Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα οποια,θα σου ερθουν τελειως απαλαγμενα απο το desktop ui!

Θα ριξω παρα πολυ γελιο αν γινει κατι τετοιο... :lol:

• Like 2
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να διευκρινίσω κάτι που έχει την τάση να μένει κάπως "παρεξηγημένο" στην αντίληψη ορισμένων.

Το Metro UI - Start περιβάλλον των Windows 8, είναι ξεκάθαρο πως έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί υπερβολικά περισσότερο, χρήση οθονών αφής. Περισσότερο δηλαδή αλλά απλώς σε σχέση με το να μην υπήρχε κάτι ανάλογο και ενώ η τάση χρήσης οθονών αφής αυξάνεται κατακόρυφα διεθνώς.

Νομίζω πως όλοι μπορούμε εύκολα να φανταστούμε, το πόσο πιο δύσχρηστο θα ήταν το λειτουργικό, σε χρήση οθονών αφής, αν είχε μείνει μόνο το κλασικό Desktop format με την μεγάλη λεπτομέρεια και άρα, με τα μικρά εικονίδια και γράμματα. Ειδικά δε τη στιγμή που, για τη διαχείριση της αφής στις σχετικές οθόνες, κατέληξε να βολεύει τους περισσότερους, το αρκετά "χοντροκομμένο" άκρο των ανθρώπινων δαχτύλων.

Ωστόσο, όοολα τα παραπάνω, σαφώς και ΔΕΝ σημαίνουν ότι, και καλά, ο σχεδιασμός του Metro UI - Start, "δεν" βολεύει στις κλασικές μας οθόνες, αυτές χωρίς αφή δηλαδή, ακόμα μάλιστα και σε κάποιες που έχουν παραμείνει με σχετικά μικρή ανάλυση (εικονοστοιχεία - pixels).

Προφανώς και βολεύει μια χαρά ΚΑΙ σε αυτές! Κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα, αυτή είναι μία ακόμα επιτυχία στη μελέτη και στον σχεδιασμό του νέου περιβάλλοντος, το ότι βολεύει είτε έτσι είτε αλλιώς!

Όχι τίποτ' άλλο αλλά μπορεί να μας διαβάζουν και άτομα που ακόμα "προβληματίζονται" για το αν θα είχε νόημα να έβαζαν 8άρια στα desktops τους...

• Like 2
Δημοσ.

@wmpoweruser: Microsoft announce 40 million Windows 8 licenses sold in 30 days http://t.co/QU4BldXe

Οι περισσότερες όμως πήγαν σε κατασκευαστές οι οποίοι προεγκαθιστούν το λειτουργικό

Δημοσ.

Οι περισσότερες όμως πήγαν σε κατασκευαστές οι οποίοι προεγκαθιστούν το λειτουργικό

Και που είναι το πρόβλημα. Πάντα έτσι πουλάνε τα Windows.

Επιπλέον η Microsoft είχε πεί και για 4εκ πωλήσεις τις 3 πρώτες ημέρες που αυτές σίγουρα ήταν απλοί χρήστες.

Δημοσ.

Και που είναι το πρόβλημα. Πάντα έτσι πουλάνε τα Windows.

Επιπλέον η Microsoft είχε πεί και για 4εκ πωλήσεις τις 3 πρώτες ημέρες που αυτές σίγουρα ήταν απλοί χρήστες.

Δεν είπα ότι υπάρχει πρόβλημα. Μια παρατήρηση/διευκρίνηση έκανα.

Δημοσ.

Αυτό πάντως, πέρα απ' όλα τ' άλλα, μου κάνει (και "μαθηματικώς" δηλαδή) κομμάτι δύσκολο!

"Είναι πολλά τα licences Άρη!".

Σαφώς και δεν θα ήταν και "κακό" βέβαια αλλά, για να ευσταθεί αυτό που λες, θα έπρεπε να σκεφτόμαστε για τουλάχιστον 20 εκατομμύρια από αυτά τα licences ότι πήγαν σε "κατασκευαστές"...

20 εκατομμύρια licences, όχι στραγάλια!!! :shifty:

Το 'χεις για σίγουρο και το λες;;; :huh:

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό πάντως, πέρα απ' όλα τ' άλλα, μου κάνει (και "μαθηματικώς" δηλαδή) κομμάτι δύσκολο!

Σαφώς και δεν θα ήταν και "κακό" βέβαια αλλά, για να ευσταθεί αυτό που λες, θα έπρεπε να σκεφτόμαστε για τουλάχιστον 20 εκατομμύρια από αυτά τα licences ότι πήγαν σε "κατασκευαστές"...

To 1 εκατομυριο,θα το τσιμπησε σιγουρα το plaisio,για τα turbo-x!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το έχω σίγουρο

Συγνώμη θεωρείς πιο πιθανό να αγοράστηκαν οι άδειες από ιδιώτες παρά από κατασκευαστές laptop κτλ?

Επεξ/σία από Pelegolas
Δημοσ.
Ναι το έχω σίγουρο

Αν το έχεις "σίγουρο" τελικά, πάω πάσο βέβαια αν και θα με ενδιέφερε το πώς θα μπορούσες να έχεις σίγουρη μια τέτοια πληροφορία.

Και ξαναλέω, μιλάμε για "σίγουρη" (από κάποιες επίσημες και ανοιχτά δημοσιευμένες πηγές) και όχι απλά "πολύ πιθανή" για εσένα.

Συγνώμη θεωρείς πιο πιθανό να αγοράστηκαν οι άδειες από ιδιώτες παρά από κατασκευαστές laptop κτλ?

Όταν λες εδώ "οι άδειες", για ποιες ακριβώς ρωτάς;

Εγώ πάντως πριν, αναφέρθηκα στην ισχυριζόμενη από εσένα εκδοχή του να έχουν πάει, από τώρα, πάνω από τις μισές (από τις 40 εκατομμύρια συνολικά και επίσημα ανακοινώσιμων αδειών χρήσης) σε κατασκευαστές. Δηλαδή μιλάμε για 20+ εκατομμύρια άδειες χρήσεις μέσα στον 1ο μήνα κυκλοφορίας αποκλειστικά σε κατασκευαστές!

Προφανώς και, κάποια στιγμή σύντομα, θα το ξεπεράσουν και κατά πολύ μάλιστα αυτό το νούμερο οι κατασκευαστές αλλά, από τώρα και με τόσο πολλά κομμάτια;! Και τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο προϊόν είναι τόσο δημοφιλές και τόσο εύκολα διαθέσιμο σε όλον τον κόσμο (π.χ. κι από διαδίκτυο) και βγήκε και με τόσο χαμηλές τιμές λιανικής;;;!!!

Τι να πω;!

Να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι επίσημο σε αυτά που λέω. Απλά τις απόψεις μου σε σχέση με εκτιμήσεις μου μεταφέρω...

Δημοσ.

Αν το έχεις "σίγουρο" τελικά, πάω πάσο βέβαια αν και θα με ενδιέφερε το πώς θα μπορούσες να έχεις σίγουρη μια τέτοια πληροφορία.

Και ξαναλέω, μιλάμε για "σίγουρη" (από κάποιες επίσημες και ανοιχτά δημοσιευμένες πηγές) και όχι απλά "πολύ πιθανή" για εσένα.

Όταν λες εδώ "οι άδειες", για ποιες ακριβώς ρωτάς;

Εγώ πάντως πριν, αναφέρθηκα στην ισχυριζόμενη από εσένα εκδοχή του να έχουν πάει, από τώρα, πάνω από τις μισές (από τις 40 εκατομμύρια συνολικά και επίσημα ανακοινώσιμων αδειών χρήσης) σε κατασκευαστές. Δηλαδή μιλάμε για 20+ εκατομμύρια άδειες χρήσεις μέσα στον 1ο μήνα κυκλοφορίας αποκλειστικά σε κατασκευαστές!

Προφανώς και, κάποια στιγμή σύντομα, θα το ξεπεράσουν και κατά πολύ μάλιστα αυτό το νούμερο οι κατασκευαστές αλλά, από τώρα και με τόσο πολλά κομμάτια;! Και τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο προϊόν είναι τόσο δημοφιλές και τόσο εύκολα διαθέσιμο σε όλον τον κόσμο (π.χ. κι από διαδίκτυο) και βγήκε και με τόσο χαμηλές τιμές λιανικής;;;!!!

Τι να πω;!

Να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι επίσημο σε αυτά που λέω. Απλά τις απόψεις μου σε σχέση με εκτιμήσεις μου μεταφέρω...

Όχι δεν έχω κάτι επίσημο. Το θεωρώ λογικότερο όμως να έχουν πουληθεί περισσότερες άδειες σε κατασκευαστές που προεγκαθιστούν το λειτουργικό παρά σε ιδιώτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...