Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω κάνει καθόλου χρήση win8 αλλά πραγματικά το κάνετε να ακούγεται λες και σας βγάλανε άκυρη την φυσική ή μια γλώσσα προγραμματισμού και πρέπει να τα μάθετε όλα από την αρχή, μήπως να σταματήσουμε τις υπερβολές;

Εάν αγόραζες νέο αυτοκίνητο και έβρισκες το λεβιέ ταχυτήτων αριστερά, το τιμόνι να λειτουργεί ανάποδα και το συμπλέκτη να είναι σε πλήκτρο στο ταμπλώ, δε θα έπρεπε να μάθεις τα πάντα από την αρχή; Κάτι τέτοιο έγινε με τα W8.

• Like 2
Δημοσ.

Εάν αγόραζες νέο αυτοκίνητο και έβρισκες το λεβιέ ταχυτήτων αριστερά, το τιμόνι να λειτουργεί ανάποδα και το συμπλέκτη να είναι σε πλήκτρο στο ταμπλώ, δε θα έπρεπε να μάθεις τα πάντα από την αρχή; Κάτι τέτοιο έγινε με τα W8.

OXI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δλδ αν ερθεις Κυπρο,για να οδηγησεις εσυ,θα ξεκινησεις μαθηματα απ'την αρχη????? :lol:

• Like 3
Δημοσ.

Θεωρώ ότι, κατά βάση, απλά προσφέρουν και μια εναλλακτική προσέγγιση σε ορισμένες διαδικασίες. Μια εναλλακτική μάλιστα, που σαφώς και είναι βασισμένη σε πολύ μελετημένες τεχνικές σύγχρονης χρήσης υπολογιστή.

Η κλασική προσέγγιση ωστόσο στα όσα γνωρίζαμε από Windows δεν έχει χαθεί. Υπάρχει εκεί κανονικά και μάλιστα όσοι τυχόν θέλουν αποκλειστικά και μόνο αυτήν, μπορούν σχετικά εύκολα να το κάνουν.

Και αν, μετά απ' τα όσα λέω εδώ, η κουβέντα τείνει να γυρίσει στο γνωστό θέμα αφαίρεσης του Start button, να προλάβω και να πω πως, ουσιαστικά, απλώς άλλαξε η προσέγγιση των όσων έκανε το Start button, με τα σαφώς πολύ περισσότερα και πολύ πιο οργανωμένα που τώρα κάνει το γενικότερο Start (λέγε με Metro UI).

Άρα, "προς τι το μίσος κι ο αληλοσπαραγμός;!"...

Κατά τ' άλλα, μόνο καλά στοιχεία έχουν προστεθεί στα νέα Windows και, μερτικά από αυτά μάλιστα, είναι και πραγματικά πολύ πιο σωστά σχεδιασμένα για να μη μιλήσω για την πολύ πιο ολοκληρωμένη εσωτερική αρχιτεκτονική που έχουν πλέον για διάφορα ζητήματα γιατί, το ότι διαχειρίζονται απίστευτα σωστότερα ένα σωρό βασικά μέρη του υπολογιστή μας, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Μέχρι και το κόστος τους εκλογίκευσαν σε απίστευτο βαθμό!

Νομίζω πως, κανονικά, όλοι μας θα έπρεπε να εκτιμάμε κάποια πράματα και να μην πέφτουμε στις παγίδες των όποιων αντίπαλων συμφερόντων έτσι, αμαχητί...

• Like 7
Δημοσ.

OXI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δλδ αν ερθεις Κυπρο,για να οδηγησεις εσυ,θα ξεκινησεις μαθηματα απ'την αρχη????? :lol:

Τουλάχιστον ο συμπλέκτης δε θα είναι στο ταμπλώ. :P

Seriously, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Εάν οδηγήσω δεξιοτίμονο πιστεύεις ότι θα τα καταφέρω έτσι απλά; Οκ δε θα τρακάρω κιόλας. Αλλά θα μου πάρει 15-20 λεπτά "να νιώσω". Το ίδιο και με τα Windows έτσι όπως έγιναν.

Δημοσ.

Τουλάχιστον ο συμπλέκτης δε θα είναι στο ταμπλώ. :P

Seriously, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Εάν οδηγήσω δεξιοτίμονο πιστεύεις ότι θα τα καταφέρω έτσι απλά; Οκ δε θα τρακάρω κιόλας. Αλλά θα μου πάρει 15-20 λεπτά "να νιώσω". Το ίδιο και με τα Windows έτσι όπως έγιναν.

Τωρα μιλας σωστα!;)

ΥΓ.Να εχεις υποψη σου,οτι αν οδηγησεις,για λιγο καιρο στη Κυπρο,το λαθος θα το κανεις οταν επιστρεψει στην Ελλαδα!Γιατι στη Κυπρο θα το'χεις συνεχεια στο μυαλο σου και θα εισαι συγκεντρομενος κ σε ενγρηγορση!;)

Δημοσ.

ΥΓ.Να εχεις υποψη σου,οτι αν οδηγησεις,για λιγο καιρο στη Κυπρο,το λαθος θα το κανεις οταν επιστρεψει στην Ελλαδα!Γιατι στη Κυπρο θα το'χεις συνεχεια στο μυαλο σου και θα εισαι συγκεντρομενος κ σε ενγρηγορση! ;)

Αυτό είναι προφανές. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να κάνεις κάτι. Υπάρχει όμως συνήθεια. Εκεί διαφωνώ με τη Microsoft. Όταν από τα Windows 95 μέχρι σήμερα τα πράγματα απλά εξελίχθηκαν, χωρίς να αλλάξουν τόσο πολύ, μια τέτοια ριζική αλλαγή είναι κακή. Όχι επειδή "είναι κακή" αυτή καθ' αυτή. Αλλά επειδή μου "σπάει" συνήθειες δεκαετιών.

Και καλά εμένα, που είμαι "οικιακός" χρήστης και όχι άσχετος.

Εάν σαν εταιρεία όμως πάρω 10-15 PCs καινούρια με Windows 8 και με αναγκάσει να επανεκπαιδεύσω μερικές δεκάδες υπαλλήλους, δεν είναι το ίδιο...

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον δεν διαβάστηκε καν το τι είπα πριν...

Το θέμα της συνήθειας είναι τεράστιο, γι αυτό και άκρως υπολογίσιμο.

Ωστόσο, δεν είναι και το μόνο ή το πιο σημαντικό σε τέτοιες τεχνολογίες.

Όλο το "κόλπο" είναι, το να μπορεί να εξελίσσεται μια τεχνολογία, ωθώντας μεν τον χρήστη εύκολα προς νέες, βολικότερες για αυτόν συνήθειες, χωρίς όμως να του αποκόπτουν πραγματικά την ευχέρεια πρόσβασης στις κλασικές του συνήθειες, αρκεί βέβαια αυτό να μπορεί να γίνει με τρόπο που να μην κρατά και πίσω τις νέες προσεγγίσεις για όλους τους υπόλοιπους χρήστες.

Θεωρεί πραγματικά κανείς ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό με τα 8άρια;;; Και ρωτώ όσους έκαναν μια ειλικρινή προσπάθεια να τα δουλέψουν, όχι όσους τα έχουν δει τελείως επιδερμικά...

Όπως και να το κάνουμε, η Microsoft έχει, αν μη τι άλλο, τεράστια εμπειρία όσο αφορά το τι τσουλάει και τι όχι, το με ποιον τρόπο βολεύει και με ποιον όχι. Μην υποβιβάζουμε έτσι στο χαλαρό ένα τόσο τεράστιο κεφάλαιο...

• Like 3
Δημοσ.

οι πωλήσεις των Windows 8 είναι χαμηλότερες των προσδοκιών της Microsoft.

http://winsupersite.com/windows-8/windows-8-sales-well-below-projections-plenty-blame-go-around

ΥΕS, ΥΕS, ΥΕS, ΥEEEEΕS!!!!!

Oλα πανε συμφωνα με το σχεδιο. Αποτυχια τα Windows 8, η Microsoftf θα αφαιρεσει την ηλιθιοτητα απο μεσα τους και θα εχουμε επιστροφη σε περιβαλλον "πιο Windows 7". Ηδη 12 ατομα που ξερω που τα εβαλαν, τους 8 δεν τους αρεσαν! Ελαχιστοελαχιστο δειχμα, αλλά σε παλιοτερες μεταβασεις δεν υπηρχε ουτε ενας συνηθως που να ηθελε να γυρισει πισω(εκτός απο τα VISTA φυσικα, και αυτο λογω προβληματων και οχι λογω περιβαλλοντος)!

Δημοσ.

12 χρήστες ε; Καιγαμώ το δείγμα. Απορώ γιατί χάνετε μερικοί το χρόνο σας με τέτοιες ηλιθιότητες. Το αν είναι σκ@τα ένα προϊόν που απευθύνεται σε εκατομμύρια κόσμου δεν περιμένω να μου το πουν 12 άτομα.

• Like 5
Δημοσ.

Αυτό είναι προφανές. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να κάνεις κάτι. Υπάρχει όμως συνήθεια. Εκεί διαφωνώ με τη Microsoft. Όταν από τα Windows 95 μέχρι σήμερα τα πράγματα απλά εξελίχθηκαν, χωρίς να αλλάξουν τόσο πολύ, μια τέτοια ριζική αλλαγή είναι κακή. Όχι επειδή "είναι κακή" αυτή καθ' αυτή. Αλλά επειδή μου "σπάει" συνήθειες δεκαετιών.

Και καλά εμένα, που είμαι "οικιακός" χρήστης και όχι άσχετος.

Τι να πει και η καημενη η μανα μου,που εφυγε απο τα windows 2000 Professional,πηγε στα windows 7 και στα δυο χρονια καπακι στα windows 8!

Αδιαμαρτυρητα μαλιστα! :P

Εάν σαν εταιρεία όμως πάρω 10-15 PCs καινούρια με Windows 8 και με αναγκάσει να επανεκπαιδεύσω μερικές δεκάδες υπαλλήλους, δεν είναι το ίδιο...

Κατσε και περιμενε τις εταιριες,να ξεκολλησουν πρωτα,απ'τα xp και βλεπουμε!!! :lol:

Δημοσ.

12 χρήστες ε; Καιγαμώ το δείγμα. Απορώ γιατί χάνετε μερικοί το χρόνο σας με τέτοιες ηλιθιότητες. Το αν είναι σκ@τα ένα προϊόν που απευθύνεται σε εκατομμύρια κόσμου δεν περιμένω να μου το πουν 12 άτομα.

Aν δεν σου αρεσει το δειγμα(και καλως δεν σου αρεσει), δες τον αριθμο των πωλησεων που περιμενε η Microsoft να εχει, με αυτες που εχει και μετα πες μου εαν τα Windows 8 εγιναν αποδεκτα και αρεσαν στον κοσμο.

Μακαρι να συνεχιστει αυτο και να πατωσουν ακομα παραπανω!

• Like 1
Δημοσ.

Aν δεν σου αρεσει το δειγμα(και καλως δεν σου αρεσει), δες τον αριθμο των πωλησεων που περιμενε η Microsoft να εχει, με αυτες που εχει και μετα πες μου εαν τα Windows 8 εγιναν αποδεκτα και αρεσαν στον κοσμο.

Μακαρι να συνεχιστει αυτο και να πατωσουν ακομα παραπανω!

Ενω οταν βγηκαν τα 7,τρελλαθικαν στις πωλησεις! :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά είναι τα οχτάρια, απλώς χρειάζεται λίγος καιρός για να τα συνηθίσει ο κόσμος. Όλοι κολλάνε στο UI και δεν βλέπουν τα βελτιωμένα καλούδια του λειτουργικού (αυξημένη σταθερότητα, ταχύτητα, ευχρηστία σε αρκετές λειτουργίες, έξτρα δυνατότητες κλπ). Όπως και να το κάνουμε ο κόσμος θα χρειαστεί λίγους μήνες μέχρι να συνηθίσει την "απώλεια" του Start menu και τις υπόλοιπες χειριστικές αλλαγές. Δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα.

Επιπλέον τα 8 είναι θύματα της τεράστιας επιτυχίας των 7, καθώς οι περισσότεροι σκέφτονται με την παραδοσιακή λογική "αφού δουλεύει μια χαρά, γιατί να το αλλάξω". Εγώ πχ. έχω εγκαταστήσει απ' τον Αύγουστο τα Win8 σε PC/laptop και τώρα θέλω να τα βάλω και στα υπόλοιπα μηχανάκια μου, αλλά κολλάω στο κλασικό πρόβλημα της επανεγκατάστασης (βλ. βαριέμαι να ξαναπερνάω τα πάντα).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...