Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

........αλλά μου έχει τύχει ακριβό, σπανιότατο και-υποτίθεται-σούπερ ανθεκτικό ρολόι να καταλήξει στα σκουπίδια από έλλειψη ανταλλακτικών.........

Ειμαι σιγουρος οτι δεν εψαξες οσο επρεπε, ή δεν ειχες την τσεπη να το επισκευασεις, γιατι συνηθως τα σπανια (δεν ξερω για ποιο μιλας, αλλα σε πιστευω) εχουν υψηλο κοστος και ανταλλακτικων και εργατικων....

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειμαι σιγουρος οτι δεν εψαξες οσο επρεπε, ή δεν ειχες την τσεπη να το επισκευασεις, γιατι συνηθως τα σπανια (δεν ξερω για ποιο μιλας, αλλα σε πιστευω) εχουν υψηλο κοστος και ανταλλακτικων και εργατικων....

Το έψαξα από την Γερμανία μέχρι τα κεντρικά τους στην Ιαπωνία, από χρήματα δεν με ένοιαζε πόσα θα ζητούσαν, απλά το ανταλλακτικό (αυτό και κάποια άλλα που έψαχνα για το ίδιο ρολόι να τα έχω προληπτικά) δεν υπήρχε. Μου πρότειναν μια-δυό λύσεις, που όμως δεν με ικανοποιούσαν. Το citizen 4X4 είχε βγει το 2000 σε 1000 κομμάτια και απλά το άφησαν χωρίς ανταλλακτικά.

Δεν ήταν πραγματικά ακριβό (€500 έκανε περίπου όταν το πήρα), αλλά και πάλι δεν δικαιολογούνται να κυκλοφορούν ένα τόσο περιορισμένο κομμάτι και να το αφήνουν στην τύχη του.

Δημοσ.

Το έψαξα από την Γερμανία μέχρι τα κεντρικά τους στην Ιαπωνία, από χρήματα δεν με ένοιαζε πόσα θα ζητούσαν, απλά το ανταλλακτικό (αυτό και κάποια άλλα που έψαχνα για το ίδιο ρολόι να τα έχω προληπτικά) δεν υπήρχε. Μου πρότειναν μια-δυό λύσεις, που όμως δεν με ικανοποιούσαν. Το citizen 4X4 είχε βγει το 2000 σε 1000 κομμάτια και απλά το άφησαν χωρίς ανταλλακτικά.

Δεν ήταν πραγματικά ακριβό (€500 έκανε περίπου όταν το πήρα), αλλά και πάλι δεν δικαιολογούνται να κυκλοφορούν ένα τόσο περιορισμένο κομμάτι και να το αφήνουν στην τύχη του.

Δεν το γνώριζα το συγκεκριμένο. Το έψαξα στο ίντερνετ. Εξωφρενικό !!!  Ειδικά για ένα τόσο Limited Edition κομμάτι !!!!  Και πάλι, όμως, αν το πέταξες, κακώς έπραξες. Έπρεπε να το κρατήσεις έστω και σε μη λειτουργική κατάσταση !!!

Δημοσ.

Το ρολόι δεν πήγαινε καλά από θέμα συντήρησης ούτως ή άλλως. Κάθε δύο χρόνια έπρεπε να πηγαίνει Γερμανία για στεγανοποίηση και αλλαγή φλάντζας, αυτή τη φορά που τους το έστειλα, μου είπαν ότι και οι φλάντζες τους τελείωσαν. Οπότε το ρολόι δεν πήγαινε καλά, τί νόημα είχε να το κρατάω αφού ήταν χαλασμένο και δεν μπορούσα πια να το βουτάω στο νερό. Καλή η σπανιότητα και η μοναδικότητα, αλλά είναι αντικείμενα που προορίζονται για μία συγκεκριμένη χρήση και όταν δεν μπορούν πια να την επιτελέσουν, τότε για εμένα είναι για πέταμα.

Και εντάξει, δεν το πέταξα ακριβώς, το πούλησα, αλλά για εμένα το ίδιο κάνει. Και η πλάκα είναι ότι βρέθηκε Άγγλος που του είπα τα προβλήματα του ρολογιού και πάλι προθυμοποιήθηκε να δώσει €200 για να το πάρει.

Επειδή όμως ένα ρολόι με μονοκόμματη κάσα τιτανίου το θέλω οπωσδήποτε, ελπίζω σε λίγο καιρό να μπορέσω να πάρω αυτό, αρκεί να πουλήσω τα δύο που απέμειναν. Ελπίζω η Seiko να είναι πιο αξιόπιστη...

Δημοσ.

:P

Κάθε δύο χρόνια έπρεπε να πηγαίνει Γερμανία για στεγανοποίηση και αλλαγή φλάντζας, αυτή τη φορά που τους το έστειλα, μου είπαν ότι και οι φλάντζες τους τελείωσαν. Οπότε το ρολόι δεν πήγαινε καλά, τί νόημα είχε να το κρατάω αφού ήταν χαλασμένο και δεν μπορούσα πια να το βουτάω στο νερό. Καλή η σπανιότητα και η μοναδικότητα, αλλά είναι αντικείμενα που προορίζονται για μία συγκεκριμένη χρήση και όταν δεν μπορούν πια να την επιτελέσουν, τότε για εμένα είναι για πέταμα.

αυτά που λένε οι εταιρίες για διετή συντήρηση (αλλαγή φλάνζες) ή και ετήσια είναι νομίζω υπερβολές να μην πω βλακίες. Αυτές θέλουν να βγάζουν και από την συντήρηση και λογικό είναι να τα λένε. Δημιουργούν και ένα είδος ελιτισμού ότι τα καλά ρολόγια έχουν και θέλουν συντήρηση. Εκτός αν βουτάς στα 100 μέτρα καθε μερα σε αλμυρό νερό τίποτα τετοιο δεν χρειάζεται. Και ποτέ να μην αλλαξεις φλάντζα το πιθανότερο ειναι να παραμείνει στεγανό για όλο το ωφέλιμο χρόνο (5-8 χρόνια) που θα το φοράς (μετά θα παλιώσει και αισθητικά). Φλάνζες όλων των διαμετρημάτων για το καπάκι πουλάνε στο εμπόριο δεν χρειάζεται να είναι citizen. Για τα κουμπιά δεν ξέρω τι γίνεται. Προσωπικά σε κανέναν μου ρολόι στα 10 χρόνια δεν έχω αλλαξει ποτέ φλάντζα και αν ήταν αδιάβροχο παρέμεινε τουλάχιστον για απλό κολύμπι, δεν ξέρω για κατάδυση βέβαια αλλα εγώ 3 μέτρα πάω μαξ, :P Επίσης δεν είμαι και ψάρι, δεν είμαι στις θάλασσες από το πρωί μέχρι το βράδυ, ίσως να μην ειμαι πολύ ειδικός να συμβουλέψω..

Εγώ απλά εφαρμόζω καλό πλύσιμο με γλυκό νερό. ΠΑρόλα αυτά πιστέυω για όσους βουτάτε σιχνά και βαθιά πάρτε ένα casio με 100€ να κάνετε την δουλειά σας να μην το σκέφτεστε, και όταν βγαίνετε για βόλτα φορέστε και το ακριβό φιγουράτο με τους χρονογράφους :)

Δημοσ.

Μιας και αναφέρθηκε το αδιάβροχο και η θάλασσα, για καλοκαιρινούς μήνες ( να αντέχει δηλαδή σε ήλιο-άμμο-θαλασσινό νερό ) ποιο από τα δύο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο???

1) http://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-automatic-divers-power-reserve-fem76002b-mens-watch-2706.html

2) http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0086UNMU6/ref=s9_simh_gw_p241_d0_i3?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=1X2WJM11WBY342Y95J83&pf_rd_t=101&pf_rd_p=317823447&pf_rd_i=468294

Δημοσ.

Κι εγω θεωρω, οτι τοσο τακτικη συντηρηση ειναι υπερβολη, οταν το εχουμε για καθημερινη χρηση. Ιδιως αν πρεπει να παει εξωτερικο !!!  Αν εισαι δυτης βεβαια, αλλαζει.  Και μονο με το φοβο μη σου παθει κατι οταν εισαι στα 100 μετρα, το στελνεις θες δε θες. Voodooman, γνωριζεις την τιμη του συγκεκριμενου ;;;

Μιας και αναφέρθηκε το αδιάβροχο και η θάλασσα, για καλοκαιρινούς μήνες ( να αντέχει δηλαδή σε ήλιο-άμμο-θαλασσινό νερό ) ποιο από τα δύο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο???

1) http://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-automatic-divers-power-reserve-fem76002b-mens-watch-2706.html

2) http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0086UNMU6/ref=s9_simh_gw_p241_d0_i3?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=1X2WJM11WBY342Y95J83&pf_rd_t=101&pf_rd_p=317823447&pf_rd_i=468294

Δε θα εχεις προβλημα οποιο κι αν διαλεξεις. Οι τιμες ειναι παραπλησιες. Το Casio, αν και αρκετα μεγαλυτερο, εμενα δε με ενθουσιαζει αισθητικα ομως. Προσωπικα θα διαλεγα το Orient.

Δημοσ.

Αυτό εδώ πως σας φαίνεται???

http://www.amazon.co.uk/Invicta-Specialty-Analogue-Stainless-12826/dp/B00962GUH0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1356469944&sr=8-1 ( βγαίνει και σε μαύρο )

Μήπως είναι too good to be true???

Θα μ' ενδιέφερε και μενα αυτό με το μαύρο καντράν και το λίγο κόκκινο στην άκρη στις 28 λίρες. Τι λέτε; Αξίζει; http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00962GUF2/ref=s9_simh_gw_p241_d0_i4?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-4&pf_rd_r=1G44HRZRTZXJSNWQTDQY&pf_rd_t=101&pf_rd_p=317820867&pf_rd_i=468294

Δημοσ.

Κι εγω θεωρω, οτι τοσο τακτικη συντηρηση ειναι υπερβολη, οταν το εχουμε για καθημερινη χρηση. Ιδιως αν πρεπει να παει εξωτερικο !!!  Αν εισαι δυτης βεβαια, αλλαζει.  Και μονο με το φοβο μη σου παθει κατι οταν εισαι στα 100 μετρα, το στελνεις θες δε θες. Voodooman, γνωριζεις την τιμη του συγκεκριμενου ;;;

Δε θα εχεις προβλημα οποιο κι αν διαλεξεις. Οι τιμες ειναι παραπλησιες. Το Casio, αν και αρκετα μεγαλυτερο, εμενα δε με ενθουσιαζει αισθητικα ομως. Προσωπικα θα διαλεγα το Orient.

Το ίδιο γούστο έχουμε  :P

Άσε που το Orient είναι αυτόματο  :wub:

Θα μ' ενδιέφερε και μενα αυτό με το μαύρο καντράν και το λίγο κόκκινο στην άκρη στις 28 λίρες. Τι λέτε; Αξίζει;

Κοίτα από κριτικές που διάβασα στον αμερικάνικο άμαζον και για τα δύο χρώματα, λένε όλοι τα καλύτερα!!

Κοίτα όμως το μέγεθος ( 45mm ) αν σου είναι εντάξει  ;)

Δημοσ.

Κοίτα από κριτικές που διάβασα στον αμερικάνικο άμαζον και για τα δύο χρώματα, λένε όλοι τα καλύτερα!!

Έχω το adidas 10-0145 δεκαετίας που είναι 40mm...Θα είναι μεγάλη η διαφορά;

Δημοσ.

