doutsos13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Έχω μία απορία! Όταν εκτελώ το πρόγραμμα μου τα ελληνικά τα εμφανίζει με ερωτηματικά! Το ξέρω οτι πρέπει να έχει πολύ απλή λύση αλλά από ότι καταλάβετε μου διαφεύγει οπότε η βοήθεια σας είναι πολύτιμη άλλες φορά που είχα χρησιμοποιήσει Visual Studio δεν είχα πρόβλημα Ευχαριστώ πολύ !
migf1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Από τα λίγα που γνωρίζω περί Visual Studio, σώζει από default σε UTF-8. Από την άλλη μεριά, η κονσόλα μπορεί να δείξει κουτσουρεμένους UTF-8 χαρακτήρες μόνο αν της αλλάξεις τη default γραμματοσειρά της από Raster OEM σε Lucida Console ή σε Consolas (αυτό το κάνεις από τα Options, στο μενού που ανοίγει αν κάνεις κλικ στην πάνω αριστερή γωνία του παραθύρου της κονσόλας) και επίσης να αλλάξεις το codepage σε 65001 (chcp 65001). Το VS έχει επίσης μια επιλογή: Tools > Options > Environment > Documents [named Save documents as Unicode when data cannot be saved in codepage], την οποία ενδεχομένως να μας εξηγήσουν τι ακριβώς κάνει (ή δεν κάνει) όσοι δουλεύουν με το συγκεκριμένο IDE. Κρίνοντας από την ονομασία της, θα περίμενα πως όταν είναι επιλεγμένη θα αποθηκεύει τα έγγραφα στο τρέχον multi-byte codepage της κονσόλας. Δεν δείχνει να το κάνει όμως τώρα που το δοκίμασα πρόχειρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα