Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η

λοιπον παιδια SOS.........χαχαχα....βρισκομαι σε μεγαλο διλημα και θελω γνωμες.........

αυτο εδω το κλασικο και χιλιοδοκιμασμενο http://www.amazon.co.uk/Citizen-Automatic-Gents-Metre-Diver/dp/B0006FL77E/ref=sr_1_2?m=A3P5ROKL5A1OLE&s=watch&ie=UTF8&qid=1365556855&sr=1-2

η αυτο εδω το κουκλι http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0014QPJ28/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

βασικα αν δεν κανω λαθος τον ιδιο μηχανισμο πρεπει να φορανε.....αλλα τι λεει η jaques leman στα καταδιτικα??? 

οποιος μπορει ας βοηθησει .............

Η Jacques Lemans δεν είναι καμία εταιρία με την τεράστια παράδοση, αλλά σίγουρα θα βγάζει αρκετά ποιοτικά κομμάτια. Για το αν φοράει την ίδια μηχανή με το citizen δεν βρήκα στοιχεία.

Προσωπικά δεν θα το κοιτούσα καν το JL σε σχέση με το citizen (ιδίως αν έβρισκα μία έκδοση του citizen με μπρασελέ-η οποία φυσικά θα ήταν και ακριβότερη), αλλά αντικειμενικά δεν μπορώ να πείσω κάποιον γιατί πρέπει να προτιμήσει το citizen και όχι το JL, οι προδιαγραές τους είναι παρόμοιες, ενώ το JL έρχεται με μπρασελέ και ένα πιο "σύγχρονο" μέγεθος κάσας.

Υπάρχει και αυτή η μέση λύση σε θέμα μεγέθους, υδατοστεγανότητας (μια χαρά είναι και τα 100μ) και εμφάνισης, ούτε τόσο ακατέργαστο όσο το citizen, ούτε τόσο κυριλέ (για diver) όσο το JL.

Δημοσ.

Όχι, το αντίθετο! Αυτό συνήθως συμβαίνει στο ebay, γι'αυτό και παίζει ο κίνδυνος με τελωνείο που αν δεν κάνω λάθος, όποτε σε καλούν, σου ζητάνε το ΦΠΑ, τέλη εκτελωνισμού, δασμούς ( ;). Στο amazon οι τιμές που βλέπεις είναι υπολογισμένες με 20% ΦΠΑ κι όταν αγοράζεις με αποστολή στην Ελλάδα μπαίνει ο ελληνικός ΦΠΑ και προστίθεται η αντίστοιχη μικρή επιβάρυνση (άρα λογικά θα έχει κι ελληνικό ΑΦΜ).

Βασικα αλλο οι δασμοι και οι φοροι τελωνειου που ισχυουν για οτιδηποτε Εισαγεται εντως ΕΕ (ειδικα στην Ελλαδα αυτο ισχυει ωστε να Μην αγοραζουμε πραγματα απεξω) και αλλο ο ΦΠΑ. Ακομα και με 5% ΦΠΑ να το εστελνε το ΑΜΑΖΟΝ Αγγλιας δεν θα υπηρχε θεμα τελεωνειου λογο ΕΕ.

Μονο στα αυτοκινητα δεν χαμπαριαζουμε απο νομους και γιαυτο τρωμε ενα παχυ προστιμο καθε χρονο.

ΥΓ : Ξερω πως σε καποιους δεν αρεσουν τα Invicta αλλα επειδη εχω ηδη ενα και ειμαι ευχαριστημενος τωρα ζαχαρωνω αυτο :

http://www.amazon.co.uk/Invicta-Chronograph-Display-Bracelet-11471/dp/B007HN6ZVG/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_nC?ie=UTF8&colid=3VM4SPAW2PS0A&coliid=IX1S9BPJ1LLJI

Δημοσ.

Μα το ίδιο πράγμα λέω! Γι'αυτό αναφέρω πως στο ebay υπάρχουν όλες αυτές οι χρεώσεις ΑΝ βεβαίως περάσει από τελωνείο καθώς συνήθως είναι εκτός ΕΕ. Εντός ΕΕ δεν υπάρχει οποιαδήποτε επιβάρυνση. Η διαφορά του ΦΠΑ που χρεώνει το Amazon (~2,1%) είναι καθαρά επειδή προφανώς έχει κι ελληνικό ΑΦΜ, αλλιώς δε θα υπήρχε καν ούτε εκείνη.

Για τα Invicta δεν έχω γνώμη καθώς δεν έχω (και για Accurist που δεν υπάρχει η καλύτερη γνώμη επίσης, με αυτό που πήρα το Φλεβάρη είμαι απόλυτα ευχαριστημένος), πάντως για την κατηγορία του μ'αρέσει! Γενικότερα δε με ενθουσιάζουν τα divers' αλλά τηρουμένων των αναλογιών το θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση! Προφανώς η αρχική παραείναι φουσκωμένη, αλλά η τελική είναι αρκετά καλή.

Δημοσ.

λοιπον παιδια SOS.........χαχαχα....βρισκομαι σε μεγαλο διλημα και θελω γνωμες.........

αυτο εδω το κλασικο και χιλιοδοκιμασμενο http://www.amazon.co.uk/Citizen-Automatic-Gents-Metre-Diver/dp/B0006FL77E/ref=sr_1_2?m=A3P5ROKL5A1OLE&s=watch&ie=UTF8&qid=1365556855&sr=1-2

η αυτο εδω το κουκλι http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0014QPJ28/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

βασικα αν δεν κανω λαθος τον ιδιο μηχανισμο πρεπει να φορανε.....αλλα τι λεει η jaques leman στα καταδιτικα??? 

οποιος μπορει ας βοηθησει .............

To έχω το συγκεκριμένο citizen 3-4 χρόνια και είναι αθάνατο. Ανάμεσα στα δύο θα προτιμούσα citizen με κλειστά μάτια απο την στιγμή που παίζουν και στα ίδια χρήματα. Αργότερα του αγοράζεις και έναν γνήσιο μπρασελέ αν θέλεις απο ebay ή απο κάποιο online store.

Εμένα βέβαια μου αρέσει και με βολεύει περισσότερο το καουτσούκ όπως και στα άλλα καταδυτικά της citizen που έχω, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. :P

Δημοσ.

Η

Η Jacques Lemans δεν είναι καμία εταιρία με την τεράστια παράδοση, αλλά σίγουρα θα βγάζει αρκετά ποιοτικά κομμάτια. Για το αν φοράει την ίδια μηχανή με το citizen δεν βρήκα στοιχεία.

Προσωπικά δεν θα το κοιτούσα καν το JL σε σχέση με το citizen (ιδίως αν έβρισκα μία έκδοση του citizen με μπρασελέ-η οποία φυσικά θα ήταν και ακριβότερη), αλλά αντικειμενικά δεν μπορώ να πείσω κάποιον γιατί πρέπει να προτιμήσει το citizen και όχι το JL, οι προδιαγραές τους είναι παρόμοιες, ενώ το JL έρχεται με μπρασελέ και ένα πιο "σύγχρονο" μέγεθος κάσας.

Υπάρχει και αυτή η μέση λύση σε θέμα μεγέθους, υδατοστεγανότητας (μια χαρά είναι και τα 100μ) και εμφάνισης, ούτε τόσο ακατέργαστο όσο το citizen, ούτε τόσο κυριλέ (για diver) όσο το JL.

To έχω το συγκεκριμένο citizen 3-4 χρόνια και είναι αθάνατο. Ανάμεσα στα δύο θα προτιμούσα citizen με κλειστά μάτια απο την στιγμή που παίζουν και στα ίδια χρήματα. Αργότερα του αγοράζεις και έναν γνήσιο μπρασελέ αν θέλεις απο ebay ή απο κάποιο online store.

Εμένα βέβαια μου αρέσει και με βολεύει περισσότερο το καουτσούκ όπως και στα άλλα καταδυτικά της citizen που έχω, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. :P

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας....μετα απο αυτα λοιπον και κατοπιν ωρίμου σκεψεως....χαχαχα........ψιλοαναθεωρησα λιγο λοιπον τις επιλογες μου....και το σκεφτομαι σοβαρα για σεικο αλλα μαλλον προσανατολιζομαι προς αυτην την εκδοση http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007R7DPDI/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE που ειναι και πιο καινουργιο μοντελο (2013 γραφει) και με καλυτερο μηχανισμο (24 ρουμπινια 4R36) και πιο μεγαλο (44mm) και κουκλι.......απλα το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι επειδη συνηθιζω να μπαινω στο νερο με το ρολοι το καλοκαιρι και κανω τις βουτιες μου.......δεν πιστευω να εχω προβλημα με τα 100 μετρα μονο που ειναι αδιαβροχο και να βαλει νερο????

Δημοσ.

Για απλές βουτιές (όχι scuba) τα 100m είναι μια χαρά. Αν και εγώ πιο πολύ θα ανησυχούσα για το αλάτι παρά για το να μην πάρει νερό! Μετά τη θάλασσα θέλει καλό πλύσιμο για να απομακρυνθεί το αλάτι από παντού.

• Like 1
Δημοσ.

Για απλές βουτιές (όχι scuba) τα 100m είναι μια χαρά. Αν και εγώ πιο πολύ θα ανησυχούσα για το αλάτι παρά για το να μην πάρει νερό! Μετά τη θάλασσα θέλει καλό πλύσιμο για να απομακρυνθεί το αλάτι από παντού.

Σωστος. Αν και full inox, ενα πολυ καλο πλυσιμο, παντα το χρειαζεται !!!

Δημοσ.

@tornadoathens αν πάς σε seiko θα σου έλεγα να πας σε ένα απο αυτά τα δύο με κλειστά μάτια.

SKX 007

SKX 009

Τους αγοράζεις και ένα λουράκι αυθεντικό καουτσούκ για να το φοράς στην θάλασσα ή αν θέλεις πιο sport χαρακτήρα:

Rubber strap

Το skx007 μου το είχε κάνει δώρο η γυναίκα πρίν κανα 2 χρόνια και πλέον ψήνομαι και για το 009 αλλά αν το πάρω λέω να αγοράσω και αυτό το λουράκι:

210nd5u.jpg

Απίθανα ρολόγια και τα δύο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απίθανο το 007 !!!!  Αρχηγε ψήθηκα !!!!!  :D

Επεξ/σία από matrixxx
Οταν απανταμε στον ακριβως απο πανω, δεν παταμε παραθεση. (και τι παραθεση!!!)
  • Like 1
Δημοσ.

Μιας και μιλάμε για καταδυτικά, είναι κανείς κάτοχος Seiko Monster??

Δεν ξέρω τον λόγο αλλά πουλάνε σαν τρελά απ'ότι έχω δει, όμως, σαν εμφάνιση μου φαίνονται πολύ μέτρια και μου κάνει εντύπωση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ' οτι καταλαβαινω, ειναι παραπανω απο VFM. Ειναι μια εξηγηση.........

Επεξ/σία από matrixxx
Επισης^
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν μιλας για το συγκεκριμενο, μια χαρα μου το βαζει στο καλαθι και φτανω μεχρι το τελευταιο βημα και με δωρεαν, φυσικα, μεταφορικα !!!!

Επεξ/σία από matrixxx
Επισης^
Δημοσ.

Ναι το είδα και εγώ.... είχα βάλει άλλον seller και για αυτό δεν με άφηνε.... είπα και εγώ...

Αφού έχω παραγγείλει και παλιότερα ρολόγια από amazon.

Δημοσ.

Παράγγειλα το http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004YZWC0I/ref=oh_details_o00_s02_i00?ie=UTF8&psc=1

Δεν το είχα αποφασίσει στα 157 αλλά και στα 162 μου φάνηκε οκ τιμή. 

Φωτό όταν έρθει. 

A7eBeCk.jpg

Είναι το πρώτο Zeppelin που αγοράζω και το πρώτο quartz. 

Ήθελα ένα ελαφρύ ρολόι και σχετικά οικονομικό , και στα 2 σημεία με καλύπτει απόλυτα.

Η ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή συγκρινόμενο με τα άλλα που , έχω τα οποία είναι

πολύ ποιο ακριβά(Rolex Submariner , Omega Speedmaster και Hamilton Autochrono) και σε καμία 

περίπτωση δεν φαίνεται για ρολόι των €180.

Στα + ο ΕΤΑ G10.211 και το ορυκτό κρύσταλλο του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...