Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το καθημερινό μου ρολόι είναι το το οποίο το αγόρασα πριν 2 χρόνια από ελλάδα 150€

αυτόματο και καταδυτικό και πολύ αξιόπιστο με χιλιάδες πωλήσεις παγκοσμίως...

δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση μεταξύ quartz και αυτόματου σε αυτά τα χρήματα !!!

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το καθημερινό μου ρολόι είναι το το οποίο το αγόρασα πριν 2 χρόνια από ελλάδα 150€

Η αληθεια ειναι οτι πρωτη η Citizen εδειξε το δρομο στα καταδυτικα, σε προσιτες τιμες. Οι ως τοτε προσπαθειες αλλων εταιρειων, εφερναν μονο ακριβα αποτελεσματα. Μαλιστα ενα δυο μοντελα τα "μοιραστηκε" με τη Seiko. Και σαφως ειναι τερατα αξιοπιστιας.

Δημοσ.

PromasterNY040.jpg

Ακόμη και εδώ μέσα, θα βρεθούμε καμιά 10αριά που το έχουμε αυτό το ρολόι! Το αγόρασα 68 χιλιάδες δραχμές το 2001 και δεν το έβγαλα από το χέρι μου μέχρι και το 2007, για αυτό και κατήντησε έτσι όπως το βλέπετε στην φωτό. Σήμερα πια το φοράω όταν πρόκειται να πάω κάπου με πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός που φοράει αυτό το ρολόι (miyota 8203) είναι ο καλύτερος αυτόματος σε ρολόι μέχρι τα €500, εκεί μόνο υπάρχει ο (ισάξιος, αν και πιο καινούργιος) 6R15 της seiko. Αντικειμενικά δεν υπάρχει λόγος κάποιος να προτιμήσει το NY0040 σε σχέση με κάποιο αντίστοιχο καταδυτικό quartz στα ίδια χρήματα, αλλά είναι ωραία η αίσθηση να ξέρεις ότι το ρολόι που φοράς κουρδίζει από την κίνηση του χεριού σου. Και το τικ-τικ-τικ όταν το πλησιάσεις στο αυτί σου είναι επίσης πολύ ωραίο...

Α, και ξεχνάω ότι στα αυτόματα/μηχανικά ο δευτερολεπτοδείκτης κυλάει ομαλά και συνεχόμενα, δεν κινείται σπασμωδικά όπως στα quartz.

Δημοσ.

Οι τιμές του amazon στα ρολόγια και στις νορμάλ περιόδους είναι οι αναμενόμενες στην Ευρώπη. Όποιος ψάξει αρκετά στο ebay, θα βρει αρκετά χαμηλότερες τιμές από Honk Kong, Σινγκαπούρη κτλ. Απλά θέλει προσοχή στις μαϊμούδες.

• Moderators
Δημοσ.

Ενα εξαιρετικο και πολυ ποιοτικο ρολοι,...

http://www.amazon.co...=A3P5ROKL5A1OLE

Το ζαχαρωνα πριν μια βδομαδα που ηταν φτηνοτερο, ειχε 60 λιρες, 60 λιρες ειχε και σε λευκο ακριβως το ιδιο που ειναι επισης ομορφο, αλλα εκεινο πηγε καπου 85...

Δημοσ.

Νομίζω ότι το τόπικ εξ'αρχής ξεκίνησε με προσφορά σε ρολόι που μπορεί να δωθεί για δώρο (εξού και η μέτρια τιμή)

Και γώ είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι ρολόι για την πάρτη σου θα πάρεις "καλό"

Εγώ έχω seiko kinetic και πλέον το φοράω καθημερινά - γυμνάζεις και το χέρι σου μ'αυτό

SNL025P1_MED.jpg

Δημοσ.

Κι εμένα το επόμενο μου ρολοι αυτόματο θα είναι, αυτό που παραθέτω πιο κάτω αλλα μην τρελαθούμε κι όλας,

δεν είναι το παν τα αυτόματα!!

Citizen και αρκετά ακόμη παίρνεις σε τρελές τιμές απο ebay.com (Σιγκαπούρη, Hong Kong, Νεα Ζηλανδία) αυθεντικότατα

ή απο creationwatches.com.

Σε λίγα "καλά" ρολόγια ειναι συμφέρουσες οι τιμές του amazon...

http://img607.imageshack.us/img607/5028/gmt02.jpg

Δημοσ.

ναι αλλά αυτά που έρχονται από hong kong δεν κολλάνε στο τελωνείο???

Μέχρι τώρα και μετά από 6 αγορές, δεν είχα ποτέ ιστορίες με τελωνεία. Βέβαια έχουν περάσει και 3 χρόνια από την τελευταία μου αγορά, ίσως να άλλαξαν τα πράγματα.

Και εγώ συμφωνώ ότι το καλό ρολόι δεν είναι μόνο το αυτόματο. Quartz, eco drive, kinetic, spring drive, κουρδιστά, όλα έχουν την θέση τους. Δεν είναι αυτόματο, ούτε καν μηχανικό, αυτό μειώνει την αξία του;

Δημοσ.

Α, και ξεχνάω ότι στα αυτόματα/μηχανικά ο δευτερολεπτοδείκτης κυλάει ομαλά και συνεχόμενα, δεν κινείται σπασμωδικά όπως στα quartz.

τα μηχανικά δεν έχουν ομαλή και συνεχόμενη κίνηση απλώς επειδή δεν κάνουν μια κίνηση το δευτερόλεπτο όπως τα quartz αλλά 3-5 στο μη εκπαιδευμένο μάτι αυτό φαίνεται ως συνεχής κίνηση

Παρόμοια ¨συνεχή¨ κίνηση έχουν και κάποια μη μηχανικά ρολόγια

Δημοσ.

τα μηχανικά δεν έχουν ομαλή και συνεχόμενη κίνηση απλώς επειδή δεν κάνουν μια κίνηση το δευτερόλεπτο όπως τα quartz αλλά 3-5 στο μη εκπαιδευμένο μάτι αυτό φαίνεται ως συνεχής κίνηση

Παρόμοια ¨συνεχή¨ κίνηση έχουν και κάποια μη μηχανικά ρολόγια

Νομίζω πάντως ότι και στο "εκπαιδευμένο" και στο "απαίδευτο" μάτι η κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη ενός μηχανικού φαίνεται πολύ πιο ομαλή από αυτήν ενός quartz, ε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...