Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο κόντρα κάποιοι με τα Win8.

Και όχι, πλέον, για τους λόγους ότι κάτι δεν παίζει, έχουν κακή διαχείριση μνήμης κτλ.

Τους χαλάει τόσο πολύ που πρέπει να πατάνε ένα enter ΑΝ θέλουν βλέπουν την επιφάνεια εργασίας τους...

Δηλαδή δεν είχαμε να πούμε κάτι σοβαρό και λέμε ....ίες.

• Like 10
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο κόντρα κάποιοι με τα Win8.

Και όχι, πλέον, για τους λόγους ότι κάτι δεν παίζει, έχουν κακή διαχείριση μνήμης κτλ.

Τους χαλάει τόσο πολύ που πρέπει να πατάνε ένα enter ΑΝ θέλουν βλέπουν την επιφάνεια εργασίας τους...

Δηλαδή δεν είχαμε να πούμε κάτι σοβαρό και λέμε ....ίες.

Γιατί έχουν κακό UI. Αν σκεφτείς ότι η διεπαφή είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που συνδέει το χρήστη με το λειτουργικό, είναι 100 φορές σημαντικότερο από οποιαδήποτε βελτίωση σε διαχείρηση μνήμης ή σε επίπεδο kernel. Θα σε ρωτήσω κάτι και προσπάθησε να απαντήσεις ελικρινά: Πως είναι πιο χρηστικό το καινούργιο UI με την εναλλαγή μεταξύ desktop και μέτρο? Το άρθρο εξηγεί γιατί η εναλλαγή είναι προβληματική, μαζί με περισσότερα προβλήματα. Απάντησε ουσιαστικά γιατί πιστεύεις ότι το άρθρο κάνει λάθος.

Δεν συνηθίζονται όλα. Και υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να σχεδιάσεις κάτι χρηστικά. Δεν μπορούμε να τα μηδενίζουμε όλα με την σημαία του καινούργιου. Ειδικά χωρίς πραγματικά στοιχεία μεγαλύτερης ευχρηστίας.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως όσο ακούω να γίνεται κουβέντα για το UI του Metro, τόσο θα σκέφτομαι ένα εύστοχο σκίτσο του Oatmeal:

post-47640-0-03822500-1353614412_thumb.png

Μάλλον θα ήταν χρησιμότερο να αναρωτηθούμε γιατί οι εταιρείες κατασκευής hardware τα έχουν μπουρδουκλώσει τόσο πολύ με τα κάθε λογής laptop/netbook/ultrabook/tablet και το κακό συναπάντημα (και μάλιστα σε συνήθως όχι-προσιτές τιμές).

Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο εν έτει 2012 (και με τα Win7 να υποστηρίζουν touch λειτουργίες εδώ και χρόνια), δεν έχουμε κανονικά/ανθρώπινα/φυσιολογικά laptop με οθόνες αφής.

* δώστε βάση στο "κανονικά", δεν μιλάω για laptop με αποσπώμενα πληκτρολόγια, περιστρεφόμενες οθόνες, μειωμένες υποδοχές ή δυνατότητες, ενσωματωμένες καφετιέρες και άλλες αρλούμπες.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδιά ρε παιδιά...εδώ ήρθε άτομο σήμερα στο μαγαζί που δουλεύω και είπε ότι τα Vista είναι αυτά που τον βολεύουν περισσότερο και ότι είναι τα καλύτερα...Τι μας λέει αυτό? ότι πάντα κάποιος περίεργος θα υπάρχει και δεύτερον ότι υπάρχει πολύς κόσμος που είναι ανεπίδεκτος σε νέα πράματα...Όπως λένε ότι τα xp είναι καλύτερα από τα 7 κτλ κτλ...

Και έρχομαι να πω εγώ τώρα Έλληνα άνθρωπε...αν εσύ έχεις πρόβλημα και δεν μπορείς να μάθεις κάτι νέο μην με πρήζεις εμένα που μπορώ και κράζεις εμένα που θέλω να προχωρήσω...σε παρακαλώ...

• Like 5
Δημοσ.

