Pokemon640 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 (για να μην ανοίγω άλλο thread), για να αφαιρέσω μωσαϊκό, και να βάλω άλλο πάτωμα, τι διαδικασία χρειάζεται ; μου έχουν πει ότι είναι τρελό ζόρι να αφαιρεθεί το μωσαϊκό. Αλλά ο βασικός λόγος είναι ότι δεν προσφέρει μόνωση (ειδικά στον ήχο, αν πέσει κάτι).
bill999r Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Σπάσιμο και αφαίρεση μωσαικου, γέμισμα και αλφαδιασμα επιπέδου και τέλος στρώνεις το πλακακι(αν θες πλακακι). Αλλά γιατί να το αφαιρέσεις; Η καλύτερη, πιο γρήγορη και οικονομική λύση είναι να το αφήσεις όπως είναι κ από πάνω να στρώσεις το νέο δάπεδο, πλακάκι ή laminate. 1
Pokemon640 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Σπάσιμο και αφαίρεση μωσαικου, γέμισμα και αλφαδιασμα επιπέδου και τέλος στρώνεις το πλακακι(αν θες πλακακι). Αλλά γιατί να το αφαιρέσεις; Η καλύτερη, πιο γρήγορη και οικονομική λύση είναι να το αφήσεις όπως είναι κ από πάνω να στρώσεις το νέο δάπεδο, πλακάκι ή laminate. γιατί το μωσαϊκό είναι τέρμα άχρηστο στο θέμα ηχομόνωσης και μόνωσης στο κρύο. Υπάρχουν πολλά δομικά υλικά πολύ ανώτερα από αυτό. Ειδικά αν το πάτωμα το φτιάξω με αρκετά διαφορετικά layers
stelios18120 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Αφαίρεση μωσαϊκού ε; Καλό κουράγιο στον υδραυλικό σου ή ποιον το ξηλώσει Τελευταία φορά εσκαψα με το μεγαλο και βαρύ κομπρεσέρ μωσαϊκό και που έφυγε ο τακος για μερικά μέτρα (καμία 15αρια) και 12 εκατοστά βάθος. Έκανα αυλάκι για να περάσω σωλήνες καλοριφερ (υδραυλικός είμαι και σκάβω συχνά δάπεδα αλλά το παλαιο μωσαϊκό οτι πιο σκληρό που υπαρχει)
bill999r Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Ποια υλικά θεωρείς ότι θα σου προσφέρουν περισσότερη ηχομονωση - θερμομονωση; Αν από κάτω υπάρχει διαμέρισμα τότε το όφελος σε θερμομονωση είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Αν υπάρχει πυλώτη τότε θέλεις εξωτερική θερμομονωση και πάλι με μέτρια αποτελέσματα. Το μόνο υλικό που μπορεί να προσφέρει μια καλύτερη μονωση είναι το ξύλινο πάτωμα. Η δεύτερη καλύτερη λύση και πιο οικονομική είναι το laminate με ένα καλό ηχονονωτικο - θερμομονωτικο υπόστρωμα. Το όφελος σε θερμομονωση και ηχομονωση από το ξηλωμα ενός μόνο τμήματος με μωσαικο θα είναι ανύπαρκτο αν υπολογίσεις πόσο θα σου κοστίσει.
Pokemon640 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 ξύλινο δάπεδο δεν είμαι 1000% σίγουρος αν θα έβαζα, καθώς γραντζουνιέται σε βαρύ φορτίο αλλά έχει καλή απόδοση στον ήχο, ειδικά αν κάτω συνδυαστεί υπόστρωμα όπως αυτό. Βέβαια τη μελέτη για το τι στρώματα θα μπούν στο δάπεδο θα μου τη κάνει ο Sound engineer που εμπιστεύομαι. Και την εγκατάσταση/βελτίωση ο ανάλογος μάστορας (προβλέπω να ξεψυχήσει γιατί είναι αρκετά τετραγωνικά μωσαϊκό, περίπου 30τμ).
dollyyy19 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 ειναι χρωματιστο τσιμεντο στην ουσια,με χρωματιστες κροκαλες,και τριψιμο και γιαλισμα.....τι εννοεις οτι δεν εχει ηχομονωση?εχει και παραεχει αν το συγκρινεις με πλακακι......ξυλωσα μωσαικο 200 τμ με ενα πνευματικο πιστολετο των 50 ευρω.μετα,ηταν για πεταμα.ζορικη δουλεια,αλλα αν δεν περισευουν,δεν εχεις αλλη επιλογη.... 1
bill999r Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 ειναι χρωματιστο τσιμεντο στην ουσια,με χρωματιστες κροκαλες,και τριψιμο και γιαλισμα.....τι εννοεις οτι δεν εχει ηχομονωση?εχει και παραεχει αν το συγκρινεις με πλακακι......ξυλωσα μωσαικο 200 τμ με ενα πνευματικο πιστολετο των 50 ευρω.μετα,ηταν για πεταμα.ζορικη δουλεια,αλλα αν δεν περισευουν,δεν εχεις αλλη επιλογη.... Θεός...... Στο θέμα μας, κάτω από το διαμέρισμα τι υπάρχει κ καίγεσαι τόσο πολύ με την ηχομονωση;
Str Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Μοκέτα και μια ακριβή ηλεκτική σκούπα για πλύσιμο και καθάρισμα χαλιών το σκέφτηκες? θα σου μείνει και η σκούπα για το υπόλοιπο σπίτι... (ΑΝ είναι μόνο η ηχομόνωση το θέμα σου)
Pokemon640 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 ρε σεις το μωσαικο πως το φτιαχνουνε?Είναι ανάλογη φάση όπως το προφιτερόλ, ρώτα σεφ. ειναι χρωματιστο τσιμεντο στην ουσια,με χρωματιστες κροκαλες,και τριψιμο και γιαλισμα.....τι εννοεις οτι δεν εχει ηχομονωση?εχει και παραεχει αν το συγκρινεις με πλακακι......ξυλωσα μωσαικο 200 τμ με ενα πνευματικο πιστολετο των 50 ευρω.μετα,ηταν για πεταμα.ζορικη δουλεια,αλλα αν δεν περισευουν,δεν εχεις αλλη επιλογη....κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκανες και έβαλες των 50Ευρώ πιστολέτο, φαντάσου να καιγόταν πιστολέτο των 500Ευρώ.. και μετά άντε να το δικαιολογήσεις στην εγγύηση ότι ήταν "δίκαιη και απλή χρήση". Θα σε έχω στα υπόψη μόλις ξεκινήσει το έργο. Στο θέμα μας, κάτω από το διαμέρισμα τι υπάρχει κ καίγεσαι τόσο πολύ με την ηχομονωση;ηχογραφώ, και οτιδήποτε πέσει στο μωσαϊκό η στο ξύλο ακούγεται (κέρμα, καρφί, σφυρί κλπ). Στο δάπεδο κοινώς, πρέπει να στηθεί πολύ διαφορετικά στη σύνθεσή του και στις στρώσεις για να μηδενίσει όλο το θόρυβο. Μοκέτα και μια ακριβή ηλεκτική σκούπα για πλύσιμο και καθάρισμα χαλιών το σκέφτηκες? θα σου μείνει και η σκούπα για το υπόλοιπο σπίτι... (ΑΝ είναι μόνο η ηχομόνωση το θέμα σου) Το έχω σκεφτεί, το μοναδικό μειονέκτημα της μοκέτας είναι ότι, έτσι και λερωθεί με καφέδες, κρασιά η τρόφιμα, ο καθαρισμός της είναι ζόρικος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα