδέεται απ' ευθείας στην πλακέτα του δίσκου/ χέσε μέσα Πολυχρόνη κτλ...).

ΑΝ είναι όπως τα περιγράφω και δεν μπορείς να δεις περιεχόμενα μέσω Λίνουξ, γειά σας ο σκληρός, και καλύτερα απλά δωσ' τον γι' αλλαγή ξεχνώντας τ' αρχεία (...σιγά που θα είχε εγγύηση της προκοπής δε - πρέπει να έχει λήξει από τότε που ο Νώε δεν ήξερε κολύμπι μάλλον, αλλά λέμε τώρα...).

Δημοσ.

καλησπερα!

εχω και εγω αντιστοιχο προβλημα με seagate εξωτερικο που ειναι στην εγγυηση....

τον αναγνωριζουν τα windows αλλα δεν τον διαβαζουν....

προσπαθησα και με linux αλλα δεν εμφανιζοταν καν στα devices...

καμια αλλη ιδεα?

τα δεδομενα τα ξεχναμε?

απο multirama που εχει αγοραστει μου ειπαν πως δεν επισκευαζουν αλλα κανουν αντικατασταση...

δεν τους ρωτησα αν υπαρχει περιπτωση να σωθουν τα δεδομενα!

Δημοσ.

Kαι να τους ρώταγες, οι πιο πιθανές απαντήσεις θα ήταν απλά απογοητευτικές :

α) Δεν κάνουν ανάκτηση αρχείων.

β) Κάνουν και χρεώνουν τάδε νταβατζιλίκι (πες γύρω στο κατοστάρικο) - είδος ανάκτησης (απλά με κάποιο απ' τα διαδεδομένα, πια, σχετικά προγράμματα) που μπορείς και μόνος σου (το μόνο πιθανό σου πρόβλημα, θα ήταν να μην έχεις άλλο δίσκο διαθέσιμο, να δεχτεί τ' αποτελέσματα της ανάκτησης. Καθώς "ανάκτηση"=στην ουσία εύρεση κι αντιγραφή των αρχείων, σε άλλο -εννοείται- μέσο).

γ) Πάνε σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης και πλήρωσε πολλά κατοστάρικα (σχεδόν εγγυημένη η ανάκτηση, καθώς αυτές έχουν και ειδικό εξοπλισμό κτλκτλ, ώστε να παρέμβουν ΚΑΙ στο εσωτερικό του δίσκου εάν χρειαστεί, αλλά η μέση τους χρέωση είναι γύρω στο 500άρι, πες, ΠΙΑ. Λόγω "κρίσης" κι αυτό, γιατί παλιότερα χαλαρά ζητούσαν 700άρια και χιλιάρια και και...).

Τεσπα βρες σπασμένο το Active File Recovery, τρέξε το "Super Scan" του (παίρνει ίσως και ώρες πολλές), κι αν δει αρχεία, είσαι οκ και τα ξαναλέμε. Αν ΔΕΝ δει, προτείνω να ξεχάσεις τ' αρχεία και να κάνεις χρήση της εγγύησης, για να μη χάσεις τα λεφτά της αγοράς. ΑΝ πάλι σου...περισσεύουν (δε σε νοιάζει δλδ η εγγύηση), δοκίμασε ν' ανοίξεις την θήκη και να βγάλεις τον περιεχόμενο σκληρό και να τον συνδέσεις εσωτερικά σε πισί....κι από 'κει και πέρα μας λες και βλέπουμε (μπορεί να τον διαβάσει αμέσως το λειτουργικό - μπορεί όχι και να έχει απλά χάσει το partitioning του και με οδηγίες από εμάς ίσως να το ανακτήσεις - δηλαδή να ξαναβρείς τελικά τ' αρχεία σου. Ενδέχεται να έχει πρόβλημα ο σκληρός όμως πχ στην πλακέτα του, οπότε αν καίγεσαι τόσο για τ' αρχεία να ψάξεις να βρεις ολόιδια πλακέτα (από ολόιδιο μοντέλο δίσκου). Διαδικασία ίσως δύσκολη - ίσως και χρονοβόρα - ίσως ΚΑΙ κοστοβόρα.

Τέλος ενδέχεται να τον ανοίξεις...."τζάμπα" τον εξωτερικό (ΑΝ μάλιστα δεν είναι όπως έλεγα του προηγούμενου, από αυτούς τους καταραμένους με "USB πλακέτα"...), και να κάνεις μια τρύπα στο νερό, έχοντας παράλληλα ακυρώσει την εγγύηση (Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτό συμβαίνει).

Διάλεξε λοιπόν πώς θα κινηθείς (εγώ προτείνω, είπαμε, να ξεχάσεις τ' αρχεία, αν δεν είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ κι αναντικατάστατα, όπως προσωπικές φωτός και βίντεο, ή σπανιότατο υλικό που δεν βρίσκεται πια ονλάιν κτλ, και να τον δώσεις γι' αντικατάσταση, να γλυτώσεις έστω τα λεφτά του).

Και πάνω απ' όλα, σκέψου σε πόσο διαφορετική θέση θα ήσουν τώρα, αν αντί για "ετοιματζίδικο εξωτερικό", είχες πάρει έναν σκέτο σκληρό και μια σκέτη θήκη και τον είχες βάλει εκεί :ούτε εγγυήσεις θα ακύρωνες τώρα κατά το άνοιγμα στην αποπειρα να βρεις αρχεία, και για την ακρίβεια θα μπορούσες να είχες πάρει σκληρό 5χροης εγγύησης (με το ζόρι θα έχει 2 χρόνια, ΑΝΤΕ ΤΡΙΑ, ο παρόντας, σωστά; )...

Δημοσ.

ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για την βοηθεια σου!!! μολις τωρα εβαλα να κανει το Super Scan και ηδη εχει βρει καποια πραγματα αλλα απο τι φαινεται θα αργησει.....!!! ο δισκος αυτος ειναι της αδερφης μου και εχει κλασσικα 2ετη εγγυηση....

με το καλο οταν τελειωσει με το scan πως θα αντιγραψω τα δεδομενα σε αλλο σκληρο εχει καποια επιλογη?

εχεις δικιο σε αυτο που λες για τους δισκους και εγω που θελω να παρω σε λιγο καιρο εξωτερικο ετσι σκεφτομαι να το κανω...

μιας και που ξερεις εχω μια απορια αν βαλω εσωτερικο σε θηκη τι επιλογες εχω απο συνδεσιμοτητα εκτως απο eSata?

και επισης πιο ειναι πιο γρηγορο eSata η usb3? α και κατι αλλο στις θηκες εχεις και επιλογη διακοπτη για on-off?

χιλια ευχαριστω και παλι!!

Δημοσ.

εχεις δικιο σε αυτο που λες για τους δισκους και εγω που θελω να παρω σε λιγο καιρο εξωτερικο ετσι σκεφτομαι να το κανω...

...ν' αγιάσει το πληκτρολόγιό σου βρε παλληκάρι (έτσι γράφεται, είπαμε, Αντώνη...) - διότι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι "χαριτωμένοι" βρίσκονται, που πας να τους ανοίξεις τα μάτια για το καλό τους, και την ακούς κι όλας...

Για το AFR : όταν τελειώσει το σκανάρισμα (δεν ξέρω αν σε πρόλαβα...), σώσε τ' αποτελέσματα απ' το μενού (save scan results) για να μη τυχόν χρειαστεί να το ξανατρέξεις. Περί ανάκτησης, μετά το πέρας : απλά δεξί κλικ και "Copy" ή κουμπάκι "Recover".

Mε την "συνδεσιμότητα", με μπέρδεψες λίγο, ειν' αλήθεια : 1η και βασική και καλύτερη, η USB. Mετά η eSATA (σπανιότερη όμως), και τέλος FireWire (ακόμη πιο σπάνια). Εσύ όμως, τί θες να χρησιμοποιήσεις; Και τί δυνατότητες, κυρίως, έχει η μητρική σου...;

"eSATA"=ταχύτητες...SATA στην ουσία (όποια version κι αν έχεις), και γενικά, όσο καλή κι αν είναι η USB3.0, πάντα καλύτερη μια SATA θύρα (αρκεί ξαναλέω να έχει τέτοια η μητρική ε).

