Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας σε όλους.

Έχω το εξής πρόβλημα, το οποίο φαντάζομαι μόνο εδώ θα βρω λύση:

Έχω δύο σκληρούς στο pc. Ο ένας (τον οποίο και τον ξεχνάμε είναι αποκλειστικά για αρχεία). Στον δεύτερο έχω κάνει δύο partition, το καθένα από τα οποία έχει πάνω του και ένα λειτουργικό. Στο μεν πρώτο τα windows xp (τα οποία και εγκαταστάθηκαν πρώτα) και στο δε δεύτερο τα windows 7 (τα οποία έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους μήνες).

Χρησιμοποιώ, όπως ίσως καταλαβαίνετε, μόνο τα windows 7 και έτσι θα ήθελα να διαγράψω το άλλο λειτουργικό και να επαναφέρω το δίσκο σε αρχική κατάσταση (χωρίς partitions).

Το θέμα του boot loader το έλυσα (νομίζω) με το EasyBCD, όπως διάβασα σε posts άλλων συμφορουμιτών και έτσι μου μένει (μάλλον) η διαγραφή του λειτουργικού συστήματος.

Μετά από αρκετό διάβασμα μέσα στο forum δεν κατάλαβα αν τελικά γίνεται ή όχι. Κι αν ναι, με ποιον τρόπο.

Σας παραθέτω την κατάσταση των σκληρών μου για να καταλάβετε.

newpicturer.jpg

Κάθε βοήθεια πολύτιμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

θες να πεις οτι δεν μπορεις ενω εισαι μεσα σε win7 να κανεις format το partition με τα xp, ειτε απευθειας απο το mycomputer ειτε με καποιο σχετικο προγραμμα;

βασικα..αφου δεν θες πια να υπαρχουν διαφορα partition, για να ενωσεις το φορμαρισμενο πρωην partition με τα xp θα χρειαστεις καποιο προγραμμα.

Δημοσ.

θες να πεις οτι δεν μπορεις ενω εισαι μεσα σε win7 να κανεις format το partition με τα xp, ειτε απευθειας απο το mycomputer ειτε με καποιο σχετικο προγραμμα;

Δεν το δοκίμασα. Φοβάμαι μήπως κάνω καμιά βλακεία και έχω πρόβλημα στην εκκίνηση του pc.

Δημοσ.

Αν πας πάνω στο partition των xp και πατησεις διαμορφωση?Δεν γινεται?

Τωρα για το δευτερο που ζητας φανταζομαι με κανενα προγραμμα του τυπου Acronis θα τα καταφερεις

Δημοσ.

Με συγχωρείς αν δεν το εξήγησα σωστά.

Έγραψα ΝΟΜΙΖΩ γιατί δεν ξέρω αν σβήνοντας στο boot την έκδοση των windows xp (EasyBCD) είμαι ΟΚ. Ήταν μία από τις απορίες μου. Κατά τη γνώμη σου, αν απλά κάνω διαμόρφωση στο partition δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα στην έναρξη του υπολογιστή;

Στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο είχα κάνει, βλακεία και μετά δεν μπορούσα να ξεκινήσω και έψαχνα να κάνω boot από usb stick

Δημοσ.

Έγραψα ΝΟΜΙΖΩ γιατί δεν ξέρω αν σβήνοντας στο boot την έκδοση των windows xp (EasyBCD) είμαι ΟΚ.

Όχι δεν είσαι οκ,απλά έφτιαξες το boot menu για να αγνοεί τα xp,λίγο δύσκολα να σε αφήσει να το κάνεις format μέσα από τα windows αφού το διαμέρισμα με τα xp κρατάει το mbr.

Θα πρέπει να κάνεις την δουλειά σου με κάποιο πρόγραμμα για διαμερίσματα που ξεκινάει τον Η/Υ από cd,όπως π.χ. το gparted ή το MiniTool Partition Wizard Home Edition 7 με και τα δύο μπορείς να κάνεις delete το διαμέρισμα με τα xp να κάνεις move/resize το διαμέρισμα των 7 και σημαντικό να κάνεις rebuild mbr,έτσι το έχει το minitools,στον δίσκο για να ξεκινάει,επειδή όμως έκανες εγκατάσταση στο δεύτερο διαμέρισμα,ενδέχεται να πρέπει να κάνεις εκκίνηση από το dvd των 7 και να ξανά φτιάξεις από εκεί το bcd μέσα από την κονσόλα αποκατάστασης με την εντολή bootrec /RebuildBcd.

http://support.microsoft.com/kb/927392/el#method1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...