Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Προχτές πήρα ένα καινούριο Sony Vaio http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SONY-VAIO-SVS1512S1ES.GC2,99452,397551,509155.html .

Αρκετά όμορφο εξωτερικά.Έχει win8 64bit.Έχει 2 modes,stamina(όπου γενικά ψιλοσέρνεται το λαπτοπ) και turbo mode (όπου φορτώνει τα πάντα αρκετα πιο γρήγορα αλλά καταπίνει την μπαταρία).

Παρόλα αυτά επειδή είχα βολευτεί τα 7αρια ήθελα να τα βάλω σε dual boot.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ξεκινάει το λαπτοπ δεν βλέπω καν boot options,φορτώνει κατευθείαν το σημα του Vaio,και ακόμα και πατώντας F10,F2 ή άλλα πλήκτρα δεν με βάζει καν στο bios,πράγμα που με εμποδίζει και απο το να κάνω ένα image για λογους ασφαλείας με το Acronis.Εκτος του ότι το acronis δεν παίζει προφανώς λόγω συμβατότητας με τα win8.Οπότε προσπάθησα να το κάνω με bootable cd του acronis που έχω κανει αλλά τπτ.

Έχει κανείς καμία λύση???

Τα 8αρια θέλω να τα αφήσω μιας και γνήσια είναι αλλά και θέλω να τα δουλέψω λίγο να δω πως είναι,αλλά εχω και τα 7αρια γνήσια και πιστεύω ότι θα πηγαίνει πού καλύτερα το λαπτοπ.

Λοιπόν μάλλον το είχα μπροστά μου αλλά δεν είχα πάρει χαμπάρι......απ'ότι διάβασα μάλλον ξεκινάει από το cd αν του πατήσεις το πλήκτρο Assist που έχει,όταν ξεκινάει το boot.Θα το δοκιμασω και θα σας πω......πρέπει να μου υπενθυμίζω συνέχεια το ρητο RTFM.......

Αλλα το άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ να δημιουργήσω ένα partition πέρνοντας χώρο απο τον ελεύθερο χωρο του δίσκου, για τα 7 ενώ είμαι μέσα στα 8,για να στήσω τα 7αρια μετά....γίνεται από το manage των δίσκων??

Δημοσ.

λοιπον εκανα partition.ολα οκ.οταν ομως παω να στησω τα 7αρια μου λεει ουσιαστικα οτι δεν γινεται λογω του οτι το ολο partition ειναι GPT.Δυστυχως ενω βρηκα οδηγιες για το πως αλλαζει το GPT απο ενα partition επειδη δεν εχω 2 δισκους αλλα εναν,αν κανω την διαδικασια θα τα χασω ολα.....οποτε μαλλον το αφηνω ως εχει προς το παρον...εκτος αν εχει καποιος καμια αλλη ιδεα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...