Όσοι κατηγορούν τα 8άρια θα έρθει η ώρα που θα αγοράσουν το επόμενο Laptop τους που θα είναι με αποσπόμενη οθόνη, τότε να δω θα τα βάλουν τα 8άρια η όχι; Προς το παρόν είναι η αλήθεια ότι δεν έχουν να δείξουν κάτι παραπάνω από τα 7άρια αλλά καλό είναι να τα συνηθίζουμε σιγά σιγά.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι τα οχτάρια, απλώς χρειάζεται λίγος καιρός για να τα συνηθίσει ο κόσμος. Όλοι κολλάνε στο UI και δεν βλέπουν τα βελτιωμένα καλούδια του λειτουργικού (αυξημένη σταθερότητα, ταχύτητα, ευχρηστία σε αρκετές λειτουργίες, έξτρα δυνατότητες κλπ). Όπως και να το κάνουμε ο κόσμος θα χρειαστεί λίγους μήνες μέχρι να συνηθίσει την "απώλεια" του Start menu και τις υπόλοιπες χειριστικές αλλαγές. Δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα.

Εγω τις βλεπω τις βελτιωσεις και αυτο ειναι που μου τη σπαει περισσοτερο! Γιατι αν δεν τις εβλεπα θα τα αγνουσα απλως και δεν θα εμπαινα σε διλημμα. Τωρα εχω να επιλεξω μεταξυ του "ωραιου" και standard (7) και του "ασχημου" με βελτιωσεις.

Φυσικα εχω το start button, και τα εχω εγκαταστησει στο laptop για να τα συνηθισω. Αν υπηρχε και τροπος να επανακτησω τα ωραια windows decorations των 7, θα τα ειχα σε ολα μου τα μηχανηματα ηδη.

Επιπλέον τα 8 είναι θύματα της τεράστιας επιτυχίας των 7, καθώς οι περισσότεροι σκέφτονται με την παραδοσιακή λογική "αφού δουλεύει μια χαρά, γιατί να το αλλάξω". Εγώ πχ. έχω εγκαταστήσει απ' τον Αύγουστο τα Win8 σε PC/laptop και τώρα θέλω να τα βάλω και στα υπόλοιπα μηχανάκια μου, αλλά κολλάω στο κλασικό πρόβλημα της επανεγκατάστασης (βλ. βαριέμαι να ξαναπερνάω τα πάντα).

Δεν ειναι θυματα των 7, ειναι θυματα της βλακειας που χαρακτηριζει ορισμενους στο Redmond. Τα 7 ειχαν οντως να αντιμετωπισουν τα πανταχου παροντα ΧΡ και το καταφεραν γιατι αποτελουσαν πραγματικη και καθολικη βελτιωση. Το να καταφερεις να βελτιωσεις τα 7 σε ολα και να τα κανεις επιτηδες πιο ασχημα δεν μπορω να το χαρακτηρισω πιο ευγενικα απο βλακεια

• Like 2
Δημοσ.

Οταν η MS υποστηριζει ακομα τα XP δεν υπαρχει ουσιωδης λογος διαμαρτυριας. Καποιας χαριτωμενης κριτικης ισως. Ειναι σαφες για μενα πως η MS προσπαθει να φερει τα Laptop και ultrabook σε μια νεα μορφη φορητης συσκευης. Δεν επελεξε μια μετωπικη συγκρουση με τα tablet της Apple αλλα διαλεξε μια πλαγιοκοπηση. Ωστοσο εμενα θα μου αρεσαν και στην κλασσικη μορφη tablet με την RT εκδοση.Τα laptop ειναι φορητα αλλα οχι τοσο φορητα οσο θα θελαμε πραγματικα και αυτο γινεται με την αποσπωμενη οθονη. Οποιος δεν του αρεσει στο desktop υπαρχουν τα εξαιρετικα windows7. Ειναι ρισκο αλλα εχει μαζι της την τεραστια δεξαμενη χρηστων windows

• Like 1
Δημοσ.

Επιπλέον τα 8 είναι θύματα της τεράστιας επιτυχίας των 7, καθώς οι περισσότεροι σκέφτονται με την παραδοσιακή λογική "αφού δουλεύει μια χαρά, γιατί να το αλλάξω".

Και ποιό είναι το πρόβλημα με αυτή τη λογική?

Δημοσ.

Είπα ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτή τη λογική; Τη χαρακτήρισα "παραδοσιακή", όχι λανθασμένη.

Δύο γραμμές πιο κάτω ανέφερα ότι κι εγώ ο ίδιος είμαι αυτής της λογικής και δεν βιάζομαι να βάλω τα Win8 στα υπόλοιπα 3-4 μηχανήματά μου. Μια χαρά δουλεύουν και τα 7.

• Like 1
Δημοσ.

Εδω μου δουλεύουν μια χαρά απροβληματιστα τα vista ενω τα έχω διαλύσει μετά από 5 χρόνια και το σκέφτομαι να στήνω από την αρχη. Ξεσπαστε ελευθερα LOL.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, είμαι ξεκάθαρα υπέρ των Vista. Μάλλον φταίει που τα εγκατέστησα σε καινούρια PC και laptop, με άφθονη μνήμη κλπ. Δεν μου δημιούργησαν ποτέ κανένα πρόβλημα και με έκαναν να ξεχάσω τα ΧΡ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόσο μίσος για τα Vista.

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ πάντως ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, είμαι ξεκάθαρα υπέρ των Vista. Μάλλον φταίει που τα εγκατέστησα σε καινούρια PC και laptop, με άφθονη μνήμη κλπ. Δεν μου δημιούργησαν ποτέ κανένα πρόβλημα και με έκαναν να ξεχάσω τα ΧΡ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόσο μίσος για τα Vista.

Οι πιο πολλοι εδωμεσα,δεν εχουν καν δοκιμασει τα vista!Απλα αναπαραγουν αυτα που ακουνε!

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάντως, αν και δεν έχω αναπαράξει ακόμα αυτά που ακούω σχετικά με τα Vista, ανήκω σε αυτούς που έχει κάτσει να μην τα έχουν δοκιμάσει παρά ελάχιστα τα Vista! B)

Δημοσ.

Όσοι κατηγορούν τα 8άρια θα έρθει η ώρα που θα αγοράσουν το επόμενο Laptop τους που θα είναι με αποσπόμενη οθόνη, τότε να δω θα τα βάλουν τα 8άρια η όχι; Προς το παρόν είναι η αλήθεια ότι δεν έχουν να δείξουν κάτι παραπάνω από τα 7άρια αλλά καλό είναι να τα συνηθίζουμε σιγά σιγά.

Πιθανότατα θα πάρουν Laptop με αποσπόμενη οθόνη που θα τρέχει Android. Αυτή τη φορά οι χρήστες έχουν καλύτερες επιλογές, δεν χρειάζεται να συνηθήσουν τίποτα αν δεν τους βολεύει. Εξού και η ερώτηση που έκανα είναι ουσιαστική: Οι αλλαγές στα 8 είναι όντος πιο χρηστικές? Το άρθρο εξηγεί γιατί δεν είναι. Και αν τον χρήστη που θέλει να αγοράσει σύστημα, τον χάνεις στα πρώτα δέκα λεπτά:

http://www.youtube.com/watch?v=hxmIsv88xO4

http://www.youtube.com/watch?v=oyc1RVCXvAk

http://www.youtube.com/watch?v=v4boTbv9_nU

Τότε η Apple και η Google κερδίζουν πελάτη.

Δημοσ.

Μετα το Service Pack 2 τα Vista δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτε απο τα Windows 7.Μαλιστα εδω υπαρχει μια πανεξυπνη κριτικη απο ενα site 2 νεαρων Αμερικανων προγραμματιστων που κανει κριτικη αντικειμενικα και με επιχειρηματα.Ο αρθρογραφος εξηγει με στοιχεια την αποψη του και παραθετει 7 σοβαρους λογους γιατι τα Vista ειναι καλυτερα απο τα Windows 7. :-D

http://variableghz.c...than-windows-7/

Στο επομενο λινκ κανει κριτικη για τα Windows 8 βρισκοντας αρκετα καλα αλλα και αρκετα ασχημα.

http://variableghz.c...awkward-review/

Απλα το παραθετω γιατι με διασκεδαζει η πρωτοτυπια και το ανεξαρτητο της σκεψης του,ασχετως αν συμφωνω σε ολα μαζι του.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...