Διακόπτης, κυρίως στις 3.5άρες θήκες (με ξεχωριστό μετασχηματιστή για τροφοδοσία δηλαδή).

Δημοσ.

Χεχε , γενικα παρακολουθω το φορουμ και εχω δει τις αποψεις σου και συμφωνω απολυτα σε αυτο το θεμα...!!

με το σκαναρισμα ολα καλα.... σε προλαβα και το βρηκα μονος μου... ολα τα αρχεια επανηλθαν και την αλλη εβδομαδα παει multirama για αντικατασταση.... :-D

κοιταξε λαπτοπ εχω και απο θυρες εχω επιλογη usb3 και eSata... τι προτεινεις εσυ και για γιατι?

απο θεμα ταχυτητας ποιο υπερτερει?

τον δισκο τον θελω για αποθηκευση και (downloading/seeding) οτι τορρεντ κατεβαζω θα πηγαινει εκει κατευθειαν!

θελω τον δισκο του λαπτοπ να μην εχει πολλα πραγματα , καποια στιγμη θα μπει ssd εκει..

εχω κοιταξει μερικες θηκες και πηρε το ματι μου καποια με ανεμιστηρακι σαν και αυτην:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.800035

κανει δουλεια το ανεμιστηρακι η για εφε ειναι και δεν αξιζει τα παραπανω λεφτα?

Δημοσ.

Κάνει, πώς δεν κάνει. Κι απ' έξω απ' το κουτί να βάλεις να φυσάει ένα, πάλι θα δεις μερικούς βαθμούς διαφορά. Αρκεί να σου περισσεουν να τα δώσεις.

Σύνδεση : καλύτερα eSATA όπως είπα, αλλά αν τυχόν χρειαστεί να τον μεταφέρεις και εκεί που θες να τον πας δεν έχει eSATA....problem. Η συγκεκριμένη θήκη βέβαια που δείχνεις έχει και από τις δυο συνδέσεις, οπότε αν πάρεις αυτή, κομπλέ...

Δημοσ.

για μενα παρε καλυτερα αυτην

http://www.e-shop.gr...l?id=PER.800047

Το εχω εδω και 1 χρονο και ειναι πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης.Απο τα θετικα ειναι οτι περιεχει και σατοκαλωδιο :-D

οσο για τη συμβατοτητα που λεει περι sata I/II μην το κοιτας.Απο την στιγμη που το πηρα εχω πανω του εναν WD15EARX sata III Και τρεχει κανονικοτατα.

Εχω δει μεχρι κ 100MB/s μεταφορα απο τον εξωτερικο σε εσωτερικο 7200rpm του alienware

Δημοσ.

...το αποπάνω βέβαια δεν είναι θήκη, αλλά docking station...(Just saying...)

(...όσο για την "υποστήριξη πρωτοκόλλου", δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης ενός SATA III - αλλά μόνο "απόδοσης". ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ βέβαια, τα 100ΜΒ/sec που λες -αν δεν είναι από buffering κι αυτά που είδες, κατά την αντιγραφή, αλλά η μέση ταχύτητα- τα πιάνει κι ένας SATA II, δεν είναι θέμα...Άλλωστε, οι διαφορές μεταξύ των SATA version -μιλώντας για τις δυνατότητες του πρωτοκόλλου καθαρά, κι όχι για το πόσο "καλύτερος", ως πιο καινούριος, με άλλο αριθμό platter κτλκτλ είναι ένας δίσκος- είναι...αμελητέες...)

Δημοσ.

ναι docking.Απλα θεωρω οτι μιας δεχεται και 2.5αρηδες δισκους και ειναι και φτηνοτερος αξιζει καλυτερα απο μια σκετη θηκη στην διπλασια σχεδον τιμη

οσο για την ταχυτητα δεν ηταν στιγμιαια αλλα κυμαινοταν εκει τριγυρω.Για μεταφορα αρχειων χρησιμοποιω teracopy καθως τα windows κανουν ολο το αρχειο cache στη μνημη κ μετα το μεταφερουν με αποτελεσμα να εχω χασει ΠΑΡΑ πολλα αρχεια ετσι.

(ελεγε οτι τελειωσε η μεταφορα κ εβλεπα τη ραμ του συστηματος ανεβασμενη και τον εξωτερικο να δουλευει ακομα),παρ ολα αυτα το παραθυρο μεταφορας των 7 ειχε κλεισει)

Δημοσ.

Κάνει, πώς δεν κάνει. Κι απ' έξω απ' το κουτί να βάλεις να φυσάει ένα, πάλι θα δεις μερικούς βαθμούς διαφορά. Αρκεί να σου περισσεουν να τα δώσεις.

Σύνδεση : καλύτερα eSATA όπως είπα, αλλά αν τυχόν χρειαστεί να τον μεταφέρεις και εκεί που θες να τον πας δεν έχει eSATA....problem. Η συγκεκριμένη θήκη βέβαια που δείχνεις έχει και από τις δυο συνδέσεις, οπότε αν πάρεις αυτή, κομπλέ...

ναι εχει και απο τις 2 συνδεσεις αλλα αν τον συνδεσω σε pc με usb3 δεν θα εκμεταλευτω την ταχυτητα της θυρας σωστα? (επειδη η θηκη εχει usb2)

επειδη δεν ξερω και πολλα πανω στο θεμα ειδα αυτο;

Μέχρι 480 MB/Sec με σύνδεση USB 2.0/Μέχρι 3 Gb/Sec με σύνδεση eSATA/Μέχρι 5 Gb/Sec με σύνδεση USB 3.0.

με το φτωχο μου το μυαλο αν ισχυουν τα παραπανω γιατι να επιλεξω eSata αντι usb3?

ισως επειδη δεν θα καταλαβω διαφορα ταχυτητας για την χρηση που το θελω, να υποθεσω....?

λογοι οικονομικοι μιας και ειδα πως οι θηκες με usb3 ειναι πιο ακριβες? η αλλοι παραγοντες....?

δωσε μου τα φωτα σου να μαθουμε και τιποτα!!!

Δημοσ.

Μια 3.5άρα θήκη, δέχεται και αυτή 2.5άρηδες. Και πάλι just saying. Aλλά γιατί "σχεδόν διπλάσια"...; Ξανά-μανά just saying (επειδή δεν έχω πρόβλημα με τί του προτείνεις, αλλά διευκρινίζω πράγματα), η διαφορά είναι..."σχεδόν" στο 1/3 επιπλέον...(2/5 ξερωγώ - πάντως ούτε καν στο μισό...).

Τεσπα, αν τον βολεύει ένα DS, καλώς να πάρει ένα. Αλλά δεν μπορεί να "περικλείσει" δίσκο μέσα σε αυτό, και ΑΝ τυχόν θέλει και να κάνει μεταφορές εκτός σπιτιού, ε είναι αλλιώς με μια θήκη...

Περί ταχύτητας, καλώς αφού ήταν σταθερή, συνεχίζει πάντως να ισχύει το ότι ΔΕΝ είναι μειονέκτημα η "SATA I / II δυνατότητα" του DS που έχεις πάρει. Για 'σένα το τόνισα αυτό...

-----

Μοντεχρήστο, δεν είχα προσέξει ότι η θήκη "σου" έχει μέχρι USB 2.0 δυνατότα. Και με τέτοια, θα είναι σαφώς γρηγορότερη η σύνδεση μέσω eSATA (γύρω στα 30/ΜΒ η USB 2.0, ενώ πολύ καλύτερη η eSATA. Θα είναι σαν εσωτερικός ο σκληρός. Επίσης δεν είναι, πχ "6Gigabyte/sec". Gigabit είναι, άρα διαιρείς δια του 8 για την "πραγματική" -"ΜΕΓΙΣΤΗ δυνατή"...- ταχύτητα. Στην πράξη, θα έχεις στην καλύτερη το κατοστάρι ΜΒ/sec του Χρηστάρα). Aν βέβαια βρεις με USB 3.0, τότε η ταχύτητα της USB θα είναι, πρακτικά, σχεδόν τα ίδια με eSATA...Εκεί λοιπόν, επιλέγεις ότι σε συμφέρει οικονομικά...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδια καλησπερα και παλι!!

δεν ειχα ποσταρει τοσο καιρο λογω του οτι χτες πηγα στα Multirama για να αντικαταστησω τον δισκο...!!

προς εκπληξη μου ο δισκος δεν αντικατασταθηκε τον αφησα εκει και ο τυπας με πηρε τηλ αργοτερα και μου ειπε πως ο δισκος ειναι οκ αφου του εκανε ''low level format'' οπως ειπε!

τον παιρνω στο σπιτι και τον δινω στην αδερφη μου (εχει λαπτοπ) και μου λεει οτι εχει το εξης προβλημα....

ο δισκος αποσυνδεεται στα ξαφνικα μονος του οταν ειναι στην αναμονη αλλα κυριως σε μεγαλυτερο βαθμο οταν κανει αντιγραφη αρχειων προς αυτον!

της λεω οκ κατσε να δω στο δικο μου λαπτοπ αν κανει τα ιδια να τον ξαναστειλουμε πισω....

Σε μενα ολα οκ δεν εχει προβλημα!

και λεω τωρα τι κανω αν δεν μπορω να αποδειξω οτι δεν δουλευει?

καμια ιδεα μηπως φταιει κατι στο pc της αδερφης μου!! :confused:

σημειωση:

αυτο το προβλημα μου ειπε οτι ειχε παρουσιασει η αδερφη μου πριν παψει να αναγνωριζεται απο τα windows!

Δημοσ.

Έτσι όπως τα λες, και χωρίς να το "παρασκεφτώ", ΥΠΟΘΕΤΩ ότι το πρόβλημα ενδέχεται να είναι είτε στο λειτουργικό της (μη ρωτάς "τί ακριβώς", δεν ξέρω), είτε και στην τροφοδοσία των USB θυρών της.

Οπότε, out of the hat, εγώ θα έλεγα να σκεφτείς την περίπτωση να της ξαναβάλεις Windows, και να δεις αν διορθώθηκε έτσι ή όχι. Ξέρω, ακούγεται "χοντρό" ίσως, αλλά δεν είναι ντε και καλά. Αν για παράδειγμα τα Windows της μπήκαν με δισκάκι που έχετε και μπορούν κατά βούληση να ξαναμπούν, τότε το μόνο που μένει είναι η "απώλεια" ενός ΠΙΘΑΝΩΣ "ήδη ρυθμισμένου συστήματος". Απ' την άλλη, μια και ένα λειτουργικό δεν είναι για πάντα, σκέψου το. Κι αν ειδικά δεν θα χαθεί κάτι που "θα κοστίσει σε κόπο να ξαναστηθεί" (ρυθμίσεις στα Win και κυρίως στα προγράμματα) τότε βουρ για επανεγκατάσταση θα έλεγα. Μπας και είναι αυτό το θέμα (προσωπικά πάντως, το ΕΧΩ πετύχει αυτο, να "υπολειτουργούν" οι USB, και παρά τις διάφορες προσπάθειες, να στρώνει η κατάσταση μόνο μ' επανεγκατάσταση). Για τυχόν αρχεία που δεν θέλει να χαθούν, είναι σχετικά εύκολο να πάρεις τον δίσκο της να τον συνδέσεις σε κάποιον σταθερό και να κάνεις αντίγραφα. Και στη "χειρότερη" (επειδή το όλον είναι "αρκετή" μανούρα), μπορείς με χρήση πχ του True Image της Acronis να αντιγράψεις όλον τον δίσκο σ' ένα "image", να κάνεις επανεγκατάσταση στον δίσκο, κι αν τυχόν συνεχίζει το θέμα με τον εξωτερικό, να "αποσυμπιέσεις" το image στον δίσκο της και να ξαναγίνουν τα περιεχόμενά του όπως ακριβώς ήταν πριν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...