Alxnks Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) αφου απο τη hol μου αλλαξαν το πρωτο netfaster 3 (wifi n) που μου ειχαν στειλει γιατι δεν μπορουσε να συνδεθει συσκευη ουτε καν απο τα 5 εκατοστα μακρια του...πηρα το δευτερο που λειτουργουσε τουλαχιστον. συνδεσα πανω του το δικτυο μου (2 οροφοι) αλλα παρατηρησα οτι παρολο το wifi n, στον επανω οροφο δεν εχω καθολου καλο σημα (σε αντιθεση με τα προηγουμενα thomson/baudtec/vigor που κατα καιρους αλλαζα οταν ημουν στον οτε...να σημειωσω οτι οσο περιμενα το νεο netfaster ειχα αλλαξει το baudtec απο isdn που το ειχα σε pstn που ειμαι πια και ειχα μεν καλο σημα παλι επανω αλλα ειχα τρελαθει στις αποσυνδεσεις ενω το netfaster δεν κανει κι ακομα, ουτε το baudtec ουτε το vigor ειναι wifi n, οποτε ως προς αυτο προτιμω το netfaster). στον κατω οροφο τα σταθερα pc συνδεονται ενσυρματα (εχουν περαστει καλωδια) και στον επανω παει παλι καλωδιο οπου υπαρχει switch για τον εκει σταθερο υπολογιστη, media player, dreambox κτλ. σκεφτηκα λοιπον στη θεση του switch επανω να κουμπωσω ενα tp-link wr741nd που εχω και καθεται απο οταν το ειχα παρει καινουριο και δεν μου ειχε χρειαστει. το εβαλα χτες συνδεοντας το καλωδιο που ερχεται απο κατω στη θυρα wan και...μαμηθηκε το συμπαν. ip δεν επερνα ασυρματα ουτε για πλακα, ουτε απο το netfaster ουτε απο το tplink. δοκιμασα και του εκλεισα και το dhcp. μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος στο τι ρυθμισεις πρεπει να του κανω ως προς ip, subnet κτλ κτλ; επισης...του περασα το τελευταιο firmware που εχει η tplink στο site της. θα εκανα πιο ευκολη τη ζωη μου με αν του περνουσα dd-wrt η gargoyle η ειμαι οκ και με το μαμα firmware και απλα ειναι θεμα λιγων-ευκολων ρυθμισεων; ευχαριστω!! ps. δεν μαρεσει που το netfaster 3, σε αντιθεση με το 2, δεν εχει επιλογη για ρυθμιση εντασης ακτινοβολιας (το tplink εχει και θα παιζει στο low). Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2012 από Alxnks
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 υπαρχει μια πολυ ευκολη λυση.το Καλωδιο το ethernet δεν θα το βαλεις στο tp link στην υποδοχη wan αλλα σε μια lan.το μονο που θα πειραξεις μεσα στο tp link ειναι α.να του κλεισεις τον Dhcp. β.να του ρυθμισεις το Wireless γ.να του δωσεις μια ip στο ιδιο δικτυο με το netfaster. και θα παιξει χωρις κανενα προβλημα σαν ενα απλο access point.
