.::NikoS::. Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα, ξέρω υπάρχουν παρόμοια θέματα αλλά είναι δύσκολο να βρω συμβουλές από άλλο thread γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Ψάχνω για έναν φίλο να του στήσω ένα μηχάνημα το οποίο το θέλει για επεξεργασία εικόνας 3D κάτι με το Autocad δε ξέρω ακριβώς βέβαια, αλλά σίγουρα θέλει ένα δυνατό μηχάνημα. Τιμή όχι πάνω από 500-550 (χωρίς οθόνη) Σκεφτόμουν Site: έναν i5 με κάνα 8άρι RAM αλλά δεν έχω ιδέα για κάρτα γραφικών... Αν μπορείτε να προτείνετε κάτι θα ήμουν ευγνώμων γιατί εγώ έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τέτοια και έχω μείνει λίγο πίσω σε ότι αφορά όλα αυτά που βγαίνουν τώρα τελευταία. Ευχαριστώ.
kakofonixx Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 αν το θελει για να φτιαχνει τρισδιαστατα τοτε θελει αρκετη ram για να μπορει να δουλεψει ενα πολυπλοκο μοντελο και γρηγορο επεξεργαστη για να γινεται γρηγορα ο φωτορεαλισμος η καρτα γραφικων δεν παιζει σημαντικο ρολο για τη δουλεια που το θελει
Δεινόσαυρος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα, ξέρω υπάρχουν παρόμοια θέματα αλλά είναι δύσκολο να βρω συμβουλές από άλλο thread γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Ψάχνω για έναν φίλο να του στήσω ένα μηχάνημα το οποίο το θέλει για επεξεργασία εικόνας 3D κάτι με το Autocad δε ξέρω ακριβώς βέβαια, αλλά σίγουρα θέλει ένα δυνατό μηχάνημα. Τιμή όχι πάνω από 500-550 (χωρίς οθόνη) Σκεφτόμουν Site: http://www.plaisio.g...0.htm''>έναν i5 με κάνα 8άρι RAM αλλά δεν έχω ιδέα για κάρτα γραφικών... Αν μπορείτε να προτείνετε κάτι θα ήμουν ευγνώμων γιατί εγώ έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τέτοια και έχω μείνει λίγο πίσω σε ότι αφορά όλα αυτά που βγαίνουν τώρα τελευταία. Ευχαριστώ. Καλησπέρα. Καταρχήν πρέπει να πω ότι δίνεις παρα πολύ λίγα γι αυτό που ζητάς. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτά τα λεφτά θεωρώ πως είναι το παρακάτω: 1
arianos16 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 αν το θελει για να φτιαχνει τρισδιαστατα τοτε θελει αρκετη ram για να μπορει να δουλεψει ενα πολυπλοκο μοντελο και γρηγορο επεξεργαστη για να γινεται γρηγορα ο φωτορεαλισμος η καρτα γραφικων δεν παιζει σημαντικο ρολο για τη δουλεια που το θελει Στην συγκεκριμενη περιπτωση παιζει αρκετα μεγαλο ρολο. +1 στην συνθεση του δεινοσαυρου
kanesaxo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μην τρελένεστε. Αναλόγως τι είδους 3δ μιλάμε. Εχει 3δ και...3δ. Αλλο 3δ απαιτεί ένας ΠΜ για ενα ψευτοτρισδιάστατο σπίτι. Αλλο 3δ απαιτεί ένας ΑΜ για φωτορεαλισμους, κίνηση κτλ Αλλο 3δ απαιτεί ενας ΜΜ για τα κατασκευαστικά ένός εξαρτήματος Αλλο 3δ απαιτεί ένας ΑΤΜ για τρισδιάστατη παρουσία εδαφών. Και κανείς "κοινός" μηχανικός που γνωρίζω, δεν εχει εξειδικευμένη καρτα γραφικών...γιατί απλά δεν χρειάζεται. Οπότε ας μας πεί ο φίλος σου με τι σοι 3δ θελει να ασχοληθεί, για να δεί αν αξίζει να δώσει χρηματα για τις "ψαγμένες" GPU.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δεν είδα κανέναν να τρελένεται. Το θέμα είναι ότι το μπάτζετ είναι τόσο περιορισμένο που δεν έχει πολλές επιλογές. Μια cpu με πολλούς πυρήνες, μια εντελώς entry level κάρτα με cuda cores και μπόλικη μνήμη. Αν έχει υψηλές απαιτήσεις και θέλει να κάνει κάτι πραγματικά βαρύ, τότε το μπάτζετ πάει αυτόματα στα 1200. Και για κάτι επαγγελματικό με τις ψαγμένες gpu που αναφέρεις, φεύγει στα 2500.
SokinLyg Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δεν θα ήταν καλύτερα να πήγαινε σε ένα φθηνότερο κουτί και μνήμες πχ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31069&cat=1&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=1 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28118&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=5 και με τα 30ε που θα γλίτωνε να έπαιρνε κάποια καλύτερη gpu ή επεξεργαστή;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Στις μνήμες καλύτερα θα ήταν να μην πέσει εφόσον παει σε FX πλατφόρμα οπότε το 10αρικο για ένα αρκετά καλύτερο κουτί θεωρώ ότι αξίζει.
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, όσον αφορά το 3Δ το θέλει για κατασκευή εξαρτημάτων. Θα φέρω αντίρρηση στην μάρκα της μητρικής (δεν συμπαθώ καθόλου asrock) αλλά βέβαια είναι όντως περιορισμένα τα χρήματα για αντιρρήσεις Δυστυχώς δεν γνωρίζω και πολλά για τη συγκεκριμένη χρήση PC για αυτό και ζητάω συμβουλές, αλλά AMD? Σίγουρα?
nickarmy Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 γιατί τι έχει ? μια χαρα τα είπε ο δεινόσαυρος
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Απλά θεωρούσα την AMD ένα βήμα πίσω πάντα από ότι ήταν η ιντελ. Έχω καιρό να ασχοληθώ με αυτά όμως οπότε τα δεδομένα μπορεί να άλλαξαν. Ερώτηση προς Δεινόσαυρο. Από ποιο κατάστημα το έφτιαξες το μηχάνημα? Δεν μπορώ να καταλάβω από την φωτογραφία.
arianos16 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, όσον αφορά το 3Δ το θέλει για κατασκευή εξαρτημάτων. Θα φέρω αντίρρηση στην μάρκα της μητρικής (δεν συμπαθώ καθόλου asrock) αλλά βέβαια είναι όντως περιορισμένα τα χρήματα για αντιρρήσεις Δυστυχώς δεν γνωρίζω και πολλά για τη συγκεκριμένη χρήση PC για αυτό και ζητάω συμβουλές, αλλά AMD? Σίγουρα? Αιτιολογησε το λιγο αυτο. Δεν ειναι ωραιο να το κανεις γιατι πρακτικα δεν στεκει αυτο που λες και τα διαβαζουν αλλοι και αρχιζουν και ποσταρουν τετοια πραματα. Απλά θεωρούσα την AMD ένα βήμα πίσω πάντα από ότι ήταν η ιντελ. Έχω καιρό να ασχοληθώ με αυτά όμως οπότε τα δεδομένα μπορεί να άλλαξαν. Ερώτηση προς Δεινόσαυρο. Από ποιο κατάστημα το έφτιαξες το μηχάνημα? Δεν μπορώ να καταλάβω από την φωτογραφία. Το καταστημα ειναι το Vision Studio και ειναι στην θεσσαλονικη. Λογικα αμα τα παρεις ολα απο κει μπορει να στο στησουν και τσαμπα οπως και να βγουν και πιο φτηνα τα μεταφορικα
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Αιτιολογησε το λιγο αυτο. Δεν ειναι ωραιο να το κανεις γιατι πρακτικα δεν στεκει αυτο που λες και τα διαβαζουν αλλοι και αρχιζουν και ποσταρουν τετοια πραματα. Προσωπική εμπειρία δεν έχω από αυτές, πάντα προτιμούσα Gigabyte, MSI ή Asus, αλλά τα λόγια κάποιων ατόμων που πέρασαν από τα χέρια τους μητρικές asrock δεν ήταν κι από τα καλύτερα. Εντάξει προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά δεν θα ήταν κάτι που θα πρότεινα σε άλλο άτομο. Το καταστημα ειναι το Vision Studio και ειναι στην θεσσαλονικη. Λογικα αμα τα παρεις ολα απο κει μπορει να στο στησουν και τσαμπα οπως και να βγουν και πιο φτηνα τα μεταφορικα Κρίμα γιατί είμαστε Αθήνα κι άντε να βρω τώρα διαθέσιμα όλα αυτά. Το πολύ πολύ παίρνουμε από διάφορα καταστήματα και το στήνω εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα