boombastik Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα 1)Κσέρει κανείς αν το παραπάνω router to e-shop χρισιμοποιει broadcom chip? -http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614704 2)Πιο revision είναι? 3)Και πιο είναι το τελευτάιο firmware update? Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 http://www.wikidevi.com/wiki/D-Link_DSL-2640B_rev_T1 poio revision ειναι δεν το κοβω να το δεις αν δεν πας εκει και το ανοιξεις.δεν ξερω καν αν το γραφει απεξω.συνηθως το γραφουν απο κατω απο το ρουτερ. firmware Version Description Date Download 4.00 - Fixed Portforwarding service rules. - Fixed compatibility for firmware upgrade with firefox 3.0 - Fixed ALG SIP Please see enclosed release notes for full release information.. 16/06/2009 00:00:00 http://www.dlink.com/uk/en/support/product/dsl-2640b-adsl-2-wireless-g-router-with-4-port-10-100-switch
corrupted Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Tο γραφει πανω στο κουτι το revision (δεν χρειαζεται να ανοιχτει), οπως και την εκδοση του firmware. Ολα τα 2640Β φορανε Βroadcom. Αλλα οχι το ιδιο. Το revision B2 φοραει Broadcom 6348. To revision B3 φοραει Broadcom 6338 To revision E1 φοραει Broadcom 6328 Revision T1 δεν ηξερα οτι υπαρχει, αλλα απο το λινκ του poulinos φαινεται να φοραει Broadcom 6338, οποτε παιζει περιπτωση να ειναι το B3... βαφτισμενο Τ1. Οσο για το firmwware, δες τις ημερομηνιες και θα καταλαβεις... ftp://ftp.dlink.gr/Products/DSL/DSL-2640B/Firmware/ Αν δεν σουν πουν απο το e-shop τι γραφει πανω το κουτι, δεν μπορεις να ξερεις τι θα αγορασεις. Και μην βασιζεσαι στη φωτο, μπορει να μην εχει καμια σχεση το πραγματικο προιον.
poulinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Tο γραφει πανω στο κουτι το revision (δεν χρειαζεται να ανοιχτει), οπως και την εκδοση του firmware. Ολα τα 2640Β φορανε Βroadcom. Αλλα οχι το ιδιο. Το revision B2 φοραει Broadcom 6348. To revision B3 φοραει Broadcom 6338 To revision E1 φοραει Broadcom 6328 Revision T1 δεν ηξερα οτι υπαρχει, αλλα απο το λινκ του poulinos φαινεται να φοραει Broadcom 6338, οποτε παιζει περιπτωση να ειναι το B3... βαφτισμενο Τ1. Οσο για το firmwware, δες τις ημερομηνιες και θα καταλαβεις... ftp://ftp.dlink.gr/Products/DSL/DSL-2640B/Firmware/ Αν δεν σουν πουν απο το e-shop τι γραφει πανω το κουτι, δεν μπορεις να ξερεις τι θα αγορασεις. Και μην βασιζεσαι στη φωτο, μπορει να μην εχει καμια σχεση το πραγματικο προιον. αμα το γραφει πανω στο κουτι μια χαρα γιατι στο eshop να το ανοιξει δεν θα τον αφηναν.σε αλλα ρουτερ δεν το γραφει απεξω καιειναι θεμα. ναι με τις φωτογραφιες μην στηριζεσαι την εχω πατησει με καρτα γραφικων που εψαχνα το παλιο revision που ειχε αλλο fan.δεστο πριν το παρεις αν ψαχνεις κατι συγκεκριμενο.μπορει να σου πουν οκ τελειωσε το ταδε revision πλεον πχ αυτο.
boombastik Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Το αγόρασα 42 Ε και ειναι ok. (5 μερες να το κανο ρεσταρτ με 2 pc πανω του το ενα κατεωαστηρι το αλλο gaming) το ασυρματο το εχω κλεισει μιας και δεν με ενδιαφερει. Τελικα ηταν το revision E1 με το 6328 chip. -http://wiki.openwrt.org/doc/hardware/soc/soc.broadcom.bcm63xx Το καλυτερο απο τα 3 δηλαδη. Ενα καλο upgrade απο το ελλεινο baudtec.
corrupted Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Ενα καλο upgrade απο το ελλεινο baudtec. Καλα, αυτο εννοειται! Τα broadcom chips ειναι πολυ καλα και σταθερα... κατα γενικη ομολογια. Αφου επεσες και στο 6328, τυχερος εισαι.
boombastik Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Τωρα απο firmware update το site που μου εδωσε ο κυριος poulinos: ftp://ftp.dlink.gr/Products/DSL/DSL-2640B/Firmware/ εχει το βερσιον 1.0 ιουνιου 2011 Αυτο που εχω εγω ειναι ιουλιου 2011 βερσιον 1.1 και σε αυτο το site εχει βερσιον 2.0 φεβρουαριο 2012 αλλα δεν εχει changelog. : ftp://ftp.dlink.es/DSL/DSL-2640B/Hardware%20E1/Firmware/ Να αφησω το 1.1 λετε?
corrupted Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Αφου δεν μπορεις να κατεβασεις απο καπου την 1.1 που ηδη εχει ωστε αν η 2.0 ειναι χειροτερη... να επαναφερεις την 1.1, καλυτερα ασ'το upgrade. Η 2.0 ειναι πολυ πιθανο να δινει IPv6 support, that's all. Βασικα... τσέκαρε το wireless. Αν ειναι σταθερο σα βραχος... εγω δεν θα το πειραζα, τουλαχιστον μεχρι να βρω το image της 1.1 ΥΓ: Εγω εδωσα το ftp, αλλα δεν ειχα ψαξει πρωτα στα υπολοιπα ftp της D-Link. ΥΓ2: H 2.0 δεν ειναι Φεβ. 2012 αλλα Δεκ. 2011 (12282011). Φεβ. 2012 ανεβηκε στο ftp.
boombastik Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Το 1.1 εχει support ipv6 . (To ειχε και στο κουτι επανω) Και κατι για wireless n εγγραφε. Το wireless δεν εχω συσκευη να το δοκιμασω(το εχω κλειστό) Αφου δεν εχω προβληματα με τα cables, θα το αφησω ετσι.(1.1 version)
corrupted Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Ναι, ειναι Wireless N στα 150Mbps... Βασικα με 10 ευρω παραπανω θα μπορουσες να εχεις παρει το 2740B (Revision F1) που ειναι Wireless N στα 300Mbps και φοραει επισης Broadcom 6328. Αλλα απ'οτι καταλαβα δεν σε ενδιαφερει και πολυ το wireless, οποτε μια χαρα εισαι και με το 2640Β.
poulinos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Το αγόρασα 42 Ε και ειναι ok. (5 μερες να το κανο ρεσταρτ με 2 pc πανω του το ενα κατεωαστηρι το αλλο gaming) το ασυρματο το εχω κλεισει μιας και δεν με ενδιαφερει. Τελικα ηταν το revision E1 με το 6328 chip. -http://wiki.openwrt.org/doc/hardware/soc/soc.broadcom.bcm63xx Το καλυτερο απο τα 3 δηλαδη. Ενα καλο upgrade απο το ελλεινο baudtec. ε μην συγκρινεις και εσυ το ρουτερ των 2 ευρω (baudtec) με το dlink.ειναι ανισο Τωρα απο firmware update το site που μου εδωσε ο κυριος poulinos: ftp://ftp.dlink.gr/Products/DSL/DSL-2640B/Firmware/ εχει το βερσιον 1.0 ιουνιου 2011 Αυτο που εχω εγω ειναι ιουλιου 2011 βερσιον 1.1 και σε αυτο το site εχει βερσιον 2.0 φεβρουαριο 2012 αλλα δεν εχει changelog. : ftp://ftp.dlink.es/DSL/DSL-2640B/Hardware%20E1/Firmware/ Να αφησω το 1.1 λετε? αν και δεν εχει changelog Οπως λες και δεν εχεις και προβλημα με το router εν τουτοις εγω θα περναγα το πιο νεο.ο λογος οτι θεωρητικα διορθωνει κατι και δεν χαλαει κατι.τουλαχιστον δεν θυμαμαι να εχω κανει Update σε ρουτερ και να εχω περισσοτερα προβληματα απο πριν.και το βλεπω και διαφορετικα.μπορει οταν το επαιρνες να ειχε το 1.2 απο την μανα του.οποτε τι να το ειχε απο την αρχη τι να το βαλεις εσυ.προσωπικη αποψη.εχω μια μανια οτι συσκευη παιρνω το πρωτο πραγμα firmware update.
boombastik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Και αυτα ειναι τα Χαρακτηριστικα της γραμμης μετα απο 8 ορες χρησης: Tα λαθη αυτα ειναι ok?
corrupted Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Το θεμα των λαθων δεν το κατεχω, ισως μπορει να μας διαφωτισει ο poulinos. Αλλα στο "RS Correctable Errors" και στο "Bit Errors" βλεπω αυξημενες τιμες. Επαιζες με torrent μηπως?
poulinos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 δεν θα δεις γραμμη που να μην εχει errors οποτε μην σε αγχωνει.adsl ειναι οχι οπτικη ινα ουτε μισθωμενο.εγω πχ μετα απο 25 μερες Online εχω Uptime: 25 days, 5:52:51 Error Seconds (Local/Remote): 1.376 / 0 FEC Errors (Up/Down): 214.112 / 85.009.601 CRC Errors (Up/Down): 14.118 / 629.036 HEC Errors (Up/Down): 1.494.220.878 / 5.472.026 βεβαια το THomson δεν τα παει καλα με τα counters Των errors.αλλα γενικοτερα δεν εχω θεμα με την συνδεση.κατεβαζω Max ,seedaro max all night long. μην σε πιανει αγχος .δενεχει τιποτα παραξενο.συνηθως αμα η γραμμη ειναι τοσο χαλια που να εχει πολλα errors θα βλεπεις απο ασταθεια σαν γραμμη μεχρι να μην μπορεις να κατεβασεις max ταχυτητα και διαφορα τετοια.
boombastik Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 παιδια εχω τρελαθει. ενεργοποιησα qos me την σειρα priority: Dns louckup, browsing,voip,h323,ftp,messanger-skype,vpn,video streaming,mms,torent και μιλαμε ο πατερας μοθ κατεωαζει με 700 εγω με 300 και οι σελιδες web browsing ανοιγουν σε μισο sec. στο baudtec αμα ανοιγα firewall spi κολλουν ολα. Στο d-link εχω spi ,antidos ,antiping ,antisyn etc,.. πεζω diablo 3 και δε νιοθει... p.s οχι δε δοuλευω στην d-link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα