gotigreco Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Γεια σας νέος στο forum, και κάνω έρευνα αγοράς για μία νέα οθόνη. Έχω εδώ και 5 χρόνια μία lg 1982u. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα αλλά με χαλάει πολύ η ανάλυση καθώς είναι 1280Χ1024 και επειδή η τεχνολογία τρέχει θα ήθελα να πάρω μια full hd. Καθώς διαβάζω στο forum οι δύο πιο προσβάσιμες όσον αφορά την τιμή και καλές εταιρίες είναι η dell και η lg. Δεν ενδιαφέρομαι για τόσο μεγάλη οθόνη όπως η 27" αλλά για 23" ή 24". Απο ότι διαβάζω στο forum καλή οθόνη είναι η u2412 για τα λεφτά της αλλά σε άλλο post διαβάζω ότι βγάζει προβλήματα (http://www.insomnia.gr/topic/464662-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-dell-2412m/). Η U2410 έχει μεγάλη διαφορά απο την U2412. Αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για αυτήν την οθόνη??Απο Lg μπορεί να συγκριθεί κάποια οθόνη με τις παραπάνω??Πάντα με ips. Ευχαριστώ.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα και καλωσήρθες! Γεια σας νέος στο forum, και κάνω έρευνα αγοράς για μία νέα οθόνη. Έχω εδώ και 5 χρόνια μία lg 1982u. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα αλλά με χαλάει πολύ η ανάλυση καθώς είναι 1280Χ1024 και επειδή η τεχνολογία τρέχει θα ήθελα να πάρω μια full hd. Αξίζει η αλλαγή αλλά έχε στο νου σου ότι αν παιζεις παιχνίδια η κάρτα γραφικών σου θα ζορίζεται πολύ περισσότερο με ενδεχόμενη πτώση στο frame rate και στα detail settings. Καθώς διαβάζω στο forum οι δύο πιο προσβάσιμες όσον αφορά την τιμή και καλές εταιρίες είναι η dell και η lg. Όλες οι εταιρίες καλές είναι. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το panel που φοράει η οθόνη. Τα καλύτερο προσβασιμο οικονομικά είναι τεχνολογίας ips. Oι dell υπερέχουν γενικά στην υποστήριξη (αυτό δεν γίνεται δεκτό απ όλους, υπάρχουν ενστάσεις) και στον βραχίονα που ρυθμίζεται καλύτερα. Δεν ενδιαφέρομαι για τόσο μεγάλη οθόνη όπως η 27" αλλά για 23" ή 24". Απο ότι διαβάζω στο forum καλή οθόνη είναι η u2412 για τα λεφτά της αλλά σε άλλο post διαβάζω ότι βγάζει προβλήματα (http://www.insomnia....-με-dell-2412m/). Όποιο τεχνολογικό προϊόν και να γλουγκλάρεις θα βρεις προβλήματα. Γενικά προβληματική δεν είναι η οθόνη. Η U2410 έχει μεγάλη διαφορά απο την U2412. Αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για αυτήν την οθόνη?? Γενικά, όχι. Εξαρτάται, όμως από τη χρήση που κάνεις. Η 2410 έχει κάποιες εξειδικευμένες δυνατότητες που μερικοί τις χρειάζονται, οι περισσότεροι όχι. Απο Lg μπορεί να συγκριθεί κάποια οθόνη με τις παραπάνω??Πάντα με ips. Βεβαίως. Όλες οι lg ips. Φοράνε το ίδιο πανελ με τις dell και το κατασκευάζει η lg. Ενδεικτικά: http://www.skroutz.gr/s/2096733/LG-IPS234V.html Ευχαριστώ.
gotigreco Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η κάρτα γραφικών μου είναι GeForce 9800 GX2 1GB. Την είχα αγοράσει πριν απο 4,5 χρόνια ήταν εαν όχι η καλύτερη απο τις καλύτερες της εποχής και ακόμα δεν με έχει απογοητεύση. Πιστεύεις ότι σε μια ενδεχόμενη αγορά της U2410 να ζορίζετε η κάρτα γραφικών σε νέα παιχνίδια περισσότερο απο ότι στην u2412. Έχω σταματήσει να παίζω παιχνίδια αλλά για παράδειγμα το νεό call of duty και το νέο assasin's creed είναι απο τα παιχνίδια που όλοι θα παίξουμε.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Σχεδόν το ίδιο θα ζορίζεται και στις δύο που λες όπως και σε όποια σκέφτεσαι να πάρεις. Στις 24αρες λίγο πιο πολύ λόγο της ανεβασμένμης ανάλυσης στον κάθετο άξονα (1200). Γενικά από την ανάλυση που παιζεις θα υπάρχει χάος και θα πρέπει να κάνεις πάρα πολλές παραχωρήσεις για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Δες το όμως και από την καλή σκοπιά: Ήρθε ο καιρός να αλλάξεις την ψησταριά με μια λιγότερο ζεστή και ενεργοβόρα κάρτα. Την ξέρω την κάρτα σου, στην παλιά σου ανάλυση δεν μασούσε τίποτα ακόμα και σε νέα παιχνίδια αλλά για full hd δεν κάνει.
gotigreco Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 με απογοήτευσες και εκεί που πίστευα ότι μετά απο τόσα χρόνια δεν καταλάβαινε τίποτα ο υπολογιστής. Εάν είναι να αλάξω την κάρτα τότε θα πρέπει να αλλάξω όλο τον επεξεργαστή. Πιστεύεις δηλαδή ότι θα σέρνει με οποιαδήποτε full hd οθόνη??
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δεν έχει να κάνει με την οθόνη, αλλά με την ανάλυση. Αν ρίξεις τα settings (ανάλογα το παιχνίδι το πόσο) δεν θα σέρνεται. Θα παιζεις αρκετά ικανοποιητικά. Ποιό είναι ακριβώς το μηχάνημα?
gotigreco Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 intel core 2 duo cpu E8500 3.16GHz RAM 6GB Win 7 64bit
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Και σε δυνατότερη κάρτα να πας, δεν χρειάζεσαι ακόμα αλλαγή επεξεργαστή.
gotigreco Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Η motherboard είναι asus p5kc. Θα μπορούσε να αντέξει κάποια πιο δυνατή κάρτα γραφικών??
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ναι, εννοείται. Αν και καλό θα ήταν να μην πας σε καλύτερη από αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/2348518/Gigabyte-GeForce-GTX660-2GB-OC.html Όχι λόγω mobo αλλά επεξεργαστή. Θα την κόβει.
gotigreco Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 αξίζει πιστεύεις η αγορά. Πόσα χρόνια ακόμα δίνει ζωή στον υπολογιστή??
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Εξαρτάται. Αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις και είσαι περιστασιακός gamer, όχι, δεν αξίζει. Αν ναι, τότε αξίζει.
gotigreco Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Τότε θα αγοράσω την οθόνη και σε περίπτωση που δεν είμαι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις τότε μπορεί να κάνω αυτήν την αναβάθμιση. Όσον αφορά τις οθόνες ποιά απο αυτές θα μου πρότεινες ή ποια οθόνη σε αυτό το φάσμα χρημάτων??
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Η U2410 έχει μεγάλη διαφορά απο την U2412. Αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για αυτήν την οθόνη? άσε που του χρόνου βγαίνει ο αντικαταστάτης της U2410, U2413...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Τότε θα αγοράσω την οθόνη και σε περίπτωση που δεν είμαι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις τότε μπορεί να κάνω αυτήν την αναβάθμιση. Όσον αφορά τις οθόνες ποιά απο αυτές θα μου πρότεινες ή ποια οθόνη σε αυτό το φάσμα χρημάτων?? Αν μπορείς να φτάσεις οικονομικά την u2412, παρτην. Δεν είναι μόνο η μία ίντσα που κερδίζεις αλλά και η ανάλυση. Αλλιώς μεταξύ lg και dell στις 23 πάρε όποια σου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά. Εσύ θα την βλέπεις κάθε μέρα άλλωστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα