Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε διαφωνω οτι η βασικη δουλεια μπορει να γινει και με αλλους τροπους. Ουτε λεω οτι εχω το αλαθητο στην αποψη μου. Αλλα τυποι απλων χρηστων υπαρχουν πολλοι. Αλλοι χρησιμοποιουν πολυ word αλλοι οχι. Εγω μπορει να μην ειμαι 24/7με το office ανοιχτο αλλα ειναι ενα feature κλειδι στους υπολογιστες. Πάντως αυτη τη στιγμη εχω εγγραφο word ανοιχτο. Όπως και η δυναμη της συνηθειας. Οπως ειπα και πριν ειναι ρισκο οπως και να το κανουμε

Ακριβώς. Όχι απλά υπάρχουν εναλλακτικές που υπερκαλύπτουν την πλειοψηφία του κόσμου, αλλά παράλληλα ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί το Office κατά κόρον την πλειοψηφία του χρόνου του. Ακόμα και να υπάρξουν στιγμές που θα το χρειαστεί, έχει το παλιό PC του. Δεν θα το πετάξει με το που αγοράσει tablet.

Αν και κατανοώ το επιχείρημά σου (και εν πολλοίς συμφωνώ με αυτό), δεν αντέχω να μην το πω: η αγορά Desktop πεθαίνει τα τελευταία 30 χρόνια αλλά όλο μπροστά μας τη βρίσκουμε. Επίσης πολύ αμφιβάλλω ότι ο μέσος χρήστης δεν θα προτιμήσει ένα "κανονικό" laptop από ένα tablet/hybrid παρόμοιας τιμής. Μελλοντικά προς εκεί κινείται η αγορά, αλλά ακόμα νομίζω είναι λίγο νωρίς. Πιστεύω πως θα χρειαστούν 2-3 χρόνια ακόμα.

Πεθαίνει από τότε που τα laptops ξεπεράσαν σε πωλήσεις τα desktops το 2008. Η άνοδος του mobile τα σκοτώνουν. Πρώτα δείγματα είχαμε με τα netbooks και τώρα ήρθε η χαριστική βολή με τα smartphones/tablets.

Οπότε, στην ουσία, το θέμα σου είναι η τιμή και όχι το νέο UI!

Ε, και γιατί δεν το έλεγες από την αρχή μόνο έπιασες και ανάλυες θεωρίες περί χρηστικότητας;

Για να μην παρεξηγηθώ. Τα δοκίμασα τα 8, καλά είναι, καλές οι βελτιώσεις τους, κτλ, αλλά είμαι ακόμα με τα 7. Θα περιμένω ακόμα κάνα 2μηνο πριν πω ότι θα περάσω μόνιμα προς τα εκεί. Γιατί; Με ξένισε αρκετά το UI, και δεν είμαι για πολλές και απότομες αλλαγές.

Δεν κάθομαι όμως να τα βγάζω και άχρηστα, έτσι;! ;) :)

Δεν μπορείς να ξεχάσεις τα προβλήματα χρηστικότητας των 8 γιατί υποθέτεις ότι όλοι θα bootάρουν σε browser. :P

Απλά λέω ότι σε αυτή την περίπτωση, το chromebook είναι βελτιστοποιημένο να κάνει ακριβώς αυτό. Και η τιμή του είναι αχτύπητη.

Δημοσ.

c4lex εννοειται δε λεω οτι θα κατατροπωσει την αγορα και θα επικρατησει ως tablet, αλλα οπως ειπα και πιο πριν επιχειρει να δωσει μια νεα πνοη στην αγορα laptop-ultrabook διαμορφονωντας μια νεα συσκευη η οποια ειναι απειρως πιο φορητη. Δηλαδη παιρνεις το pc σου πολυ πιο ευκολα σε ενα καναπε πολυθρονα κρεβατι χωρις να χρειαζεσαι μια δευτερη συσκευη για παρομοια χρηση

Δημοσ.

Πεθαίνει από τότε που τα laptops ξεπεράσαν σε πωλήσεις τα desktops το 2008. Η άνοδος του mobile τα σκοτώνουν. Πρώτα δείγματα είχαμε με τα netbooks και τώρα ήρθε η χαριστική βολή με τα smartphones/tablets.

Σε άνθιση οι πωλήσεις gaming υλικού για Η/Υ, παρά τον ανταγωνισμό

http://www.insomnia.gr/topic/445015-%CF%83%CE%B5-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-gaming-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD/

ιt is dying alright..

• Like 2
Δημοσ.

Λέτε όλοι για την εκπαίδευση που χρειάζεται και το ότι πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να μάθουμε πως να κάνουμε ΤΑ ΙΔΙΑ πράγματα στα windows 8. Και ρωτάω ΠΟΙΟΣ ο λόγος; Είναι λογικό δηλαδή για να κάνουμε ΤΑ ΙΔΙΑ ακριβώς πράγματα να πρέπει να κάνουμε διαφορετικές κινήσεις από ότι κάναμε τόσα χρόνια;

Οι παρομοιάσεις με τα δεξιοτίμονα και αριστεροτίμονα αυτοκίνητα είναι εντελώς άκυρες. Αν θέλετε να το παρομοιάσετε με κάτι φανταστείτε να βγάζουν από εδώ και πέρα αυτοκίνητα με αντεστραμμένο το συμπλέτη με το γκάζι, τα δεξιό με αριστερό φλάς και την κόρνα σε εξτρά πεντάλ αντί για πάνω στο τιμόνι.

Έτσι θα έχετε ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες,αλλά θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να τις κάνει με διαφορετικό τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΛΟΓΟ μιάς και θα μπορούσε να είναι ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Δημοσ.

Εκεί στην microsoft έχουν πάθει παράκρουση και ζούνε σε περασμένη δεκαετία.

Περίμεναν μέσα σε ένα χρόνο να τρέξουν όλοι να αλλάξουν λειτουργικό και να βάλουν τα windows 8 έτσι εύκολα μόνο και μόνο γιάτι φτιάξανε κάτι καινούργιο.\

Η περίμεναν σε περίοδο κρίσης να παρατήσουν όλοι τα φτηνά android και να τρέξουν στα πανακριβα windows 8.

Δικαιωματικά η microsoft κατέχει την θέση του τεχνολογικού δεινόσαυρου.

• Like 1
Δημοσ.

Σε άνθιση οι πωλήσεις gaming υλικού για Η/Υ, παρά τον ανταγωνισμό

http://www.insomnia....ηυ-παρά-τον-αν/

ιt is dying alright..

Τα έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις PC το 2011 ήταν $329 δισσεκατομμύρια.

http://www.statistic...les-statistics/

Τα 32 δις που περιμένουν είναι φυστίκια μπροστά τους. Οι gamers είμαστε μειοψηφία που νομίζουμε ότι είμαστε πολλοί. Οι συνολικές πωλήσεις πέσαν 8% το Q3 φέτος:

http://www.gartner.c....jsp?id=2194017

Και δεν φαίνεται να βοήθησε η βιομηχανία gaming που επίσης είναι δυσαρεστημένοι με τα 8...

Δημοσ.
Τους χαλάει τόσο πολύ που πρέπει να πατάνε ένα enter ΑΝ θέλουν βλέπουν την επιφάνεια εργασίας τους... Δηλαδή δεν είχαμε να πούμε κάτι σοβαρό και λέμε ....ίες.[/color][/font]

Το θέμα είναι ότι δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να πατήσεις το enter.. Εγώ έχω εγκαταστήσει το κλασσικό προγραμματάκι για να μπαίνει αμέσως στο desktop interface και δεν βλέπω σχεδόν καθόλου το UI (original windows8 με τα 30€ update by the way), αλλά ΠΡΕΠΕΙ με το στανιό να μας βάζουν στο Metro UI, πόσο δύσκολο θα ήταν να το βάλουν σαν επιλογή είτε κατά το initial setup αλλά και μέσα μετά, ώστε όποιος θέλει να το χρησιμοποιεί και όποιος θέλει να μην το έχει?

Καθόλου, αλλά θέλουν με το ζόρι να σε κάνουν να συνηθίσεις το UI, ώστε αύριο μεθ'αυριο να επιλέξεις πιο εύκολα ένα windows8 tablet σε σχέση με τον ανταγωνισμό, γιατί πολύ απλά θα σου είναι τελείως γνώριμο, ενώ τα ipad & τα android θα ξεφεύγουν από την "άνεση" που έχεις συνηθίσει...

• Like 1
Δημοσ.
UI είναι εξαιρετικό ίσως από τα καλύτερα αυτη την στιγμή αλλά για χρηση σε tablet και smartphone

Σ αυτο συμφωνω απολυτα, αλλα μεχρι εκει....

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να πατήσεις το enter.. Εγώ έχω εγκαταστήσει το κλασσικό προγραμματάκι για να μπαίνει αμέσως στο desktop interface και δεν βλέπω σχεδόν καθόλου το UI (original windows8 με τα 30€ update by the way), αλλά ΠΡΕΠΕΙ με το στανιό να μας βάζουν στο Metro UI, πόσο δύσκολο θα ήταν να το βάλουν σαν επιλογή είτε κατά το initial setup αλλά και μέσα μετά, ώστε όποιος θέλει να το χρησιμοποιεί και όποιος θέλει να μην το έχει?

Καθόλου, αλλά θέλουν με το ζόρι να σε κάνουν να συνηθίσεις το UI, ώστε αύριο μεθ'αυριο να επιλέξεις πιο εύκολα ένα windows8 tablet σε σχέση με τον ανταγωνισμό, γιατί πολύ απλά θα σου είναι τελείως γνώριμο, ενώ τα ipad & τα android θα ξεφεύγουν από την "άνεση" που έχεις συνηθίσει...

Λογικό δεν είναι?

Δημοσ.
Περίμεναν μέσα σε ένα χρόνο να τρέξουν όλοι να αλλάξουν λειτουργικό και να βάλουν τα windows 8 έτσι εύκολα μόνο και μόνο γιάτι φτιάξανε κάτι καινούργιο.

Τον θεωρείς πραγματικά ασήμαντο σα λόγο;! Αν ναι, θα μου έκανε πολύ εντύπωση!

Και πρόσεξε, για την γενικότερη αγορά μιλώ, όχι απαραίτητα για εμάς εδώ μέσα που τα λέμε έχοντας την όποια, "πιο εξειδικευμένη" αν θες, άποψη.

Δεν το ξέρουμε όλοι άραγε ότι, κάπως έτσι καλώς ή κακώς, κινούνται οι αγορές γενικότερα σε τόσο γνωστά προϊόντα; Δεν έχει αποδειχθεί περίτρανα ένα σωρό φορές;!

Η περίμεναν σε περίοδο κρίσης να παρατήσουν όλοι τα φτηνά android και να τρέξουν στα πανακριβα windows 8.

Συγνώμη, για το ίδιο προϊόν μιλάμε όλοι εδώ μέσα;!

Για τα Microsoft Windows 8 θυμάμαι να μιλάμε, το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που το διαθέτει στην, σχεδόν γελοία, τιμή των 30 κατά μέσο όρο ευρώ!!!

Εκεί στην microsoft έχουν πάθει παράκρουση και ζούνε σε περασμένη δεκαετία.

...

Δικαιωματικά η microsoft κατέχει την θέση του τεχνολογικού δεινόσαυρου.

Αυτά ειδικά, μόνο ως καθαρόαιμες κακίες μπορούν να εκληφθούν εκ μέρους σου και μάλιστα, χωρίς πραγματικά σημαντικό λόγο...

Δημοσ.

Καταρχήν δεν εχω καμια εμπιστοσύνη σε εταιρείες "συμβούλων". Μην ξεχνάτε ότι κάτι τέτοιοι "σύμβουλοι" λέγαν ότι με το μνημόνιο θά ήμασταν ήδη σε ανάπτυξη.... Οσο για την Nielsen το ποιο πιθανό είναι ότι από την ms πήγαν σε κανα ανταγωνιστή και τώρα έχουν ξυνίσει. :)

Οσο αφορά τα windows 8, μετά από ένα περίπου μήνα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ χρήσης και όχι θεωρειών, εχω να πω τα εξής:

Είναι πολύ ποιο γρήγορα κα με μικρότερη κατανάλωση χρήσης. Το παλιό μου laptop από την εποχή που βγήκαν τα Vista, πήρε καινουργια ζωή και πετάει.

Οσο αφορα τις παλίες εφαρμογες και το desktop η χρήση του είναι ίδια. Οπως οι περισσότεροι χρήστες τις εφαρμογες που χρησιμοποιώ συχνα τις είχα καρφιτσωμένες στη επιφάνεια του desktop και στο taskbar και δεν τις εψαχνα συνεχως στο start menu. Το ιδιο εξακολουθώ να κάνω και τωρα! Οπότε καμια αλλαγή εδω. Ταυτόχρονα τις εχω και στο νεο start οπότε μπορω ευκολά να τις ξεκινήσω και από κει.

Το παλιό start menu δεν μου λείπει καθόλου γιατί ήταν πάντα φασαρία να βρεις που ήταν κρυμένο το κάθε προγραμμα. Συνηθως χρησιμοποιούσα το search ή εβριζα.... Το νεο start είναι πολύ πιο ευχρηστο. Αντι να βγάζεις τα μάτια σου να σκοπεύσεις το εικονάκι της εφαρμογής ψαχνοντας σε ενα σωρο επίπεδα από μενου, τωρα έχει όμορφα μεγάλα tiles. Το search γινεται αυτόματα με το που γράφεις κάτι, και αν και ετσι δεν τα καταφέρεις να βρεις αυτό που θέλεις μπορείς να εμφάνίσεις ΟΛΕΣ τις εφαρμογες που εχουν εγκατασταθει στο pc σε μια οθόνη και όχι 100 submenus... Kάποιες δεν χρειάζεται καν να τις ανοίξεις μια και έχεις αμέσως όλες τις πληροφορίες στο tile.

Για να αλλάξεις από εφαρμογή σε εφαρμογή μπορείς να χρησιμοποιείσεις πάντα το alt-tab, που παίζει και στις καινούργιες και στις παλιές εφαρμογές.

Εν κατακλείδι αυτό που βλέπω είναι ότι έχεις ό,τι είχες και παλιότερα και πολλά περισσότερα. Το να σε μπερδέψει... Αν είσαι πάνω από 80 και με αλσχάιμερ...

Ειναι γελοιο αλλά όλη αυτή η φασαρία για τα windows 8 γίνεται επειδή απλά άλλαξε μορφή το start menu!!! Και ακόμα ποιο γελοίο ότι πολλοί απο αυτούς που αναρωτιούνται αν αξίζουν οι αλλάγες για να περάσουν στα νεα windows και όλα τα υπόλοιπα, μπορεί να έχουν καθήσει με τις ώρες στην ουρά και να εχουν πληρώσει μια περιουσία για να πάρουν το νέο iphone που είναι περιπού ίδιο με παλιό!! (οκ, οχι τελείως, εχει χειρότερους χάρτες... αλλά αυτό δεν αποθάρυνε κανέναν έτσι δεν είναι;)

• Like 5
Δημοσ.

καραγκιόζηδες ! κάνουν μία δήλωση και καλά ταράζουν την ηρεμία της microsoft!! Τζεκυλ και Χαιντ και τα @@ μου κουνιούνται! εγώ αν και δε χρησιμοποιώ προς το παρόν καθόλου το μέτρο μπορώ να πω οτι την έχω καταβρει. Τρεις εβδομάδες τώρα 24/7 δεν έχω ούτε μία μπλε οθόνη ούτε μια άσυμβατότητα ούτε τίποτα. μαθαίνονται εύκολα και το interface έχει αλλάξει γιατί θα ήταν γελοίο όλα να εξελίσσονται στο pc μας εκτός από τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε. όσο αφορά στους μακάδες που περιμένουν να τα βγάλουν σκάρτα τους έχουμε γραμμένους. ότι και να έβγαζε η microsoft θα το έθαβαν γιατί επειδή με την συγκαταθεση τους επετρεψαν στην apple να τους ληστέψει 2500 ευρώ για ένα λαπτοπ που απλά είναι μεταλλικο και πρέπει να βγούνε και μάγκες από πάνω.

• Like 5
Δημοσ.
UI είναι εξαιρετικό ίσως από τα καλύτερα αυτη την στιγμή αλλά για χρηση σε tablet και smartphone

Σ αυτο συμφωνω απολυτα, αλλα μεχρι εκει....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...