Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό είναι να στείλεις ένα mail στο creation watches και να τους αναφέρεις το "πρόβλημα" ελπίζοντας πως θα σε κατευθύνουν αυτοί.

Δημοσ.

Ειναι αυτοματο το ρολογακι σου?

Καπου ειχα δει στο ιντερνετ ενα οδηγο για το πως να κανεις calibrate ενα αυτοματο μονος σου.

Αν πηγαινε μπροστα σου ελεγε να το αφησεις ξαπλωμενο απο τη μια πλευρα, αν εμενε πισω απο την αλλη ή κατι τετοιο τελος παντων.

Το ειχα βρει στο κουλο και δεν εχω συγκρατησει λινκ ή κατι τετοιο.

Γνωμη μου ειναι οτι αν ειναι καινουριο, μην αγχωθεις, χρειαζεται χρονο για να καλιμπραριστει.

Ο κολλητος μου ειχε αγορασει ενα Scuba Vostok που ειναι αυτοματο και χρειαστηκε περιπου 1-2 μηνες καθημερινης λειτουργιας για να ερθει το ρολοι στα καλα του και να δειχνει σωστη ωρα (ουτε μπροστα, ουτε πισω).

Αυτο ειναι το "κακο" με τα αυτοματα, οτι δεν πρεπει να ξεμενουν χωρις κινηση, πρεπει να βρισκονται σε διαρκη λειτουργια για να ειναι "καλοκουρδισμενα". Αλλιως θα εχεις παντα αυτο το μικρο μπρος-πισω.

Προσωπικα δεν με χαλαγε ποτε παντως γιατι ποτε δεν εδειχναν ολα τα ρολογια μου την ιδια ωρα ουτε με νοιαζει να ειναι του δευτερολεπτου η ακριβεια. Αν ειναι 2-3 λεπτα η αποκλιση δεν με ενοχλει (δεδομενου οτι συνηθως τα εχω παντα 5 λεπτα μπροστα - ιδιως τα ξυπνητηρια :-D ).

Ναι όπως προείπα είναι το Seiko 5 SNZG07, το guide που λες το έχω διαβάσει, αλλά δεν μου δούλεψε, τουλάχιστον ακόμα.

Ξέρετε κανένα ωρολογοποιό Πάτρα για Seiko?

Δημοσ.

Τα αυτόματα ρολόγια, ακόμη και τα ακριβότερα, δεν έχουν ποτέ μεγάλη ακρίβεια, τέλος. Ούτε κορώνες πάνω,κάτω, διαγώνια, ούτε κουρδισμένα/ξεκούρδιστα, ούτε τίποτα. Ένα φτηνό αυτόματο των 100-300 ευρώ είναι φυσικό  να χάνει/κερδίζει μισό με ένα λεπτό την ημέρα. Τα ακριβά, COSC certified ρολόγια έχουν  μία απόκλιση -4 έως + 6 την ημέρα.

Δημοσ.

Τα αυτόματα ρολόγια, ακόμη και τα ακριβότερα, δεν έχουν ποτέ μεγάλη ακρίβεια, τέλος. Ούτε κορώνες πάνω,κάτω, διαγώνια, ούτε κουρδισμένα/ξεκούρδιστα, ούτε τίποτα. Ένα φτηνό αυτόματο των 100-300 ευρώ είναι φυσικό  να χάνει/κερδίζει μισό με ένα λεπτό την ημέρα. Τα ακριβά, COSC certified ρολόγια έχουν  μία απόκλιση -4 έως + 6 την ημέρα.

Ο κατασκευαστής δίνει μέγιστο 20 secs την μέρα +-. Αλλά τα 30 μου φαίνονται πολλά, όταν το ίδιο μοντέλο φίλου μου είναι στα +5. Πάει 15 λεπτα το μήνα μπροστά, δεν είναι κ λίγο πάντως, ούτε και αποδεκτό!

Δημοσ.

Ο κατασκευαστής δίνει μέγιστο 20 secs την μέρα +-. Αλλά τα 30 μου φαίνονται πολλά, όταν το ίδιο μοντέλο φίλου μου είναι στα +5. Πάει 15 λεπτα το μήνα μπροστά, δεν είναι κ λίγο πάντως, ούτε και αποδεκτό!

O 7S36 που φοράει το ρολόι σου είναι ένας απλός αυτόματος μηχανισμός που, ανεξάρτητα του πόσο καλός είναι (που είναι για τα λεφτά του), είναι ένας μηχανισμός του σωρού. Είναι ένα καλό, ανθεκτικό μοντέλο που βγαίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια και, φυσικά δεν έχει κανενός είδους εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη φροντίδα. Υπάρχουν πάρα πολλοί 7S36 που έχουν ακρίβεια COSC, όπως υπάρχουν και ακόμη περισσότεροι (ανάμεσά τους και ο δικός μου 7S26, που είναι σχεδόν ο ίδιος) που είναι ασ'τα να πάνε. Ο δικός μου χάνει 25 δεύτερα την ημέρα, ένα Orient που έχω κερδίζει 30" την ημέρα, ένα citizen κερδίζει 1" την ημέρα. Ε, δεν τρέχει και τίποτα, αυτόματα είναι.

Προσωπική άποψη, ξέχασέ το. Θα το πας σε έναν ρολογά, θα σ'το ανοίξει, θα σ'το ρυθμίσει και για λίγο καιρό θα είναι άριστο. Μετά από λίγο θα αρχίσει τα ίδια. Αυτή τη δουλειά θα κάνεις;

Δημοσ.

O 7S36 που φοράει το ρολόι σου είναι ένας απλός αυτόματος μηχανισμός που, ανεξάρτητα του πόσο καλός είναι (που είναι για τα λεφτά του), είναι ένας μηχανισμός του σωρού. Είναι ένα καλό, ανθεκτικό μοντέλο που βγαίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια και, φυσικά δεν έχει κανενός είδους εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη φροντίδα. Υπάρχουν πάρα πολλοί 7S36 που έχουν ακρίβεια COSC, όπως υπάρχουν και ακόμη περισσότεροι (ανάμεσά τους και ο δικός μου 7S26, που είναι σχεδόν ο ίδιος) που είναι ασ'τα να πάνε. Ο δικός μου χάνει 25 δεύτερα την ημέρα, ένα Orient που έχω κερδίζει 30" την ημέρα, ένα citizen κερδίζει 1" την ημέρα. Ε, δεν τρέχει και τίποτα, αυτόματα είναι.

Προσωπική άποψη, ξέχασέ το. Θα το πας σε έναν ρολογά, θα σ'το ανοίξει, θα σ'το ρυθμίσει και για λίγο καιρό θα είναι άριστο. Μετά από λίγο θα αρχίσει τα ίδια. Αυτή τη δουλειά θα κάνεις;

Μάλιστα, τώρα με γείωσες άσχημα, δηλαδή και να το ρυθμίσει πάλι θα χάνει? έχω ένα Seiko αυτόματο 25 ετών που παίζει στο +-2 secs ΤΟ ΜΗΝΑ!!! και το άτιμο το 7S36C μου χει σπασει τα νεύρα.

Απο τη μια με έπεισες να μην το στείλω πίσω για αλλαγή (30 days return/creation watch), απο την άλλη όπως και να έχει θα κάνω μια δοκιμή για calibration , και αν αντέξει, όσο αντέξει...

Πιο Citizen είναι 1''΄?

Δημοσ.

Για αλλαγή σίγουρα μην το στείλεις. Ακόμη και αν το δεχτεί για αλλαγή, δεν ξέρεις αν θα πέσεις σε καλύτεο ή χειρότερο, αν και οι πιθανότητες είναι να πετύχεις καλύτερο.

Λοιπόν, δώσε στο ρολόι ένα-δύο μήνες, μήπως και βελτιωθεί λίγο, υπάρχει σοβαρή περίπτωση. Αν όχι, άντε, πήγαινέ το μια φορά σε έναν ωρολογοποιό, μήπως και όντως έχει τόσο λάθος ρύθμιση. Αν και μετά από αυτά δεν στρώσει, τότε συμβιβάσου.

Ο ωρολογοποιός θα το ρυθμίσει, θα το δοκιμάσει και για λίγο καιρό θα πηγαίνει καλά, μετά πάλι θα αρχίσει να χάνει/κερδίζει, δεν είναι θέμα ρύθμισης, αλλά ποιότητας μηχανισμού.

Το citizen που μου βγήκε τόσο καλό είναι ένα ταπεινό NY040, έτυχε. Από την άλλη, όσο ανεβαίνουμε σε τιμή, τόσο η ακρίβεια γίνεται καλύτερη, και ας μην το παραδέχεται ανοιχτά ο κατασκευαστής. Ας πούμε ο  υπερ-αξιοπρεπής 6R15 που βλέπουμε σε αρκετά seiko των €300-800 συνήθως είναι μέσα στα όρια COSC, αλλά φυσικά η Seiko δεν ενδιαφέρεται να πάρει μια τέτοια πιστοποίηση.

Ένα speedmaster day-date που έχω έχει μία καταπληκτική ακρίβεια επίσης γύρω στο -1 την ημέρα, παρόλο που έχει αρκετά σύνθετο μηχανισμό. Η Omega δηλώνει πολύ χειρότερα νούμερα για αυτό το μοντέλο, ενώ μετά από μερικά χρόνια έβγαλε το ίδιο μοντέλο με ελάχιστες αλλαγές στην εμφάνιση, πιστοποίηση COSC και τιμή ακριβότερη κατά €300...

Στην τελική, η ακρίβεια δεν λέει και τόσα πολλά. Άντε, στη χειρότερη περίπτωση να χρειαστεί να το ρυθμίζεις μια φορά την εβδομάδα, όπου θα χάσει πόσα, 4 λεπτά; ΟΚ.

Δημοσ.

καλα που εκανε την ερωτηση ο φιλος παντως,αλλιως δε θα μαθαινα ποτε οτι εχουν τοσο μεγαλη αποκλιση,ειδικα τα φθηνα

Δημοσ.

καλα που εκανε την ερωτηση ο φιλος παντως,αλλιως δε θα μαθαινα ποτε οτι εχουν τοσο μεγαλη αποκλιση,ειδικα τα φθηνα

Τα φθηνά δεν έχουν πάντα μεγάλη απόκλιση, απλώς όσο πιο φθηνό είναι ένα αυτόματο/μηχανικό, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να πέσουμε σε λιγότερο ακριβές κομμάτι. Υπαρχουν φθηνά με μεγάλη ακρίβεια, τί θα τύχεις είναι. Αυτό που έχω αποκομίσει πάντως είναι πως στα φθηνά αυτόματα οι μηχανισμοί με σειρά ποιότητας πάνε citizen>orient>seiko.  O 7S26 της seiko ήταν μάλλον ο χειρότερος σε αυτήν την κατηγορία, για αυτό άλλωστε έβγαλαν και τον 7S36, ο οποίος έχει λίγες μετατροπές, για καλύτερη ακρίβεια.

Δημοσ.

Το PRG-550-1A4ER ειναι (για μενα) το ομορφοτερο.

Το Casio PRG-240-8ER Gents Watch Quartz Digital Red Dial Black Resin Strap

http://www.amazon.co.uk/Casio-PRG-240-8ER-Gents-Quartz-Digital/dp/B004N86C98/ref=sr_1_3?s=watch&ie=UTF8&qid=1369655192&sr=1-3&keywords=protrek+240

το ειχε το Αμαζον 62.64£ πριν 1 εβδομαδα (με παραγγελια , οχι ετοιμοπαραδοτο).

Δημοσ.

Το Casio PRG-240-8ER Gents Watch Quartz Digital Red Dial Black Resin Strap

http://www.amazon.co.uk/Casio-PRG-240-8ER-Gents-Quartz-Digital/dp/B004N86C98/ref=sr_1_3?s=watch&ie=UTF8&qid=1369655192&sr=1-3&keywords=protrek+240

το ειχε το Αμαζον 62.64£ πριν 1 εβδομαδα (με παραγγελια , οχι ετοιμοπαραδοτο).

Μιας και αναφέρθηκε, σήμερα έλαβα mail από το amazon που γράφει ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου το ρολόγι θα είναι σπίτι μου.

Δημοσ.

Μιας και αναφέρθηκε, σήμερα έλαβα mail από το amazon που γράφει ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου το ρολόγι θα είναι σπίτι μου.

σε εμενα δεν μου ηρθε καποιο τετοιο mail  :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...