Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεγάλη διάφορα ανάμεσα σε 32 και 64bit εφαρμογές είναι ότι στα 64 μπορείς να κανείς χρήση όλης της μνήμης που διαθέτει το σύστημα σου. Ενώ οι 32 δε μπορούν να τη δουν όλη. Ισως για έναν περιηγητή δεν είναι τόσο σημαντικό αλλά προσωπικά δεν θα με χάλαγε να μπορώ να χρησιμοποιήσω όλα τα 24 γίγα ραμ που έχω ...

Αντίστοιχα σε πολύ απαιτητικα προγράμματα για μουσικη δε νοείται εδώ και αρκετό καιρό να χρησιμοποιείς 32bit applications.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Good riddance!

Euτυχως που κανει τις σωστες αποφασεις η Mozilla να εγκαταλειπει τα αχρηστα projects και να επικεντρωνεται στα πραγματικα σημαντικα.

Δημοσ.

Για θυμισε μου...

64αρι build της nightly δεν ειχες τοσο καιρο? Και το ιδιο build δεν προετρεπες τον κοσμο να βαλει/δοκιμασει?

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει το personal computing software μικρες διαφορες θα δει με 64-bit εκδοσεις. Μικρες οι απαιτησεις.

Εκει που το 64-bit υπαρχει και δουλευει (και πρεπει να υπαρχει) ειναι σε server OS και enterprise software suites οπως μεγαλες βασεις δεδομενων, mail servers, VMWare κλπ που θελουν 2 φορτηγα σιδερο να παιξουν.

• Like 1
Δημοσ.

Για θυμισε μου...

64αρι build της nightly δεν ειχες τοσο καιρο? Και το ιδιο build δεν προετρεπες τον κοσμο να βαλει/δοκιμασει?

οχι, την tete009 χρησιμοποιω εδω και χρονια.

τις nightly τις εχω δοκιμαστικα και ποτε δεν ειχα προβλημα με αυτες.

η προτροπη μου ηταν γιαυτους που θελανε να βαλουν μια 64-bit εκδοση ενος browser.

Παντως η ειδηση μιλαει για σταματημα των Win64 builds αποκλειστικα.

Οι 64-bit για Linux/MacOS θα βγαινουν κανονικα, ενω ο καθε καινουργιος κωδικας παραμενει διαθεσιμος για τον οποιοδηποτε να τον κανει compile για Win64

Που σημαινει οτι οι Waterfox/Palemoon 64-bit θα συνεχισουν να βγαινουν.

επομενως what's the whole fuss?

ειλικρινα τι προτιμαει ενας user να κανει η Mozilla με τα περιορισμενα resources της?

να επικεντρωθει και να ολοκληρωσει την αρχιτεκτονικη Off Main Thread Compositing (http://wp.me/pOP6z-2E), ωστε η Firefox πλατφορμα (Firefox desktop, FF android, FF OS) να ειναι το ιδιο ταχυτατα αποκρισιμη και χωρις κολληματα οπως ειναι ο Chrome,

η να φαει ολο τον χρονο και το χρημα για να φτιαξει την 64-bit εκδοση η οποια στην παρουσα φαση δεν εχει να προσφερει τεχνικα ανωτερες επιδοσεις απο την ηδη βελτιστοποιημενη 32-bit εκδοση, μονο και μονο επειδη καποιοι users νομιζουν οτι μεγαλυτερο νουμερο σημαινει και καλυτερη τεχνολογια;

• Like 1
Δημοσ.

α όλα κι όλα... εκτός ότι ο waterfox δε διαβάζει το chat με camera του facebook, λόγω 32bit plug in (εκεί θα διαμαρτυρηθούν οι γυναίκες και οι φιλενάδες τους), παράλληλα δεν ενεργοποιεί το play στο bf3 γιατί και να εγκαταστήσεις τα plug ins του δεν τα αναγνωρίζει... θάνατο στα 64bit browsers... μουρμούρα οι γυναίκες, μουρμούρα και οι bf3 χρήστες... ποιος το θέλει αυτό;

Δημοσ.
Ο FF σε mac OSX το μονο που κάνει είναι να καταναλώνει πολύ περισσότερη μνήμη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όπως και τα περισσότερα προγράμματα σε 64bit. Να χέσω και το 5% κέρδος στο performance αν είναι να μου τρώει 50% περισσότερο RAM κάθε πρόγραμμα.

Η μνήμη υπάρχει για να αξιοποιείται, όχι για να τη χαζεύουμε ως free/available RAM.

Δημοσ.

Η μνήμη υπάρχει για να αξιοποιείται, όχι για να τη χαζεύουμε ως free/available RAM.

γιατι σου εχει τυχει να χρειαστει ο FF παραπανω μνημη απο τα 4GB που εχει οριο; συν αλλα 4GB που εχει οριο το plugin-container ως ξεχωριστο process?

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατι σου εχει τυχει να χρειαστει ο FF παραπανω μνημη απο τα 4GB που εχει οριο; συν αλλα 4GB που εχει οριο το plugin-container ως ξεχωριστο process?

4gb είναι το όριο μιας 32bit εφαρμογής?

Δημοσ.

Killik, στην πράξη δεν είναι αυτά τα όρια.

Το μόνο που σώζει την κατάσταση με τους browsers και ανακόπηκε κάπως το «φούσκωμα» των απαιτήσεων σε resources από τις σύγχρονες web εφαρμογές και sites είναι...τί άλλο; Η είσοδος των φορητών συσκευών στο παιχνίδι. Αλλά δε νομίζω να κρατήσει για πολύ, ήδη 2πύρηνες CPU και 1GB προεγκατεστημένης φυσικής μνήμης RAM γίνονται mainstream specs σε ταμπλέτες και κινητά. Και έπεται συνέχεια.

Είναι καλύτερο δηλαδή να μην έχουμε το βλέμμα μπροστά, αφού βολευόμαστε με τα ισχύοντα δεδομένα; Ωραία, να το ξέρουμε τότε για να μη μας κάνει εντύπωση όταν φτάσουμε σε φιάσκο τύπου IPv4...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφήστε το flash και τις δικαιολογίες. Facebook, Twitter, γενικά όλες, ακόμα και το insomnia που δεν έχουν flash ανοίγουν άνετα?

Ο καλύτερος FF ήταν ο 1.5. Από κει και πέρα έχει καθοδική πορεία.

Ο καλύτερος IE ήταν ο 6.0. Τα ίδια και για αυτόν.

ΟΧΙ να έχει καταντήσει ο browser το πιο βαρύ πρόγραμμα του υπολογιστή μου!

Επεξ/σία από parsifal
Πιπέρι στο στόμα!
Δημοσ.

ειλικρινα τι προτιμαει ενας user να κανει η Mozilla με τα περιορισμενα resources της?

Μόνο απο την Google έβγαλε 1 δις για 3 χρόνια,δεν φτάνουν για να αναπτύξει έναν browser;

Μάιστα

Που βγάζουμε δίσκο;Να μαζέψουμε κανα 5ευρω να στείλουμε στη Mozilla με τα περιορισμένα resources.

Βγάλαμε και τα 64bit άχρηστα για να δικαιολογηθούμε βλέπω,μπράβο

Αντικειμενικότης 0

Δημοσ.

[...]

Ο καλύτερος FF ήταν ο 1.5. Από κει και πέρα έχει καθοδική πορεία.

Ο καλύτερος IE ήταν ο 6.0. Τα ίδια και για αυτόν.

[...]

Εμένα μ άρεσε ο lynx και ο navigator 3. Ακόμα αυτούς χρησιμοποιώ απ το τερματικό μου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...