dimsag Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα... Έχω αναλάβει να φτιάξω μια απλή ιστοσελίδα στο γραφείο που είμαι. Το γραφείο έχει ήδη μια ιστοσελίδα η οποία εδώ και αρκετά χρόνια είναι "under construction". Το θέμα είναι ότι αυτή η ιστοσελίδα είναι στην HOL για host όπως και το domain. Εγώ μιας και δεν ξέρω από κώδικες και άλλα παρεμφερή, αποφάσισα να το φτιάξω στο wix.com . Το θέμα μου είναι ότι μάλλον θα πρέπει να το ανεβάσω από εκεί.. Δηλαδή να αλλάξω πάροχο. Αυτό πως γίνεται? Ή μπορώ να μείνω στη HOL? Ρωτάω γιατί πρέπει να εξηγήσω τους λόγους που ίσως θα φύγουμε από το γραφείο από την ΗΟΛ.. Ευχαριστώ, και ότι δεν καταλάβατε πείτε μου αν το ξαναπροσπαθήσω!!
TheELF Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Το θέμα μου είναι ότι μάλλον θα πρέπει να το ανεβάσω από εκεί.. Δηλαδή να αλλάξω πάροχο. Τι, και να πάρεις adsl από την wix hellas ; Πως το σκέφτηκες αυτό;; Δεν έχει σημασία ο πάροχος (provider),το wix έχει δικό του host,δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα.
dimsag Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 κλασσικά δεν το διατύπωσα σωστά.. Λοιπόν, πως θα βγάλω την ιστοσελίδα από την HOL και θα πάρω μόνο το domain να το πάω στο wix για να ανέβει από εκεί??
bikey77 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Πρεπει να αλλάξεις τους DNS για να "δείχνουν" στον server της wix αντί για εκείνον της HOL. Κατόπιν, πρέπει να στείλεις ένα αίτημα στη HOL να καταργήσει τα DNS records για το domain name σου για να μη γίνεται μπέρδεμα και άλλοι βλέπουν το καινούργιο site ενώ άλλοι ακόμα το παλιό.
TheELF Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Κοίτα, αν το domain είναι τύπου grafei.hol.gr προφανώς και δεν μπορείς να το αλλάξεις, όπου και αν πας. Μπορείς όμως να κάνεις redirect, αλλά γενικά αφού ήταν επί χρόνια under construction,ποιος την ξέρει την σελίδα για να χρειαστεί κάτι τέτοιο;;;;.
parsifal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 TheELF, η λέξη «πάροχος» δε συνδέεται σώνει και καλά με ADSL, μπερδεύεις τον φίλο τσάμπα. dimsag, η HOL σας δίνει κάποιο πανελάκι για να διαχειριστείτε το domain σας; Δηλαδή να προσθαφαιρέσετε ή να αλλάξετε τα λεγόμενα DNS records; Αν ναι, τότε αυτός είναι ο συνιστώμενος τρόπος, σύμφωνα με την τεκμηρίωση του wix.com, όπως μπορείς να δεις και εδώ. Αν όχι, δηλαδή στη HOL "domain+hosting" πάνε αναγκαστικά πακέτο και δεν αποσυνδέονται το ένα από το άλλο: θα πρέπει για αρχή να μεταφέρεις το domain σου σε κάποια άλλη εταιρεία κατοχύρωσης domains (registrars, όπως ονομάζονται στην αργκό). Πολλοί registrars δίνουν αυτήν τη δυνατότητα, δηλαδή να ξεκινήσεις συνεργασία μαζί τους όχι απαραίτητα κατοχυρώνοντας ένα νέο όνομα χώρου, αλλά φέρνοντας σε αυτούς ένα domain που έχεις σε άλλον registrar (φαντάσου το σαν την φορητότητα των τηλεφωνικών αριθμών μεταξύ παρόχων τηλεφωνίας)...
dimsag Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ! Θα τα κοιτάξω αυτά που λέτε.. Το θέμα μου είναι ότι μπαίνω εδώ και μου δίνει επιλογές για 2 ftp servers. Στα χαρτιά που υπάρχουν εδώ μου δείχνει άλλο host. Το: lhadmin.hol.gr που δε το βλέπω εκεί μέσα για να μπω.. καμιά βοήθεια σε αυτό?? Άλλαξε servers η ΗΟΛ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα