aris92 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα,έχω μια κλάση Point που αναπαριστά ένα σημείο στον 2D καρτεσιανό χώρο με πραγματικές συντεταγμένες. Αντικείμενα της Point: "Point a( 0.3, 1.2 ), b" Θέλω μια κλάση Shape που αναπαριστά ένα σχήμα που αποτελείται από N σημεία στον 2D χώρο Αντικείμενα της Shape: "Shape s2(n,points)" Όπου n ένας ακέραιος αριθμός σημείων, και points ένας πίνακας με n σημεία. Εγώ νόμιζα πως Ο πίνακας points θα είναι δισδιάστατος δηλαδή η μια διάσταση για την τετμημένη και η άλλη για την τεταγμένη. άλλα τελικά Ο points είναι μονοδιάστατος πίνακας από αντικείμενα κλάσης Point. Πώς γίνεται αυτό?
albNik Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ένα costructor χρειάζεσαι με αυτές τις παραμετρους > class Shape { public: Shape(int n, Point points[]) { .... } };
aris92 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 ναι αλλά πως γίνεται να είναι μονοδιάστατος αφού έχω και τετμημένη και τεταγμένη?
albNik Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μην το βλέπεις με τη γεωμετρική έννοια. Είναι μονοδιάστατος πίνακας από κλάσεις. Το κάθε στοιχείο του είναι Point, και (λογικα )έχει Χ, Υ members μπορεί και συναρτήσεις getX(), setX(int x)...
aris92 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 δηλαδή σε ένα κελί του πίνακα μπορεί να υπάρχουν 2 τιμές, μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα πως συντάσεται; ευχαριστώ
Retromaniac Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Το σχήμα(shape) αποτελείται από πολλά 2d σημεία (points). Τα σημεία τα ίδια είναι δισδιάστατα και όχι ο χώρος που θα τα αποθηκεύσεις. Το κελί του πίνακα δεν περιέχει 2 τιμές. Δεν περιέχει καν τιμές αλλά αντικέιμενο. Ένα αντικείμενο point το οποίο αυτό έχει τις 2 τιμές.
albNik Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 An to Point έχει methods getX,getY,setX,setY > Point p; p.setX(5); p.setY(6); Point points[5]; // pinakas apo 5 points points[3]=p; cout<<points[3].getX(); //5 cout<<points[3].getY(); //6
aris92 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Αχααα. Ευχαριστώ πολύ νομίζω το κατάλαβα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα