Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισως επειδη τα ΚΑΛΑ kinetic που ειναι και για καταδυσεις ειναι πολυ ακριβα ?

Δεν τα λες και τόσο ακριβά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα... http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-kinetic-divers-watch-200m-ska371p2-ska371p-ska371-1236.html

Με το καλά kinetic τι εννοείς?? Υπάρχουν ας πούμε διάφοροι μηχανισμοί όπως και στα αυτόματα??

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω μία απορία.

Όλοι εδώ πέρα έχετε αγοράσει αυτόματα καταδυτικά ρολόγια. Για ποιο λόγο δεν έχει προτιμήσει κάποιος ένα kinetic που και μεγαλύτερη αυτονομία έχει και μεγαλύτερη ακρίβεια??

Προσωπικά, έχω στη συλλογή μου δύο kinetic Seiko και το ένα απ' αυτά είναι καταδυτικό.

Ομολογώ ότ αυτό κλέβει τον περισσότερο χρόνο στο χέρι μου.

Δημοσ.

Προσωπικά, έχω στη συλλογή μου δύο kinetic Seiko και το ένα απ' αυτά είναι καταδυτικό.

Ομολογώ ότ αυτό κλέβει τον περισσότερο χρόνο στο χέρι μου.

Όταν λες "κλέβει" μιλάς κυριολεκτικά ή μεταφορικά?? 

Δημοσ.

"Κλέβει" σημαίνει ότι φοράω το συγκεκριμένο περισσότερο χρόνο από ότι αναλογεί στα υπόλοιπα ρολόγια.

Μην ξεχνάμε ότι δήλωσα ρολογόφιλος, με ότι αυτό σημαίνει ...

Δημοσ.

"Κλέβει" σημαίνει ότι φοράω το συγκεκριμένο περισσότερο χρόνο από ότι αναλογεί στα υπόλοιπα ρολόγια.

Μην ξεχνάμε ότι δήλωσα ρολογόφιλος, με ότι αυτό σημαίνει ...

Θα μπορούσε να σημαίνει και ότι κλέβει σε δευτερόλεπτα και γιαυτό σε ρώτησα ;)

Δηλαδή για καταδυτικό στα 200-220$ θα πρότεινες κάποιο αυτόματο ή το kinetic που παρέθεσα παραπάνω??

Δημοσ.

Το ένα Seiko που έχω είναι αυτό, δηλαδή "αδελφάκι" αυτού που έχεις σταμπάρει και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι λίγο βαρύ, σε σχέση με άλλα ρολόγια. Εαν αυτό δεν σε ενοχλεί, το ρολόι είναι πολύ καλό.

Εάν πάς σ' αυτή τη σελίδα, θα δεις όλα τα ομοειδή ρολόγια (του ίδιου τύπου), με τις διαφορετικές επιλογές στο bracelet και στο bezel.

Αυτά, όμως, είναι προσωπικά γούστα και επιλογές καθενός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τα λες και τόσο ακριβά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα... http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-kinetic-divers-watch-200m-ska371p2-ska371p-ska371-1236.html

Με το καλά kinetic τι εννοείς?? Υπάρχουν ας πούμε διάφοροι μηχανισμοί όπως και στα αυτόματα??

Σε ολα τα ρολογια υπαρχουν διαφορετικοι μηχανισμοι (και σε λειτουργια και σε ποιοτητα κατασκευης-υλικων), υπαρχουν Kinetic ρολογια γυρω στα 100ε, υπαρχουν γυρω στα 300ε, υπαρχουν γυρω στα 500ε και μερικα ξεπερνανε χαλαρα τα 1000ε. Κατεμε τα ΚΑΛΑ Kinetic που αντεχουν και στα 300μ/30bar (επαγγελματικο καταδυτικο και με αντοχη στα 100μ/10bar δεν υφισταται) κοστιζουν πανω απο 300-400ε και εκει ειναι το θεμα.

Προσωπικα προτιμω να δωσω 200ε για ενα απλο ρολοι που θα ειναι πολυ ωραιο και θα φοραει εναν καλο μηχανισμο (Ελβετικο πχ) παρα να σκασω 200ε για ενα καταδυτικο με εμφανιση μετρια και υποδιεστερο μηχανισμο.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

Το ένα Seiko που έχω είναι αυτό, δηλαδή "αδελφάκι" αυτού που έχεις σταμπάρει και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι λίγο βαρύ, σε σχέση με άλλα ρολόγια. Εαν αυτό δεν σε ενοχλεί, το ρολόι είναι πολύ καλό.

Εάν πάς σ' αυτή τη σελίδα, θα δεις όλα τα ομοειδή ρολόγια (του ίδιου τύπου), με τις διαφορετικές επιλογές στο bracelet και στο bezel.

Αυτά, όμως, είναι προσωπικά γούστα και επιλογές καθενός.

Όχι δεν με ενοχλεί τόσο το βάρος και μάλλον θα το συνδυάσω με λουράκι τύπου ΝΑΤΟ.

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα, πόσο περίπου κρατάει η μπαταρία εφόσον είναι πλήρως φορτισμένη και πόσο περίπου θέλει για να φορτίσει??

Δημοσ.

Όλοι εδώ πέρα έχετε αγοράσει αυτόματα καταδυτικά ρολόγια. Για ποιο λόγο δεν έχει προτιμήσει κάποιος ένα kinetic που και μεγαλύτερη αυτονομία έχει και μεγαλύτερη ακρίβεια??

Ισως επειδη τα ΚΑΛΑ kinetic που ειναι και για καταδυσεις ειναι πολυ ακριβα ?

Ο λογος τουλαχιστον απο την δικη μου πλευρα δεν ειναι αυτος......ειναι οτι σε συγκριση με οποιονδηποτε αλλο μηχανισμο........τα αυτοματα ειναι αλλο πραγμα σαν αισθηση...........κιας χανουν και λιγο καποια.............

Δημοσ.

Όχι δεν με ενοχλεί τόσο το βάρος και μάλλον θα το συνδυάσω με λουράκι τύπου ΝΑΤΟ.

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα, πόσο περίπου κρατάει η μπαταρία εφόσον είναι πλήρως φορτισμένη και πόσο περίπου θέλει για να φορτίσει??

Δεν έχω στοιχεία για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου αλλά στα 2,5 χρόνια που το έχω, αγορασμένο από φίλο σε forum ρολογιών, αφενός δεν έχω ασχοληθεί με τα θέματα φόρτισης και μπαταρίας αφετέρου το φοράω για ένα μήνα περίπου και μένει στη θήκη για 2-3 μήνες και ίσως παραπάνω, μέχρι να το αναζητήσω πάλι επειδή μ' αρέσει σαν σπορ και καθημερινό ρολόι.

Δημοσ.

Προσωπικα προτιμω να δωσω 200ε για ενα απλο ρολοι που θα ειναι πολυ ωραιο και θα φοραει εναν καλο μηχανισμο (Σουηδικο πχ) παρα να σκασω 200ε για ενα καταδυτικο με εμφανιση μετρια και υποδιεστερο μηχανισμο.

Υπάρχουν σουηδικές μηχανές ρολογιών;

Και σχετικά με τα καταδυτικά, οι επαγγελματίες δύτες φορούν καταδυτικά ρολόγια στις καταδύσεις τους;

Δημοσ.

Το kinetic για εμένα δεν έχει καμία διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα από ένα quartz ή από ένα eco-drive. Αν και το καθένα από αυτά φορτίζει αλλιώς (κίνηση/μπαταρία/φως), το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και ο δευτερολεπτοδείκτης συνεχίζει να κινείται ανά δευτερόλεπτο. Άρα η επιλογή δεν είναι ανάμεσα σε αυτόματο ή kinetic, αλλά σε αυτόματο ή ηλεκτρονικό.

Ο κύριος λόγος που προτιμώ τα αυτόματα είναι αυτός, η ομαλή κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν σουηδικές μηχανές ρολογιών;

Και σχετικά με τα καταδυτικά, οι επαγγελματίες δύτες φορούν καταδυτικά ρολόγια στις καταδύσεις τους;

Υπαρχουν Ελβετικοι Quartz μηχανισμοι, κινεζικοι, ιαπωνεζικοι (εξισου καλοι) και πολλοι αλλοι.

Οσοι ξερω επαγγελματιες φορουν μαρκες που δεν τις συζηταμε εδω μεσα και φτιαχνουν μονο καταδυτικα. Βεβαια δεν ξερω αν ειναι Kinetic η οχι.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

τις κινέζικες και ιαπωνικές μηχανές τις γνωρίζω όμως έχω δει πολύ λίγες σουηδικές μάρκες ρολογιών που όμως δεν χρησιμοποιούν δικούς τους μηχανισμούς, έχεις κάποια ονόματα σουηδικών εταιριών μηχανισμών;

Δημοσ.

Επιστρέφω με φωτογραφία... "καρπίσια"

Τώρα σε σχέση με καταδύσεις και τους επαγγελματίες τι να σας πω... καμιά βουτιά θα την κάνουμε αλλά ως εκεί.

Το συγκεκριμμένο είναι το πρώτο αυτόματο που παίρνω και έχει όντως άλλη αίσθηση... ακούς και το τικ-τοκ :-)

post-168460-0-31182700-1366992158_thumb.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...