Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδες!!

θα ηθελα να μαθω ποια απο τις δυο καρτες ειναι πιο ικανη για gaming??

η 4890 κοστιζει 80€

η 5770 κοστιζει 55€

το setup μου ειναι στην υπογραφη μου (pc2)

πιο παλια ειχα μια 8800gt και ειχα δοκιμασει και μια gtx 260 για να τεσταρω το τροφοδοτικο...

νταξει δεν ειχα ασταθεια σε games ενω ετρεχα με gtx 260...

αλλα πρεπει να ητανε στο οριο...

περιμενω απαντησεις...

ευχαριστω προκαταβολικα!!

Δημοσ.

http://www.gpureview...1=608&card2=615

• Επεξεργαστική ισχύς ακριβώς ίδια
  • Λίγο μεγαλύτερο memory bandwidth η 4890 (λογικό, έχει 256-bit δίαυλο)
  • Πολύ καλύτερη κατανάλωση και θερμική συμπεριφορά η 5770 (γενικά η σειρά Radeon 5xxx σε σχέση με την 4xxx)
  • Διαφορετική αρχιτεκτονική στους Stream Processors στη σειρά 5xxx (VLIW5)

Χωρίς να έχω τεστάρει τις κάρτες, υποπτεύομαι πως η 5770 θα έχει προβάδισμα στα πιο νέα παιχνίδια, με το αντίστροφο να συμβαίνει στα παλαιότερα. Σημειωτέον επίσης ότι το PassMark αυτήν τη στιγμή δίνει 1660 βαθμούς για την 5770, 1553 βαθμούς για την 4890.

Προσωπικά, θα προτιμούσα την 5770...

• Like 1
Δημοσ.

Και γω πριν 2 χρόνια ήμουν στο ίδιο ακριβώς δίλημμα. Αν και η 4890 τότε είχε ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις στην ίδια τιμή εγώ επέλεξα την 5770 και θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο. Από τότε η 5770 αύξησε σημαντικά τις επιδόσεις της με τους νεότερους drivers ενώ παράλληλα έχει χαμηλότερη κατανάλωση, dx11, καλύτερη τιμή και συνεχή υποστήριξη αντίθετα οι κάρτες που δεν υποστηρίζουν dx11 θεωρούνται legacy από την εταιρία και θα βγαίνουν συμβατοί νέοι drivers σπάνια.

Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις σας...

αν καποιος μπορεσει να μου στειλει τους καλυτερους drivers για να μην εχω προβλημα οταν την παρω...

το παιχνιδι που θα παιζω πιο πολυ ειναι το max payne 3....στα ποσα fps θα πεζει σε 20αρα και σε 1680χ1050 αναλυση??

θα πιανω πανω απο 35???

αξιζει να παρω αλλη μια στο μελλον και να τα κανω crossfire??

Δημοσ.

Τελευταιους catalyst θα βαλεις.Και για λογους σταθεροτητας.Το Max Payne 3 ειναι σχετικα απαιτητικο αλλα δεν παιζεις σε hd αναλυσεις και μαλλον δεν θα χεις σοβαρο προβλημα.

Δημοσ.

Αξιζει να κανω σε αυτες τις καρτες crossfire??

Επισης το τροφοδοτικο μου θα χρειαστει αλλαγη εαν κανω crossfire?

Ακομα με ενα ανταπτορα απο 2 molex σε 1 6pin θα τροφοδοτηται επαρκως η καρτα?

μια καλη μητρικη 775 η οποια να κανει crossfire και να κοστιζει μεχτι 50€ ξερεται κανενα μοντελο?

ευχαριστω!

Δημοσ.

Πριν δυο χρονια επειδη το ειχα ψαξει οσο δε παει το θεμα η 4890 ήταν ενα 10% μπροστα στα πάντα απο την 5770. Απλα εκαιγε βενζινα αντι για το πετρελαιο της 5770. Με τα τωρινα δεδομενα δεν γνωριζω, μιας και πρεπει να τις ξανατεσταρω.

Σε αυτες τις τιμες φυσικα και θα επελεγα την 5770 μιας και στον τομεα αποδοσης/τιμης των δυο η 5770 ειναι μπροστα. η 4890 πλεον και χωρις εγγυηση θα πρεπει να παιζει στα ~60,65 ευρω.

Αν την βαλεις στο πισι δυο, με crossfire θα την αντεχει το τροφοδοτικο. Αλλα εκει θα πρεπει να τα σκασεις και για μια 775 crossfire μητρικη... που θα σου παει παραπανω το ολο θεμα. Δηλαδη καλυτερα να του κολλησεις μια μεταχειρα 7850/GTX 660....

• Like 1
Δημοσ.

Πριν δυο χρονια επειδη το ειχα ψαξει οσο δε παει το θεμα η 4890 ήταν ενα 10% μπροστα στα πάντα απο την 5770. Απλα εκαιγε βενζινα αντι για το πετρελαιο της 5770. Με τα τωρινα δεδομενα δεν γνωριζω, μιας και πρεπει να τις ξανατεσταρω.

Σε αυτες τις τιμες φυσικα και θα επελεγα την 5770 μιας και στον τομεα αποδοσης/τιμης των δυο η 5770 ειναι μπροστα. η 4890 πλεον και χωρις εγγυηση θα πρεπει να παιζει στα ~60,65 ευρω.

Αν την βαλεις στο πισι δυο, με crossfire θα την αντεχει το τροφοδοτικο. Αλλα εκει θα πρεπει να τα σκασεις και για μια 775 crossfire μητρικη... που θα σου παει παραπανω το ολο θεμα. Δηλαδη καλυτερα να του κολλησεις μια μεταχειρα 7850/GTX 660....

Γενικα συμφωνω μαζι σου αλλα εχω να τονισω το εξης...

Ουτος η αλλως θελω να αλλαξω μητρικη επειδη αυτη ειναι pci 1.1 και η 7850 ή gtx 660 θελουν pci 3.0 opote θα χανω παρα πολλες επιδοσεις...

η μητρικη που εχω τωρα πιστευω πουλιεται ενα 25αρι και με αλλα 35 αγορασω μια αξιοπρεπη crossfire μητρικη...

και κατι ακομα...

Για να κανω crossfire πρεπει οι καρτες να ειναι ακριβως ιδια εκδοση (saprhire-saprhire) η για παραδειγμα saprhire-xfx???

Δημοσ.

Για να κανω crossfire πρεπει οι καρτες να ειναι ακριβως ιδια εκδοση (saprhire-saprhire) η για παραδειγμα saprhire-xfx???

Οποιαδηποτε εταιρια... το τσιπακι να ειναι 5770!

Δημοσ.

@manolis96

Σβήσε μερικά πμ φίλε μου για να μπορείς να λάβεις νέα.

Προσπαθώ να απαντήσω στην αγγελία σου αλλά απ' ότι φαίνεται έχεις full inbox.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...