Θα μ' ενδιέφερε και μενα αυτό με το μαύρο καντράν και το λίγο κόκκινο στην άκρη στις 28 λίρες. Τι λέτε; Αξίζει; http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00962GUF2/ref=s9_simh_gw_p241_d0_i4?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-4&pf_rd_r=1G44HRZRTZXJSNWQTDQY&pf_rd_t=101&pf_rd_p=317820867&pf_rd_i=468294

Συμφωνω με τον zizu10. Kαι αν οι 250 λιρες αρχικη, μου φαινονται υπερβολικα πολλα χρηματα, οι 28 λιρες τελικη, μου φαινονται υπερβολικα λιγα !!  So, go for it !!!

Έχω το adidas 10-0145 δεκαετίας που είναι 40mm...Θα είναι μεγάλη η διαφορά;

Ναι, αρκετα μεγαλη. Μιλαμε για μισο ποντο. Αν δεν εχεις μεσαιο προς μεγαλο καρπο, ξανασκεψου το. Παντως τα 45 χιλ. καθονται ομορφα συνηθως.

Δημοσ.

Συμφωνω με τον zizu10. Kαι αν οι 250 λιρες αρχικη, μου φαινονται υπερβολικα πολλα χρηματα, οι 28 λιρες τελικη, μου φαινονται υπερβολικα λιγα !!  So, go for it !!!

Ναι, αρκετα μεγαλη. Μιλαμε για μισο ποντο. Αν δεν εχεις μεσαιο προς μεγαλο καρπο, ξανασκεψου το. Παντως τα 45 χιλ. καθονται ομορφα συνηθως.

Ακριβώς, αν τα 40 σου είναι ίσα-ίσα ( λίγο δύσκολο αυτό ) τότε δεν κάνει, αν όμως βλέπεις ότι έχει αέρα τότε πιστεύω θα σου είναι εντάξει...

( Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα ρολόγια πλέον βγαίνουν 41-43-45 )

Δημοσ.

Ακριβώς, αν τα 40 σου είναι ίσα-ίσα ( λίγο δύσκολο αυτό ) τότε δεν κάνει, αν όμως βλέπεις ότι έχει αέρα τότε πιστεύω θα σου είναι εντάξει...

( Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα ρολόγια πλέον βγαίνουν 41-43-45 )

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις-συμβουλές...αλλά προβληματίστηκα λίγο με τις διαστάσεις...βλέποντας το ρολόι που ήδη έχω το καντράν με τα 40mm έχει περιθώριο...εν τω μεταξύ δεν ξέρω και πως κατανέμονται σε κατηγορίες οι διαστάσεις ενός καρπού; πάντως, το πάνω μέρος του καρπού μου, όπου κάθεται το ρολόι, το υπολόγισα περίπου 5,5 εκατοστά..ξέρω, γίνομαι κουραστικός...

Δημοσ.

Λογικά δεν θα έχεις θέμα...

Κάνε το πιο απλό, φόρα αυτό που έχεις ήδη και υπολόγισε +5mm (δηλαδή +2.5mm γύρω γύρω), αν έχεις τέτοιο περιθώριο τότε είσαι οκ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις-συμβουλές...αλλά προβληματίστηκα λίγο με τις διαστάσεις...βλέποντας το ρολόι που ήδη έχω το καντράν με τα 40mm έχει περιθώριο...εν τω μεταξύ δεν ξέρω και πως κατανέμονται σε κατηγορίες οι διαστάσεις ενός καρπού; πάντως, το πάνω μέρος του καρπού μου, όπου κάθεται το ρολόι, το υπολόγισα περίπου 5,5 εκατοστά..ξέρω, γίνομαι κουραστικός...

Καθολου κουραστικος. Πρεπει πια να ειμαστε πολυ προσεκτικοι με το τι αγοραζουμε. Λεφτα, ΔΕΝ υπαρχουν (στις τσεπες μας, στις τσεπες αλλων, υπαρχουν πολλα). Με 55 χιλ. καρπο, να το παρεις, θα σου ερθει μια χαρα !!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...