Salvation81 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 1) Το ΑΜΑΖΟΝ ΤΡΑΒΑΕΙ χρηματα ΜΟΝΟ οταν αποστελνει ενα προιον. Ωστοσο τα Δεσμευει λιγο μετα αφοτου βαλεις την παραγγελια (αν και εφοσον το προιον υπαρχει) για λογους ασφαλειας (πχ μην το πακεταρουν και μετα παπαλα). 2) Βαλε χρηματα στην καρτα, ακυρωσε εντελως την παραγγελια σου και προχωρα με αλλη παραγγελια. Αν το κανεις και ειναι ακομα δεσμευμενα απλα πεστους να σου κανουν refund την προηγουμενη παραγγελια. Γενικα επεσες σε περιπτωση, παντως το οτι το Διαθεσιμο υπολοιπο σου ειναι 6.5ε δεν λεει κατι, θεωρητικα εχεις ολα τα χρηματα σου σε Λογιστικο. Οπως και να εχει εξηγησε το αυτο στο ΑΜΑΖΟΝ, πεστους και τις 2 λυσεις που σου εδωσα και αστους να αποφασισουν. ΥΓ : Βεβαια το λαθος ειναι εν μερη δικο σου αφου αλλαξες τελευταια στιγμη τον τροπο παραδοσης αντι να ακυρωσεις την παραγγελια και να βαλεις καινουργια (που θα ηταν το πιο σιγουρο και απροβληματιστο) εκτος αν το ολο θεμα ηταν να σου βαλουν στανταρντ χωρις εξτρα χρεωση.
gamanos Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Για τον τροπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού εμπορίου και το πως συνεργάζεται το αμαζον με την τράπεζα, κάτι τέτοιο μου ακούγεται λογικό. Μην ξεχνάς ότι όλα γίνονται αυτοματοποιημένα και μάλιστα σε μέρα και ώρα μη εργάσιμη, οπότε κάποιες δικλείδες ασφαλείας μπορεί να φαντάζουν παράλογες και να δείχνουν ότι σε μια φυσική συναλλαγή θα λύνονταν εύκολα. Εγώ είχα παραγγείλει από μουσικό μαγαζί πράγματα αξίας 300 ευρώ και από κακή συνεργασία του μαγαζιού με την χρεωστικη μου- το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια με την χρ. της άλφα- τα λεφτά δεσμευτηκαν αλλά η παραγγελία δεν μπορούσε να εκτελεστεί- αποσταλεί. Αναγκάστηκα να δανειστω το ποσο, να παραγγειλω από αλλου και να περιμένω καμία 20αρια μέρες για την επιστροφή των χρημάτων μου.
cleeverblade Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 και να την ακύρωνε την παραγγελία η δέσμευση του ποσού παραμένει και παραμένει για 10-15 ημέρες ... δεν νομίζω ότι σχετίζεται με το μαγαζί που κάνει την αίτηση για δέσμευση του ποσού, περισσότερο πιστεύω πως είναι θέμα τράπεζας ή γενικότερα τραπεζικού συστήματος. Όπως και να 'χει χρήματα από το amazon δεν θα χάσεις!! αν θες την παραγγελία σου το συντομότερο η συμβουλή μου είναι, όπως πολύ σωστά έγραψε και ο insomniac Salvation81, εκ νέου να βάλεις το ποσό στην κάρτα για να μπορέσει να το πάρει το amazon και να δρομολογήσει την αποστολή. αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις 1-2 εβδομάδες να αποδεσμευτεί το ποσό..
IcemanGr71 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Παίδες μήπως έχει τσιμπήσει κανείς αυτό εδώ το Casio να δω πως κάθεται στο χέρι; Περίμενε λίγο.... περιμένω σήμερα - αύριο το αδερφάκι του.... http://www.amazon.de/Casio-Herren-Armbanduhr-Edifice-Analog-EMA-100-1AVEF/dp/B00BFN2ZXQ/ref=pd_sim_sbs_watches_1 θα ποστάρω φωτό όταν το παραλάβω.... Για το ρολόι που ρωτάς δες εδώ.... φωτογραφίες πάνω σε χέρι και κτλ.... http://www.edifice-watches.eu/euro/lineup/ema-100d-1a2vef/ Δες και αυτό... μία άλλη παραλαγή του.... http://www.edifice-watches.eu/euro/lineup/ema-100d-1a1vef/
IVIetaCreatoR Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 @agapitos44 όπως σωστά λένε οι απόπανω ξαναβάλε ολόκληρο το ποσό στην τράπεζα για να ολοκληρωθει η αγορά. Τα δεσμευμένα χρήματα σε παρόμοια περίπτωση μου επέστρεψαν μετά από 1 μήνα αυτόματα.
Questioner Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Η διαδικασία έχει ως εξής και είναι αυτοματοποιημένη (1) Κάνεις την παραγγελία. (2) Μετά από μερικά λεπτά δεσμεύεται το ποσό από την κάρτα σου αλλά δεν αφαιρείται (βλ. λογιστικό υπόλοιπο). (3) Όταν γίνει το dispatch του δέματος, το δεσμευμένο ποσό μεταφέρεται από τον τραπεζικό σου λογαριασμό σε αυτόν του amazon (ίσως χρειαστεί 1-2 εργάσιμες για να γίνει η εκκαθάριση από την τράπεζα για να το δεις να αφαιρείται). Στην περίπτωση σου τώρα. Από οτι κατάλαβα εκείνοι για να αναβαθμίσουν την υπηρεσία αποστολής πρέπει να ακυρώσουν την πρώτη παραγγελία σου και να βάλουν εκ νέου άλλη. Αυτό σημαίνει ότι σου κάνουν refund την παλιά και τοποθετούν νέα. Έλα όμως που με την παλιά έχουν δεσμευτεί τα χρήματα και απαιτούν κάποιες μέρες για να γίνει η εκκαθάριση από την τράπεζα για να "ξεπαγώσουν". Γι αυτό τον λόγο η δεύτερη συναλλαγή σου ακυρώθηκε. Αυτό που πρέπει να κάνεις, όπως είπαν παραπάνω, είναι να καταθέσεις εκ νέου τα χρήματα που χρειάζονται ώστε να καταχωρήσει την νέα παραγγελία το amazon και να περιμένεις τα παλιά να αποδεσμευτούν. Τα λεφτά σου δεν θα τα χάσεις.
agapitos44 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Η διαδικασία έχει ως εξής και είναι αυτοματοποιημένη (1) Κάνεις την παραγγελία. (2) Μετά από μερικά λεπτά δεσμεύεται το ποσό από την κάρτα σου αλλά δεν αφαιρείται (βλ. λογιστικό υπόλοιπο). (3) Όταν γίνει το dispatch του δέματος, το δεσμευμένο ποσό μεταφέρεται από τον τραπεζικό σου λογαριασμό σε αυτόν του amazon (ίσως χρειαστεί 1-2 εργάσιμες για να γίνει η εκκαθάριση από την τράπεζα για να το δεις να αφαιρείται). Στην περίπτωση σου τώρα. Από οτι κατάλαβα εκείνοι για να αναβαθμίσουν την υπηρεσία αποστολής πρέπει να ακυρώσουν την πρώτη παραγγελία σου και να βάλουν εκ νέου άλλη. Αυτό σημαίνει ότι σου κάνουν refund την παλιά και τοποθετούν νέα. Έλα όμως που με την παλιά έχουν δεσμευτεί τα χρήματα και απαιτούν κάποιες μέρες για να γίνει η εκκαθάριση από την τράπεζα για να "ξεπαγώσουν". Γι αυτό τον λόγο η δεύτερη συναλλαγή σου ακυρώθηκε. Αυτό που πρέπει να κάνεις, όπως είπαν παραπάνω, είναι να καταθέσεις εκ νέου τα χρήματα που χρειάζονται ώστε να καταχωρήσει την νέα παραγγελία το amazon και να περιμένεις τα παλιά να αποδεσμευτούν. Τα λεφτά σου δεν θα τα χάσεις. Το πιθανοτερο σεναριο του τι εχει συμβει ειναι αυτο ακριβως φιλε Questioner..........εγω ομως μαγκες φοβαμαι μην ξαναβαλω λεφτα και γινει το ιδιο χωρις καποια αλλαγη στην παραγγελια απο μερους μου αυτην την φορα φυσικα......μηπως χρησιμοποιει και κανεις αλλος pireaus prepaid να μου πει αν ειχε ποτε τετοιο προβλημα για να σιγουρευτω οτι το θεμα δημιουργηθηκε μονο εξαιτιας της αναβαθμισης παραγγελιας και οχι καποιο αλλο θεμα της τραπεζας η της καρτας?????
Moderators matrixxx Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Ολα εγιναν ακριβως οπως γινεται, κανονικα, μην αγχωνεσαι. Πιστευω οτι προεκυψε αυτο το προβλημα επειδη σου εβαλαν νεα παραγγελια και δεν αλλαξαν απλα τον τροπο μεταφορικων στην παλια. Αυτο το προσεξες; Το δεσμευμενο ποσο δεν μπορει να το αφησει μονη της η τραπεζα αν δεν εχει εντολη απο το αμαζον να το αφησει. Επισης δεν ξερω αν το αμαζον εχει δυνατοτητα να το κανει αυτο. Επισης σε καμια περιπτωση δεν ισχυει αυτο που εγραψαν 2 παιδια, δεν παιζει θεμα refund αφου δεν υπαρχει στην ουσια χρεωση, η χρεωση γινεται οταν φυγει το προιον, ειναι απλα δεσμευση του ποσου. Η αποδεσμευση θελει καπου 10-15 ημερες. Βαλε χρηματα, δεν θα εχεις προβλημα. Παντως κακως δεν ρωτησες εδω πριν κανεις οσα εκανες, δεν κερδιζεις τιποτα βαζοντας standard (παρα μονο καποιες φορες μια μερα νωριτερη αποστολη)! Ισα ισα που εχασες και την ελαχιστη πιθανοτητα να σου ερθει με express. Αν δεν εχει αλλαξει η τιμη, ακυρωσε και ριξε νεα να φυγει με fss. (αν ειχες βαλει κουπονι να ξερεις οτι το χασες.)
agapitos44 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 και αυτη η τοποθετηση φιλε matrixxx περιγραφει σωστα τα πραγματα απο οτι εχω καταλαβει απο τις κουβεντες τωρα 3 μερες........η παραγγελια μαλλον με την αλλαγη τροπου αποστολης ξεκινησε απο την αρχη....εστω και αν δεν με χρεωναν παραπανω...βεβαια η ιδια παραγγελια με αλλο τροπο αποστολης μονο εμφανιζοταν στις παραγγελιες μου στο αμαζον!!!!!.....το ποσο ομως οπως σωστα αναφερεις ειχε ηδη δεσμευτει και το αμαζον ζητουσε νεο ποσο το οποιο φυσικα δεν υπηρχε.......ζητοντας απο την τραπεζα να αποδεσμευσει το ποσο μου ζηταγε να το κανει ο εμπορος και οχι εγω.....και το αμαζον μου ελεγε οτι δεν εχει παρει κανενα ποσον και δεν υπαρχει λογος να ζητησει κατι απο την τραπεζα μου αλλα να ζητησω εγω να το αποδεσμευσει αν το εχει κανει......προφανως διοτι δεν εχουν τον τροπο να το κανουν αυτο.........τελος παντων εχω ηδη κανει ακυρωση της παραγγελιας μου και θα περιμενω να ξεπαγωσουν τα χρηματα για να την ξανακανω. Υ.Γ. Το Συμπερασμα μου.......πρεπει ολοι να αποφευγουμε αλλαγες στις παραγγελιες μας καθως επιφερουν παγωματα χρηματων , νεες αιτησεις δεσμευσης αλλων ποσων και γενικα μεγαληηη ταλαιπωρια παιδια.......
Moderators matrixxx Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μπορεις να επιβεβαιωσεις οτι επεσε νεα παραγγελια και δεν αλλαξε η παλια, κοιταζοντας τα email σου, θα δεις δυο μηνυματα για δυο διαφορετικες παραγγελιες με αλλους κωδικους παραγγελιας. ΥΓ, ακομα και αν δεν εχουν στειλει νεο mail για την παραγγελια που εβαλαν αυτοι (καποιες φορες αργει) κοιτα τον αριθμο παραγγελιας της πρωτης απο το mail και συγκρινε τον με αυτον που βλεπεις στο ιστορικο σου μεσα στο αμαζον, θα ειναι διαφορετικος. για το ΥΓ σου, αν την κανουμε γρηγορα την ακυρωση δεν υπαρχει προβλημα. Αν ομως εχει παει ηδη σε "dispatching soon" σιγουρα εχουμε δεσμευμενα τα χρηματα μας για ημερες, οποτε δεν ακουμπαμε τπτ.
agapitos44 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μπορεις να επιβεβαιωσεις οτι επεσε νεα παραγγελια και δεν αλλαξε η παλια, κοιταζοντας τα email σου, θα δεις δυο μηνυματα για δυο διαφορετικες παραγγελιες με αλλους κωδικους παραγγελιας. ΥΓ, ακομα και αν δεν εχουν στειλει νεο mail για την παραγγελια που εβαλαν αυτοι (καποιες φορες αργει) κοιτα τον αριθμο παραγγελιας της πρωτης απο το mail και συγκρινε τον με αυτον που βλεπεις στο ιστορικο σου μεσα στο αμαζον, θα ειναι διαφορετικος. για το ΥΓ σου, αν την κανουμε γρηγορα την ακυρωση δεν υπαρχει προβλημα. Αν ομως εχει παει ηδη σε "dispatching soon" σιγουρα εχουμε δεσμευμενα τα χρηματα μας για ημερες, οποτε δεν ακουμπαμε τπτ. οχι οχι φιλε σιγουρα....ο αριθμος παραγγελιας ειναι ιδιος ακριβως.........τωρα αν ηταν dispaching soon??? πολυ πιθανον.....αλλα οπως και να εχει οπως μου εξηγησε υπαλληλος του αμαζον στο live chat οποιαδηποτε αλλαγη και αν γινει στην παραγγελια απο την στιγμη που εχει υποβληθει ανεξαρτητα απο το αν αλλαζει το ποσο της χρεωσης..........κανει ολη την διαδικασια να ξεκιναει απο την αρχη.......ακυρωνωντας και βαζοντας σε αχρηστια οτιδηποτε εχει προηγηθει..........τελοσπαντων πλεον η παραγγελια εχει ακυρωθει και περιμενω ξεπαγωμα των χρηματων................κανεις που να χρησιμοποιει peiraeus prepaid υπαρχει να μας πει αν οι παραγγελιες του κυλανε ομαλα η αν εχει συναφη προβληματα?????για να ξερω αν ειναι να αλλαξω τραπεζα πολυ απλα. Υ.Γ. Προς τους διαχειριστες παρα πολλα σημεια απο το θεμα , [megathread] ρολογια χειρος ,κατα την γνωμη μου πρεπει να γινουν pinned με καποιον τιτλο που θα σχετιζεται με οδηγο αγορας και ισως σε καποια αλλη ενοτητα του φορουμ καθως αν καποιος κατσει και το διαβασει ολοκληρο θα βρει παρα πολλα πραγματα , εμπειριες , ερωτησεις και απαντησεις που μπορει να τον προφυλαξουν και να τον βοηθησουν συμαντικα στις αγορες του απο το αμαζον και οχι μονο. 1
Sebu Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Για αυτο το Festina τι λετε? Ειχε ξεκινησει η τιμη του απο τα 101 λιρακια, πριν κανα μηνα οταν το εβαλα σε λιστα και σημερα μου ηρθε alert οτι ειναι στα 80. Το Αμαζον το εχει αναμονη 1-2 μηνες αλλα απο εμπειρια ξερω οτι τα αποστελλει νωριτερα. http://www.amazon.co.uk/Festina-Chrono-Watch-F16489-Leather/dp/B003XVO2ZW Ή να παω σε αυτο? http://www.amazon.co.uk/Festina-Analogue-Display-Leather-F16585/dp/B007R3MLNC
nk_surfer Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Για αυτο το Festina τι λετε? Ειχε ξεκινησει η τιμη του απο τα 101 λιρακια, πριν κανα μηνα οταν το εβαλα σε λιστα και σημερα μου ηρθε alert οτι ειναι στα 80. Το Αμαζον το εχει αναμονη 1-2 μηνες αλλα απο εμπειρια ξερω οτι τα αποστελλει νωριτερα. http://www.amazon.co.uk/Festina-Chrono-Watch-F16489-Leather/dp/B003XVO2ZW Αυτό είναι από 3ο πωλητή που βάζει και 14 λίρες μεταφορικά. Μπορείς να πας στο ίδιο σε άλλο χρώμα από το amazon που συνολικά βγαίνει φθηνότερα: http://www.amazon.co.uk/Festina-Chrono-Watch-F16489-Leather/dp/B003UFFRK0/ref=sr_1_2?s=watch&ie=UTF8&qid=1366233779&sr=1-2&keywords=festina+chrono+watch+f16489%2F1+with+leather+strap ή αυτό: http://www.amazon.co.uk/Festina-Chrono-Watch-F16489-Leather/dp/B003VOP5V6/ref=sr_1_1?s=watch&ie=UTF8&qid=1366233779&sr=1-1&keywords=festina+chrono+watch+f16489%2F1+with+leather+strap (Αν συνδυάσεις και το κουπόνι της έκπτωσης 20% από το τμήμα fashion, βγαίνει ακόμα πιο χαμηλά).
Sebu Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Οχι το εχει και το Αμαζον (αν δεις δεξια τους αλλους διαθεσιμους πωλητες) απλα λεει 1-2 μηνες αναμονη αλλα συνηθως σε 15 μερες κανει αποστολη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις