Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζοντας σχόλια χρηστών σε forum της Dell διαπίστωσα ότι η μαύρη οθόνη ενώ ο Dell XPS 1530 δουλεύει κανονικά είναι συχνό και δυστυχώς σοβαρό πρόβλημα.

Ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά. Ακούγεται ότι μπαίνει σε windows αλλά δεν βγάζει εικόνα ούτε στο monitor, ούτε σε VGA/HDMI.

Στην κοινότητα αναφέρουν ότι είναι πρόβλημα ενός chip πάνω στο Motherboard. Ένας μάλστα βρήκε μία προσωρινή λύση με πιστολάκι μαλλιών που ζεσταίνει το μηχάνημα και δουλεύει κανονικά. http://www.youtube.com/watch?v=Y3h0Tt2cWBs

Το δοκίμασα και όντως δουλεύει! Απλώς είναι προσωρινό fix. Το laptop είναι από το 2007 και γενικά δουλεύει σωστά.

Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει και αν αξίζει να το φτιάξω?

Δημοσ.

Αυτό που χάλασε είναι η καρτα γραφικών που βρίσκεται πανω στη μητρική...

Δυο ειναι οι κύριοι τρόποι να φτιαχτεί....Ο πρώτος είναι να το reflow (αυτό που έκανες εσύ και είναι προσωρινό)...που αντι για να τη ζεστάνουν με πιστολάκι αλλοι την βάζουν στο φούρνο και κρατάει 1 μήνα συνήθως εκτός αν είσαι τυχερός τότε κρατάει 2 μείνεις και αν είσαι πολύ καλός 3 μήνες :P....μετα την ξαναβάζουν και αν δουλέψει εχει καλώς διαφορετικά παει για πεταμα :P

Ο δεύτερος τρόπος και πιο μόνιμος είναι το reballing που κανουν καποιες ειδικές κολλήσεις πανω στο τσιπακι....υπάρχουν μαγαζιά που το κανουν αυτό αλλα η τιμή κυμαίνεται απο 100-200 ευρώ...

• Like 1
Δημοσ.

Φοραει την 8400 λογικα επανω.

Το ιδιο προβλημα εμφανισε και σε εμενα το 1530 που ειχα.

Το πουλησα για ανταλλακτικα και τελειωσε :P

• Like 1
Δημοσ.

Αν βρεις πουθενα να σου κανουν reballing με 60-80 ευρω αξιζει να το φτιαξεις.Παραπανω λεφτα δεν αξιζει να δωσεις γι αυτο, παρε καινουργιο.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Ξέρετε ποιος κάνει reballing? Να φανταστώ ότι στην αντιπροσωπεία θα γελάνε αν τους το πω. Αυτοί θα θέλουν να αλλάξουν μητρική.

Πάντως αυτό με το φούρνο είναι απίθανο. Δεν το έχω κάνει αλλά είδα βιντεάκι. Μετά από περμανάντ θα κάνω και πίτα με την motherboard. Τι άλλο θα δούμε?

Ουσιαστικά αυτό με το πιστολάκι, για reflow μπορώ να το κάνω για πάντα, ή κάποια στιγμή θα είναι μόνιμο πρόβλημα?

Έχω και άλλο laptop και αυτόν τον έχω για το σπίτι. Αλλιώς θα πρέπει να βρω κάποιον να τον αγοράσει για ανταλλακτικά.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Ξέρετε ποιος κάνει reballing? Να φανταστώ ότι στην αντιπροσωπεία θα γελάνε αν τους το πω. Αυτοί θα θέλουν να αλλάξουν μητρική.

Ενας άλλος insomniac πρότεινε αυτό εδώ....κοστίζει 80 ευρώ και αν δεν φτιάξει δεν πληρώνεις τίποτα....δεν ξέρω αν ισχύει έτσι έλεγε πάντως...

Φυσικά και στην αντιπροσωπία θα σου πούνε για αλλαγη μητρικής και θα σου κοστίσει κανα 300αρι... το λιγότερο...

Πάντως αυτό με το φούρνο είναι απίθανο. Δεν το έχω κάνει αλλά είδα βιντεάκι. Μετά από περμανάντ θα κάνω και πίτα με την motherboard. Τι άλλο θα δούμε?

Ουσιαστικά αυτό με το πιστολάκι, για reflow μπορώ να το κάνω για πάντα, ή κάποια στιγμή θα είναι μόνιμο πρόβλημα?

Καποια στιγμή θα είναι μόνιμο...

Έχω και άλλο laptop και αυτόν τον έχω για το σπίτι. Αλλιώς θα πρέπει να βρω κάποιον να τον αγοράσει για ανταλλακτικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...