Alxnks Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 υπαρχει μια πολυ ευκολη λυση.το Καλωδιο το ethernet δεν θα το βαλεις στο tp link στην υποδοχη wan αλλα σε μια lan.το μονο που θα πειραξεις μεσα στο tp link ειναι α.να του κλεισεις τον Dhcp. β.να του ρυθμισεις το Wireless γ.να του δωσεις μια ip στο ιδιο δικτυο με το netfaster. και θα παιξει χωρις κανενα προβλημα σαν ενα απλο access point. α μπραβο! το εκανα! κι αναρωτιομουν τι ειχα κανει την πρωτη πρωτη φορα και μου ειχε δουλεψει. το ειχα συνδεσει ετσι, μετα ειπα να το βαλω στη wan! βεβαια ετσι χανω μια θυρα lan, αλλα αν τη χρειαστω, εχω δει οτι αμα του περασω dd-wrt μπορω να κανω τη wan σαν lan, οποτε θα εχω παλι πισω τη lan που εχασα. ευχαριστω!! ερωτησεις τωρα... 1. το wds για να κανει bridge το ssid/channel κτλ του netfaster δεν το χρειαζομαι λογικα ε; 2. σε σχεση και με το αποπανω, αν δεν κανω enable το wds, ειναι καλο/λογικο να κανω χειροκινητα clone mac address του netfaster (χρειαζεται αυτο; ), να δωσω το ιδιο ssid, κωδικο, channel εκπομπης (ειναι καλο να ειναι στο ιδιο channel εκπομπης η θα πεφτει το ενα πανω στο αλλο; ) ωστε οπου χανω σημα απο το ενα να πιανει απο το αλλο απευθειας και χωρις πολλα πολλα; μπορω/ειναι καλο να ''κοροιδευω'' ετσι τα λαπτοπ/κινητα μου η παιζει να τα μπερδεψω πιο πολυ βλεποντας 2 ιδια δικτυα; 3. απο τη στιγμη που στο tplink δινω μια ορισμενη ip, δεν θα ναι καλο αυτην την ip να την κανω static στο netfaster για το tplink και να μην την παρει τιποτα αλλο μετα απο κανα restart κτλ; 4. οποτε εχεις χρονο, να τα πουμε λιγακι ως προς το γιατι δεν μου δουλεψε με τη wan και τι εκανα λαθος, μπας και καποτε μαθω να τα ρυθμιζω αυτα
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 πιστευω να μην σου λειψει μια Lan.αν παιξεις με wan τοτε εχεις αλλα θεματα.διπλα port forward επειδη εχεις 2 nat.παμε αλλου μετα. το wds συνηθως στα περισσοτερα ρουτερ παιζει ως εξης.κανεις απο το πρωτο ρουτερ στο δευτερο wds και απο το δευτερο στο πρωτο wds οποτε πρεπει να υποστηριζουν και τα 2 wds.στα thomson εγω ετσι το εκανα αλλιως δεν επαιζε .επισης στο Thomson επαιζε μονο με Wep και οχι με wpa. σε hp access point παλι αναγκαστηκα να κανω wds απο το πρωτο στο δευτερο και αναποδα για να παιξει.ιδιο καναλι θες μπορεις να εχεις διαφορετικο ssid αμα θες.στο δευτερο ρουτερ κλεινεις τον dhcp και του δινεις διαφορετικη Ip απο το πρωτο.το καναλι ειναι Must το ιδιο αλλιως δεν θα επικοινωνουν και δεν θα παιζει.ssid εσυ διαλεγεις οτιθες.κωδικο εγω βαζω τον ιδιο για να μπροεις να αλλαζεις απο την μια κεραια στην αλλη χωρις προβλημα.αλλιως ισως να παιξει και με διαφορετικο.αμα εχεις ιδιο ssid βαλε ιδιο κωδικο.ιδιο ssid διαφορετικος κωδικος θα κανει θεματα.αν ειναι αλλο ssid τοτε οκ αν και δεν βρισκω νοημα για διαφορετικους κωδικους. ναι στο tp link βαζεις static ip και καλο ειναι να μην ειναι στο ευρος του dhcp του netfaster.στο Netfaster δεν δηλωνεις τιποτα για την Ip του tp link.δεν χρειαζεται δηλαδη.θα μπορουσες να την κανεις exclude απο τον dhcp αμα εχει τετοια επιλογη αλλα για μενα απλα βαλτην εκτος ευρους dhcp. με την wan μπορει να ειναι πολλα και λιγο δυσκολο και απο εδω να βρουμε λυση.αλλα και να το συνδεσεις και στην Wan και να παιξει δεν θα ειναι σωστο γιατι η θα πρεπει να κανεις One to one nat για να μην εχεις διπλα port forward η να βαλεις το netfaster σαν bridge και την κληση να την κανει το tp link.εκει βεβαια το netfaster μετα δεν μπορει να δωσει ιντερνετ αλλα και για αυτο υπαρχει λυση.Η πιο απλη λυση ειναι αυτη που εκανες.χανεις βεβαι ολα τα εξτρα που μπορει να εχει το tp link.firewall κτλ κτλ που εγω τα θεωρω λιγο αχρηστα αλλα καποιος αλλος μπορει να τα θελει οποτε μετα παμε σε αλλες λυσεις.
Alxnks Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 ευχαριστω και παλι! θα κανω αυτα λοιπον με την ip στο netfaster. επισης θα δοκιμασω και χειροκινητα να του περασω ιδιο ssid και κωδικο μιας και το netfaster 3 δεν εχω δει να εχει wds (αλλο ενα πραγμα που λειπει σε σχεση με το netfaster 2 που εχω στο εξοχικο...περα απο τη ρυθμιση εντασης αλλα και το δικτυακο usb!)...σε αυτην την περιπτωση ειναι παλι απαραιτητο να παιζουν στο ιδιο καναλι; πιο πολυ ρωτουσα για τη wan γιατι γενικα το netfaster 3 δεν μου εχει γεμισει το ματι και σκεφτηκα οτι αμα απελπιστω πολυ με την παρτη του μηπως το καταργουσα εντελως σαν router και το κρατουσα μονο σαν modem και κοπανουσα αμεσως μετα απο αυτο το tplink και τα εκανε ολα αυτο...οποτε σε αυτην την περιπτωση λογικα θα επρεπε να χρησιμοποιησω τη wan. αλλα οσο βολευομαι με την υπαρχουσα εγκατασταση/ρυθμιση ειναι ολα οκ.
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 παμε ενα ενα. το wds ειναι για να παιξει σαν repeater οποτε δεν εχει νοημα.εσυ ετσι και αλλιως αποτο ενα στο αλλο με καλωδιο δινεις. β.το δικτυακο Usb Οπως και την ρυθμιση εντασης τα θεωρω λιγο αχρηστα feauture προσωπικα.καποιοι θα πουνοκ Usb printer να τον κανω δικτυακο.προτιμω να τον παρω απο την μανα του δικτυακο το ιδιο και για σκληρο δισκο. στο wds ναι θελει το ιδιο καναλι.αν τωρα τα αφησεις οπως ειναι εκει οπως ειπα πιο πανω δεν ειναι υποχρεωτικο το ιδιο καναλι αναλογα τι θες να κανεις. αν γινει wds η repeater ιδιο καναλι.αν παιξουν και τα 2 σαν access points τοτε βαζεις ιδιο ssid αλλα διαφορετικο καναλι πχ το tp link καναλι 1 το netfaster καναλι 6.καλο ειναι να εχουν 5 καναλια διαφορα και μην βαλεις 12,13. ετσι οταν μετακινησε απο το ενα στο αλλο με το πουβρισκει καλυτερο σημα θα συνδεεεται στο αλλο.αν τα βαλεις στο ιδιο καναλι ναι μεν θα συνδεθει αλλα θα αργησει και γενικα το ενα θα πεφτει πανω στο αλλο σημα να το πω ετσι απλα και θα εχεις διαφορα θεματα. τωρα αν θες να καταργησεις κατα καποιο τροπο το Netfaster και ναπαιξεις με το tp link για να παιξεις με την Wan γινεται και ειναι ευκολο το Netfaster θα το κανεις bridged και οχι Pppoe/llc κτλ και μετα θα το βαλεις στην wan του tp link.to tp link θα το βαλεις να παιξει σαν Pppoe και θα δινει αυτο Username kai password.σε μικρες δοκιμες που εχω κανει ειτε τα εχεις στο ιδιο δικτυο Ip ειτε σε διαφορετικο φαινεται να παιζει. ειτε δηλαδη το ενα ειναι 192.168.1.1 και το αλλο 192.168.1.254 θα παιξει ειτε το πρωτο ειναι 192.168.0.1 και το δευτερο 192.168.1.254 παλι θα παιξει οπως εχω δει χωρις να εχω τεσταρει κατι παραπανω εκτενος. οποτε δεν εχεις διπλα port forward και το netfaster γινεται απλα Modem>το wireless του θα ειναι αχρηστο βεβαια αφου δεν θα παιρνει αυτο ip>οπως ειπα πιο πανω μπορεις να το κανεις να εχει και αυτο ιντερνετ και να παιζει και το wireless του απλα θελει καποια πραγματακια ακομα που αμα τα χρειαζετε τα λεμε και αυτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα