Directx Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Αδιάφορη εξέλιξη. Το πέρασμα από τα 32bit στα 64bit δεν φαίνεται προς το παρόν τόσο επείγον όσο το πέρασμα από τα 16bit στα 32bit πριν μερικές δεκαετίες. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες εφαρμογές που διαχειρίζονται τεράστιο όγκο δεδομένων, οι υπόλοιπες προς το παρόν τουλάχιστον μπορούν να παραμείνουν ως έχουν. Μοναδικό παράδοξο, οι CPUs έχουν ήδη υποστήριξη 64bit αλλά οι προγραμματιστές στις περισσότερες περιπτώσεις όπως είπα δεν βρίσκουν ικανές αιτίες να αναθεωρήσουν το 32bit code-base των λογισμικών τους στα 64bit (εκτός και αν το θέμα είναι να το κάνουν απλά για να λένε ότι το έκαναν..). 1
defacer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ο Firefox αρχίζει να μετατρέπεται σε έρμεο των άπειρων κακογραμμένων bloatware plugins. Ενώ άλλοι browsers δεν είναι; Ας πούμε στον Chrome που υπάρχουν δεν ξέρω και γω πόσα άτομα που "η μόνη τους δουλειά" είναι να ασχολούνται με το integration του flash, που έχουν ξοδέψει και γω δεν ξέρω πόση προσπάθεια επί χρόνια σε features όπως το sandboxing του Flash -- εκεί είναι σε θέση ισχύος; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι Chrome is Flash's bitch (και επίσης μου φαίνεται ότι πολύ καλά κάνουν αφού τους παίρνει). Αν είναι να πετάμε τις ατάκες όπως μας έρχονται let the trolling begin, αλλιώς ας σοβαρευτούμε. Γιατί εγώ το 2002 με τον ωραίο μου PIII στα 667ΜΗz και τα Windows XP 32bit, με 512ΜΒ RAM και γενικά με hardware παλαιολιθικό σε σχέση με το τώρα θυμάμαι να κάνω τις δουλειές μου με την ίδια ταχύτητα που τις κάνω τώρα. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό στους επιστήμονες χρόνια τώρα. Ο FF σε mac OSX το μονο που κάνει είναι να καταναλώνει πολύ περισσότερη μνήμη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όπως και τα περισσότερα προγράμματα σε 64bit. Να χέσω και το 5% κέρδος στο performance αν είναι να μου τρώει 50% περισσότερο RAM κάθε πρόγραμμα. Έλα τώρα μας δουλέψαν μια χαρά, πουλήσανε νέες CPUs και γενικά συντήρησαν την οικονομία της βιομηχανίας των επεξεργαστών. Μπούρδες. Αυτά που λες απλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αν θες να σε πάρουμε στα σοβαρά κόψε τα rants και δώσε κανένα πιο σοβαρό επιχείρημα. "Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο" => ναι, γιατί έχεις διαβάσει το source και έχεις κάνει profile και τα εκτελέσιμα, και από τα τεράστια spreadsheets δεδομένων που μάζεψες αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει. Not. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες εφαρμογές που διαχειρίζονται τεράστιο όγκο δεδομένων, οι υπόλοιπες προς το παρόν τουλάχιστον μπορούν να παραμείνουν ως έχουν. Μοναδικό παράδοξο, οι CPUs έχουν ήδη υποστήριξη 64bit αλλά οι προγραμματιστές στις περισσότερες περιπτώσεις όπως είπα δεν βρίσκουν ικανές αιτίες να αναθεωρήσουν το 32bit code-base των λογισμικών τους στα 64bit (εκτός και αν το θέμα είναι να το κάνουν απλά για να λένε ότι το έκαναν..). Δεν είναι παράδοξο. Εσύ ο ίδιος το εξηγείς στην αμέσως προηγούμενη πρόταση. Επειδή μπορούν να παραμείνουν, παραμένουν. Η αλλαγή πάντα κοστίζει. 2
amius Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ο Internet Explorer 10 64bit πάντως είναι ταχύτερος από όλους. Και στα Win 7 64bit. Πριν από λίγο καιρό η Mozilla είχε ανακοινώνσει πως σταματούσε και το Thunderbird, αλλά εξακολουθεί να δίνει νέες εκδόσεις. Μάλλον όλα αυτά τα "περίεργα" σημαίνουν εσωτερικά προβλήματα της Moziila.
Directx Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 [..]Δεν είναι παράδοξο. Εσύ ο ίδιος το εξηγείς στην αμέσως προηγούμενη πρόταση. Επειδή μπορούν να παραμείνουν, παραμένουν. Η αλλαγή πάντα κοστίζει. Φυσικά, απλά είναι ένα σχήμα λόγο που μέσα από έναν σχηματισμό "ad absurdum" απαντά σε ένα αντεπιχείρημα που θα μπορούσε να προτάξει κάποιος ξεροκέφαλος που θα έμενε στο προφανές ισχυρισμό, ότι δηλαδή αφού έχουμε CPUs ικανές να διαχειριστούν τα 64bit γιατί δεν τις εκμεταλλευόμαστε. Συνεπώς η λογική σου τσινάει (και πολύ σωστά) επαναστατώντας, άρα οδηγείσαι στο λογικό πλέον συμπέρασμα "Επειδή μπορούν να παραμείνουν, παραμένουν" - "Η αλλαγή πάντα κοστίζει." ._ Υ.Γ. Γενικά υπάρχουν διάφορα ρητορικά σχήματα (ένα αγαπημένο που βλέπω συχνά σε διάφορα φόρουμ είναι το "Ad benevolentia"..) αλλά η κουβέντα ξεφεύγει.
Bspus Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Προσωπική μου άποψη, η μετάβαση σε 64bit θα γίνει όταν βγει η πρώτη έκδοση των Windows που δε θα υπάρχει σε x86. Ηδη στις server εκδοσεις εδω και χρονια εχει γινει αυτο. Ελπιζω να μην απεχουμε πολυ και για τα απλα pc. Οχι τοσο γιατι υπαρχει η μεγαλη αναγκη οσο γιατι ειναι μαλλον σπαστικο να κυκλοφορουν για τοσο καιρο παραλληλα και οι 2 αρχιτεκτονικες. Τουλαχιστον μετα δεν θα υπαρχει διλημμα Θα ερθει η στιγμη που η διαθεσιμη μνημη για τα 32bit προγραμματα δεν θα επαρκει. Απορω πως δεν εχουμε φτασει ακομα εκει για τα βαρια παιχνιδια. Η μηπως πολλα κυκλοφορουν ηδη και σε 64bit εκδοσεις και τρεχουν τον καταλληλο κωδικα αναλογα με το περιβαλλον?
Bourdoulas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Απαιτω απαντηση απο Killik...... Είναι εύκολο. Quote και: Ότι να 'ναι.
darklordvader77 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 nothing beats the original post comment όμως.. (Ελληνικοι χαρακτηρες)
The_Judas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ο FF σε mac OSX το μονο που κάνει είναι να καταναλώνει πολύ περισσότερη μνήμη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όπως και τα περισσότερα προγράμματα σε 64bit. Να χέσω και το 5% κέρδος στο performance αν είναι να μου τρώει 50% περισσότερο RAM κάθε πρόγραμμα. Έλα τώρα μας δουλέψαν μια χαρά, πουλήσανε νέες CPUs και γενικά συντήρησαν την οικονομία της βιομηχανίας των επεξεργαστών. Μπούρδες. Καθυστερημένος.png? Η υπεροχή των 64bit φαίνεται περισσότερο σε άλλες εφαρμογές, παιχνίδια επεξεργασία βιντεο κλπ. Η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει πολύ βαριά εργασία η πλοήγηση στο ιντερνετ... ενώ παλιότερα ήταν το πιο απλό πράγμα που έκανες και με το παλιότερο pc. Ισως βέβαια να υπάρχουν και συμφέροντα πίσω από αυτό. Η πλειοψηφία του κοινού παίρνει pc για το facebook και παρόμοιες σελίδες. Αν αυτές έτρεχαν σε αρχαίο σύστημα, κανένας δεν θα χρειαζόταν αναβάθμιση. Αν και αυτό πλησιάζει σε θεωρίες συνομοσιωλογίας Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το adobe flash που μας γυρνάει σε εποχές dial-up ορισμένες φορές με τα κολλήματα του.
21century Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Προφανως βαρεθηκαν να ασχολουνται με τις τασεις της εποχης.
aris1986 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Απαιτω απαντηση απο Killik...... Ετοιμαζεται μαλλον να απαντήσει εκ μερους της Mozilla! Ρε σεις έχετε δεί καμια διαφορά στις επιδόσεις με τα 64bit? Γιατί εγώ το 2002 με τον ωραίο μου PIII στα 667ΜΗz και τα Windows XP 32bit, με 512ΜΒ RAM και γενικά με hardware παλαιολιθικό σε σχέση με το τώρα θυμάμαι να κάνω τις δουλειές μου με την ίδια ταχύτητα που τις κάνω τώρα. ε ναι δεν θυμασαι το youtube του 2002 ποσο απλοϊκο ητανε; Oh wait το 2005 στήθηκε...
venumis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Πισωγυρίσματα.. Ναι εχουμε γεμίσει στα windows με 64bit(ες) εφαρμογές οπότε ο firefox θα είναι απο τα λίγα που θα έχουμε στα 32bit Στην παρούσα φάση ενας 64bit browser δεν προσφέρει κάτι παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα