corrupted Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 παιδια εχω τρελαθει. ενεργοποιησα qos me την σειρα priority: Dns louckup, browsing,voip,h323,ftp,messanger-skype,vpn,video streaming,mms,torent και μιλαμε ο πατερας μοθ κατεωαζει με 700 εγω με 300 και οι σελιδες web browsing ανοιγουν σε μισο sec. στο baudtec αμα ανοιγα firewall spi κολλουν ολα. Στο d-link εχω spi ,antidos ,antiping ,antisyn etc,.. πεζω diablo 3 και δε νιοθει... p.s οχι δε δοuλευω στην d-link Καλως ορισες στον κοσμο του Linux. (Τρεχεις linux με πυρηνα 2.6.x αν δεν το εχεις καταλαβει, γι'αυτο ολα κυλανε ομορφα.) Μπορεις μεσω telnet ή ssh να δωσεις την εντολη "sh" και να μπεις στις εντολες του busybox. Θα ηθελα να μου κανεις μια χαρη... Εχω παρατηρησει πως τα firmwares της D-Link που εχουν IPv6 support, εχουν ενα θεμα με τα security logs. Δηλαδη οταν καποιος κανει portscan για παραδειγμα ή τσεκαρει ενα port, θα πρεπει να εμφανιζεται το log ετσι: Σε αυτα με IPv6 ομως, δεν εμφανιζει στοιχεια οπως τις IP, τα ports κλπ, ειναι δηλαδη ετσι... Αν εχεις ενεργοποιησει το logαρισμα, πες μου αν γινεται και σε σενα αυτο... Αν δεν το εχεις ενεργο, ενεργοποιησε το και βαλε τις τιμες στο "debugging" level. Ευχαριστω.
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 παιδια εχω τρελαθει. ενεργοποιησα qos me την σειρα priority: Dns louckup, browsing,voip,h323,ftp,messanger-skype,vpn,video streaming,mms,torent και μιλαμε ο πατερας μοθ κατεωαζει με 700 εγω με 300 και οι σελιδες web browsing ανοιγουν σε μισο sec. στο baudtec αμα ανοιγα firewall spi κολλουν ολα. Στο d-link εχω spi ,antidos ,antiping ,antisyn etc,.. πεζω diablo 3 και δε νιοθει... p.s οχι δε δοuλευω στην d-link το dlink δεν ειναι ρουτερ των 10 ευρω οπως ειναι τα baudtec..γενικως τα τορρεντς επειδη ανοιγουν καμποσα connections σου αλλαζουν λιγο τα φωτα.
boombastik Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Ειναι οπως την δευτερη foto χωρις τα ip. (To τσεκαρα σημερα)
corrupted Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Σ'ευχαριστω. Να δω ποτε θα το διορθωσουν αυτο το πραγμα, το παρακολουθω εδω και ενα χρονο σχεδον, και ΟΛΑ τα IPv6 firmwares, εχουν αυτο το θεμα. Μαλλον κατι δεν παει καλα με τη συμβατοτητα του iptables (firewall) με το IPv6... Απλα ειναι σπαστικο να μην μπορεις να δεις την IP και το Port της... "επιθεσης".
boombastik Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Corrupted αν εχω τις επιλογες ετσι: Xωρις τικ στο spi περνω τα dos και τα port scan protection? Η πρεπει να κανω enable αναγκαστικα το spi για να εχω και ολα τα αλλα protections?
corrupted Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Οχι, δεν ειναι απαραιτητο το SPI για να δουλευουν τα υπολοιπα. Εξαλλου αν ηταν, με το που το ξε-τικαρες θα ξε-τικαριζοντουσαν αυτοματα και τα αλλα. Απλα με το SPI "ποιανει" περισσοτερα πακετα (αν δεν ξερεις τι ειναι τα πακετα, πες'τα δεδομενα), με αποτελεσμα να βγαζει περισσοτερες καταχωρησεις στο log. Δεν κινδυνευεις χωρις SPI, αλλα γιατι να μην το εχεις ενεργο? Επισης επειδη εχουν δει πολλά τα ματια μου, κανε και εναν on-line ελεγχο για τα ports (οτι ειναι κλειστα δηλαδη), με το Shields Up... http://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2 (All service ports) Και αν θες, ανοιξε καποιο προσωρινα (απο το "Remote Management") για να επιβεβαιωσεις οτι ειναι σωστα τα αποτελεσματα. Και εννοειται οτι αλλαζουμε password για το web interface ακομα κι'αν ειμαστε 1000% σιγουροι οτι το port ειναι κλειστο, ετσι?
boombastik Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Ολα stealth τα εβγαλε.(αφου εκλεισα πρωτα το win firewall) Σε ενα forum της d link ελεγε οτι με online gaming να αποφευγεται το spi firewall. Εξαλου το built in firewall στα windows 7 παρεχει Stateful Packet Inspection. (και το windows xp firewall)
corrupted Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Ναι... εχει μια λογικη βαση αυτο, μπορει π.χ να θεωρει το firewall του D-Link οτι καποια πακετα ερχονται με σκοπο το "flooding" ή καποιο αλλο κριτηριο και να τα κοβει. Αλλα θα το δεις ο ιδιος αυτο. Εγω θα το αφηνα ενεργο. Και μονο αν ειχα προβλημα στα παιχνιδια θα το εκλεινα. Οσο για το firewall των Windows... αν ο attacker περασει το router, δεν θα εχει προβλημα να αποκτησει προσβαση στο PC (αν υποθεσουμε οτι το PC εχει καποια αδυναμια που σχετιζεται με τα open ports οπως αυτα που ειναι απο προεπιλογη ανοιχτα οπως το 135, το 445 κλπ), ακομα κι'αν εχει firewall. Το θεμα ειναι να μην περασει το router. Και γενικως δεν μπορει να συγκριθει το firewall των Windows, με αυτο του router. Οχι οποιουδηποτε router, ειναι και routers που το firewall τους ειναι ανυπαρκτο ή ανεπαρκες... Το μονο σοβαρο πακετο για firewall που εχουν τα Windows ειναι το "IPSEC POLICY". Στα Windows 8 βεβαια, εχει γινει καλη δουλεια στο θεμα firewall, τουλαχιστον καλυτερη απο τα XP, 7. ΥΓ: Δεν χρειαζεται να κλεινεις το firewall των Windows για να τεσταρεις το router. Τα πακετα "χτυπανε" πανω στο router και εκει ειναι το "τερμα". Το firewall των Windows ειναι διακοσμητικο, κυριως για τα "εξερχομενα" προγραμματα χρησιμευει, που θελουν να αποκτησουν προσβαση στο δικτυο, για να τσεκαρει με λιγα λογια.
boombastik Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Και σε περιπτωση που σου χρειαστουν επειδη διαβασα οτι τα d-link ειναι ειδικοτητα σου: Τhe NIC is Αtheros AR 9285L and the switch is BCM 63281KFBG.
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 νομιζω καποιοι ειχαν αναφερει προβληματα με το spi σε μερικα ρουτερ και με Online games Οτι δεν παιζουν τα Ports.εκτος αν θυμαμαι λαθος.απο εκει και περα ειτε firewall σε windows 7,8 ειτε σε software αμα ο αλλος δεν ξερει να το χρησιμοποιει ειναι αχρηστο.απειρα ατομα οταν εκανα support παταγαν σε ολα deny με σκοπο να μην μπορουν να δουν ουτε καν σελιδα.και οι αλλοι μισοι εκαναν το αναποδο.δεν ηξεραν τι ηταν το καθενα και τα εκαναν ολα permit.και υπηρχαν και τα τραγελαφικα.να βλεπεις να σουλενε καποιος μου εκανε επιθεση και να το λενε σοβαρα και η ip να ειναι του dns του Provider.η να ανοιγουν τορρεντ να βλεπουν καποια errors στο spi και να λενε οτι τους Hackaroun.
corrupted Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Και σε περιπτωση που σου χρειαστουν επειδη διαβασα οτι τα d-link ειναι ειδικοτητα σου: Τhe NIC is Αtheros AR 9285L and the switch is BCM 63281KFBG. Ρε θηριο, το ανοιξες? Η απο το net οι πληροφοριες? Thank's for the info οπως και να'χει, αν και δεν ειμαι OpenWRT developer, ειναι παντα χρησιμες αυτες οι πληροφοριες...
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 ελπιζω αν το ανοιξε να μην εχει αυτοκολλητακι warranty void if removed..
boombastik Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 -https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=38534 Εσυ τον ρωτας τι περιεχει και αυτος σου απαντα. Αλλα μαλλον δεν ειδες την απαντηση ποτε ..
corrupted Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Χαχαχα! Απο το καλοκαιρι ειναι, που να τα θυμαμαι ολα... Ασε που το forum του OpenWRT ειναι χαοτικο και ειναι πολυ δυσκολο να βρεις παλια θεματα (το search δεν δουλευει σωστα). Αμα το βαρεθεις παντως ή αλλαξεις router (και πας σε ακομα καλυτερο D-Link )... ... και θες να βαλεις και OpenWRT στο 2640Β, ειμαι σχεδον σιγουρος πως με λιγες αλλαγες στον κωδικα για το 2740Β F1, μπορεις να το βαλεις. Ιδιο μεγεθος flash, broadcom 6328 και τα δυο, και ο ath9k driver θα εντοπισει αυτοματα το AR 9285L... Με το switch δεν ξερω τι γινεται, αλλα αν εχεις ethernet traffic κανονικα στα ports, δεν τρεχει και τιποτα. Νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου να βγαλουν images και για το 2640B E1...
boombastik Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 και κατι τελευταιο εχω connex 24 ---> που πολλοι λενε οτι το σωστο ειναι 1492 mtu(pppoe) Ομως το baudtec ειχε επιλογη να περνει το default mtυ του οτε και την ειχα μετρησει απο tcp optimizer site και ειναι 1482 (το τσεκαρα και με baudtec σε αλλη γραμμη φιλου μου) Και οντως για να μι εχω fragement χρησιμοποιησα την εντολη cmd με ping και ειδα οτι h σωστη τιμη ειναι 1454+28=1482 (ping -l 1454 -f www.google.com) με 1456 επερνα 4 fragement. Aρα η σωστη τιμη mtu setting στο router ειναι 1482. (τoλαχιστον για την περοχη τησ λεσβου που κατοικω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα