Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρωτη φορα ποσταρω σε ενα τετοιο θεμα σχετικα οπως εδω και εχω να κανω την εξης παρατηρηση, ασχετη και ατοπη θα ελεγα αλλα δεν πειραζει θα τη ριξω και ας πεσει χαμω, οχι δεν θα ειμαι ουτε υπερ του μηλου η της μικρομαλακης η και αντιστροφως αναλογο, μια φορα και εναν καιρο ημουν επι εποχης 2003 ενας πρωην γκατζετακιας των java κινητων, στην αρχη βγηκαν τα πρωτα κινητα με βιντεοκαμερες στην τοτε εποχη υψηλης αναλυσης 240χ480 480χ640 οπου οι φωτογραφιες ηταν θολες με γραμμες και σκοτεινες που τοτε οι τιμες ηταν σε περιπου με τα σημερινα επιπεδα, μετα βγηκαν τα πρωτα κινητα με mp3 player οπου μεταβιας υποστηριζαν mp3 realtones των 20 δευτερολεπτων που για να κατεβασεις ενα realtone τοτε απο κινητο μια καρτα δεν εφτανε και τοτε αγοραζαμε τα κινητα τοτε 300 και ευρω που η αξια με το σημερα ηταν σαν να το αγορασες 400-500 ευρω οσο ενα smartphone σημερα, μετα ηρθαν τα πρωτα 3G με τα 3,2 megapixels αλλα 400 και ευρω και ουτο καθε εξης, και ερχομαστε στο σημερα με τα μηλοπαραθυρα κινητα να κοστιζουν 800 και πανω και κατεληξα στο συμπερασμα εγω ενας πρωην φανατικος γκατζετακιας κινητων να αναθεωρησω οτι κανενα κινητο οσο συγχρονο και να ειναι με τιποτα δεν μπορει να κοστιζει παραπανω απο 100 ευρω γιατι τα κινητα ερχονται και παρερχονται, καποιοι απο σας εαν δεν το εχετε καταλαβει ακομα θα ερθει η ωρα οπου η πραγματικοτητα θα σας κανει να αναθεωρησετε τοτε την αξια των κινητων με το σημερα και οσα κινητα αλλαξατε στη ζωη σας αν τα υπολογιστε θα δειτε οτι ξοδεψατε αρκετα χιλιαρικα για κινητα οπου αυτα τα κινητα μια μερα θα καταληξουν στα συρταρια αναμνησης οπως με τα 3210 νοκια που τοτε κοστιζε σχεδον οσο 1 smartphone μεσαιου επιπεδου σημερα οπου η αξια σημερα ενος τετοιου (simply) 3210 δεν κοστιζει παραπανω απο 20 ευρω, αυτο πρεπει να καταλαβουν καποιοι εδω μεσα fan boys apple-microsoft οτι κανενα κινητο οσο τεχνολογικα ανεπτυγμενο και αν ειναι με τιποτα δεν πρεπει να ξεπερνα τα 100 ευρω, και να πιασουμε το αλλο? ποσο μισθο παιρνουν στη foxconn που φτιαχνουν ταμπλετες και τι κοστος υλικων εχουν? οταν σαν συνολικο κοστος μια ταμπλετα δεν ξεπερνα τα 10-15 δολαρια? και με τη δικαιολογια φτανουν κοντα στο χιλιαρικο? ευχαριστω

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ουτε η apple φταιει που δεν μπορεις να το αγορασεις , αυτος ομως δεν ειναι λογος να κραζεις (...)

Προφανώς είσαι ένα από τα πολλά τρολάκια της περιοχής που ψάχνουν να τσακωθούν. Οπως προείπα, ούτε έκραξα πουθενά, ούτε έχεις στοιχεία γι'αυτό που ισχυρίζεσαι, ούτε γενικότερα συμμετέχω σε συζητήσεις apple-vs-??? για κάποιους προφανείς λόγους. Φαντασιώνεσαι εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν αλλα κι αλλιώς να ήταν, δεν θα σε ρωτούσα για να γράψω τη γνώμη μου για διαχρονικά παλαβές τιμές της apple. Τράβα να τρολάρεις πουθενά αλλού λοιπόν.. :mad:

(Και επαναλαμβάνω: Δεν φταίνε οι γύρω σου φίλε που δεν έχεις ομάδα, τα παράπονά σου στον Αλαφούζο.. :P)

Δημοσ.

Προφανώς είσαι ένα από τα πολλά τρολάκια της περιοχής που ψάχνουν να τσακωθούν. Οπως προείπα' date=' ούτε έκραξα πουθενά, ούτε έχεις στοιχεία γι'αυτό που ισχυρίζεσαι, ούτε γενικότερα συμμετέχω σε συζητήσεις apple-vs-??? για κάποιους προφανείς λόγους. Φαντασιώνεσαι εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν αλλα κι αλλιώς να ήταν, δεν θα σε ρωτούσα για να γράψω τη γνώμη μου για διαχρονικά παλαβές τιμές της apple. Τράβα να τρολάρεις πουθενά αλλού λοιπόν.. :mad:

(Και επαναλαμβάνω: Δεν φταίνε οι γύρω σου φίλε που δεν έχεις ομάδα, τα παράπονά σου στον Αλαφούζο.. :P)[/quote']

Κριμα που δεν μπορεις να το αγορασεις αν και πολυ θα ηθελες. Σου ευχομαι καποια στιγμη οταν μεγαλωσεις να μπορεσεις να το αποκτησεις

Sent from my iPhone5 using Insomnia

Δημοσ.

Κριμα που δεν μπορεις να το αγορασεις αν και πολυ θα ηθελες. Σου ευχομαι καποια στιγμη οταν μεγαλωσεις να μπορεσεις να το αποκτησεις

Περισσότερο από την apple και τα υπερτιμημένα προιόντα της, μου ανακατεύει το στομάχι αυτός ο εμετικός ελιτισμός της πλειοψηφίας κατόχων συσκευών της apple. Υπάρχει app που καταχωρείς το serial number του iphone και αυτομάτως σου μεγαλώνει το πουλάκι; Δεν το ήξερα! Ισως γιατί δε μου χρειάστηκε ποτέ να επιβαιώνομαι με αυτοκίνητα, συσκευές και μάρκες.. Μικρός είμαι ακόμα θα μάθω.. :-(

Πάντως ενώ το Ipad συνεχίζει να είναι ακριβό, τα επιχειρήματα υπέρ της τιμής του παραμένουν φτηνότατα. :whistle:

• Like 6
Δημοσ.

Σε όποιον δεν αρέσουν οι τιμές απλά βγάζει χρεωστική visa κάρτα.

Μπαίνει π.χ. σε ένα ευρωπαϊκό amazon και αγοράζει με τουλάχιστον 10% μικρότερη τιμή ( Με αγορά και αποστολή από την ίδια την Amazon. Όχι μέσω μεταπωλητή reseller) . Συγκεκριμένα το αγγλικό amazon έχει και δωρεάν μεταφορίκά.

Δεν κάνω διαφήμιση απλά η πολιτική των αντιπροσώπων της Apple από την περιβόητη rainbow είναι ληστρική. Έχω υποφέρει από την δεκαετία του 80 με την εκμετάλλευση και αδιαφορία τους. Η εγγύηση είναι πανευρωπαϊκή και ισχύει στην Ελλάδα. Πάρτε τηλέφωνο στο support της Apple στην Ελλάδα το οποίο είναι ανεξάρτητο από αντιπροσώπους.

Το ίδιο βιολί ισχύει με iPod touch και με την υπόλοιπη γκάμα της Apple πλην των κινητών. Τα iPhone εισάγονται από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και δεν προσφέρεται επέκταση εγγύησης σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί θεωρείς πως όλοι θα ήθελαν ipad; Εγώ πχ έχω αρκετούς λόγους που δεν θα το επέλεγα σε σχέση με σχεδόν όλα τα άλλα.

• Like 1
Δημοσ.

Μια πιο γενική απορία, γιατί τα 10άρια tablets των περισσότερων εταιριών είναι πολλές φορές υπερδιπλάσια σε τιμή πώλησης από τα 7άρια; (πχ το google nexus που αναφέρθηκε παραπάνω). Από τα διάφορα "κινέζικα" ταμπλετς που κυκλοφορούν, είναι φανερό πως η διαφορά κόστους για τις 3 ίντσες διαφορά στην οθόνη είναι κανα 50άρι ευρώ.

Εγω παλι θα διαφωνησω οριζοντιως και καθετως με αυτον που ειπε οτι η διαφορα στην τιμη ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγκ:

-Μεγαλυτερη οθονη συνεπαγεται συνηθως μεγαλυτερες απαιτησεις στο τσιπ των γραφικων για να παραμεινει smooth, αρα να ενα επιπλεον κοστος που μπορει να ειναι και σημαντικο.

-Μεγαλυτερη οθονη σημαινει μεγαλυτερη καταναλωση, σημαινει οτι για να πετυχεις την ιδια αυτονομια με ενα 7ρι θες μεγαλυτερη μπαταρια.

-Καλυτερο (ισχυροτερο) τσιπ γραφικων στο 10ρι, σημαινει μεγαλυτερη καταναλωση, αρα θες κι αλλη μπαταρια για να πετυχεις καλη αυτονομια.

Δεν αποκλειεται δε, να βαζουν και πιο εξελιγμενους επεξεργαστες στα 10ρια τοσο για το θεμα smoothness που ειναι πιο δυσκολο να επιτευχθει σε μεγαλυτερες αναλυσεις, οσο κυριως και για το θεμα χαμηλοτερης καταναλωσης.

Θυμιζω οτι το ipad mini φερει cpu/γραφικα του ipad 2, τη στιγμη που το ipad 4 εχει 2 γεννιες πιο εξελιγμενα αντιστοιχα τσιπ.

Εν τελει 3 ιντσες σε μια οθονη δεν ειναι τοσο big deal απο θεμα κοστους της οθονης αυτης καθ'εαυτης, αλλα δημιουργουνται παραπλευρες απωλειες (ισχυς/αυτονομια) που πρεπει να καλυφθουν.

ΥΓ προς διαφορους. Σταματηστε να ζαλιζετε μπαλες με την τιμη και το αν μας περισευουν τα λεφτα η οχι. Το φορουμ ειναι τεχνολογικο, για αντιστοιχα προιοντα θα γινεται η συζητηση. Φανταζομαι πως σε ενα φορουμ αμαξιων οταν μια εταιρεια παρουσιαζει ενα νεο μοντελο, δεν ειναι κυριο θεμα συζητησης το "οποιος εχει 12.000 ευρω ας το παρει/αφου υπαρχουν κοροιδα που δινουν 12.000 για αμαξι καλα κανουν και κρατανε εκει τις τιμες, εγω παντως θα παρω μεταχειρισμενο datsun" κλπ.

Εαν η τσεπη σας δεν φτανει ως εκει, μπορειτε να παρετε μεταχειρισμενο ipad 2 στη μιση τιμη. Εαν δεν φτανει ουτε ως εκει εχει κατι κινεζικα που θα σας καλυψουν για κανα χρονο. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση κλαψα με την τιμη καθε φορα, ειδικα τη στιγμη που δεν υπαρχει μονοπωλιο και εχει για ολους ο μπαξες.

• Like 3
Δημοσ.

ΥΓ προς διαφορους. Σταματηστε να ζαλιζετε μπαλες με την τιμη και το αν μας περισευουν τα λεφτα η οχι. Το φορουμ ειναι τεχνολογικο, για αντιστοιχα προιοντα θα γινεται η συζητηση.

Σηκώνω το γάντι. Συζήτηση σε τεχνολογικό φόρουμ σημαίνει πολλά, δεν σημαίνει όμως οτι οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να γλύφουμε κάθε εταιρία του πλανήτη που κοστολογεί 50ε κάθε βίδα μιας ρημαδοσυσκευής ενώ την πληρώνει 0,0001ε στους εργάτες που τη βιδώνουν. Ούτε οι εταιρίες είναι στο απυρόβλητο, ούτε οι τιμές τους είναι θέσφατο, ούτε τα fanboys τους έχουν το ακαταλόγιστο. :-(

Εν τέλει δεχτείτε το απλό αυτονόητο γεγονός οτι το value for money των συσκευών αυτών είναι ελάχιστο, σχεδόν μηδενικό. Το prestige προέρχεται περισσότερο από το hype του ονόματος. Φοβάμαι πως πρόβλημα δεν υπάρχει στο δικό μας σχολιασμό αλλά στη δική σας ανασφάλεια προς τα προιόντα αυτά και τις τιμές που τα πληρώνετε για να τα αποκτήσετε. Enough said... :X

ΥΓ: Στην εκπομπή TopGear που γίνεται τεχνολογική συζήτηση περι αυτοκινήτου, κατά κύριο λόγο σχολιάζουν την προσφερόμενη τεχνολογία σε συνάρτηση με την λιανική τιμή πώλησης. Εκεί, το δούλεμα και το δηκτικό σχόλιο πάει σύννεφο! Καθε τεχνολογικό "επίτευγμα" που φτάνει να πωληθεί στη λιανική, κρίνεται με όρους εμπορίου κι όχι με όρους επιστημονικής ανακάλυψης της χιλιετίας, όχι οτι το ipad θα μπορούσε να είναι κατι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Σηκώνω το γάντι. Συζήτηση σε τεχνολογικό φόρουμ σημαίνει πολλά' date=' δεν σημαίνει όμως οτι οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να γλύφουμε κάθε εταιρία του πλανήτη που κοστολογεί 50ε κάθε βίδα μιας ρημαδοσυσκευής ενώ την πληρώνει 0,0001ε στους εργάτες που τη βιδώνουν. Ούτε οι εταιρίες είναι στο απυρόβλητο, ούτε οι τιμές τους είναι θέσφατο, ούτε τα fanboys τους έχουν το ακαταλόγιστο. :-(

Εν τέλει δεχτείτε το απλό αυτονόητο γεγονός οτι το value for money των συσκευών αυτών είναι ελάχιστο, σχεδόν μηδενικό. Το prestige προέρχεται περισσότερο από το hype του ονόματος. Φοβάμαι πως πρόβλημα δεν υπάρχει στο δικό μας σχολιασμό αλλά στη δική σας ανασφάλεια προς τα προιόντα αυτά και τις τιμές που τα πληρώνετε για να τα αποκτήσετε. Enough said... :X[/quote']

Καταλαβαινω πως σου εχει στοιχισει πολυ που δεν μπορεις να το αποκτησεις; Γιατι ομως χαρακτηριζεις και κρινεις αυτους που μπορουν;

Εν τελει για το προιον εχεις να προσθεσεις κατι ; Ή θα κλαψουριζεις για πολυ ωρα ακομα για το μισθολογιο στην Κινα.

Sent from my iPhone5 using Insomnia

Δημοσ.

Καταλαβαινω πως σου εχει στοιχισει πολυ που δεν μπορεις να το αποκτησεις; Γιατι ομως χαρακτηριζεις και κρινεις αυτους που μπορουν; Εν τελει για το προιον εχεις να προσθεσεις κατι ; Ή θα κλαψουριζεις για πολυ ωρα ακομα για το μισθολογιο στην Κινα.

...Το πουλάκι τρολ. Το πουλάκι τρολ. Το πουλάκι τρολ. Το πουλάκι τρολ. Το πουλάκι τρολ!

*το θέμα είναι "Οι τιμές των iPad mini και iPad 4 στην Ελλάδα", το σχόλιό μου ήταν για την τιμή, το δικό σου σχόλιο ήταν για μένα. Απο κεί ας ξεκινήσουμε..

• Like 2
Δημοσ.

Καταλαβαινω πως σου εχει στοιχισει πολυ που δεν μπορεις να το αποκτησεις;

Πάλι θεωρείς πως όλοι θέλουν να αποκτήσουν το ipad. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες, νομίζω ότι είναι προφανές.

• Like 2
Δημοσ.

Σηκώνω το γάντι. Συζήτηση σε τεχνολογικό φόρουμ σημαίνει πολλά, δεν σημαίνει όμως οτι οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να γλύφουμε κάθε εταιρία του πλανήτη που κοστολογεί 50ε κάθε βίδα μιας ρημαδοσυσκευής ενώ την πληρώνει 0,0001ε στους εργάτες που τη βιδώνουν. Ούτε οι εταιρίες είναι στο απυρόβλητο, ούτε οι τιμές τους είναι θέσφατο, ούτε τα fanboys τους έχουν το ακαταλόγιστο. :-(

Εν τέλει δεχτείτε το απλό αυτονόητο γεγονός οτι το value for money των συσκευών αυτών είναι ελάχιστο, σχεδόν μηδενικό. Το prestige προέρχεται περισσότερο από το hype του ονόματος.

Παμε παλι. Η apple εχει παγια τακτικη στις τιμες της. Δεν ειναι νεο το γεγονος. Οποιος επιθυμει ακολουθει. Οι υπολοιποι δεν ειναι αναγκη να σπατε μπαλες σε καθε παρουσιαση νεου προιοντος με την "wow απιαστη τιμη" λες και ανακαλυψατε την Αμερικη ή λες και περιμενατε να βγει σε κινεζοτιμη.

Φοβάμαι πως πρόβλημα δεν υπάρχει στο δικό μας σχολιασμό αλλά στη δική σας ανασφάλεια προς τα προιόντα αυτά και τις τιμές που τα πληρώνετε για να τα αποκτήσετε. Enough said... :X

Ειναι απλο. Αν δεν ειχαμε να πληρωσουμε δεν θα αποκτουσαμε. Δεν θεωρω οτι αυτος που αγοραζει κατι διακατεχεται απτο ιδιο κομπλεξ με αυτον που δεν μπορει να το αγορασει και σκουζει νυχθημερον στα φορουμ για τις τιμες της apple σαν την Ελενη τη Λουκα.

ΥΓ: Στην εκπομπή TopGear που γίνεται τεχνολογική συζήτηση περι αυτοκινήτου, κατά κύριο λόγο σχολιάζουν την προσφερόμενη τεχνολογία σε συνάρτηση με την λιανική τιμή πώλησης. Εκεί, το δούλεμα και το δηκτικό σχόλιο πάει σύννεφο! Καθε τεχνολογικό "επίτευγμα" που φτάνει να πωληθεί στη λιανική, κρίνεται με όρους εμπορίου κι όχι με όρους επιστημονικής ανακάλυψης της χιλιετίας, όχι οτι το ipad θα μπορούσε να είναι κατι τέτοιο.

Kαι παμε ξανα. Αν για καθε νεο μοντελο της VW βγαιναν τοσα haters να μας υπενθυμισουν οτι σε KIA αγοραζεις 20% φθηνοτερα θα ειχαμε απηυδησει στα αντιστοιχα φορουμ.

Και ξαναλεω, το εντυπωσιακοτερο ολων ειναι πως στη διαθεση σας υπαρχουν 10δες επιλογων κι εσεις κολησατε/στακαρατε στο να ασχολειστε με ενα προιον που αποτι δειχνετε δεν σας ενδιαφερειουτε στο ελαχιστο. Η μηπως οχι?

• Like 2
Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβαινω το προβλημα σας.Εγω προσωπικα θα το δώσω το 2 και θα παρω το mini ( η διαφορά αν το πουλήσω μου βγαίνει 50 ευρώ) το 2 ,ειναι πολυ βαρυ βρίσκω, και αν το κρατάς στα χέρια και δεν το ακουμπάς, γαγγραινα παθαινεις....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...