LongTom Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μες στο μυαλό μου είσαι. Είχα σκεφθεί κάτι τέτοιο http://www.ahappydea...duct-97087.html αλλά φοβόμουν να το ρισκάρω μη βγει μούφα.. αλλά λέω να το τολμήσω τελικά.. Δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά σε ότι αφορά κινεζομάγαζα-κινεζομοδέλα,έτσι δεν μπορώ να σε πω τι εστί αυτό που πόσταρες. Το μόνο που είχα ακούσει καλά λόγια από άλλο φόρουμ είναι το e μαγαζί ipadalternative.com(με κάθε επιφύλαξη όμως λόγω συνθηκών),βέβαια πρέπει να το ψάξεις πάρα πολύ καλά γιατί το QC των κινέζων είναι στα τάρταρα. Δες και σε αυτό(ή άλλα) φόρουμ για το τι μοντέλα πήραν οι άλλοι και ρώτα για τυχών προβλήματα και διαδικασίες.
Haldol Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Ρε συ Haldol σε άφησε να πάρεις το Kindle Ελλάδα;Για να λες τελωνίο,απο το amazon.com δε το πήρες; Από το .co.uk δε με άφηνε να το πάρω. Αλλά απλά με έκανε ανακατεύθυνση στο .com— δεν έφαγα άκυρο τελείως.
LongTom Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Από το .co.uk δε με άφηνε να το πάρω. Αλλά απλά με έκανε ανακατεύθυνση στο .com— δεν έφαγα άκυρο τελείως. Τα Ευρωπαϊκά Amazon πουλούν μόνο στις χώρες που είναι Kindle.
Haldol Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Τι εννοείς "μόνο στις χώρες που είναι Kindle"; Offtopic αυτό, αλλά παρατηρώ και μεγάλη διαφορά στις τιμές των βιβλίων από χώρα σε χώρα. Σε τυχαίο τίτλο που έψαχνα, στο .co.uk είχε ~3,5£. Στο .com είχε ~8 USD (ακριβότερο). Και πάλι στο .com, όταν "κατάλαβε" ότι προέρχομαι από Ελλάδα, η τιμή ταβάνιασε στα 19 USD!
LongTom Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Τι εννοείς "μόνο στις χώρες που είναι Kindle"; Offtopic αυτό, αλλά παρατηρώ και μεγάλη διαφορά στις τιμές των βιβλίων από χώρα σε χώρα. Σε τυχαίο τίτλο που έψαχνα, στο .co.uk είχε ~3,5£. Στο .com είχε ~8 USD (ακριβότερο). Και πάλι στο .com, όταν "κατάλαβε" ότι προέρχομαι από Ελλάδα, η τιμή ταβάνιασε στα 19 USD! Λάθος,μα πολύ λάθος,διατύπωση μου. Τα τοπικά καταστήματα της Amazon στις Ευρωπαϊκές χώρες(Γερμανία,Αγγλία,Ισπανία,Ιταλία)πουλούν μόνο στις τοπικές αγορές Kindle. Για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης πρέπει να απευθυνθείς στην Amazon.com. Είναι ανάλογα με τα δικαιώματα των εταιριών-διανομέων των βιβλίων. Στην Ευρώπη ισχύουν διαφορετικά πράγματα από ότι στην Αμερική και στην Ελλάδα διαφορετικά από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι μερικά βιβλία που εμφανίζει το Αμερικάνικο Amazon μπορεί να μην είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη-Ελλάδα λόγω ακριβώς αυτών των περιορισμών στα πνευματικά δικαιώματα.
durutti Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 pdf τις περισσοτερες φορες δεν διαβαζονται ακομη και με μετατροπη με ενα απο τα ειδικα προγραμματα του ειδους. Βιβλιο που ειναι αριστα σκαναρισμενο 1-1 σελιδα, καλο μεγεθος εχει μια πιθανοτητα αλλα και παλι....
Haldol Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Λάθος,μα πολύ λάθος,διατύπωση μου. Τα τοπικά καταστήματα της Amazon στις Ευρωπαϊκές χώρες(Γερμανία,Αγγλία,Ισπανία,Ιταλία)πουλούν μόνο στις τοπικές αγορές Kindle. Για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης πρέπει να απευθυνθείς στην Amazon.com. Ναι, ουσιαστικά αυτό έγινε. Με ανάγκασε να το αγοράσω από το .com. Σήμερα πάντως το έστειλαν, και το έστειλαν με UPS κιόλας, όχι με USPS. Παρασκευή είναι η εκτιμώμενη ημερομηνία για να φτάσει στα χέρια μου. Άντε, μακάρι. pdf τις περισσοτερες φορες δεν διαβαζονται ακομη και με μετατροπη με ενα απο τα ειδικα προγραμματα του ειδους. Βιβλιο που ειναι αριστα σκαναρισμενο 1-1 σελιδα, καλο μεγεθος εχει μια πιθανοτητα αλλα και παλι.... Σε αυτό το θέμα δε νομίζω να έχω πρόβλημα! Εμένα με ενδιαφέρουν .pdf που έχουν μόνο κείμενο μέσα, και μάλιστα "κανονικά", όχι σκαναρισμένα.
Haldol Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Τελικά παρέλαβα σήμερα το πρωί. Ότι και να πω είναι λίγο νομίζω... εμπειρία πολύ κοντινή με ένα κανονικό βιβλίο, σε κάποια πράγματα ανώτερη! Τα άξιζε τα λεφτά του. Επειδή όμως, τελικά ο φωτισμός είναι σημαντικός (για κάποιο λόγο είναι αρκετά πιο "σκοτεινό" από το χαρτί ενός βιβλίου) κάποια στιγμή θα κάνω τη μετάβαση στο Kindle PaperWhite πουλώντας αυτό. Φυσικά, στην επόμενη γενιά Kindle PaperWhite, ώστε α) να έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα και β) να έχει πέσει λίγο και η τιμή. Κατά τα άλλα το μυαλό μου σήμερα έχει... παπαριάσει απ'το διάβασμα. Α, και τα PDF δε μετατρέπονται και τόόόσο εύκολα. Ακόμα και αυτά που δεν έχουν εικόνες όταν τα μετατρέπω έχουν προβλήματα μορφοποίησης. Το πιο αποτελεσματικό που βρήκα για μετατροπή PDF, είναι να πάρω (copy-paste) το κείμενο, να αφαιρέσω ότι δε θέλω (π.χ. copyrights, αριθμούς σελίδων, κλπ), να αποθηκεύσω ως txt... και μετά να μετατρέψω.
LongTom Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Το απλό Kindle, αυτό με τα $89. Από αμερική φαντάζομαι. Πάντως αυτό που είδες με την οθόνη δεν το περιμένουν πολλοί. Λένε σιγά μωρέ ασπρόμαυρη οθόνη με χάλια refresh rate είναι,τι θα κλάσει μπροστά στις HD οθόνες των tablet; Εγώ είχα μένει στο πόσο κοντά είναι στο χαρτί. Αυτό 3 γενεές οθονών πίσω(με τις Vzplex του Orizon),εσύ που είδες e-paper μιας γενεάς πίσω πρώτη φορά πρέπει να ήταν μεγάλη η έκπληξη. Εάν έβλεπες και την e-paper HD φωτιζόμενη οθόνη σαν πρώτη επαφή θα κολλούσες άγρια.
Haldol Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δίκιο έχεις. Ενώ το ήξερα κιόλας ότι οι οθόνες e-ink μοιάζουν πολύ με χαρτί, αυτό το πράγμα όντως δε το περίμενα... κόλλησα απίστευτα μόλις άνοιξα το κουτί του. Δύσκολα θα ξαναπάρω φυσικό βιβλίο, τουλάχιστον ξενόγλωσσο, απ' ότι φαίνεται...
haHa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Α, και τα PDF δε μετατρέπονται και τόόόσο εύκολα. Ακόμα και αυτά που δεν έχουν εικόνες όταν τα μετατρέπω έχουν προβλήματα μορφοποίησης. Το πιο αποτελεσματικό που βρήκα για μετατροπή PDF, είναι να πάρω (copy-paste) το κείμενο, να αφαιρέσω ότι δε θέλω (π.χ. copyrights, αριθμούς σελίδων, κλπ), να αποθηκεύσω ως txt... και μετά να μετατρέψω. Ποιο προγραμμα χρησιμοποιεις Haldol??
arxo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα e-reader, κυρίως για pdf, word, powerpoint. Αυτή την στιγμή σπουδάζω στην Πράγα και είδα το Kindle 5 γύρω στα 100 ευρώ και σκέφτομαι να το αγοράσω. Αλλά απ'ότι διάβασα παραπάνω δεν διαβάζει pdf σαρωμένα βιβλία? Εγώ για σαρωμένα βιβλία και σημειώσεις το χρειάζομαι, οπότε να ψάξω κάτι άλλο?
Haldol Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Ψάξε για κάποιο tablet καλύτερα. Ενώ διαβάζει pdf, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Στα ίδια λεφτά που δίνεις θα βρεις αρκετά no-name tablets. Σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν καλύτερα (με εξαίρεση βέβαια την αυτονομία).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα